Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 138 din  8 mai 2001

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala, precum si ale art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 272 din 25 mai 2001


SmartCity3


    Lucian Mihai           - presedinte
    Costica Bulai          - judecator
    Constantin Doldur      - judecator
    Kozsokar Gabor         - judecator
    Ioan Muraru            - judecator
    Nicolae Popa           - judecator
    Lucian Stangu          - judecator
    Florin Bucur Vasilescu - judecator
    Romul Petru Vonica     - judecator
    Iuliana Nedelcu        - procuror
    Gabriela Dragomirescu  - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala, precum si ale art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal, exceptie ridicata de Cecilia Cezara Bebis, Zora Mihaela Mincu si Marian Petrescu in Dosarul nr. 18.518/2000 al Judecatoriei Sectorului 2, municipiul Bucuresti.
    La apelul nominal raspunde Asociatia investitorilor pagubiti C.E.C. - F.N.I. 6.12.1999 - mai 2000, prin reprezentant, precum si Nica Stefan Popa, Ana Mihaila, Corneliu Virgil Mihaila si Lucian Spetie, constatandu-se lipsa celorlalte parti, fata de care procedura de citare este legal indeplinita.
    Partile prezente, avand cuvantul, solicita respingerea exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Reprezentantul Ministerului Public solicita respingerea exceptiei de neconstitutionalitate, ca fiind neintemeiata. Se arata ca in legatura cu constitutionalitatea textelor de lege criticate Curtea Constitutionala s-a pronuntat prin mai multe decizii, dintre care sunt mentionate Decizia nr. 210 din 26 octombrie 2000 si Decizia nr. 192 din 12 octombrie 2000. Se apreciaza ca nu exista elemente noi care sa justifice schimbarea jurisprudentei Curtii Constitutionale in aceasta materie.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 2 martie 2001, pronuntata in Dosarul nr. 18.518/2000, Judecatoria Sectorului 2, municipiul Bucuresti a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala, precum si ale art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal, exceptie ridicata de Cecilia Cezara Bebis, Zora Mihaela Mincu si Marian Petrescu intr-o cauza penala.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate se sustine ca dispozitiile art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala sunt contrare prevederilor constitutionale ale art. 24 referitoare la dreptul la aparare, precum si ale art. 20 alin. (1) din Constitutie, raportate la art. 6 pct. 3 lit. a) - d) din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Se arata ca, in esenta, potrivit acestor din urma dispozitii, orice persoana cercetata are dreptul sa fie informata in cel mai scurt timp asupra naturii si cauzei acuzatiei, sa dispuna de timpul si de inlesnirile necesare pregatirii apararii, sa se apere singura ori sa fie asistata de un aparator, sa poata pune intrebari martorilor acuzarii si sa obtina audierea martorilor apararii in aceleasi conditii. Or, dispozitiile din Codul de procedura penala, criticate ca fiind neconstitutionale, nu stabilesc in sensul acestor prevederi nici o obligatie pentru organul de urmarire penala in materie de aparare, in faza actelor premergatoare.
    Cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor art. 147 alin. 2 din Codul penal, care defineste notiunea de functionar, si ale art. 258 din acelasi cod, potrivit caruia dispozitiile art. 246 - 250 din Codul penal se aplica si functionarilor, se sustine ca acestea contravin prevederilor art. 72 alin. (3) lit. i) din Constitutie, ce stabilesc ca statutul functionarilor publici se reglementeaza prin lege organica. Se mai arata ca, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. (3) lit. l) din Constitutie, tot prin lege organica se reglementeaza si regimul privind raporturile de munca, sindicatele si protectia sociala. Asa fiind, se apreciaza ca dispozitiile art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal sunt neconstitutionale, deoarece anuleaza distinctia prevazuta de Constitutie intre regimul juridic al functionarilor publici si regimul general al raporturilor de munca.
    Judecatoria Sectorului 2, municipiul Bucuresti, exprimandu-si opinia, apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. Astfel se arata ca, potrivit dispozitiilor art. 224 din Codul de procedura penala, "actele premergatoare sunt mijloace de investigatie prin care se verifica seriozitatea unei sesizari, precum si existenta sau inexistenta vreunuia dintre cazurile prevazute in art. 10 din Codul de procedura penala, ori a unui caz de nepedepsire". Se mai arata ca actele premergatoare se efectueaza tocmai in vederea inceperii urmaririi penale si se situeaza inaintea declansarii urmaririi penale, sunt facultative si nu se realizeaza daca sesizarea este suficienta pentru a se dispune inceperea urmaririi penale. Totodata se apreciaza ca "in continutul actelor premergatoare intra activitati ce nu au nimic in comun cu formele de realizare a actelor juridice propriu-zise, activitati care sunt asemanatoare cu unele acte procedurale, dar care nu imbraca haina juridica a acestora, precum si activitati ce au o consacrare procedurala si care nu pot avea loc decat in cazurile si conditiile prevazute de lege". In sfarsit, se considera ca, intrucat actele premergatoare se limiteaza numai la actele necesare in vederea inceperii urmaririi penale, in cadrul lor nu se pot efectua acte specifice urmaririi penale sau acte care nu sunt necesare pentru inceperea urmaririi penale si, cu atat mai mult, nu se pot administra probe, asa cum sustin autorii exceptiei.
    Cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal se arata ca nici aceasta nu este intemeiata, intrucat "diferentele existente intre cele doua legi organice cu privire la notiunea de functionar public constituie o chestiune de interpretare si aplicare a legii, respectiv de conflict al legilor in timp si nicidecum o incalcare a Constitutiei".
    Potrivit prevederilor art. 24 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si Guvernului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul, in punctul sau de vedere, considera ca exceptia de neconstitutionalitate este nefondata, "intrucat dispozitiile art. 6 alin. 1, art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala nu contravin prevederilor art. 24 din Constitutie, iar dispozitiile art. 147 si 258 din Codul penal nu contravin prevederilor art. 72 alin. (3) lit. i) si l) din Constitutie si nu incalca nici alte prevederi constitutionale". In acest sens, cu privire la sustinerea potrivit careia exercitiul dreptului la aparare, prevazut la art. 24 din Constitutie, nu este asigurat si in faza actelor premergatoare, se arata ca in mod constant Curtea Constitutionala a statuat ca prevederile art. 224, ale art. 6 alin. 1 si ale art. 172 alin. 1 din Codul de procedura penala nu contravin dispozitiilor constitutionale mentionate si nici prevederilor art. 6 pct. 3 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.
    Cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal se apreciaza ca "existenta unor deosebiri intre reglementarile cuprinse intre doua acte normative nu este o problema de neconstitutionalitate, ci una de interpretare juridica, care excede competentei Curtii Constitutionale". In sprijinul acestor sustineri se mentioneaza Decizia Curtii Constitutionale nr. 192 din 12 octombrie 2000.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctul de vedere al Guvernului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, sustinerile partilor prezente si concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 144 lit. c) din Constitutie, precum si ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 12 si 23 din Legea nr. 47/1992, republicata, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala, precum si ale art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal.
    Dispozitiile din Codul de procedura penala, criticate ca fiind neconstitutionale, au urmatorul continut:
    Art. 6 alin. 1
    "Dreptul de aparare este garantat invinuitului, inculpatului si celorlalte parti in tot cursul procesului penal.";
    Art. 172 alin. 1
    "In cursul urmaririi penale, aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala si poate formula cereri si depune memorii. Lipsa aparatorului nu impiedica efectuarea actului de urmarire penala, daca exista dovada ca aparatorul a fost incunostintat de data si ora efectuarii actului.";
    Art. 224
    "In vederea inceperii urmaririi penale, organul de urmarire penala poate efectua acte premergatoare.
    De asemenea, in vederea strangerii datelor necesare organelor de urmarire penala pentru inceperea urmaririi penale, pot efectua acte premergatoare si lucratorii operativi din Ministerul de Interne, precum si din celelalte organe de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale, anume desemnati in acest scop, pentru fapte care constituie, potrivit legii, amenintari la adresa sigurantei nationale.
    Procesul-verbal prin care se constata efectuarea unor acte premergatoare poate constitui mijloc de proba."
    Dispozitiile art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal, de asemenea criticate ca fiind neconstitutionale, prevad:
    Art. 147
    "Prin <<functionar public>> se intelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145.
    Prin <<functionar>> se intelege persoana mentionata in alin. 1, precum si orice salariat care exercita o insarcinare in serviciul unei alte persoane juridice decat cele prevazute in acel alineat.";
    Art. 258
    "Dispozitiile art. 246 - 250 privitoare la functionari publici se aplica si celorlalti functionari, in acest caz maximul pedepsei reducandu-se cu o treime."
    Autorii exceptiei de neconstitutionalitate sustin ca textele din Codul de procedura penala si cele din Codul penal, mentionate anterior, contravin art. 24 din Constitutie, care prevede: "(1) Dreptul la aparare este garantat.
    (2) In tot cursul procesului, partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu", precum si dispozitiilor constitutionale ale art. 72 alin. (3) lit. i) si l), potrivit carora: "(3) Prin lege organica se reglementeaza: [...]
    i) statutul functionarilor publici; [...]
    l) regimul general privind raporturile de munca, sindicatele si protectia sociala."
    Totodata se mai sustine ca sunt incalcate si prevederile art. 20 alin. (1) din Constitutie (care stabilesc ca "Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte"), prin raportare la prevederile art. 6 pct. 3 lit. a) - d) din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, conform carora "Orice acuzat are, in special, dreptul:
    a) sa fie informat, in termenul cel mai scurt, intr-o limba pe care o intelege si in mod amanuntit, asupra naturii si cauzei acuzatiei aduse impotriva sa;
    b) sa dispuna de timpul si inlesnirile necesare pregatirii apararii sale;
    c) sa se apere el insusi sau sa fie asistat de un aparator ales de el si, daca nu dispune de mijloacele necesare pentru a plati un aparator, sa poata fi asistat in mod gratuit de un avocat din oficiu, atunci cand interesele justitiei o cer;
    d) sa intrebe sau sa solicite audierea martorilor acuzarii si sa obtina citarea si audierea martorilor apararii in aceleasi conditii ca si martorii acuzarii [...]"
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate ridicata, Curtea Constitutionala constata ca aceasta este neintemeiata si, in consecinta, urmeaza sa fie respinsa.
    I. O prima critica de neconstitutionalitate priveste dispozitiile art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala, in legatura cu care se sustine ca incalca prevederile constitutionale ale art. 24 referitoare la dreptul la aparare, precum si pe cele ale art. 20 din Constitutie, prin raportare la dispozitiile art. 6 pct. 3 lit. a) - d) din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. In sprijinul acestor sustineri se arata, in esenta, ca in faza actelor premergatoare, desi impotriva autorilor exceptiei au fost efectuate numeroase activitati specifice urmaririi penale, acestia nu au putut fi asistati de aparator, deoarece nu aveau calitatea de invinuiti sau inculpati. Se mai sustine, de asemenea, ca in faza actelor premergatoare au fost administrate probe fara ca autorii exceptiei sa fie asistati de aparatori si fara sa li se aduca la cunostinta invinuirea.
    Analizand aceste sustineri, Curtea Constitutionala constata ca asupra constitutionalitatii dispozitiilor art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala s-a mai pronuntat, de exemplu, prin Decizia nr. 210 din 26 octombrie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 110 din 5 martie 2001, intr-o cauza in care s-a invocat incalcarea acelorasi texte din Constitutie si pe baza, in esenta, a unei argumentari asemanatoare celei din prezentul dosar.
    Cu acel prilej, respingand exceptia de neconstitutionalitate ridicata, Curtea Constitutionala a retinut ca atat art. 6 alin. 1, cat si art. 172 alin. 1 din Codul de procedura penala transpun in norme procedurale pentru inculpat, invinuit si celelalte parti ale procesului penal, pe tot parcursul procesului penal, principiul constitutional al dreptului de aparare, precum si dreptul acestora de a fi asistati de aparator. De asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 2 alin. 1 din Codul de procedura penala, "Procesul penal se desfasoara atat in cursul urmaririi penale, cat si in cursul judecatii, potrivit dispozitiilor prevazute de lege". Art. 224 din Codul de procedura penala reglementeaza posibilitatea efectuarii unor acte premergatoare inceperii procesului penal. Faza actelor premergatoare nu este parte componenta a procesului penal si, intr-adevar, pentru aceasta faza nu este reglementata asigurarea exercitarii dreptului la aparare. Este de observat insa ca, potrivit prevederilor art. 224 alin. 1 din Codul de procedura penala, actele premergatoare se efectueaza "in vederea inceperii urmaririi penale".
    Inceperea urmaririi penale se dispune, de principiu, in rem, atunci cand exista date cu privire la savarsirea unei infractiuni, astfel cum prevede art. 228 alin. 1 din Codul de procedura penala, potrivit caruia "Organul de urmarire penala sesizat in vreunul din modurile prevazute in art. 221 dispune prin rezolutie inceperea urmaririi penale, cand din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergatoare efectuate nu rezulta vreunul din cazurile de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale prevazute in art. 10, cu exceptia celui de la lit. b^1)". Inceperea urmaririi penale se dispune in personam numai daca in acelasi timp exista suficiente date si cu privire la persoana autorului infractiunii.
    Totodata alin. 3 al art. 224 din Codul de procedura penala prevede ca "Procesul-verbal prin care se constata efectuarea unor acte premergatoare poate constitui mijloc de proba". Rezulta deci ca in aceasta faza, cu exceptia procesului-verbal mentionat in textul citat, nu pot fi efectuate acte care sa constituie mijloace de proba in sensul prevederilor art. 64 din Codul de procedura penala si care sa vizeze o anumita persoana, banuita ca fiind autorul infractiunii.
    Curtea a mai retinut ca garantarea dreptului la aparare nu se poate asigura in afara procesului penal, inainte de inceperea urmaririi penale, cand faptuitorul nu are calitatea procesuala de invinuit sau de inculpat. Efectuarea de catre organele de urmarire penala a unor acte premergatoare, anterior inceperii urmaririi penale, in vederea strangerii datelor necesare pentru declansarea procesului penal, nu reprezinta momentul inceperii procesului penal, ci aceste acte se realizeaza tocmai pentru a se constata daca sunt sau nu temeiuri pentru inceperea procesului penal. Totodata, in conformitate cu prevederile art. 224 din Codul de procedura penala, procesul-verbal prin care se constata efectuarea unor acte premergatoare poate constitui mijloc de proba, dreptul la aparare al invinuitului nu poate fi considerat ca fiind incalcat, pentru ca acesta are posibilitatea de a-l combate cu alt mijloc de proba.
    Sub aspectul criticii potrivit careia textele din Codul de procedura penala apreciate de catre autorii exceptiei ca fiind neconstitutionale incalca si prevederile art. 20 alin. (1) din Constitutie, prin raportare la art. 6 pct. 3 lit. a) - d) din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, Curtea Constitutionala a statuat prin aceeasi decizie ca art. 6 pct. 3 din conventie reglementeaza drepturile acuzatului. In sensul acestui articol notiunea de "acuzat" priveste persoana careia i se imputa, formal si explicit sau implicit, prin efectuarea unor acte de urmarire penala indreptate impotriva sa, savarsirea unei infractiuni. Potrivit regulilor procedurii penale romane asemenea acte se efectueaza doar in cursul procesului penal, in conditiile asigurarii exercitarii dreptului la aparare prevazut la art. 24 din Constitutie.
    Asa fiind, Curtea a respins si sub acest aspect exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Intrucat nu au intervenit imprejurari noi de natura sa modifice aceasta jurisprudenta, Curtea Constitutionala urmeaza sa respinga exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala.
    II. Cea de-a doua critica de neconstitutionalitate priveste dispozitiile art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal, in legatura cu care se sustine ca incalca prevederile constitutionale ale art. 72 alin. (3) lit. i) si l).
    In esenta, autorii exceptiei sustin ca dispozitiile art. 147, precum si ale art. 258 din Codul penal sunt neconstitutionale, intrucat anuleaza distinctia facuta de Constitutie intre regimul juridic al functionarilor publici si regimul general al raporturilor de munca.
    Analizand aceste sustineri, Curtea Constitutionala constata ca in legatura cu constitutionalitatea prevederilor art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal Curtea s-a mai pronuntat, si anume prin Decizia nr. 192 din 12 octombrie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 11 din 9 februarie 2001.
    Prin acea decizie, respingand exceptia de neconstitutionalitate, intr-o cauza in care s-a invocat incalcarea acelorasi prevederi constitutionale si s-au formulat aceleasi critici ca si in prezentul dosar, Curtea Constitutionala a retinut urmatoarele:
    Constitutia nu defineste nici notiunea de "functionar public" si nici pe cea de "alti functionari", definirea si reglementarea statutului acestor categorii de salariati fiind de domeniul legii. Intelesul acestor notiuni este stabilit, pe de o parte, in art. 147 din Codul penal, iar pe de alta parte, in Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Deosebirile dintre cele doua reglementari legale nu reprezinta insa o problema de constitutionalitate, ci una de interpretare si de aplicare a legilor, ceea ce excede competentei Curtii Constitutionale, care, potrivit dispozitiilor art. 2 alin. (3) teza a doua din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, "[...] nu se poate pronunta asupra modului de interpretare si aplicare a legii, ci numai asupra intelesului sau contrar Constitutiei". Or, asa cum s-a statuat in jurisprudenta constanta a Curtii (de exemplu, prin Decizia nr. 88 din 2 iunie 1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 207 din 3 iunie 1998), constitutionalitatea unei dispozitii legale nu poate fi examinata prin raportare la o alta dispozitie legala, ci doar prin raportare la o norma constitutionala.
    In ceea ce priveste sustinerea potrivit careia textele de lege criticate contravin prevederilor art. 72 alin. (3) lit. i) si l) din Constitutie, care stabilesc ca statutul functionarilor publici si regimul general al raporturilor de munca se reglementeaza prin lege organica, prin Decizia nr. 192 din 12 octombrie 2000 Curtea Constitutionala a retinut ca aceste prevederi constitutionale nu sunt incidente in cauza. Aceasta deoarece atat Codul penal, cat si Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici sunt legi organice. Prin aceeasi decizie s-a mai retinut ca art. 258 din Codul penal prevede incriminarea faptelor prevazute la art. 246 - 250 din acelasi cod si in cazurile in care autorul nu are calitatea de functionar public, ci este un alt functionar, facand distinctie doar sub aspectul limitelor pedepsei aplicabile. Stabilirea conditiilor pentru indeplinirea cerintei de subiect activ calificat in cazul anumitor infractiuni intra in atributiile exclusive ale legiuitorului. De altfel, Curtea Constitutionala in jurisprudenta sa (de exemplu, prin Decizia nr. 81 din 15 iulie 1996, ramasa definitiva prin Decizia nr. 76 din 22 aprilie 1997, ambele publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 236 din 10 septembrie 1997) a retinut in mod constant ca notiunea generala de functionar nu este de nivel constitutional, iar reglementarile referitoare la "functionar", inclusiv cele legate de infractiunile savarsite de functionari, sunt de nivelul legii.
    Argumentele ce au fundamentat aceasta solutie isi mentin valabilitatea si in prezenta cauza, deoarece nu au intervenit motive sau elemente noi care sa determine reconsiderarea jurisprudentei Curtii.

    Pentru considerentele expuse, in temeiul art. 144 lit. c) si al art. 145 alin. (2) din Constitutie, precum si al art. 13 alin. (1) lit. A.c), al art. 23 alin. (3) si al art. 25 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, republicata, cu majoritate de voturi in ceea ce priveste dispozitiile art. 224 din Codul de procedura penala,

    CURTEA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 6 alin. 1, ale art. 172 alin. 1 si ale art. 224 din Codul de procedura penala, precum si ale art. 147 alin. 2 si ale art. 258 din Codul penal, exceptie ridicata de Cezara Cecilia Bebis, Zora Mihaela Mincu si Marian Petrescu in Dosarul nr. 18.518/2000 al Judecatoriei Sectorului 2, municipiul Bucuresti.
    Definitiva si obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 8 mai 2001.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
                       LUCIAN MIHAI

                              Magistrat asistent,
                              Gabriela Dragomirescu



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 138/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 138 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 138/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu