Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 180 din  3 februarie 2003

pentru aprobarea Normelor tehnice privind antrepozitul vamal*)

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE


SmartCity3

              DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 111 bis  din 21 februarie 2003

    *) Decizia nr. 180/2003 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 111 din 21 februarie 2003, si este reprodusa si in acest numar bis.

    Avand in vedere prevederile art. 400 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.114/2001, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 735 din 19 noiembrie 2001,

    directorul general al Directiei Generale a Vamilor emite urmatoarea decizie:

    Art. 1
    Se aproba Normele tehnice privind antrepozitul vamal, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie.
    Art. 2
    Prezenta decizie intra in vigoare pe data de 1 martie 2003. Pe aceeasi data se abroga Decizia directorului general al Directiei Generale a Vamilor nr. 270/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 192 din 3 mai 1999.

             Directorul general al Directiei Generale a Vamilor,
                             Dinu Mihail Gheorghe

    ANEXA 1*)

    *) Anexa este reprodusa in facsimil.

                              NORME TEHNICE
                        privind antrepozitul vamal

    CAP. 1
    Procedura de autorizare a unui antrepozit vamal

    1. Autorizatia de antrepozit se emite de biroul vamal in a carui raza teritoriala de competenta se afla cladirile, amplasamentele sau spatii de depozitare unde se organizeaza antrepozitul.
    2. Cererea de autorizare pentru functionarea unui antrepozit vamal sau pentru utilizarea regimului vamal de antrepozitare, completata conform modelului prezentat in anexa nr. 7 la Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei, se adreseaza sefului biroului vamal mentionat la punctul 1.
    Cererea se inregistreaza in registrul de intrare-iesire corespondenta al biroului vamal.
    3. Infiintarea unui antrepozit public de tip D se face prin decizie a directorului general al Directiei Generale a Vamilor.
    4. Atunci cand sunt intrunite toate conditiile cerute de reglementarile legale, biroul vamal care a primit cererea de autorizare decide eliberarea autorizatiei de antrepozit vamal.
    Atunci cand amplasamentele sau spatiile de depozitare, destinate plasarii marfurilor sub regim vamal de antrepozitare sunt mobile, se verifica in mod obligatoriu daca acestea corespund conditiilor necesare exercitarii supravegherii vamale.
    Modelul autorizatiei de antrepozit vamal, precum si instructiunile de completare sunt cuprinse in anexa nr. 9 la Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei.
    5. Autorizatia de antrepozit vamal se completeaza de catre biroul vamal pe baza datelor din cererea de autorizare si a celorlalte date si informatii pe care le detine, tinand cont de urmatoarele precizari:
    - rubrica 1:
    - in dreptul mentiunii "titular" se inscrie denumirea, forma de organizare si sediul persoanei autorizate;
    - in dreptul mentiunii "numarul de identificare" se inscrie numarul de identificare individual compus din litere urmate de un numar de ordine in serie intrerupta (de exemplu: "XX ... X"/"Y"/"00001") in care componentele au urmatoarea semnificatie:
        - "XX ... X": initialele persoanei autorizate;
        - "Y": tipul de antrepozit autorizat;
        - "0001": numarul de jurnal.
    - rubrica 2: se inscrie data si numarul cererii de autorizare;
    - rubrica 6: se inscrie data intrarii in vigoare a autorizatiei;
    - rubrica 7: se completeaza numai in cazul declararii simplificate prin inscrierea termenului in care trebuie depuse declaratiile vamale;
    - rubrica 8: termenul de depozitare reprezinta termenul in cadrul caruia marfurile, ce au facut obiectul unei declaratii vamale de antrepozit, trebuie sa primeasca o destinatie vamala in conformitate cu prevederile art. 173 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei.
    6. Autoritatea vamala de control, mentionata la rubrica nr. 3 din autorizatia de antrepozit vamal, este, in toate cazurile, biroul vamal in a carui raza teritoriala de competenta functioneaza antrepozitul.
    7. Rubrica nr. 10 din autorizatie se completeaza obligatoriu numai in cazul antrepozitului de tip privat, prin inscrierea sumara a denumirii comerciale a marfurilor ce pot fi admise, sau a clasificarii in Tariful vamal de import al Romaniei aferente acestor marfuri.
    8. In rubrica nr. 16 din autorizatia de antrepozit vamal se mentioneaza eventualele dispozitii particulare (cum ar fi: modalitatile specifice de siguranta si incuiere/descuiere a depozitului) sau numarul de identificare a anexei in care sunt inscrise aceste dispozitii particulare.
    In cazul unui antrepozit public de tip B, in rubrica nr. 16 din autorizatie se mentioneaza si obligatia ce revine titularului de antrepozit:
    a) de a verifica daca toate operatiunile de scoatere a marfurilor din antrepozit sunt acoperite de o declaratie vamala;
    b) de a verifica prezentarea declaratiilor vamale o data cu scoaterea marfurilor din antrepozit;
    c) de a respecta indatoririle ce decurg din plasarea marfurilor in regim vamal de antrepozitare, in special a acelora referitoare la taxele vamale si alte drepturi datorate, precum si masurile de alta natura privind importurile.
    In cazul in care se considera necesar, biroul vamal poate mentiona, in rubrica 16 a autorizatiei de antrepozit vamal, un termen de valabilitate al autorizatiei.
    9. In cazuri temeinic justificate, seful biroului vamal pe langa care este autorizat antrepozitul poate dispune ca incuierea si descuierea spatiului de depozitare sa se faca numai in prezenta agentului vamal desemnat in acest scop.
    Fac exceptie de la prevederile alineatului anterior cazurile fortuite sau situatiile de forta majora ori alte cazuri temeinic justificate care impun accesul urgent la marfuri.

    CAP. 2
    Introducerea in antrepozit a marfurilor romanesti vamuite la export

    10. In aplicarea prevederile art. 97 alin. (2) din Codul vamal al Romaniei si ale art. 160 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal, procedura de introducere a marfurilor romanesti in antrepozit se poate realiza, in cazul birourilor vamale de interior, la acelasi birou vamal la care s-a acordat liber de vama la export.
    La introducerea marfurilor romanesti in antrepozit potrivit dispozitiilor de la alineatul precedent, se intocmesc si se prezinta simultan biroului vamal doua declaratii vamale:
    a) o declaratie vamala de export, intocmita de exportator, in care, la rubrica D, se mentioneaza datele de identificare a declaratiei vamale de antrepozit;
    b) o declaratie vamala de antrepozit intocmita de antrepozitar, in care, la rubrica 37 regimul vamal solicitat este cel corespunzator plasarii marfurilor romanesti in antrepozit si codul de regim vamal precedent este cel de export, iar la rubrica 44 are inscrisa mentiunea "Introducere de marfuri romanesti in antrepozit; livrare obligatorie in afara Romaniei".
    11. La incheierea regimului vamal de antrepozit, pentru marfurile expediate in strainatate se intocmesc formalitati vamale de tranzit.
    Documentul de tranzit va fi insotit de o factura proforma emisa de antrepozitar precum si de documentul de transport, ambele intocmite in conformitate cu dispozitiile proprietarului marfurilor.
    In situatia in care antrepozitul se afla sub supravegherea unui birou vamal de frontiera, la expedierea marfurilor in strainatate, operatiunea se scoate din evidenta biroului vamal pe baza unei cereri intocmite de antrepozitar la care se anexeaza documentul de transport.

    CAP. 3
    Modificari ale conditiilor de derulare a regimului

    12. (1) In cazul in care conditiile de derulare a regimului vamal de antrepozitare se modifica datorita faptului ca partenerul extern vinde marfurile din antrepozit unei alte persoane din strainatate, fara ca aceasta sa paraseasca teritoriul national si fara ca titularul de antrepozit sa fie schimbat, este aplicabila una din urmatoarele proceduri alternative:
    a) incheierea regimului vamal de antrepozitare, conform art. 173 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal; in acest caz, declaratia vamala se depune impreuna cu documentele necesare acordarii destinatiei solicitate, precum si cu urmatoarele documente: factura externa emisa de vechiul proprietar si corespondenta din care sa rezulte ca marfa si-a schimbat proprietarul, factura emisa de noul proprietar, autorizatia de antrepozit emisa initial si declaratiile vamale de antrepozitare initiale;
    b) pastrarea marfurilor sub acelasi regim; in acest caz, la biroul vamal se depune factura externa emisa de vechiul proprietar si corespondenta din care sa rezulte ca marfa si-a schimbat proprietarul, factura emisa de noul proprietar, autorizatia de antrepozit emisa initial, declaratiile vamale de antrepozitare initiale si se procedeaza la emiterea unei noi autorizatii.
    Documentele mentionate se pastreaza de biroul vamal impreuna cu autorizatia de antrepozit emisa initial, asa incat in orice moment sa fie posibila verificarea derularii corecte a regimului.
    (2) In cazul in care conditiile de derulare a regimului vamal de antrepozitare se modifica datorita faptului ca marfurile aflate in antrepozit se livreaza de antrepozitar catre un nerezident, fara parasirea teritoriului Romaniei, se aplica dispozitiile emise de Banca Nationala a Romaniei privitoare la intocmirea declaratiei de incasare valutara - instrument prin care se urmareste controlul incasarilor aferente exporturilor, aferente bunurilor proprietate a rezidentilor.

    CAP. 4
    Stocarea in comun a marfurilor in antrepozitul vamal

    13. Intr-un antrepozit vamal se permite stocarea in comun in acelasi spatiu, dar in partide separate, a:
    a) marfurilor straine plasate in regim vamal de antrepozitare;
    b) marfurilor straine plasate in regim de perfectionare activa sau de transformare sub control vamal;
    c) marfurilor romanesti.
    14. In cazul in care stocarea are ca efect imposibilitatea identificarii de catre biroul vamal a regimului vamal, operatiunea este permisa numai in cazul marfurilor echivalente (marfuri incadrate la acelasi cod tarifar din Tariful vamal de import al Romaniei, cu aceeasi calitate comerciala si avand aceleasi caracteristici tehnice).
    Este interzisa compensarea prin echivalent intre marfurile ce pot fi distinse unele de altele.
    Stocarea in comun se mentioneaza in rubrica nr. 12 din autorizatia de antrepozit vamal. Aceasta rubrica se utilizeaza si pentru indicarea prescriptiilor speciale care trebuie luate in considerare in vederea identificarii marfurilor.
    15. Atunci cand in antrepozit urmeaza sa fie amplasate atat marfuri straine cat si marfuri romanesti, acestea trebuie sa faca obiectul unor cereri de autorizare distincte. Rubrica nr. 4 a cererii de autorizare trebuie sa contina urmatoarele mentiuni:
    i) Pentru marfurile straine:
    a) procedura normala/simplificata de introducere in antrepozit de marfuri straine;
    b) procedura normala/simplificata de introducere in circuitul economic;
    c) procedura normala/simplificata de reexport a marfurilor plasate sub regim de antrepozit;
    d) procedura normala de transfer dintr-un antrepozit in altul fara a se incheia regimul.
    ii) Pentru marfurile romanesti:
    a) procedura normala de introducere in antrepozit de marfuri romanesti;
    b) _________;
    c) procedura normala de export a marfurilor romanesti;
    d) procedura normala de transfer dintr-un antrepozit in altul fara a se incheia regimul.

    CAP. 5
    Operatiuni la care pot fi supuse marfurile aflate in regim vamal de antrepozitare

    16. Pe durata regimului vamal de antrepozitare marfurile pot fi supuse operatiunilor mentionate la art. 108 din Codul vamal al Romaniei, in conditiile prevazute mai jos si cu aprobarea biroului vamal. Modelul cererii de efectuare a operatiunilor este cuprins in anexa nr. 1.
    17. Atunci cand toate conditiile legale sunt intrunite, biroul vamal autorizeaza efectuarea operatiunilor pe un formular similar celui prevazut in anexa nr. 2.

    CAP. 6
    Evidenta operativa a marfurilor aflate in antrepozitul vamal

    Generalitati

    18. Evidenta operativa are drept suport de date declaratiile vamale prin care marfurile sunt declarate pentru intrarea/iesirea in/din antrepozit, actele constatatoare intocmite, precum si fisele de stoc.
    Evidenta operativa este organizata in mod diferit pentru un antrepozit de tip A si C, pe de o parte, si pentru antrepozitul de tip B, pe de alta parte.

    Evidenta operativa in antrepozitele de tip A si C

    19. Evidenta operativa a marfurilor trebuie organizata intr-o forma agreata de catre biroul vamal.
    Forma in care este organizata evidenta operativa poate fi adaptata la organizarea interna a gestionarului (spre exemplu, la programul informatic folosit).
    Evidenta operativa tinuta de titularul antrepozitului, in scopuri comerciale sau logistice, poate fi agreata de catre biroul vamal, daca aceasta contine toate datele cerute si daca aceste date sunt ordonate in asa fel incat sa poata fi verificate de autoritatea vamala.

    Evidenta operativa in antrepozitul de tip B

    20. In antrepozitele de tip B, urmarirea miscarii marfurilor din antrepozit se face in mod direct, prin analizarea cumulativa a declaratiilor vamale de antrepozitare (codul IM 7) exemplarul nr. 8 al declaratiei vamale si completarea fiselor de stoc.
    Antrepozitarul inscrie pe acesta sau pe o fisa aferenta iesirile de marfuri din antrepozit in asa fel incat stocul nelichidat sa poata fi determinat usor in orice moment.
    In momentul in care marfurile antrepozitate primesc o alta destinatie vamala, iar regimul se incheie prin acea declaratie, antrepozitarul o prezinta biroului vamal cu prilejul verificarii lichidarii.
    Rezultatul acestei verificari este certificat de biroul vamal pe exemplarele nr. 6 si 8 ale declaratiei vamale.
    Daca declaratia vamala poate fi considerata inchisa, biroul de control restituie exemplarul nr. 8 antrepozitarului.

    Evidenta operativa in antrepozitul de tip D

    21. Intr-un antrepozit de tip D evidenta operativa este tinuta de catre biroul vamal printr-un registru de evidenta a marfurilor la import, deschis de biroul vamal special in acest scop.
    Cantitatile inscrise pe declaratiile vamale de plasare sub regim vamal de antrepozit si verificate de catre agentii vamali sunt incarcate in evidenta operativa a antrepozitului si sunt descarcate cu cantitatile constatate de agenti la iesirea din antrepozit.
    Seful biroului vamal poate autoriza tinerea evidentei pe fise de magazie sau prin intermediul unui program informatic.
    Inscrierile din evidente nu sunt inchise dupa o operatiune de inventariere a marfurilor, chiar si daca aceasta a dus la constatarea unei lipse sau a unui excedent de marfuri. In aceste ultime doua cazuri cantitatea de marfuri constatata cu ocazia inventarierii este reportata intr-o noua evidenta, iar agentul vamal desemnat cu inventarierea completeaza o nota de receptie; datele inscrise trebuie sa coincida cu nota de constatare a lipsurilor sau a surplusului de marfuri.
    Evidenta operativa se inchide pe data de 31 decembrie a fiecarui an calendaristic.
    Cantitatile de marfuri inscrise in evidenta si aflate in stocul antrepozitului vamal se reporteaza in evidenta corespunzatoare noului an calendaristic care urmeaza (prin debitarea evidentei vechi si creditarea evidentei noi). Nota de receptie mentionata mai sus nu este modificata si este pastrata ca atare in evidenta.
    Seful biroului vamal poate stabili alta data de inchidere a evidentei si deschiderea alteia noi, daca aceste operatiuni necesita un volum prea mare de munca fata de personalul si conditiile disponibile.
    Seful biroului vamal poate dispune pastrarea evidentei antrepozitului pe baza unor inscrisuri curente, a unor elemente de identificare a marfurilor (de exemplu: greutate, litraj, numar de piese etc.). In acest caz nu se intocmeste nota de receptie.

    Fisele de stoc

    22. Fisele de stoc sunt utilizate obligatoriu pentru inregistrarea intrarilor si iesirilor de marfuri in si din antrepozitul vamal, din ele putandu-se deduce stocul scriptic existent la un moment dat.
    Titularul de antrepozit trebuie sa inscrie datele in fisele de stoc, diferentiate conform urmatoarelor criterii:
    a) pe titular de antrepozit (doar pentru antrepozitul de tip A);
    b) pe perioada de inchidere (an calendaristic sau an contabil);
    c) pe fel, tip si calitate ale marfurilor;
    d) pe originea marfurilor;
    e) pe tara de provenienta, daca este cazul;
    f) distinct, pentru marfurile obtinute in regim de perfectionare activa in antrepozitul vamal;
    g) distinct, pentru marfurile obtinute in regim de transformare sub control vamal in antrepozitul vamal;
    h) distinct, pentru marfurile de aceeasi origine si sosite din aceeasi tara, dar care sunt facturate in devize diferite.
    Modelul fisei de stoc este prezentat in anexa nr. 3.

    Bilantul periodic al evidentei operative

    23. Evidenta operativa a antrepozitului vamal este inchisa o data pe an.
    Aceasta nu impiedica dreptul titularului de antrepozit sa solicite biroului vamal inchiderea evidentei operative la intervale de timp mai mici sau dreptul biroului vamal de a impune acest fapt (prestabilit la acordarea autorizatiei de antrepozit sau decizia ulterioara a sefului biroului vamal).
    Inchiderea evidentei operative nu trebuie sa coincida cu sfarsitul unui an calendaristic, ci cu inventarul stocului titularului de antrepozit.
    24. In momentul prezentarii decontului de inchidere, biroul vamal poate dispune efectuarea unui control general asupra miscarilor de stoc.
    La completarea rubricilor specifice din declaratia vamala se tine seama si de indeplinirea conditiei de concordanta cu iesirile de marfuri din antrepozit si de inventarele efectuate in perioada supusa declararii.
    25. La inchiderea evidentei operative se vor face referiri in fisa de stoc.
    Evidenta operativa este organizata in mod distinct pentru marfurile straine si, dupa caz, pentru marfurile romanesti din antrepozit.
    26. Daca drepturile de import aferente marfurilor obtinute in regim de perfectionare activa in antrepozitul vamal figureaza pe fisele de stoc, o coloana suplimentara corespunzatoare acestora este deschisa in evidenta operativa a stocului.
    27. Decontul de inchidere, precum si un exemplar al evidentei stocurilor se remit biroului vamal cel tarziu la sfarsitul celei de-a doua saptamani care urmeaza perioadei si sunt insotite de urmatoarele documente:
    a) fisele de stoc;
    b) declaratiile vamale corespunzatoare modificarilor stocului;
    c) declaratiile vamale aferente marfurilor introduse in circuitul economic, validate pe parcursul anului;
    d) atunci cand este cazul, declaratiile vamale care stau la baza platii taxelor si a drepturilor de import aferente lipsurilor, pierderilor si erorilor (intocmite in vederea regularizarii acestora).

    Utilizarea decontului de inchidere

    28. Titularul de antrepozit are obligatia de a indeplini instructiunile biroului vamal privind regularizarea diferentelor constatate cu ocazia controlului deconturilor.
    29. Dupa regularizarea diferentelor constatate agentul vamal desemnat de biroul vamal face urmatoarea mentiune pe decont:
    "Constatat conformitatea
    Continuare la decont de antrepozit vamal nr. .............................
    Autorizatie de antrepozit vamal tip ................. nr. ................
    Dat la ............................ pe data de ...........................
    (numele, semnatura si stampila personala)"
    30. Daca un dosar trebuie transmis pe cale ierarhica pentru decizie in legatura cu neregularitatile constatate si cu aplicarea de contraventii, aprobarea decontului nu poate avea loc decat dupa luarea la cunostinta a deciziei.
    Dupa terminarea controlului biroul vamal anunta titularul antrepozitului ca decontul este acceptat si ii remite acestuia evidentele fiselor de stoc.
    Celelalte documente referitoare la decont sunt pastrate de catre biroul vamal.

    Pastrarea evidentelor si a fiselor de stoc

    31. Titularul de antrepozit este obligat sa pastreze evidentele si fisele de stoc timp de 5 ani de la data inchiderii decontului in care figureaza si sa le prezinte autoritatilor vamale la simpla cerere a acestora.

    Decontul final

    32. Decontul final se intocmeste numai in cazul revocarii autorizatiei de antrepozit vamal.
    Marfurile aflate in stocul rezultat dupa decontul final trebuie sa primeasca o destinatie autorizata:
    - in 30 de zile de la data revocarii autorizatiei, pentru antrepozitele de tip A, C sau D;
    - in termenul prevazut in decizia de revocare a autorizatiei, pentru antrepozitul de tip B.

    Inventarierea marfurilor din antrepozitul vamal

    33. Biroul vamal este obligat sa inventarieze stocul de marfuri din antrepozitul vamal cel putin o data intr-un an calendaristic.
    Pe parcursul inventarului trebuie sa se tina seama de pierderile de marfuri rezultate din cauze naturale, cum este uscarea sau evaporarea (daca acestea sunt admise prin reglementarile legale in vigoare).
    Aceste posibile pierderi nu pot in nici un caz acoperi scoaterile frauduloase de marfuri din antrepozitul vamal.
    34. In situatia in care se constata, cu ocazia inventarierii, marfuri care lipsesc, pentru acestea se datoreaza taxele vamale si celelalte drepturi de import.
    In situatia in care se constata, cu ocazia inventarului, cantitati de marfuri in plus, acestea sunt preluate imediat pe noi declaratii de plasare a marfurilor in antrepozit pe numele aceluiasi titular al operatiunii; declaratiile vamale se intocmesc pe baza constatarilor din procesul-verbal de inventariere.
    Aceeasi procedura este aplicata atunci cand diferentele sunt constatate de catre titularul de antrepozit.
    35. Agentul desemnat de biroul vamal pentru realizarea acestei operatiuni ia decizia privind efectuarea unei inventarieri complete sau partiale.
    36. Inventarierea presupune desfacerea coletelor si controlul sumar al cantitatilor de marfuri, in functie de datele inscrise cu ocazia plasarii marfurilor in antrepozitul vamal, in prezenta titularului de antrepozit.
    37. Atunci cand, cu ocazia inventarierii, agentii vamali constata diferente semnificative intre marfurile aflate in stoc si cele declarate la plasarea in regim vamal de antrepozitare sau in cazul unei contestatii, inventarul este efectuat intr-o maniera aprofundata si precisa. In aceste situatii este obligatorie prezenta titularului de antrepozit sau a reprezentantului desemnat de acesta.
    38. Titularul antrepozitului poate solicita sefului biroului vamal efectuarea unui inventar suplimentar al marfurilor, fara ca actiunea sa fie motivata de prezumarea unor lipsuri sau neconcordante existente in evidenta.
    39. Agentii vamali insarcinati cu inventarul intocmesc, in doua exemplare, un proces-verbal de inventar, pe formularul al carui model este prevazut in anexa nr. 4.
    Un exemplar este remis persoanei interesate, iar celalalt exemplar este destinat biroului vamal pentru evidenta.
    Daca stocul real de marfuri gasit cu ocazia inventarului difera de stocul inscris in evidente pe baza documentelor de intrare si de iesire din antrepozit, se procedeaza dupa cum urmeaza:
    a) cand stocul real este mai mare decat cel scriptic, diferenta este contabilizata ca intrare;
    b) cand stocul real este mai mic decat cel scriptic, iar diferenta se datoreaza unei cauze naturale, cantitatea de marfuri care lipseste se inregistreaza intr-o coloana distincta din evidenta operativa a antrepozitului, rezervata inscrisurilor de descarcare; agentul vamal insarcinat cu controlul trebuie sa decida daca aceasta cantitate poate fi acceptata ca pierdere determinata de cauze naturale; pentru marfurile la care prin lege se prevede o pierdere maxima, pierderea poate fi luata in considerare in functie de procentajul maxim admis;
    c) cand stocul real este mai mic decat cel scriptic, iar agentul vamal considera ca acest fapt nu poate fi circumscris unei cauze naturale, cantitatea de marfuri care lipseste se inregistreaza ca iesire pentru import.

    ANEXA 1
    (fata) la normele tehnice

                                   ROMANIA
                          DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

    Biroul vamal de control                         Antrepozitar

                 CERERE DE EFECTUARE A OPERATIUNILOR UZUALE

    Subsemnatul ....................................... solicit autorizarea de a putea proceda in antrepozitul vamal la operatiunile descrise pentru marfurile mentionate mai jos, evidentiate in fisa de magazie nr. ..................... din ................... depuse in ........................................ si facand obiectul autorizatiei de antrepozit vamal nr. ..................................
    Descrierea marfurilor:
    ............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................
    Numarul si marcile coletelor:
    ............................................................................
    ............................................................................
    Felul marfurilor ...........................................................
    Operatiunile solicitate ....................................................
                              (denumirea operatiunilor care vor fi efectuate)
    Alaturat prezentam urmatoarele documente:
    ............................................................................
    ............................................................................
    Declar ca eliberarea autorizatiei solicitate nu angajeaza in nici un fel responsabilitatea autoritatii vamale.
        ................., ................ ......
           (semnatura)
    Eventualul acord al titularului de document, atunci cand nu este el declarantul.
        ................., ................ ......
           (semnatura)

    ANEXA 1
    (verso) la normele tehnice

    Autorizat in urmatoarele conditii: .........................................
    Eventuale remarci particulare ..............................................
    Transmis spre aplicare .....................................................
                           ........................, ................. .........
                            (seful biroului vamal)
    Remarci referitoare la supravegherea operatiunilor. Constatari ale agentului vamal:
    ............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................
    Rezultate*)
    ............................................................................
    ............................................................................
    Consemnat de seful biroului vamal dupa efectuarea operatiunilor. Eventuale remarci particulare ........................., .................... 20..........
                                               (seful biroului vamal)

------------
    *) Eventualele remarci privind starea marfurilor dupa efectuarea operatiunilor.

    ANEXA 2
    la normele tehnice

                                   ROMANIA
                          DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

                AUTORIZATIE DE EFECTUARE A OPERATIUNILOR UZUALE

                Biroul vamal                Antrepozitar
                                            .............., ...... 20.....
                                            (semnatura)

    Obiectul: autorizarea permanenta a operatiunilor uzuale
    Referitor la scrisoarea dumneavoastra nr. .............. din ...............
    Ca urmare a cererii anterioare vi se elibereaza o autorizatie de efectuare a operatiunilor uzuale pentru marfurile descrise, in urmatoarele conditii:
    Locul depozitului-magazia nr. ..............................................
    Felul marfurilor
    ............................................................................
    ............................................................................
    Operatiunile autorizate
    ............................................................................
    ............................................................................
    Aceasta autorizatie permanenta va scuteste de obligatia de a depune de fiecare data o cerere de efectuare a operatiunilor catre seful biroului vamal.
    Autorizarea nu inlatura obligativitatea ca, in prealabil, sa avertizati verbal agentul vamal desemnat, pentru a efectua supravegherea operatiunii.
    Eventuale conditii particulare
    ............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................
    Prezenta autorizatie este valabila pana la data de ....................... .
    Ea poate fi retrasa in caz de abuz sau in cazul in care aduce prejudicii efectuarii serviciului vamal.
    Orice eventuala cerere de reinnoire a prezentei autorizatii va trebui depusa cel tarziu cu 15 zile inainte de data expirarii termenului.

    Seful biroului vamal,
    .......................
    (semnatura si stampila)

    ANEXA 3
    la normele tehnice

                             FISA DE STOC

    Antrepozitarul .......................................
    Fisa de stoc nr. .....................................
    Antrepozit de tip ....................................
    Autorizatie nr. ......................................
    Perioada: de la ................ pana la .............

    Titularul autorizatiei de antrepozit vamal

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    C - Cantitatea (UM)
    V - Valoare in vama
    DI - Document de intrare in antrepozit
    P - plasare in alt regim vamal suspensiv
    I - iesire temporara din antrepozit
    R - retur in strainatate
    T - transfer in alt antrepozit
 ______________________________________________________________________________
| A Descrierea marfurilor:                    | Tara de provenienta:           |
|_____________________________________________|________________________________|
| Codul marfurilor:                           | Origine:                       |
|_____________________________________________|________________________________|
| (B) Intrari          | (C) Iesiri                            |(D) |(E)       |
|                      |                                       |Stoc|Manipulari|
|                      |                                       |    |uzuale,   |
|                      |                                       |    |scoateri  |
|                      |                                       |    |temporare |
|______________________|_______________________________________|____|__________|
|Nr. |C|Moneda  |V| DI | Import |P|I|R|T| reexport |Distrugere |    |          |
|crt.| |Pretul  | |    |        | | | | |          |sub control|    |          |
|    | |facturat| |    |        | | | | |          |vamal      |    |          |
|____|_|________|_|____|________|_|_|_|_|__________|___________|____|__________|
| Stoc perioada precedenta:                                    |    |          |
|                                                              |    |          |
| Intrari noi:    |                                            |    |          |
|                 | Totalul primei perioade:                   |    |          |
|                 | Totalul celei de a doua perioade:          |    |          |
|                 | etc.                                       |    |          |
|_________________|____________________________________________|____|__________|

    ANEXA 4
    la normele tehnice

                                  ROMANIA
                         DIRECTIA GENERALA A VAMILOR

                  Biroul vamal                 Antrepozitar

                   Autorizatia nr. ...... din ..............

                        PROCES-VERBAL DE INVENTARIERE

    Titular de antrepozit ......................................................
    Antrepozitarul .............................................................
    Sediul/domiciliul ..........................................................
                      ........................ 20........., ora ................

    Subsemnatii*1) ............................................................. insarcinati de dl*2) ................................................. sa inventariem marfurile inmagazinate in antrepozitul de tip*3)
............................, ne-am prezentat la depozitul situat in*4) ................................................, unde i-am facut cunoscut d-lui ..................................................................... motivul vizitei noastre si l-am invitat sa asiste la operatiunile noastre sau sa fie reprezentat, la care acesta*5) .............................. in ziua convenita, la ora ......................., si am constatat in prezenta si cu dl (d-na) ...................................... cantitatile cuprinse in anexele la prezentul proces-verbal.

    Prezentul proces-verbal a fost intocmit in doua exemplare si cuprinde*6) ............. file.
    L-am invitat pe dl (d-na) .............................................. sa semneze impreuna cu noi, ceea ce el (ea) a*7) ............................... si i-am trimis o copie.

    Incheiat la ......................, ....... 20.....
                    (localitatea)       (data)
                                                           ...........
                                                           (semnatura)

    NOTE:
    *1) Numele, prenumele si calitatea agentilor vamali.
    *2) Seful biroului vamal.
    *3) A - C.
    *4) Adresa completa.
    *5) S-a prezentat, nu s-a prezentat.
    *6) Numarul filelor, inclusiv anexele la procesul verbal.
    *7) Acceptat sau refuzat.



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 180/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 180 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu