Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 480 din 7 iulie 2010

privind stabilirea procedurii de solutionare a litigiilor ce intra în competenta Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii

ACT EMIS DE: AUTORIATEA NATIONALA PENTRU ADMINISTRARE SI REGLEMENTARE IN COMUNICATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 497 din 19 iulie 2010



In temeiul prevederilor art. 3 lit. g), art. 10 alin. (1) pct. 12, art. 11 alin. (1) şi ale art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010, ale art. 36 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 35 din Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, republicată,

preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) Prezenta decizie reglementează procedura administrativ-jurisdicţională de soluţionare a litigiilor dintre furnizorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice, precum şi procedura de soluţionare a litigiilor dintre utilizatorii finali şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, ce intră în competenţa Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, denumită în continuare ANCOM.

(2) ANCOM este competentă să soluţioneze:

a) litigiile dintre furnizorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice în legătură cu obligaţiile impuse acestora prin dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările şi completările ulterioare, ale legislaţiei speciale din domeniul comunicaţiilor electronice ori ale regulamentelor comunitare din domeniul comunicaţiilor electronice sau impuse de către ANCOM în conformitate cu aceste dispoziţii;

b)  litigiile dintre utilizatorii finali şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice nerezolvate pe cale amiabilă, ocazionate de aplicarea prevederilor Legii nr. 304/2003 pentru serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice, republicată.

(3) Litigiile menţionate la alin. (2) lit. a) vor fi soluţionate prin intermediul procedurii administrativ-jurisdicţionale prevăzute la cap. II, iar litigiile menţionate la alin. (2) lit. b), prin intermediul procedurii prevăzute la cap. III.

Art. 2. -In înţelesul prezentei decizii, următorii termeni se definesc astfel:

a) reclamant - persoana care iniţiază una dintre procedurile stabilite la cap. II sau III;

b) pârât - persoana împotriva căreia se iniţiază una dintre procedurile stabilite la cap. II sau III.

Art. 3. -In desfăşurarea activităţii de soluţionare a litigiilor prevăzute de prezenta decizie vor fi respectate principiile dreptului la apărare, egalităţii, celerităţii, contradictorialităţii şi rolului activ.

CAPITOLUL II

Dispoziţii privind soluţionarea litigiilor dintre furnizorii de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice

SECŢIUNEA 1

Declanşarea procedurii

Art. 4. - (1) Partea interesată se va adresa ANCOM printr-o cerere scrisă, în condiţiile art. 5, denumită în continuare sesizare.

(2) Sesizarea se transmite ANCOM în două exemplare, în conformitate cu prevederile art. 24.

Art. 5. - (1) In mod obligatoriu, sesizarea va cuprinde informaţii referitoare la:

a)  părţile litigiului şi datele de identificare a acestora, iar în cazul în care reclamantul este reprezentat, numele reprezentantului şi înscrisul care îi atestă calitatea de reprezentant;

b) obiectul litigiului - se vor menţiona obligaţiile impuse prin dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările şi completările ulterioare, ale legislaţiei speciale ori ale regulamentelor comunitare din domeniul comunicaţiilor electronice sau impuse de către ANCOM în conformitate cu aceste dispoziţii, în legătură cu care a apărut litigiul;

c)  motivarea în fapt - reclamantul trebuie să furnizeze cât mai multe detalii, inclusiv documente relevante privind eforturile depuse de părţi pentru soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului (copii de pe corespondenţă, note ale întâlnirilor dintre părţi, proiecte de contracte/acte adiţionale etc);

d)   motivarea în drept - dispoziţiile legale pe care se întemeiază;

e) modul în care reclamantul este afectat de litigiu;

f) soluţia sau măsurile propuse pentru soluţionarea litigiului;

g) precizarea dacă o cerere cu acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi între aceleaşi părţi a fost înaintată unei instanţe judecătoreşti;

h) semnătura părţii sau a reprezentantului şi ştampila, după caz.

(2) Sesizarea se va realiza în mod obligatoriu conform formularului-tip prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta decizie.

Art. 6. - (1) In cazul în care sesizarea nu este realizată în conformitate cu prevederile art. 5, reclamantului i se va pune în vedere să aducă precizări sau să completeze cererea într-un termen scurt.

(2)  Neîndeplinirea în termenul stabilit a obligaţiei prevăzute la alin. (1) va atrage respingerea sesizării, prin răspuns motivat, fără a se mai parcurge fazele următoare ale procedurii.

(3) In cazul în care s-au adus precizări sau completări cererii în termenul stabilit potrivit alin. (1), termenul prevăzut la art. 19 alin. (1) începe să curgă de la data comunicării acestora.

SECŢIUNEA a 2-a

Desfăşurarea procedurii

Art. 7. - (1) In cazul în care sesizarea îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 5, precum şi în cazul în care au fost aduse precizări sau completări cererii în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1), preşedintele ANCOM va desemna o comisie care va fi responsabilă cu soluţionarea litigiului, denumită în continuare Comisia. Aceasta va fi formată dintr-un preşedinte şi unul sau mai mulţi membri, în funcţie de obiectul şi de complexitatea litigiului.

(2) Comisia este împuternicită să îndeplinească toate actele de procedură necesare soluţionării cauzei. Actele de procedură se avizează de preşedintele Comisiei.

Art. 8. - (1) Comisia va transmite pârâtului o copie de pe sesizare şi de pe celelalte documente furnizate de către reclamant, punându-i-se în vedere că termenul maxim pentru transmiterea răspunsului este de 15 zile de la data comunicării, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe, cu excepţia acelora a căror necesitate ar rezulta din dezbateri şi pe care pârâtul nu le putea prevedea, şi de a mai invoca excepţii, în afara celor de ordine publică.

(2)  Răspunsul la sesizare trebuie să conţină punctul de vedere al pârâtului asupra fiecăruia dintre capetele de cerere din sesizarea reclamantului, soluţia sau măsurile propuse pentru soluţionarea litigiului, motivarea în fapt şi în drept, precum şi documentaţia relevantă aferentă.

(3) In împrejurări excepţionale, pârâtului i se poate pune în vedere să răspundă într-un termen mai scurt. Asemenea împrejurări pot include, fără a se limita la acestea, situaţiile în care Comisia consideră că reclamantul ar suferi grave prejudicii până la soluţionarea pe fond a litigiului.

(4) Răspunsul la sesizare se transmite ANCOM în conformitate cu prevederile art. 24, în două exemplare, din care unul urmează a fi comunicat de către Comisie reclamantului.

Art. 9. - (1) După îndeplinirea formalităţilor prevăzute la art. 8 alin. (4) sau, în cazul în care pârâtul nu a depus răspuns la sesizare, după expirarea termenului prevăzut la art. 8 alin. (1) ori stabilit în condiţiile art. 8 alin. (3), Comisia va invita părţile în faţa sa, comunicându-le data întâlnirii cu cel puţin 5 zile înainte de termenul stabilit.

(2) In funcţie de complexitatea cazului, părţile pot fi invitate la întâlniri ulterioare de către Comisie.

(3) După fiecare întâlnire, Comisia va redacta un proces-verbal al întâlnirii, semnat de membrii acesteia, care va fi comunicat părţilor.

Art. 10. - (1) Comisia poate pune în vedere părţilor să depună concluzii scrise sau note scrise ale susţinerilor lor verbale. Comisia poate limita obiectul concluziilor sau al notelor la anumite subiecte.

(2) Părţile pot depune concluzii sau note scrise din propria iniţiativă.

Art. 11. - (1) Fiecare dintre părţi poate solicita o singură dată amânarea întâlnirii pentru motivul imposibilităţii de a se prezenta în ziua sau la ora stabilită de Comisie. Solicitarea se va face în scris şi va fi transmisă Comisiei, inclusiv prin fax, cu cel puţin două zile înainte de data stabilită.

(2) In acest caz, Comisia se va întruni de urgenţă şi va stabili un nou termen, care urmează a fi comunicat ambelor părţi.

Art. 12. - (1) In cazul în care apreciază că pot soluţiona litigiul pe cale amiabilă, părţile, de comun acord, pot solicita Comisiei, o singură dată, suspendarea litigiului, în vederea continuării negocierilor.

(2) In toate cazurile de suspendare a litigiului, dacă, în termen de două luni de la data suspendării, părţile nu solicită reluarea dezbaterilor, Comisia va constata perimarea sesizării.

Art. 13.- (1) In temeiul art. 51 alin. (1)şi alin. (2) lit. h) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările şi completările ulerioare, Comisia poate solicita părţilor informaţii suplimentare, dacă le consideră necesare pentru soluţionarea cauzei.

(2) Părţile au obligaţia de a pune la dispoziţie informaţiile în termenul şi în condiţiile indicate de Comisie, sub sancţiunea prevăzută la art. 56 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 591/2002, cu modificările şi completările ulerioare.

Art. 14. -In cazul în care litigiul este de natură să afecteze drepturile sau interesele legitime ale altor persoane, Comisia le va identifica şi va comunica acestora un rezumat al litigiului, precizând data până la care pot să îşi exprime punctele de vedere. Comisia este obligată să analizeze aceste puncte de vedere în soluţionarea litigiului, precum şi să le comunice, de îndată, părţilor.

Art. 15. -In urma analizării tuturor informaţiilor şi în urma audierii punctelor de vedere exprimate în cauză, în cazul în care litigiul este soluţionat pe fond, Comisia redactează o soluţie preliminară care se comunică părţilor.

Art. 16. - (1) In termen de 10 zile de la data comunicării soluţiei preliminare, oricare dintre părţi poate adresa Comisiei o cerere motivată în vederea reanalizării acesteia.

(2) In cazul în care a fost formulată o cerere de reanalizare în termenul prevăzut la alin. (1), Comisia o va comunica şi celeilalte părţi, aceasta putând formula observaţii în termen de 5 zile de la data comunicării.

(3)  Dacă apreciază necesar, Comisia va convoca părţile pentru a-şi expune punctele de vedere asupra aspectelor invocate.

Art. 17. - (1) Atunci când consideră că are toate informaţiile necesare pentru a soluţiona cauza, Comisia va începe deliberarea asupra soluţiei litigiului.

(2) In urma deliberării, Comisia prezintă preşedintelui ANCOM spre aprobare un raport conţinând propunerile pentru soluţionarea litigiului.

Art. 18. - (1) In vederea soluţionării litigiului, preşedintele ANCOM emite o decizie care va cuprinde în mod obligatoriu:

a) denumirea şi sediul, respectiv numele şi domiciliul părţilor;

b) obiectul litigiului;

c) componenţa Comisiei şi desfăşurarea procedurii;

d) susţinerile părţilor;

e) motivarea în fapt şi în drept pe care se întemeiază;

f) măsurile dispuse şi modalităţile de aducere la îndeplinire a acestora;

g) căile de atac împotriva acesteia.

(2)   Decizia este obligatorie pentru părţi, se comunică acestora şi se publică pe pagina de internet a ANCOM, cu respectarea, dacă este cazul, a regimului şi gradului de confidenţialitate invocat de către părţi.

(3) In cazul în care sesizarea se perimează sau reclamantul îşi retrage sesizarea, preşedintele ANCOM emite o decizie prin care ia act de perimare sau de renunţarea la procedura de soluţionare a litigiului.

(4) Deciziile emise conform prezentului articol constituie acte administrativ-jurisdicţionale şi pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 30 de zile de la comunicare, fără parcurgerea procedurii prealabile prevăzute la art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 19. - (1) Decizia prin care preşedintele ANCOM soluţionează litigiul va fi emisă în termen de 4 luni de la data sesizării ANCOM ori, după caz, de la data prevăzută la art. 6 alin. (3) sau la art. 21 alin. (2).

(2)  In situaţii excepţionale, în funcţie de complexitatea litigiului sau de impactul acestuia asupra pieţei comunicaţiilor electronice, acest termen poate fi prelungit prin decizie a preşedintelui ANCOM.

(3) In cazul în care litigiul este suspendat, termenul prevăzut la alin. (1) se suspendă de drept.

SECŢIUNEA a 3-a

Măsuri cu caracter provizoriu

Art. 20. - (1) In situaţii excepţionale, când o parte poate suferi grave prejudicii care, în lipsa unor măsuri cu caracter provizoriu, nu ar putea fi reparate în mod corespunzător în ipoteza unei soluţionări pe fond a litigiului favorabile părţii care solicită dispunerea unor asemenea măsuri, preşedintele ANCOM, prin decizie, poate dispune măsuri cu caracter provizoriu, în vederea evitării producerii prejudiciilor sau limitării întinderii acestora.

(2) Cererea privind dispunerea de măsuri provizorii introdusă de una dintre părţi va fi comunicată de urgenţă de către Comisie celeilalte părţi.

(3)   Prevederile art. 7-14, 17 şi 18 se aplică în mod corespunzător.

Art. 21. - (1) Decizia de soluţionare a cererii privind dispunerea de măsuri provizorii va fi emisă în termen de cel mult 30 de zile de la data introducerii cererii.

(2) In cazul în care prin sesizare a fost solicitată şi dispunerea de măsuri cu caracter provizoriu, Comisia va demara mai întâi procedura de soluţionare a acestei solicitări, iar decizia de soluţionare a cererii privind dispunerea de măsuri provizorii va fi emisă în termenul prevăzut la alin. (1). In acest caz, termenul prevăzut la art. 19 alin. (1) va curge de la data comunicării acestei decizii.

SECŢIUNEA a 4-a

Dispoziţii speciale

Art. 22. - (1) Părţile îşi pot exercita drepturile personal, pot fi asistate sau reprezentate.

(2) Reprezentanţii părţilor trebuie să prezinte înscrisurile care le atestă calitatea de reprezentant.

Art. 23. - (1) In cadrul desfăşurării procedurii de soluţionare a litigiului, părţile pot solicita Comisiei tratarea anumitor informaţii sau documente, marcate corespunzător, ca fiind confidenţiale.

(2)   In acest caz, partea va transmite şi o variantă neconfidenţială a informaţiilor respective, care urmează a fi comunicată celeilalte părţi.

(3) Având în vedere principiul dreptului la apărare, precum şi relevanţa informaţiilor sau documentelor marcate ca fiind confidenţiale pentru buna soluţionare a litigiului, Comisia poate solicita o justificare a caracterului confidenţial invocat. După analiza acesteia, Comisia va stabili caracterul de confidenţialitate a documentelor transmise şi va informa partea în cauză înainte de a le comunica părţii adverse.

Art. 24. - (1) Comunicarea actelor în cadrul procedurii de soluţionare a litigiilor este considerată efectuată dacă are loc prin intermediul unui serviciu de trimitere cu confirmare de primire, prin depunere la registratură sau prin fax însoţit de transmiterea în original a documentului.

(2) Actele de procedură efectuate de către părţi se consideră comunicate la data transmiterii lor, dacă transmiterea este realizată în cadrul programului de lucru cu publicul, disponibil pe pagina de internet a ANCOM.

(3) Este considerată dată a transmiterii:

a)   data confirmării primirii, în cazul transmiterii prin intermediul unui serviciu de trimitere cu confirmare de primire;

b)  data înscrierii în registrul general de intrare-ieşire a corespondenţei al ANCOM, în cazul depunerii la registratură;

c)  data primirii documentelor, în cazul transmiterii acestora prin fax.

CAPITOLUL III

Dispoziţii privind soluţionarea litigiilor dintre utilizatorii finali şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice

Art. 25. - (1) Utilizatorii finali se pot adresa ANCOM în vederea soluţionării litigiilor ocazionate de aplicarea Legii nr. 304/2003, republicată, şi nerezolvate pe cale amiabilă cu furnizorii de servicii de comunicaţii electronice.

(2)  Sesizarea va cuprinde, în mod obligatoriu, informaţii privitoare la:

a)  părţile litigiului şi datele de identificare a acestora, iar în cazul în care reclamantul este reprezentat, numele reprezentantului şi înscrisul care îi atestă calitatea de reprezentant;

b) obiectul litigiului;

c)  motivarea în fapt - reclamantul trebuie să furnizeze cât mai multe detalii, o copie de pe contractul încheiat cu furnizorul, precum şi orice alte documente relevante;

d) dovada încercării de soluţionare pe cale amiabilă a litigiului cu furnizorul respectiv (corespondenţa purtată cu furnizorul, alte documente sau informaţii relevante);

e)  soluţia sau măsurile propuse de către reclamant pentru soluţionarea litigiului;

f) semnătura părţii sau a reprezentantului şi ştampila, după caz.

(3)  In cazul în care sesizarea nu îndeplineşte cerinţele prevăzute la alin. (2), se va pune în vedere reclamantului să completeze într-un termen scurt cererea cu documentele şi informaţiile relevante, necesare bunei soluţionări a litigiului. Netransmiterea informaţiilor solicitate în termenul stabilit va atrage respingerea sesizării, prin răspuns motivat, fără a se mai parcurge fazele următoare ale procedurii.

(4) Sesizările întocmite în condiţiile alin. (2) se pot transmite ANCOM prin depunere la registratură, prin poştă, fax sau poştă electronică.

(5)  Formularul-tip prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta decizie, are caracter facultativ în ceea ce priveşte sesizările introduse de utilizatorii finali.

Art. 26. - (1) Procedura de soluţionare a litigiilor dintre utilizatorii finali şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice este o procedură scrisă.

(2) In vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi a normelor juridice aplicabile, persoanele din cadrul ANCOM responsabile cu soluţionarea sesizărilor solicită părţilor, în scris, informaţiile pe care le consideră necesare, precum şi poziţia acestora cu privire la aspectele aflate în discuţie.

(3) Dacă este cazul, în vederea verificării respectării de către furnizorul în cauză a obligaţiilor care îi incumbă în temeiul legislaţiei din domeniul comunicaţiilor electronice, ANCOM poate demara acţiuni de control.

Art. 27. - (1) Personalul responsabil din cadrul ANCOM poate convoca părţile la întâlniri, separat sau împreună, numărul acestora depinzând de complexitatea cazului.

(2) Discuţiile vor fi consemnate într-o minută a întâlnirii, care va fi comunicată părţilor.

Art. 28. - (1) Părţile îşi pot exercita drepturile personal, pot fi asistate sau reprezentate.

(2) Părţile au obligaţia de a depune toate diligentele în vederea soluţionării litigiului pe cale amiabilă şi de a colabora în acest sens cu personalul ANCOM responsabil cu soluţionarea sesizării.

(3) ANCOM poate solicita, după caz, punctul de vedere al organismelor ce reprezintă interesele utilizatorilor finali, precum şi al altor entităţi relevante din domeniul protecţiei consumatorilor.

Art. 29. - (1) In cazul în care, în termen de 60 de zile de la primirea unei sesizări, litigiul instrumentat de ANCOM nu poate fi soluţionat pe cale amiabilă, ANCOM va transmite părţilor propunerea sa de soluţionare a litigiului, motivată în mod corespunzător.

(2) Această propunere va avea în vedere susţinerile şi documentele depuse de părţi şi are caracter de recomandare.

CAPITOLUL IV

Dispoziţii finale

Art. 30. - Procedurile de soluţionare a litigiilor stabilite prin prezenta decizie sunt facultative şi gratuite.

Art. 31. - Dosarul litigiului se păstrează de către ANCOM şi va cuprinde toate documentele primite sau comunicate de ANCOM în cursul procedurilor stabilite prin prezenta decizie, având ataşate şi dovezile de comunicare, după caz.

Art. 32. - (1) Termenele prevăzute în prezenta decizie se calculează conform prevederilor art. 101 din Codul de procedură civilă.

(2)   Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării.

(3)  La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr. 1.331/2003/EN privind stabilirea procedurii de soluţionare a litigiilor ce intră în competenţa Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 789 din 10 noiembrie 2003, se abrogă.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii,

Marius Cătălin Marinescu

ANEXA Nr. 1

FORMULAR-TIP

SESIZARE

1.  Datele de identificare a reclamantului

a) Numele şi domiciliul/Denumirea şi sediul

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

b) Codul de identificare fiscală/Codul unic de inregistrare/CNP

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

c) Reprezentat de

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

d) Număr de telefon; fax; adresă de e-mail

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

2.  Datele de identificare a pârâtului

a) Numele şi domiciliul/Denumirea şi sediul

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

b) Număr de telefon; fax; adresă de e-mail

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

3.  Obiectul litigiului

4.  Motivarea în fapt a pretenţiilor reclamantului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

5.  Motivarea în drept a pretenţiilor reclamantului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

6.  Modul în care reclamantul este afectat de litigiu

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

7.  Soluţia sau măsurile propuse de reclamant pentru soluţionarea litigiului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

8. Alte informaţii considerate necesare pentru buna soluţionare a litigiului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

9.  Precizaţi dacă o cerere cu acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi între aceleaşi părţi a fost înaintată unei instanţe judecătoreşti:

a) da;

b) nu.

Semnătura şi ştampila

ANEXA Nr. 2

FORMULAR-TIP

SESIZARE

1.  Datele de identificare a reclamantului

a) Numele şi domiciliul/Denumirea şi sediul

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

b) CNP/Codul de identificare fiscală/Codul unic de înregistrare

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

c) Reprezentat de

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

d) Număr de telefon; fax; adresă de e-mail

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

2.  Datele de identificare a pârâtului

a) Numele şi domiciliul/Denumirea şi sediul

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

b) Număr de telefon; fax; adresă de e-mail

3.  Obiectul litigiului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

4.  Motivarea în fapt a pretenţiilor reclamantului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

5.  Soluţia sau măsurile propuse de reclamant pentru soluţionarea litigiului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

6. Alte informaţii considerate necesare pentru buna soluţionare a litigiului

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Semnătura şi ştampila*)

*) Nu se aplică în cazul persoanelor fizice.


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 480/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 480 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu