E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 5 din 21 aprilie 2007

privind adoptarea Regulamentului de organizare si functionare a Colegiului Medicilor Dentisti din Romania

ACT EMIS DE: COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 487 din 20 iulie 2007



In temeiul art. 521, al art. 522 lit. a) şi al art. 546 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România, întrunită în şedinţa din data de 21 aprilie 2007, hotărăşte:

Art. 1. - Se adoptă Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie.

Art. 2. - Se abrogă articolul 2 şi anexa nr. 2 la Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 1/2005 privind adoptarea Codului deontologic al medicului dentist şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor Dentişti din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 23august2005.

Art. 3. - Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Romania,

Liviu Zetu

ANEXĂ

REGULAMENTUL

de organizare si functionare a Colegiului Medicilor Dentisti din România

CAPITOLUL I

Art. 1. - (1) Colegiul Medicilor Dentişti din România se organizează şi funcţionează în baza titlului XIII din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ca persoană juridică de drept public, având ca principal obiect de activitate apărarea, controlul şi supravegherea exercitării profesiunii de medic dentist, ca profesie liberală de practică publică autorizată, aplicarea legilor şi regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei.

(2) Colegiul Medicilor Dentişti din România este autonom în raport cu orice autoritate publică sau persoană juridică de drept privat şi îşi exercită atribuţiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni.

(3)  Colegiul Medicilor Dentişti din România are autonomie instituţională în domeniul său de competenţă, normativ şi jurisdicţional.

Art. 2. - (1) Sediul Central al Colegiului Medicilor Dentişti din România este în municipiul Bucureşti.

(2) Emblema cu sigla Colegiului Medicilor Dentişti din România este prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul statut.

Art. 3. - Ca autoritate publică în domeniu, Colegiul Medicilor Dentişti din România participă la elaborarea programelor de sănătate şi a actelor normative care reglementează domeniul medicinii dentare şi realizează atribuţiile conferite de lege.

Art. 4. - Ca organizaţie profesională, Colegiul Medicilor Dentişti din România apără demnitatea şi promovează drepturile şi interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a medicului dentist în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medicii dentişti a obligaţiilor ce le revin faţă de pacient şi de sănătatea publică.

Art. 5. - Colegiul Medicilor Dentişti din România reprezintă interesele profesiei de medic dentist şi acţionează prin toate mijloacele conferite de lege, pentru dezvoltarea acesteia şi pentru ridicarea prestigiului ei în cadrul vieţii sociale.

Art. 6. - (1) Colegiul Medicilor Dentişti din România, prin organismele sale, este reprezentant al corpului medicilor dentişti din România în relaţiile cu autorităţile şi instituţiile statului.

(2) La nivel teritorial, atribuţiile corpului profesional sunt exercitate de consiliile colegiilor judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, în conformitate cu legea şi prezentul regulament.

Art. 7. - Colegiul Medicilor Dentişti din România îşi exercită atribuţiile de autoritate publică şi profesională, conferite de lege şi de prezentul regulament, în următoarele domenii principale de activitate:

a) imagine, relaţii interne şi internaţionale;

b) etică şi deontologie medicală;

c) educaţie medicală continuă;

d) legislaţie şi asigurări de sănătate;

e) studii şi strategii de dezvoltare;

f) avizări, acreditări;

g) profesional-ştiinţific şi învăţământ;

h) probleme socioeconomice, financiar-contabile şi administrativ;

i) secretariat.

Art. 8. - (1) Colegiul Medicilor Dentişti din România este organizat şi funcţionează pe criterii teritoriale la nivel naţional şi judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, conform legii.

(2) Colegiile judeţene au personalitatejuridică, patrimoniu şi buget propriu, precum şi autonomie funcţională organizatorică şi financiară, în condiţiile legii şi ale prezentului regulament.

Art. 9. - Alegerea organelor reprezentative şi de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România se va face direct, de jos în sus, cu respectarea principiilor democratice şi al egalităţii tuturor membrilor, indiferent de specialitate sau grad profesional, conform unui regulament electoral aprobat de Consiliul naţional.

CAPITOLULII

Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România

SECŢIUNEA 1

Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România

Art. 10. - Colegiul Medicilor Dentişti din România cuprinde toţi medicii cu drept de liberă practică pe teritoriul României.

Art. 11. - (1) In vederea exercitării profesiei de medicdentist, medicii dentişti cetăţeni români şi medicii dentişti cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat aparţinând Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene stabiliţi în România au obligaţia să se înscrie în Colegiul Medicilor Dentişti din România, în conformitate cu prevederile legale. Inscrierea se va face în baza documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare.

(2)  Calitatea de membru este dovedită prin certificatul de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România, care se eliberează la înscrierea în corpul profesional.

(3) Inscrierea în Colegiul Medicilor Dentişti din România şi eliberarea certificatului de membru se pot face numai pentru medicii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

(4) Depunereajurământului se va menţionaîn certificatul de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(5)  Devin, la cerere, membri ai Colegiului Medicilor Dentişti din România şi medicii dentişti cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat aparţinând Spaţiului Economic European sau ai Confederaţiei Elveţiene stabiliţi în unul dintre aceste state şi care prestează temporar servicii medico-dentare în România, cu respectarea prevederilor alin. (3).

(6)   Persoanele prevăzute la alin. (5) vor fi înregistrate temporarca membri ai Colegiului Medicilor Dentişti din România şi vor primi o adeverinţă pe o durată maximă de 3 luni, potrivit deciziei Consiliului naţional. Certificatul va avea un model unic pe ţară şi va fi emis şi semnat de preşedintele şi secretarul general al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(7)  Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România sunt înscrişi în Registrul unic al medicilor dentişti, care se întocmeşte la nivel naţional şi la nivel teritorial. Registrul central este public.

(8)  La data intrării în vigoare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, au de drept calitatea de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România toţi medicii dentişti înscrişi până la această dată în Colegiul Medicilor Dentişti din România şi care au datele de înregistrare valabile şi corecte. Aceştia vor primi automat certificatul de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România, în format unic pe ţară, emis de Colegiul Medicilor Dentişti din România.

(9) Certificatul de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România conferă titularului dreptul de a exercita, în condiţiile legii, profesia de medic dentist pe teritoriul României.

Art. 12. - (1) La cerere, membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România care din motive obiective întrerup pe o durată de până la 5 ani exercitarea profesiei de medic dentist pot solicita suspendarea calităţii de membru pe acea durată.

(2)  Pe durata suspendării la cerere a calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România se suspendă obligaţiile şi drepturile ce decurg din lege şi din prezentul regulament.

(3) Medicii dentişti care au întrerupt exercitarea profesiei de medic pentru o perioadă consecutivă mai mare de 5 ani pierd de drept calitatea de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi dreptul de a exercita profesia de medic dentist.

(4) In vederea redobândirii calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi a dreptului de liberă practică medicii dentişti prevăzuţi la alin. (3) sunt obligaţi să urmeze un program de pregătire profesională sub forma unui stagiu practic cu durata de 6 luni.

(5)  In cazul întreruperii exercitării profesiei de medic pe o perioadă mai mare de 10 ani, durata stagiilor va fi de două ori mai mare.

(6)  La finalizarea programului de pregătire profesională medicul va susţine un examen privind reatestarea profesională şi redobândirea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România. înscrierea la examen se va face în baza dovezii privind efectuarea stagiului de pregătire profesională şi realizarea în anul respectiv a unui număr de credite de educaţie medicală continuă stabilit de Consiliul naţional

(7)   Stagiile practice de pregătire profesională se vor desfăşura în cabinetele medicilor dentişti care au o vechime neîntreruptă în profesie mai mare de 8 ani sau gradul de medic primarsau specialistîn specialitatea respectivă.

(8) La finalul perioadei de pregătire medicul cursant va primi de la medicul coordonator o atestare privind parcurgerea perioadei de pregătire profesională şi propunerea de reacordare a dreptului de liberă practică.

(9)  Examenul se va susţine în faţa unei comisii formate din medicii cu un grad profesional cel puţin egal cu cel al medicului ce doreşte reatestarea profesională şi redobândirea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România. Comisia se aprobă de consiliul colegiului respectiv, la propunerea biroului executiv judeţean. Examenul se va desfăşura sub formă de testare orală şi practică. Calificativele acordate de către comisia de examen vor fi „admis" sau „respins".

(10)  Medicul coordonator va beneficia de acordarea unui număr de 40 de credite de EMC pentru fiecare persoană îndrumată. Un coordonator poate pregăti cel mult 2 medici pe an.

(11)   Nu se consideră întrerupere a exercitării profesiei perioada în care medicul urmează forme de învăţământ medical de specialitate ori perfecţionare profesională sau cercetare în domeniu.

SECŢIUNEA a 2-a

Drepturile şi obligaţiile membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 13. - Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România au următoarele drepturi:

a) dreptul să aleagă şi să fie aleşi în organele de conducere de la nivelul structurilor teritoriale sau naţionale ale Colegiului Medicilor Dentişti din România;

b) dreptul să se adreseze organelor abilitate ale Colegiului Medicilor Dentişti din România şi să primească informaţiile solicitate;

c) dreptul să participe la orice acţiune a Colegiului Medicilor Dentişti din România şi să fie informaţi în timp util despre aceasta;

d) dreptul să folosească, împreună cu membrii săi de familie, toate dotările sociale, profesionale, culturale şi sportive ale Colegiului Medicilor Dentişti din România şi ale colegiilor teritoriale;

e) dreptul să poarte însemnele Colegiului Medicilor Dentişti din România;

f) dreptul de a contesta sancţiunile primite;

g)  dreptul de a solicita ajutoare materiale pentru situaţii deosebite, atât personal, cât şi prin membrii lor de familie;

h) dreptul de a-şi exprima în mod liber opiniile în toate structurile Colegiului Medicilor Dentişti din România;

i) dreptul de a participa în mod personal la toate dezbaterile referitoare la activitatea proprie.

Art. 14. - Obligaţiile membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România sunt următoarele:

a) să cunoască normele de deontologie profesională şi pe cele care reglementează exercitarea profesiei sau organizarea şi funcţionarea corpului profesional;

b) să rezolve sarcinile ce le-au fost încredinţate de organele de conducere, în calitatea lorde membri sau de reprezentanţi ai corpului profesional;

c)  să participe la manifestările iniţiate de organele de conducere, la activităţile profesionale ori de pregătire profesională iniţiate ori organizate de către organele de conducere naţionale sau locale;

d)  să participe la şedinţele ori adunările la care au fost convocaţi în scris cu semnătură de luare la cunoştinţă;

e)  să execute cu bună-credinţă sarcinile care decurg din hotărârile organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România;

f) să se abţină de la deliberările organelor de conducere în care sunt aleşi, în cazul în care, în îndeplinirea unor atribuţii ale acestor organe, au un interes propriu;

g) să păstreze secretul profesional;

h) să păstreze în cadrul profesiei confidenţialitatea asupra dezbaterilor, opiniilor şi voturilor exprimate în organele de conducere;

i) să respecte normele, principiile şi îndatoririle deontologiei medicinii dentare;

j) să aibă un comportament demn în exercitarea profesiei ori a calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

k) să achite în termenul stabilit cotizaţia datorată în calitate de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

l) să rezolve litigiile cu alţi membri, în primul rând prin mediere de către comisiile organizate în acest scop în cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România;

m) să execute cu bună-credinţă atribuţiile ce le revin în calitate de reprezentant sau membru în organele de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România, în colegiile judeţene sau în Colegiul municipiului Bucureşti.

Art. 15. - Obligaţiile membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România ce decurg din calitatea lor specială de medici dentişti sunt:

a) să respecte şi să aplice în orice împrejurare normele de deontologie ale profesiei de medic dentist;

b)  să nu aducă prejudicii reputaţiei profesiei sau a altor membri, respectând statutul de corp profesional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

c)   să acorde, pe timpul programului de lucru, cu promptitudine, îngrijirile medico-dentare de urgenţă, ca o îndatorire fundamentală profesională şi civică;

d)  să acţioneze pe toată durata exercitării profesiei în vederea creşterii gradului de pregătire profesională;

e) să aplice parafa, cuprinzând numele, prenumele, gradul, specialitatea şi codul, pe toate actele medicale pe care le semnează;

f) să respecte drepturile pacienţilor.

Art. 16. - (1) In vederea creşterii gradului de pregătire profesională şi a asigurării unui nivel ridicat al cunoştinţelor medico-dentare, medicii dentişti sunt obligaţi să efectueze un număr minim de credite, pe care îl stabileşte Consiliul naţional.

(2) Medicilor dentişti care nu realizează pe parcursul a 5 ani numărul minim de credite de educaţie medico-dentară stabilite de Consiliul naţional li se suspendă dreptul de liberă practică până la realizarea numărului de credite respectiv.

Art. 17. - Incălcarea obligaţiilor de mai sus constituie abatere de la disciplina şi deontologia profesională şi a celei de corp profesional.

CAPITOLULIII

Organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor Dentişti din România

SECŢIUNEA 1

Dispoziţii generale

Art. 18. - (1) Colegiul Medicilor Dentişti din România se înfiinţează, se organizează şi funcţionează pe criterii teritoriale, la nivel naţional şi judeţean, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti.

(2) Intre Colegiul Medicilor Dentişti din România şi colegiile judeţene există raporturi de autonomie funcţională, organizatorică şi financiară în condiţiile legii şi ale prezentului regulament.

Art. 19. - Colegiul Medicilor Dentişti din România este reprezentat la nivelul colegiilor judeţene, respectiv cel al municipiului Bucureşti, de către organismele de conducere judeţene, respectiv ale municipiului Bucureşti

SECŢIUNEA a 2-a

Organele de conducere

Art. 20. - Organele de conducere, la nivel naţional, ale Colegiului Medicilor Dentişti din România sunt:

a) Adunarea generală naţională;

b) Consiliul naţional;

c) Biroul executiv naţional.

Adunarea generală naţională

Art. 21. - (1) Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România este alcătuită din reprezentanţi aleşi de adunarea generală din fiecare judeţ şi din municipiul Bucureşti, prin vot direct şi secret.

(2)  Norma de reprezentare în Adunarea generală naţională este de:

a) 2 reprezentanţi pentru colegiile teritoriale care au sub 50 de membri înscrişi;

b) 4 reprezentanţi pentru colegiile teritoriale care au sub 120 de membri înscrişi;

c) 6 reprezentanţi pentru colegiile teritoriale care au sub 200 de membri înscrişi;

d) 8 reprezentanţi pentru colegiile teritoriale care au sub 300 de membri înscrişi;

e) 10 reprezentanţi pentru colegiile teritoriale cu peste 300 de membri înscrişi;

f) 15 reprezentanţi pentru colegiile teritoriale cu peste 500 de membri înscrişi;

g) 20 de reprezentanţi pentru colegiile teritoriale cu peste 701 de membri înscrişi;

h) un reprezentant la 100 de membri înscrişi pentru Colegiul Medicilor Dentişti al Municipiului Bucureşti.

(3)  Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România se întruneşte anual în primul trimestru al anului sau în mod extraordinar, ori de câte ori este nevoie.

Art. 22. - (1) Adunarea generală naţională adoptă Codul deontologic al medicului dentist şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, în prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul reprezentanţilor aleşi. în caz de absenţă motivată, delegatul poate fi înlocuit de supleant, care are drept de vot.

(2) Toate deciziile Adunării generale naţionale se adoptă cu majoritate simplă, în prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul reprezentanţilor aleşi. în caz de absenţă a delegatului titular ales, acesta este înlocuit cu membrul supleant ales, având drept de vot. Dacă la prima şedinţă cvorumul nu este întrunit, se va convoca o a doua şedinţă la un interval de cel puţin două săptămâni, când deciziile se pot lua indiferent de numărul de participanţi.

Art. 23. - Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România are următoarele atribuţii:

a)   adoptă Codul deontologic al medicului dentist şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, precum şi modificările lor ulterioare;

b) alege membrii Biroului executiv naţional pentru un mandat de 4 ani;

c)  dezbate raportul anual de activitate prezentat de Biroul executiv naţional şi de comisiile de lucru ale Consiliului naţional privind activitatea desfăşurată între sesiunile Adunării generale naţionale, conform legii şi prezentului regulament;

d)  revocă din funcţie membrii aleşi, pentru abateri de la prevederile legii şi, respectiv, ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, care aduc prejudicii activităţii organismului profesional;

e) alege comisia centrală de cenzori;

f)  aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli anual central al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

g) dezbate şi votează raportul Comisiei centrale de cenzori;

h) stabileşte obiectivele generale ale Colegiului Medicilor Dentişti din România pe termen scurt, mediu şi lung.

Art. 24. - Lucrările Adunării generale naţionale sunt conduse de membrii Biroului executiv naţional, cu excepţia Adunării generale naţionale de alegeri, care va fi condusă în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului electoral realizat şi votat de Consiliul naţional.

Art. 25. - (1) Adunarea generală naţională poate fi convocată de către:

a) preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România;

b) 3 dintre membrii Biroului executiv naţional;

c)  1/3 din membrii Consiliului naţional.

(2) Poate fi convocată în acelaşi mod, în situaţii excepţionale, Adunarea generală naţională extraordinară.

Art. 26. - (1) Adunarea generală naţională ordinară se întruneşte anual în trimestrul întâi al anului în curs, în zile de sâmbătă, şi ori de câte ori este nevoie.

(2)  Lucrările şi deciziile Adunării generale naţionale vor fi consemnate într-un proces-verbal ce va fi realizat şi va fi distribuit tuturor participanţilor, în termen de o lună de la data desfăşurării lucrărilor.

(3) Convocarea membrilor Adunării generale naţionale se va face în scris, cu scrisoare recomandată, prin fax trimis la colegiile teritoriale ori prin poştă electronică, cu 30 de zile înaintea datei organizării şedinţei.

(4)Termenul pentru convocareaAdunării generale naţionale extraordinare este de minimum 10 zile.

Consiliul naţional

Art. 27. - (1) Intre sesiunile Adunării generale naţionale, Colegiul Medicilor Dentişti din România este condus de Consiliul naţional.

(2) Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România este alcătuit din membrii Biroului executiv naţional, un reprezentant al fiecărui judeţ, 3 reprezentanţi ai municipiului Bucureşti, un reprezentant numitde Ministerul Sănătăţii Publice ca autoritate de stat şi câte un reprezentant al medicilor dentişti din fiecare minister şi instituţie centrală cu reţea sanitară proprie.

Art. 28. - (1) Reprezentanţii colegiilor judeţene în Consiliul naţional primesc, cu aprobarea Consiliului naţional, o indemnizaţie de şedinţă, suportată din fondurile colegiilor judeţene ai căror reprezentanţi sunt. Membrii Biroului executiv naţional ce fac parte din Consiliul naţional şi cenzorii aleşi în Adunarea generală naţională primesc această indemnizaţie din partea Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(2) Cheltuielile cu deplasarea, cazarea şi masa reprezentanţilor în Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România, respectiv ale membrilor comisiilor Consiliului naţional, vor fi suportate de către colegiile ai căror reprezentanţi sunt. Cheltuielile de deplasare, cazare şi masă ale membrilor Biroului executiv naţional şi cenzorilor aleşi în Adunarea generală naţională sunt suportate de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 29. - (1) Consiliul naţional se întruneşte în şedinţe ordinare o dată la două luni, cu excepţia lunilor iulie, august, sau în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

(2) Şedinţele ordinare sunt convocate de către preşedintele Biroului executiv naţional sau de 3 dintre membrii Biroului executiv naţional. Toate şedinţele au loc în zile de sâmbătă.

(3) Lucrările şi deciziile Consiliului naţional vorfi consemnate într-un proces-verbal ce va fi distribuit tuturor participanţilor, în termen de o lună de la data desfăşurării lucrărilor.

Art. 30. - Convocarea membrilor Consiliului naţional se va face, după caz, prin:

a) scrisoare recomandată cu confirmare de primire;

b)  fax la sediul colegiului local al cărui membru este respectivul reprezentant;

c) poştă electronică.

Art. 31. - (1) Convocarea printr-una din modalităţile prevăzute la art. 30 se va face cu cel puţin 14 zile înaintea datei întrunirii consiliului şi va fi însoţită de ordinea de zi şi de toate materialele, proiectele de decizii, actele normative etc. ce urmează a fi analizate, dezbătute şi votate. Excepţie de la timpul de convocare fac şedinţele consiliilor extraordinare, care vor putea fi convocate în termen de minimum 5 zile.

(2) Materialele ce vor fi supuse dezbaterilor pot fi trimise şi prin intermediul faxului sau al poştei electronice.

Art. 32. - (1) Şedinţele extraordinare ale Consiliului naţional pot fi convocate de către:

a) preşedintele Biroului executiv naţional;

b) 3 dintre membrii Biroului executiv naţional;

c) oricare alt membru al Consiliului naţional, la cererea a cel puţin o treime din membrii Consiliului naţional.

(2) Procedura de convocare a şedinţelor extraordinare este cea prevăzută la art. 30 şi 31.

Art. 33. - Consiliul naţional lucrează în prezenţa a două treimi din numărul membrilor cu drept de vot şi decide cu o majoritate simplă din numărul total de membri.

Art. 34. - (1) Deciziile Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România sunt obligatorii pentru colegiile locale şi pentru toţi medicii dentişti care practică medicina dentară în România.

(2) Nerespectarea deciziilor Consiliului naţional care reglementează organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor Dentişti din România constituie abatere de la disciplina de corp profesional şi se sancţionează conform dispoziţiilor prezentului regulament.

Art. 35. - Atribuţiile Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România sunt următoarele:

a) elaborează Codul deontologic al medicului dentist, precum şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, în termen de 6 luni de la constituirea Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

b) fixează cotizaţia care trebuie plătită obligatoriu de către fiecare medic dentist consiliului judeţean sau al municipiului Bucureşti, stabilind partea din această cotizaţie care trebuie virată către Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

c)  stabileşte indemnizaţia pentru membrii Biroului executiv naţional şi ai birourilor executive ale consiliilor colegiilor judeţene, respectiv al Colegiului Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti şi stabileşte indemnizaţiile de şedinţă pentru membrii Consiliului naţionai şi cenzorilor aleşi în Adunarea generală naţională;

d)  gestionează bunurile Colegiului Medicilor Dentişti din România şi poate să iniţieze şi să subvenţioneze acţiuni interesând profesiunea de medic dentist, acţiuni de întrajutorare;

e)    controlează şi coordonează activitatea consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, şi controlează gestiunea acestora;

f)  soluţionează, în termen de 30 de zile de la înregistrare, contestaţiile formulate împotriva deciziilor date de consiliile judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, în conformitate cu regulamentele proprii;

g) colaborează cu Ministerul Sănătăţii Publice la elaborarea Nomenclatorului de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală;

h) colaborează cu Ministerul Sănătăţii Publice la elaborarea de norme privind exercitarea profesiei de medic dentist pe teritoriul României;

i) colaborează cu Ministerul Sănătăţii Publice la elaborarea tematicilorşi a metodologiilorconcursurilorşi examenelor pentru medicii dentişti;

j) stabileşte sistemul de credite de educaţie medico-dentară continuă pe baza căruia se evaluează activitatea de perfecţionare profesională a medicilor dentişti;

k) stabileşte condiţiile privind desfăşurarea de către cabinetele şi unităţile medico-dentare a publicităţii şi aprobă conţinutul materialului publicitar;

l) coordonează prin comisiile de lucru activitatea consiliilor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti;

m) adoptă moţiuni în care prezintă poziţia Colegiului Medicilor Dentişti din România faţă de probleme ce interesează sau au legătură cu activitatea medicinii dentare, cu rolul sau statutul medicului dentist, precum şi în orice alte probleme de interes general;

n) aprobă proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

o) aplică, prin Comisia superioară de disciplină, sancţiunile disciplinare prevăzute de lege;

p) aprobă comisiile de lucru şi de specialitate din cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România;

q) stabileşte numărul comisiilorde specialitate, competenţele acestora şi un regulament comun de funcţionare;

r) avizează toate programele de sănătate şi toate actele normative având legătură cu medicina dentară elaborate de Ministerul Sănătăţii Publice;

s) propune Ministerului Sănătăţii Publice durata exercitării temporare a profesiei de medic dentist;

t) îndeplineşte orice alte atribuţii pe care legea specială sau legile generale le stabilesc în sarcina Colegiului Medicilor Dentişti din România;

u) alege Comisia superioară de disciplină.

Art. 36. - (1) Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România participă prin comisiile de lucru, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii Publice, la elaborarea tuturor programelor de sănătate şi a actelor normative cu efect asupra medicinii dentare.

(2) La negocierea anuală a contractului-cadru, pentru specialitatea medicină dentară, Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România reprezintă, prin comisia competentă, medicii dentişti aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări sociale de sănătate.

Art. 37. - în cadrul Consiliului naţional, pentru realizarea atribuţiilor legale ale Colegiului Medicilor Dentişti din România, funcţionează minimum următoarele comisii:

a) Comisia pentru imagine, relaţii interne şi internaţionale, de etică şi deontologie medicală şi educaţie medicală continuă;

b) Comisia pentru legislaţie şi asigurări de sănătate;

c) Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ;

d)  Comisia pentru studii şi strategii de dezvoltare, avizări, acreditări;

e)  Comisia pentru probleme socioeconomice, financiar-contabilă şi administrativ;

f) Comisia pentru secretariat;

g) comisiile reprezentând specialităţile medicinii dentare.

Art. 38. - (1) In funcţie de necesităţile concrete, Consiliul naţional poate aproba înfiinţarea şi a altor comisii de lucru. Aceste comisii pot avea activitate permanentă sau temporară. La nivel local se adoptă o organizare specifică.

(2)  Fiecare comisie va fi condusă de un preşedinte de comisie, membru în biroul executiv. Aceste comisii vor fi formate din membri ai Consiliului naţional sau alţi membri propuşi şi votaţi de Consiliul naţional. Comisiile pot desemna în cazuri speciale, prin vot majoritar, experţi temporari pentru un domeniu.

(3)  La nivel local comisiile sunt alese de Consiliul local, la propunerea biroului executiv local.

Art. 39. - Materialele supuse spre aprobare Consiliului naţional vor fi realizate şi fundamentate de către comisia competentă.

Art. 40. - (1) Corespunzător acestor comisii de lucru ale Consiliului naţional, în cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România se vor înfiinţa departamente.

(2) Departamentele vor fi coordonate de către membrii Birouiui executiv naţional şi, în funcţie de schema de personal aprobată de către Consiliul naţional, vorfi asigurate cu personal tehnic de specialitate sau administrativ.

Biroul executiv naţional

Art. 41. - (1) Biroul executiv naţional este format dintr-un preşedinte, trei vicepreşedinţi, un secretar general şi un trezorier, aleşi în mod individual de către Adunarea generală naţională dintre membrii acesteia.

(2) Membrii Biroului executiv naţional fac parte integrantă din Consiliul naţional, conduc în mod curent lucrările acestuia şi activitatea permanentă a Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 42. - (1) Biroul executiv naţional lucrează legal în prezenţa a 4 din membrii săi şi ia decizii valabile cu votul majorităţii simple a membrilor prezenţi.

(2) Biroul executiv naţional se întruneşte lunarsau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui sau a cel puţin 3 dintre membrii săi.

Art. 43. - Atribuţiile Biroului executiv naţional:

a)  asigură activitatea permanentă a Colegiului Medicilor Dentişti din România şi conduce şedinţele Adunării generale naţionale;

b)   aprobă angajarea de personal şi asigură execuţia bugetului;

c)    întocmeşte rapoartele anuale de activitate ale departamentelor, pe care le supune votului Adunării generale naţionale;

d)   acceptă donaţiile, legatele şi sponsorizările făcute Colegiului Medicilor Dentişti din România;

e)  execută hotărârile Adunării generale naţionale şi ale Consiliului naţional;

f)  elaborează şi supune spre aprobare Consiliului naţional proiectul bugetului anual de venituri şi cheltuieli;

g) elaborează şi propune pentru discuţii, votare şi aprobare toate proiectele în plenul Adunării generale naţionale şi Consiliului naţional;

h) membrii Biroului executiv naţional coordonează şi răspund de activitatea în judeţe a comisiilor pe care le conduc;

i) membrii Biroului executiv naţional constituie prezidiul Consiliului naţional şi Adunării generale naţionale;

j) îndeplineşte orice alte sarcini stabilite de către Adunarea generală naţională şi Consiliul naţional.

Art. 44. - (1) Membrii Biroului executiv naţional coordonează activitatea judeţelor prin activitatea comisiilor de lucru ai căror preşedinţi sunt.

(2) Preşedintele coordonează Comisia pentru imagine, relaţii interne şi internaţionale, de etică şi deontologie medicală şi educaţie medicală continuă. Această comisie este formată din 3 departamente:

1. Departamentul de imagine, relaţii interne şi internaţionale;

2.  Departamentul de educaţie medicală continuă;

3.  Departamentul de etică şi deontologie medicală.

(3) Vicepreşedinţii coordonează următoarele comisii:

- Comisia pentru legislaţie şi asigurări de sănătate;

- Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ;

-  Comisia pentru studii şi strategii de dezvoltare, avizări, acreditări.

Comisia pentru legislaţie şi asigurări de sănătate este formată din:

1.  Departamentul de legislaţie;

2.  Departamentul asigurări de sănătate.

Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ este formată din două departamente:

1.  Departamentul profesional-ştiinţific;

2.  Departamentul învăţământ postuniversitar.

Comisia pentru studii şi strategii de dezvoltare, avizări, acreditări este formată din două departamente:

1.  Departamentul studii şi strategii de dezvoltare;

2.  Departamentul avizări-acreditări.

(4)    Secretarul general coordonează Comisia pentru secretariat, care pregăteşte şi asigură desfăşurarea în bune condiţii a şedinţelor organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(5) Trezorierul coordonează Comisia pentru probleme socio-economice, financiar-contabilă şi administrativ, formată din două departamente:

1.  Departamentul socioeconomic;

2.  Departamentul financiar-contabil şi administrativ.

Art. 45. - (1) Preşedintele Biroului executiv naţional este preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(2) In realizarea atribuţiilor ce îi revin preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România emite decizii.

Art. 46. - Deciziile emise de către preşedinte în aplicarea hotărârilor Adunării generale naţionale, ale Consiliului naţional şi/sau ale Biroului executiv sunt obligatorii pentru toţi membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 47. - Atribuţiile Preşedintelui sunt următoarele:

a)  reprezintă Colegiul Medicilor Dentişti din România în relaţiile cu persoanele fizice şi juridice din ţară şi străinătate;

b)   încheie contracte şi convenţii în numele Colegiului Medicilor Dentişti din România, aprobate în prealabil de Biroul executiv naţional;

c)  propune Consiliului naţional şi Biroului executiv naţional modalităţile de aplicare şi urmărire a executării contractelor;

d)   convoacă şi conduce şedinţele Adunării generale naţionale, ale Consiliului naţional şi ale Biroului executiv naţional;

e) duce la îndeplinire hotărârile Adunării generale naţionale, Consiliului naţional şi Biroului executiv naţional date în sarcina sa;

f) urmăreşte realizarea bugetului de venituri şi cheltuieli;

g)     conduce, controlează şi îndrumă activitatea vicepreşedinţilor, secretarului general, trezorierului şi personalului angajat;

h) îndeplineşte orice alte atribuţii date în sarcina sa de Adunarea generală naţională, de Consiliul naţional ori de Biroul executiv naţional.

Art. 48. - (1) Preşedintele păstrează şi foloseşte ştampila Colegiului Medicilor Dentişti din România şi are drept de semnătură în bancă.

(2) Preşedintele poate mandata în scris pe oricare dintre membrii Biroului executiv naţional pentru a realiza competenţele care îi revin sau numai o parte dintre acestea.

SECŢIUNEA a 3-a

Comisiile de lucru ale Consiliului naţional

Art. 49. - Comisiile de lucru ale Consiliului naţional sunt competente în probleme integrative şi de strategie şi îndeplinesc atribuţiile stabilite de prezentul regulament.

Art. 50. - Departamentul de imagine, relaţii interne şi internaţionale are următoarele obiective:

a)  asigură realizarea legăturilor dintre Colegiul Medicilor Dentişti din România şi structuri guvernamentale, neguvernamentale, judeţene, naţionale şi internaţionale;

b)   relaţia cu publicul şi mass-media se asigură prin intermediul unui purtător de cuvânt sau al preşedintelui acestei comisii, la nivel central sau local.

Art. 51. - Departamentul de educaţie medicală continuă elaborează programul naţional de educaţie medicală continuă, realizând grila de creditare a manifestărilor profesional-ştiinţifice şi stabilind perioada unui ciclu de educaţie medicală continuă, precum şi totalul de credite necesare fiecărui medic dentist pentru reavizarea periodică a certificatului de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 52. - (1) Departamentul de etică şi deontologie medicală de la niveljudeţean, respectival municipiului Bucureşti primeşte şi analizează sesizările despre practica ilegală a profesiei de medic dentist pe teritoriul României.

(2) Dreptul de a susţine acţiunea în justiţie revine preşedintelui consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti.

Art. 53. - (1) Comisia pentru legislaţie şi asigurări de sănătate este formată din două departamente:

a) Departamentul de legislaţie;

b) Departamentul de asigurări de sănătate.

(2) Comisia pentru legislaţie şi asigurări de sănătate susţine obiectivele legislative, sociale şi juridice ale Colegiului Medicilor Dentişti din România, readaptându-leîn permanenţă la condiţiile existente pe plan naţional şi european.

(3)  Comisia supraveghează modul de aplicare a legilor în judeţe şi în municipiul Bucureşti. In momentul apariţiei de proiecte de legi sau acte normative importante, comisia îşi desfăşoară activitatea în plenul tuturor celor două departamente.

Art. 54. - Departamentul de legislaţie are următoarele atribuţii:

a)  asigură asistenţa juridică curentă a Colegiului Medicilor Dentişti din România, alta decât aceea legată de exercitarea profesiei de medic dentist;

b) asigură fundamentarea juridică a hotărârilor luate în cadrul Biroului executiv, Consiliului naţional şi Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România;

c) sintetizează şi analizează proiectele de modificare a legilor profesiei;

d)   intervine în judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru aplicarea deciziilor şi a legilor în vigoare;

e)  analizează şi propune modificarea corespunzătoare a legislaţiei medicale referitoare la profesia de medic dentist;

f) colaborează direct cu preşedintele şi directorul executiv al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

g) reprezintă şi susţine împreună cu preşedintele colegiului, în faţa organelor de stat, hotărârile organelor de conducere.

Art. 55. - Departamentul asigurări de sănătate are următoarele atribuţii:

a)  apără demnitatea, drepturile şi interesele civile, sociale, materiale şi culturale ale tuturor membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România;

b) susţine şi introduce un sistem de asigurări pentru practică medicală dentară pentru medicii dentişti din România;

c)  studiază structura şi nivelul veniturilor corpului medical pentru a defini statutul economic şi acţionează pentru introducerea unor sisteme de asigurări medicale publice şi private care să armonizeze interesele corpului medical cu cele ale societăţii;

d)  reprezintă Colegiul Medicilor Dentişti din România la negocierile centrale, încheierea şi executarea contractelor colective sau individuale de muncă cu cei ce cumpără servicii dentare;

e) negociază cu casele de asigurări de sănătate şi Ministerul Sănătăţii Publice contractul-cadru şi normele de aplicare a acestuia;

f)   negociază cu societăţile de asigurare primele de răspundere civilă profesională ale medicilor dentişti.

Art. 56. - La nivel local, departamentele similare vor funcţiona similar cu cele centrale, raportate la nivel local.

Art. 57. - (1) Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ urmăreşte şi controlează în activitatea sa realizarea obiectivelor profesionale ale medicilor dentişti din România prin programe de educaţie continuă, actualizare permanentă a cunoştinţelor profesionale pentru ridicare şi menţinerea standardelor de calitate ale actului medical.

(2)    Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ îşi desfăşoară activitatea pe următoarele direcţii:

a) examene şi concursuri;

b) învăţământ medical postuniversitar;

c) iniţiază şi definitivează ghidurile de practică independentă a profesiei de medic.

(3) Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ organizează şi coordonează funcţionarea specialităţilor medico-dentare la standarde corespunzătoare.

(4) Comisia studiază raporturile de competenţă între diferitele specialităţi medico-dentare şi asigură suportul informaţional necesar pregătirii profesionale.

Art. 58. - In realizarea competenţelor sale Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ îndeplineşte şi următoarele activităţi:

a)  promovează ridicarea continuă a nivelului profesional, facilitând participarea medicilor dentişti la programe de perfecţionare profesională din ţară sau străinătate;

b)    sprijină procurarea de material documentar de specialitate, precum şi organizarea de manifestări profesionale şi ştiinţifice.

Art. 59. - (1) Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ are ca obiect de activitate colaborarea cu Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru stabilirea şi organizarea specializărilor din medicina dentară, a supraspecializărilor, a atestatelor şi a cursurilor de perfecţionare postuniversitară.

(2) Un obiectiv fundamental al comisiei constă în stabilirea, aplicarea şi verificarea respectării cifrei de şcolarizare în stomatologie (numerus claussus), prin corelarea numărului anual de absolvenţi cu necesităţile populaţiei.

Art. 60. - (1) Reprezentarea Colegiului Medicilor Dentişti din România în organizarea concursurilor şi a examenelor pe teritoriul României, prin întocmirea metodologiei de concurs şi a tematicii, la nivel local şi central, este de competenţa Comisiei profesional-ştiinţifice şi învăţământ. In cadrul acestei activităţi aceasta va colabora cu Ministerul Sănătăţii Publice, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cu facultăţile de medicină dentară.

(2) Colegiul Medicilor Dentişti din România se implică în aplicarea corectă a regulamentelorde concurs şi examene.

Art. 61. - Departamentul studii şi strategii de dezvoltare exercită următoarele atribuţii principale:

a) colaborează şi colectează datele statistice de la celelalte comisii, precum şi de la consiliile judeţene şi al municipiului Bucureşti, în vederea stabilirii unor strategii şi a unor programe de dezvoltare;

b)   analizează, în funcţie de nevoile României, situaţia statistică a personalului medico-dentar şi a serviciilor de sănătate buco-dentară;

c)  propune obiective strategice, programe şi proiecte de dezvoltare şi restructurare;

d) planifică realizarea programelor;

e) monitorizează şi realizează proiecte;

f)  elaborează informări şi sinteze pentru Biroul executiv naţional şi Consiliul naţional.

g)   realizează, pe baza documentaţiei primite, Buletinul informativ naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 62. - Departamentul studii şi strategii de dezvoltare realizează sinteze în legătură cu aplicarea sistemului normativ având legătură cu profesia şi propune Consiliului naţional şi Biroului executiv naţional adoptarea măsurilorstrategice efective pentru modificarea şi adoptarea actelor normative în beneficiul corpului medical dentardin România.

Art. 63. - Comisia pentru studii şi strategii de dezvoltare, avizări, acreditări are ca obiectiv impunerea unor standarde şi criterii de asigurare a calităţii actului medico-dentar pe teritoriul României. în acest sens, Comisia pentru studii şi strategii de dezvoltare, avizări, acreditări îndeplineşte următoarele atribuţii principale:

a) asigură împreună cu structurile de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii verificarea, validarea şi echivalarea calificării membrilor săi;

b)   participă la elaborarea unor criterii transparente de evaluare, validare şi echivalare a diplomelor, specialităţilor, competenţelor şi gradelor profesionale;

c) supraveghează, la cerere, desfăşurarea licitaţiilor şi a altor modalităţi de privatizare a unităţilor medico-dentare publice.

Art. 64. - Prin Departamentul avizări-acreditări de la nivelul colegiilor teritoriale se realizează următoarele atribuţii:

a) eliberarea avizelor de înfiinţare şi funcţionare a cabinetelor medico-dentare;

b)  ţinerea evidenţei medicilor dentişti cu drept de liberă practică, a cabinetelor şi unităţilor medico-dentare din unitatea administrativ-teritorială respectivă;

c) analizarea şi publicarea competenţelor unităţilor medico-dentare private sau de stat din teritoriu, în funcţie de specialitatea, supraspecializările şi competenţele medicului dentist titular;

d) controlarea şi avizarea condiţiile tehnice şi de dotare ale cabinetelor şi unităţilor medico-dentare;

Art. 65. - Comisia pentru probleme socioeconomice, financiar-contabilă şi administrativ are următoarele atribuţii:

a) gestionează patrimoniul şi păstrează evidenţa financiar-contabilă;

b) centralizează cotizaţiile şi celelalte venituri ale Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

c) asigură activitatea administrativă;

d) fundamentează proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli;

e) fundamentează şi propune Biroului executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România necesarul de personal de execuţie;

f) controlează bilanţurile anuale ale colegiilor teritoriale.

Art. 66. - Departamentul socio-economic are următoarele atribuţii:

a) acordă ajutoare membrilorColegiului Medicilor Dentişti din România sau membrilor familiilor acestora, cu acordul Consiliului naţional;

b)  propune grila de indemnizaţii şi indemnizaţiile de şedinţă pentru membrii birourilor, Consiliului naţional şi pentru cenzori;

c)  prin intermediul comisiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti participă la elaborarea şi avizarea regulamentelor de ordine interioară, organizează şi încurajează activităţile culturale artistice şi sportiv turistice ale membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România şi familiilor lor, dezvoltă şi gospodăreşte baza proprie de sport şi contribuie la protejarea membrilor colegiului prin acordarea, în limita bugetului aprobat, de ajutoare materiale membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România şi familiilor lor.

SECŢIUNEA a 4-a

Personalul

Art. 67. - In limita numărului de posturi aprobat de către Consiliul naţional şi a schemei de organizare şi funcţionare, Biroul executiv naţional, în funcţie de necesităţile concrete şi de nota de fundamentare a Comisiei pentru probleme socio-economice, financiar-contabilă şi administrativ, poate angaja personal de specialitate, tehnic şi administrativ.

Art. 68. - Pentru lucrări de specialitate care nu presupun o activitate continuă sau pentru consultaţii de specialitate în anumite domenii, Biroul executiv naţional poate contracta servicii plătite pe lucrare, temă sau proiect cu specialişti în domeniu.

Art. 69. - (1) Contractul de muncă al persoanei care exercită o funcţie de conducere în biroul executiv al consiliului judeţean, respectiv al Consiliului Bucureşti şi în Consiliul naţional se suspendă, la cererea persoanei în cauză, pe perioada pe care exercită funcţia respectivă, cu menţinerea funcţiei respective.

(2)   Persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (1) beneficiază de vechime în muncă pe durata exercitării funcţiei respective.

(3)   Remunerarea persoanelor care exercita funcţii de conducere în Biroul executiv naţional sau local e stabilită prin vot cu majoritate simplă de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

CAPITOLUL IV

Organele de conducere la nivel local

Art. 70. - (1) Colegiul Medicilor Dentişti din România este organizatşi reprezentat la nivel naţional şi judeţean, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti prin colegiile teritoriale.

(2) Colegiile teritoriale au personalitate juridică, patrimoniu şi buget proprii, precum şi autonomie funcţională, organizatorică şi financiară, în condiţiile legii. Sediul colegiului teritorial este în reşedinţa de judeţ, respectiv municipiul Bucureşti.

Art. 71. - Organele de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România, la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti, suntadunareagenerală, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, şi biroul consiliului.

Art. 72. - (1) Adunarea generală a colegiilor teritoriale este alcătuită din medicii dentişti înscrişi în colegiul teritorial respectiv.

(2)Adunareageneralăa colegiilor teritoriale are următoarele atribuţii:

a) aprobă planul de activitate al consiliului;

b) aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli;

c) alege membrii consiliului;

d)  alege membrii comisiei de cenzori a colegiului teritorial sau, după caz, aprobă cenzorul extern propus de colegiul teritorial;

e) alege reprezentanţii colegiului teritorial în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(3) Adunarea generală a colegiului teritorial se întruneşte anual, în primul trimestru al anului, sau, în mod extraordinar, ori de câte ori este nevoie.

Art. 73. - (1) Consiliul colegiului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti este format din:

a) 7 membri pentru un numărde până la 100 medici dentişti înscrişi;

b)  11 membri pentru 101-300 de medici dentişti înscrişi;

c)  15 membri pentru 301-500 de medici dentişti înscrişi;

d) 29 de membri pentru 501-1.000 de medici dentişti înscrişi;

e) 49 de membri pentru colegiile cu peste 1.000 de medici dentişti înscrişi.

(2) Proporţional cu numărul de membri ai consiliului se vor alege 3-9 membri supleanţi.

Art. 74. - (1) Consiliul colegiului teritorial judeţean va alege dintre membrii săi un birou executiv format din preşedinte, 2 vicepreşedinţi, un secretarşi un trezorier, aleşi pentru un mandat de 4 ani.

(2) Membrii organelor de conducere de la nivel teritorial se aleg prin vot secret, pentru un mandat de 4 ani.

Art. 75. - Alegerea organelor de conducere de la nivel judeţean sau naţional se face conform titlului XIII din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi Regulamentului electoral aprobat de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 76. - (1) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti se întruneşte la convocarea preşedintelui, în şedinţe ordinare, la interval de două luni. în mod excepţional, la solicitarea a 2/3 din numărul membrilor săi, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti poate fi convocat în şedinţe extraordinare. între şedinţe, consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti este condus de biroul executiv, care asigură activitatea permanentă a acestuia.

(2) Deciziile consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti se adoptă în prezenţa a cel puţin 2/3 din numărul membrilor săi, cu votul favorabil a jumătate plus unu din numărul celor prezenţi.

Art. 77. - (1) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti şi biroul executiv al acestora exercită atribuţiile date în competenţa lor prin prezentul regulament.

(2) In vederea exercitării atribuţiilor, consiliul judeţean, respectiv consiliul municipiului Bucureşti îşi desfăşoară activitatea în comisii alese de consiliul local respectiv, pe domenii de activitate sau pe specialităţi ale medicinii dentare, în conformitate cu prezentul regulament.

Art. 78. - Atribuţiile şi funcţionarea locală se vor desfăşura în baza legii şi a prezentului regulament.

CAPITOLULV

Venituri şi cheltuieli

Art. 79. - (1) Veniturile Colegiului Medicilor Dentişti din România se constituie din:

a) taxă de înscriere;

b) cotizaţiile lunare ale membrilor;

c) donaţii şi sponsorizări de la persoane fizice şi juridice;

d) legate;

e) drepturi editoriale;

f) încasări din vânzarea publicaţiilor proprii;

g) fonduri rezultate din manifestările culturale şi ştiinţifice; h) alte surse.

(2) Taxele pentru serviciile prestate membrilor colegiului vor fi stabilite de către Consiliul naţional, respectiv consiliul judeţean sau cel al municipiului Bucureşti.

Art. 80. - Taxa de înscriere în Colegiul Medicilor Dentişti din România este de 10% din salariul minim pe economie.

Art. 81. - (1) Cotizaţiile datorate şi neplătite la termen de către membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România determină plata unor penalităţi echivalente cu cele datorate de contribuabili pentru restanţele către bugetul de stat.

(2) Aceeaşi penalitate se aplică şi colegiilor teritoriale care nu virează trimestrial către organele naţionale partea de cotizaţie stabilită de către Consiliul naţional.

Art. 82. - (1) Neplata cotizaţiei datorate Colegiului Medicilor Dentişti din România pe o perioada de 6 luni şi după atenţionarea scrisă din partea consiliului local se sancţionează cu suspendarea dreptului de liberă practică până la plata cotizaţiei datorate şi a penalităţilor aferente.

(2) Sancţiunea se aplică de către comisia de disciplină, la sesizarea comisiei financiar-contabile a colegiului teritorial.

Art. 83. - Pentru eliberarea avizului de înfiinţarea a cabinetului medico-dentar individual sau a formelor asociative ori pentru avizarea funcţionării unităţilor medico-dentare cu personalitate juridică, Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România stabileşte taxa unică pe ţară ce se va încasa de către colegiile teritoriale. Taxa pentru eliberarea certificatului de membru se stabileşte şi se încasează de către Consiliul naţional şi consiliile locale în procentul stabilit de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 84. - (1) Partea din cotizaţie care trebuie vărsată de colegiile judeţene, respectiv de cel al municipiului Bucureşti către Colegiul Medicilor Dentişti din România este de 20% din cotizaţiile datorate lunar de membrii înscrişi în evidenţa colegiului respectiv.

(2) Partea din cotizaţie aferentă funcţionării Colegiului naţional se virează până cel târziu la sfârşitul lunii următoare aceleia pentru care a fost percepută cotizaţia.

Art. 85. - (1) Partea de cotizaţie datorată de colegiile judeţene, respectiv cel al municipiului Bucureşti către Colegiul Medicilor Dentişti din România nefiind venit al colegiile teritoriale se virează către acesta înaintea oricăror alte plăţi.

(2) Obligaţia urmăririi şi efectuării vărsării cotei aferente Colegiului Medicilor Dentişti din România revine preşedintelui consiliului judeţean sau al municipiului Bucureşti.

Art. 86. - Fondurile băneşti pot fi utilizate pentru cheltuieli de administraţie (salarizare, plată personal, procurare mijloacefixe sau de inventar etc), finanţarea cheltuielilor organizatorice, perfecţionarea pregătirii profesionale, acordarea de burse prin concurs medicilor, întrajutorarea medicilor dentişti cu venituri mici şi a familiilor lor, alte cheltuieli aprobate de către Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România, iar la nivel local, de către consiliile judeţene, respectiv cel al municipiului Bucureşti.

Art. 87. - (1) Colegiul Medicilor Dentişti din România, la nivel central şi local, va avea cont bancar.

(2)  Dreptul de semnătură în bancă aparţine preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti din România. Acesta poate împuternici şi o altă persoană cu dreptul de semnătură în bancă.

(3)  Dispoziţiile alineatului precedent se aplică şi colegiilor judeţene, respectiv celui al municipiului Bucureşti.

Art. 88. - (1) Preşedinţii consiliilor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti vor trimite până la sfârşitul lunii martie a anului în curs copii de pe proiectul de buget pentru anul respectiv, aprobat de către consiliul judeţean, respectiv cel al municipiului Bucureşti, şi copii de pe bilanţul şi contul de execuţie a bugetului de venituri şi cheltuieli ale anului anterior.

(2) Copiile vorfi certificate, pentru conformitate cu originalul, de către preşedintele consiliului judeţean, respectiv cel al municipiului Bucureşti.

Art. 89. - Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România care pierd calitatea de membru nu au niciun drept să revendice vreo parte din patrimoniul sau veniturile colegiului şi nici pe acela de a ridica pretenţii asupra taxelor de înscriere, cotizaţiilor sau altor eventuale contribuţii băneşti sau materiale realizate către Colegiul Medicilor Dentişti din România până la data încetării calităţii de membru.

CAPITOLULVI

Sancţiuni şi proceduri disciplinare

SECŢIUNEA 1

Abaterile disciplinare

Art. 90. - Constituie abatere disciplinară fapta săvârşită cu vinovăţie prin care se încalcă jurământul depus, legile profesiei, Codul deontologic al medicului dentist, titlul XIII din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, sau prevederile prezentului regulament.

Art. 91. - Răspunderea disciplinară a medicului nu exclude răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia.

Art. 92. - (1) Sancţiunile disciplinare sunt:

a) mustrare;

b) avertisment;

c) vot de blam;

d)  interdicţia de a exercita profesia ori anumite activităţi medico-dentare pe o perioadă de la o lună la 6 luni;

e)  retragerea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(2) La sancţiunile prevăzute la alin. (1) se poate prevedea, după caz, obligarea celui sancţionat la efectuarea unor cursuri de perfecţionare sau de educaţie medico-dentară ori a altor forme de pregătire profesională.

Art. 93. - Retragerea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România operează de drept pe durata stabilită prin hotărâre definitivă de instanţele judecătoreşti cu privire la interzicerea exercitării profesiei.

Art. 94. - (1) Acţiunea disciplinară poate fi pornită în termen de cel mult 6 luni de la data săvârşirii faptei sau de la data cunoaşterii consecinţelor prejudiciabile.

(2)  Sancţiunile prevăzute la art. 92 alin. (1) lit. a) - c) se radiază în termen de 6 luni de la data executării lor, iar cea prevăzută la art. 92 alin. (1) lit. d), în termen de un an de la data expirării perioadei de interdicţie.

(3) In cazul aplicării sancţiunii prevăzute la art. 92 alin. (1) lit. e), medicul dentist poate face o nouă cerere de redobândire a calităţii de membru al colegiului după un an de la data aplicării sancţiunii de către comisiile de disciplină. Redobândirea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România se face în condiţiile prezentului regulament şi Legii nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

(4) In situaţia în care prin decizia comisiei de disciplină au fost dispuse şi măsurile prevăzute la art. 92 alin. (2), radierea sancţiunii se va face numai după prezentarea dovezii ducerii la îndeplinire a măsurii dispuse de comisia de disciplină.

Art. 95. - Repetarea unei abateri disciplinare până la radierea sancţiunii aplicate constituie o circumstanţă agravantă, care va fi avută în vedere la aplicarea noii sancţiuni.

Art. 96. - (1) Decizia pronunţată se comunică medicului dentist sancţionat şi Biroului executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(2)  Deciziile privind aplicarea sancţiunilor care se soldează cu suspendarea sau interzicerea exercitării profesiei se comunică şi Ministerului Sănătăţii Publice şi, respectiv, angajatorului.

(3)  Persoana fizică/juridică care a făcut sesizarea va fi informată cu privire la soluţionarea cauzei de către comisia de disciplină.

Art. 97. - Consiliile locale şi Consiliul naţional, pentru sancţiunile aplicate de către acestea, sunt obligate să ţină evidenţa sancţiunilor aplicate fiecărui membru şi să comunice situaţia disciplinară la cererea organismelor profesiei.

Art. 98. - (1) La nivelul fiecărui colegiu judeţean se va organiza şi va funcţiona o comisie de disciplină alcătuită din 5 până la 7 membri, propuşi de biroul executiv local şi votaţi de consiliul judeţean.

(2) La nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din România se va organiza şi va funcţiona Comisia superioară de disciplină, alcătuită din 7 membri propuşi de Biroul executiv naţional şi votaţi de Consiliul naţional.

(3) Membrii Comisiei superioare de disciplină trebuie sa aibă o vechime de peste 7 ani în profesie.

(4) Mandatul comisiilor de disciplină este de 4 ani.

Art. 99. - Unul dintre membrii comisiilor superioare de disciplină este desemnat de autorităţile de sănătate publică, la nivel teritorial, şi de către Ministerul Sănătăţii Publice, la nivelul Comisiei superioare de disciplină.

Art. 100. - Calitatea de membru al comisiilor de disciplină încetează prin deces, demisie, pierderea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România ori prin numirea unui alt reprezentant, în cazul membrilor desemnaţi de către Ministerul Sănătăţii Publice sau de autorităţile de sănătate publică.

Art. 101. - (1) Decizia de sancţionare pronunţată de comisia de disciplină de la nivelul colegiului teritorial poate fi contestată de medicul dentist sancţionat în termen de 15 zile de la comunicare.

(2) Impotriva deciziei Comisiei superioare de disciplină, în termen de 15 zile de la comunicare, medicul dentist sancţionat poate formula o acţiune în anulare la secţia de contencios administrativ a tribunalului în raza căruia îşi desfăşoară activitatea.

Art. 102. - Unităţile sanitare sau cele de medicină legală au obligaţia de a pune la dispoziţie comisiilor de disciplină sau persoanelor desemnate cu investigarea abaterilor disciplinare documentele medicale solicitate, precum şi orice alte date şi informaţii necesare soluţionării cauzei.

Art. 103. - Judecarea cazurilor ce constituie abatere disciplinară se face în temeiul cadrului legal, al prezentului regulament, al Codului de deontologie medico-dentară, asigurându-se o înaltă moralitate profesională în rândurile corpului medical.

Art. 104. - Excluderea unui membru din cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România implică pierderea dreptului de exercitare a profesiei de medic dentist. Ca urmare a acestei măsuri, membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România vor înceta orice relaţii profesionale cu persoana în cauză, măsura urmând a fi făcută publică.

SECŢIUNEA a 2-a

Reguli procedurale

Art. 105. - (1) Plângerea, sesizarea împotriva unui medic dentist se adresează colegiului local al cărui membru este medicul dentist. Aceasta va fi înregistrată numai dacă conţine elemente de identificare (nume, prenume, loc de muncă) ale medicului dentist împotriva căruia se face reclamaţia, precum şi numele, prenumele, adresa şi semnătura în original ale petentului.

(2) Plângerea se va depune personal sau poate fi trimisă prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Nu se vor înregistra plângerile trimise prin fax, e-mail.

Art. 106. - (1) Plângerea va fi înaintată biroului consiliului local, care după o primă analiză va hotărî:

a) respingerea plângerii ca vădit nefondată;

b) declanşarea procedurii disciplinare.

(2) Plângerea împreună cu decizia biroului consiliului local de începere a anchetei disciplinare se înaintează comisiei de disciplină.

Art. 107. - Biroul consiliului se poate sesiza şi dispune începerea anchetei disciplinare şi din oficiu, autosesizându-se.

Art. 108. - (1) Anchetarea abaterii disciplinare se face cu imparţialitate.

(2) Cercetările se efectuează după încunoştinţarea medicului dentist cu privire la obiectul anchetei disciplinare, prin luarea la cunoştinţă de conţinutul plângerii ori al sesizării şi după convocarea în scris, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, a medicului dentist cercetat, trimisă la sediul profesional al acestuia ori la domiciliu.

(3)  Medicul dentist cercetat va da explicaţii scrise. Refuzul de a da curs convocării în faţa comisiei nu împiedică desfăşurarea anchetei.

(4) Cu cel puţin 7 zile înaintea datei fixate pentru convocare, medicul poate stabili de comun acord cu comisia o altă dată pentru convocarea sa.

Art. 109. - (1) Ancheta disciplinară va fi efectuată direct de către comisia de disciplină sau prin intermediul unui referent împuternicit dintre membrii comisiei sau de un alt medic dentist în specialitatea medicului în cauză.

(2)   Faţă de natura cauzei, comisia de disciplină poate consulta o comisie de specialitate formată din 3 personalităţi în domeniu propuse de către Comisia profesional-ştiinţifică şi învăţământ şi acceptate de cel acuzat.

(3)   Persoana care a făcut sesizarea va fi audiată şi examinată în cauza respectivă.

(4)  Refuzul petentului de a se prezenta la audierea stabilită de comisie duce la suspendarea cauzei. Suspendarea cauzei disciplinare va fi comunicată şi petentului.

Art. 110. - (1) In cursul cercetărilor comisia sau referentul numit va lua declaraţii persoanei care a făcut plângerea, precum şi oricăror alte persoane ale căror declaraţii pot elucida cazul, va face verificări de înscrisuri şi copii ale documentelor ce au legătură cu cauza şi va culege informaţiile necesare.

(2)In realizarea atribuţiilorsale referentul poate lua declaraţii scrise.

Art. 111. - Referentul, dacă a fost numit, va realiza toate măsurile stabilite de către comisie în procesul-verbal din şedinţă, după care va întocmi un referat scris cuprinzând cele constatate, însoţit, dacă e cazul, de documente justificative, şi îl va depune la comisie.

Art. 112. - După ascultarea medicului împotriva căruia s-a pornit acţiunea disciplinară, eventual a martorilor şi a persoanei care a făcut plângerea, comisia de disciplină stabileşte printr-o decizie una dintre următoarele soluţii:

a)  stinge acţiunea disciplinară dacă fapta nu constituie abatere disciplinară;

b) aplică una dintre sancţiunile prevăzute de lege.

Art. 113. - Decizia adoptată în soluţionarea cauzei va trebui să cuprindă:

a) numărul deciziei şi data pronunţării;

b) componenţa completului de judecată;

c) descrierea pe scurt a faptei;

d)  prezentarea măsurilor de cercetare a faptei (declaraţiile părţilor, martorii care au fost audiaţi, înscrisuriie, documentele cercetate şi reţinute în soluţionarea cauzei etc);

e) soluţia pronunţată;

f) temeiul legal al adoptării ei;

g) termenul de contestare şi instanţa competentă;

h) semnătura preşedintelui comisiei şi ştampila colegiului local;

Art. 114. -(1)Contestaţiasedepune la comisiadedisciplină, care, în termen de 3 zile, este obligată ca, împreună cu dosarul cauzei, să o trimită Comisiei superioare de disciplină.

(2) Contestaţia este suspensivă de executare.

(3)   Sunt nule contestaţiile depuse direct la Comisia superioară de disciplină.

CAPITOLULVII

Soluţionarea litigiilor dintre membri

Art. 115. - (1) Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România sunt obligaţi ca atunci când se găsesc într-o situaţie conflictuală, litigioasă, legată de exercitarea profesiei, cu alt membru al colegiului, înainte de a apela la instanţele de judecată, la mass-media sau la intervenţia altor autorităţi, să apeleze la medierea comisiei de disciplina din cadrul colegiului teritorial.

(2) Nerespectarea dispoziţiilor alin. (1) constituie abatere disciplinară.

Art. 116. - Comisia va convoca părţile în litigiu şi, pe baza probelor administrate de către parţi, va încerca soluţionarea amiabilă a litigiului.

Art. 117. - La terminarea procedurilor de împăcare a părţilor, comisia va încheia un proces-verbal în care va consemna situaţia de fapt, poziţiile părţilor, probele administrate şi rezultatul final. Procesul-verbal va fi semnat de către membrii comisiei şi de către părţi.

CAPITOLULVIII

Alegerea membrilor consiliilor locale, a membrilor comisiei de cenzori locale sau centrale, a reprezentanţilor în Adunarea generală naţională, precum şi a membrilor birourilor executive naţional sau locale.

SECŢIUNEA 1

Alegerea reprezentanţilor

Art. 118. - Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România potfi aleşi în structurile locale şi/sau naţionale pentru maximum două mandate, care pot fi şi consecutive.

Art. 119. - Un mandat are durata de 4 ani.

Art. 120. - Funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar, atât de la nivel teritorial, cât şi central, sunt incompatibile cu situaţiile prevăzute de titlul XIII din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu calitatea de angajat al Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate ori al caselor de asigurări sociale de sănătate judeţene.

Art. 121.-(1) Membrii în toate funcţiile de conducere se aleg prin vot secret şi liber exprimat de către membrii adunărilor generale teritoriale, respectiv a municipiului Bucureşti, respectiv ai Adunării generale naţionale.

(2) Reprezentanţii judeţelor, respectiv cei ai municipiului Bucureşti în Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România se aleg de către biroul executiv al colegiului teritorial respectiv.

Art. 122. - Dreptul de vot, precum şi dreptul de a fi ales în organele de conducere îl au numai medicii dentişti membri ai Colegiului Medicilor Dentişti din România care au plătită la zi cotizaţia, în condiţiile legii.

Art. 123. - (1) Dreptul de a alege şi de a fi ales se poate exercita numai în cadrul colegiului al cărui membru este medicul respectiv.

(2) Dovada calităţii de membru al colegiului local se va face, acolo unde alegătorul nu se găseşte pe lista alegătorilor, cu ultima chitanţă a plăţii cotizaţiei.

Art. 124.-In vederea organizării şi desfăşurării alegerilorse vor organiza comisii electorale locale de către fiecare colegiu teritorial, respectiv o comisie electorală centrală organizată de către Biroul executiv al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi aprobată de Consiliul naţional.

Art. 125. - Membrii comisiilor electorale nu pot candida la posturile elective din cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România în legislatura pentru care se organizează alegerile. Inaintea alegerii în această funcţie ei se vor angaja în scris să nu candideze la o funcţie electivă în legislatura pentru care se organizează respectivele alegeri.

Art. 126. - (1) Alegerile se vor desfăşura în baza unui regulament electoral realizat şi aprobat de către Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(2) Regulamentul electoral se va distribui în teritoriu cu două luni înainte de data alegerilor.

SECŢIUNEA a 2-a

Incetarea calităţii de reprezentant sau membru în organele de conducere

Art. 127. - (1) Incetarea calităţii de membru al organelor de conducere sau reprezentantîn organele de conducere intervine în următoarele situaţii:

a) demisie personală;

b) incompatibilitate apărută ulterior alegerii;

c) deces;

d)  pierderea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

e) revocare;

f) imposibilitatea exercitării calităţii.

(2)   Locul rămas vacant din cadrul Adunării generale naţionale ori consiliului local va fi ocupat de către primul membru supleant.

(3)  In cazul Biroului executiv şi al biroului consiliului se organizează noi alegeri pentru locul vacant.

Art. 128. - (1) Revocarea din funcţie sau din calitatea de reprezentant în organele de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România, atât la nivel naţional, cât şi judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, se face cu majoritate simplă a forului care l-a ales pe cel în cauză.

(2) Revocarea se poate face în cazul încălcărilor grave ale legii, ale prezentului regulament sau ale Codului de deontologie a medicului dentist.

Art. 129. - (1) Membrii Consiliului naţional sau ai consiliilor colegiilor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, care lipsesc nemotivat la 3 şedinţe într-un an sunt revocaţi de drept.

(2) Constatarea revocării se face prin decizie a preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti din România.

CAPITOLUL IX

Dispoziţii finale şi tranzitorii

Art. 130. - Medicii pensionari au dreptul să lucreze în continuare, cu avizul colegiilor medicilor dentişti judeţene, conform titlului XIII din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 131. - Completarea sau modificarea prezentului regulament se va face de către Adunarea generală naţională, la propunerea Consiliului naţional.

Art. 132. - Consiliile colegiilor teritoriale vor aduce la cunoştinţa tuturor membrilor prezentul regulament.

Art. 133. - Prezentul regulament va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ANEXA  la regulament

Sigla Colegiului Medicilor Dentişti din România


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 5/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 5 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu