Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

REGULAMENT Nr

REGULAMENT   Nr. 4 din 16 iunie 2006

pentru modificarea si completarea Statutului Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar si a unor reglementari emise de acesta

ACT EMIS DE: FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR IN SISTEMUL BANCAR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 874 din 25 octombrie 2006



In aplicarea dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2006 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 278 din 28 martie 2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 280/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 600 din 11 iulie 2006, şi în temeiul art. 461 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 141 din 25 februarie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa,

Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, denumit în continuare Fondul, emite prezentul regulament.

Art. I. - Statutul Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, aprobat prin Ordinul preşedintelui Consiliului de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar nr. 1/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 844 din 15 septembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.   La articolul 4, liniuţa a şaptea va avea următorul cuprins:

„- propunerile cu privire la efectuarea împrumuturilor Fondului, inclusiv cele de tipul liniilor de credit stand-by, precum şi emiterea de titluri de valoare de către acesta;".

2.   La articolul 4 se adaugă o nouă liniuţă, liniuţa a zecea, cu următorul cuprins:

„- stabilirea anuală a gradului-ţintă de acoperire a expunerii Fondului în vederea determinării necesarului optim de resurse financiare ale acestuia, precum şi stabilirea cotei contribuţiei anuale a instituţiilor de credit."

3.  Articolul 5 va avea următorul cuprins:

„Art. 5. - Organele de administrare şi de conducere executivă ale Fondului sunt:

a)  Consiliul de administraţie al Fondului;

b)  directorul şi directorul economic ai Fondului."

4.   Alineatul (5) al articolului 7 va avea următorul cuprins:

„(5) Şedinţele vor avea loc la sediul Fondului sau în orice alt loc unde s-a convenit. La şedinţele Consiliului de administraţie al Fondului participă, în calitate de invitat, directorul, iar în lipsa acestuia, directorul economic sau un alt înlocuitor desemnat de conducerea executivă."

5.   La articolul 8 litera b), punctele 1, 2, 6 şi 11 vor avea următorul cuprins:

„1. numirea şi eliberarea din funcţie a membrilor conducerii executive;

2. propuneri cu privire la modalităţile, plafoanele maxime, termenele şi condiţiile de plasare stabilite în cadrul strategiei anuale privind expunerea Fondului;

...................................................................................................................................................

6.    propunerile din rapoartele întocmite, conform prevederilor legale, în calitatea Fondului de lichidator, rapoartele întocmite, dacă este cazul, în calitatea Fondului de administrator special ori interimar, materiale care conţin soluţii şi propuneri care necesită aprobarea consiliului de administraţie şi care ţin atât de calităţile menţionate, cât şi de cea de creditor la instituţii de credit în faliment, alte materiale ce ţin de aplicarea reglementărilor Fondului, de buna desfăşurare a activităţii acestuia;

...................................................................................................................................................

11. cota de constituire a fondului anual de participare la profit;".

6.   După punctul 11 al literei b) a articolului 8 se introduc două noi puncte, punctele 12 şi 13, cu următorul cuprins:

„12. reglementările interne ale Fondului, precum şi reglementări emise în aplicarea procedurilor de lichidare, în cazul instituţiilor de credit la care Fondul are calitatea de lichidator;

13. alte informări şi rapoarte solicitate privind activitatea Fondului;".

7.  La articolul 9 alineatul (1), litera e) va avea următorul cuprins:

,,e) face propuneri de numire în funcţie a membrilor conducerii executive;".

8.   La articolul 10, literele b1) şi e) vor avea următorul cuprins:

,,b1) asigură plasarea resurselor financiare ale Fondului, urmărind minimizarea riscului şi lichiditatea plasamentelor, ca obiective principale, precum şi randamentul plasamentului, ca obiectiv complementar, potrivit strategiei anuale aprobate de Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, precum şi potrivit hotărârilor Consiliului de administraţie al Fondului, care va fi informat lunar asupra aplicării strategiei anuale;

....................................................................................................................................................

e) monitorizează şi supraveghează activitatea Fondului de administrare şi lichidare la instituţii de credit, precum şi cea de plată a compensaţiilor deponenţilor garantaţi; dispune asupra măsurilor de luat în activitatea Fondului în situaţiile enumerate; monitorizează activitatea lichidatorilor la instituţiile de credit în faliment în cazurile în care Fondul are numai calitatea de creditor;".

9.  Articolul 11 va avea următorul cuprins:

„Art. 11. - Numirea şi eliberarea din funcţie a membrilor conducerii executive se aprobă de către Consiliul de administraţie al Fondului, la propunerea preşedintelui acestuia."

10.  Articolul 14 va avea următorul cuprins:

„Art. 14. - Activitatea Fondului, în calitate de administrator special, administrator interimar ori de lichidator al instituţiilor de credit, desemnat într-o astfel de calitate conform legii, se va desfăşura în conformitate cu prevederile legislaţiei aplicabile în acest domeniu şi ale reglementărilor proprii elaborate de conducerea executivă a Fondului."

11.  Articolul 16 va avea următorul cuprins:

„Art. 16. - Stabilirea salariilor de încadrare, precum şi a indemnizaţiilor de conducere pentru membrii conducerii executive se aprobă prin decizie a preşedintelui Consiliului de administraţie al Fondului."

12.    La articolul 17, alineatele (2) şi (6) vor avea următorul cuprins:

„(2) Resursele financiare ale Fondului vor fi utilizate pentru plata compensaţiilor, restituirea creditelor angajate şi a dobânzilor şi comisioanelor aferente, plata comisionului de neutilizare a liniilor de credit, alte plăţi datorate, inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor curente ale Fondului.

..................................................................................................................................................

(6) Conducerea executivă a Fondului informează lunar Consiliul de administraţie cu privire la investirea resurselor financiare disponibile ale Fondului, stabilite luând în considerare atât încasările de contribuţii de la instituţiile de credit, plasamentele care ajung la scadenţă, dobânzile aferente acestor plasamente, recuperările din creanţele Fondului la instituţiile de credit în faliment, remuneraţia ca lichidator, disponibilităţile din contul curent, cât şi plăţile de compensaţii, rambursarea de credite (dacă este cazul), efectuarea investiţiilor aprobate, acoperirea celorlalte cheltuieli ale Fondului, inclusiv a cheltuielilor curente ale acestuia."

13.   Alineatul (2) al articolului 22 va avea următorul cuprins:

„(2) Raportul anual de activitate împreună cu situaţiile financiare anuale, aprobate de Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, precum şi raportul auditorului financiar vor fi făcute publice."

14.    La articolul 23, alineatele (3) şi (4) vor avea următorul cuprins:

„(3) Reglementările interne ale Fondului - regulamente, norme, ordine şi circulare de uz intern, precum şi reglementările emise în aplicarea procedurilor de lichidare în cazul instituţiilor de credit la care Fondul are calitatea de lichidator se aprobă de Consiliul de administraţie al Fondului şi vor fi semnate de directorul acestuia.

(4) Reglementările elaborate de Fond, mai puţin cele prevăzute la alin. (3), se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I."

15.  In cuprinsul Statutului Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, sintagma „directorul general" se înlocuieşte cu termenul „directorul".

Art. II. - Regulamentul nr. 2/2004 privind stabilirea, declararea şi plata de către instituţiile de credit a contribuţiilor anuale, anuale majorate şi speciale la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 844 din 15 septembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 4, alineatele (1), (3) şi (4) vor avea următorul cuprins:

„(1) Baza de calcul a contribuţiei anuale, anuale majorate ori speciale a unei instituţii de credit o reprezintă soldul total în echivalent lei, stabilit pentru data de 31 decembrie a fiecărui an de raportare, anul precedent anului de plată a contribuţiei, reprezentând totalitatea depozitelor din categoria celor garantate în condiţiile stabilite de lege, în lei şi în valută convertibilă, aflate în evidenţa instituţiilor de credit participante la constituirea resurselor financiare ale Fondului.

(3)  Echivalentul în lei al depozitelor în valută convertibilă se calculează prin utilizarea cursurilor de schimb valutar pentru valutele respective, cursuri comunicate de Banca Naţională a României pentru data de 31 decembrie a anului de raportare.

(4)  Potrivit art. 4 alin. (3) din ordonanţă, la deschiderea conturilor,  categoriile de  persoane juridice  ale  căror depozite nu figurează în Lista depozitelor negarantate cuprinsă în anexa nr. 1, cu excepţia microintreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, vor declara pe propria răspundere încadrarea depozitelor, conform legii, în categoria garantate sau negarantate. In acest scop, titularii de conturi menţionaţi vor depune la ghişeul instituţiei de credit o declaraţie pe propria răspundere, conform modelului din anexa nr. 2 «Declaraţie a deponentului privind încadrarea depozitelor»."

2.  După alineatul (4) al articolului 4 se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins:

„(41) Depozitele microintreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii se încadrează, conform legii, în categoria depozitelor garantate. In vederea includerii depozitelor microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii în categoria celor garantate, aceste întreprinderi vor completa, la deschiderea conturilor, o declaraţie pe propria răspundere, conform modelului din anexa nr. 21 «Declaraţie privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii». Microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii care au deja conturi deschise la instituţiile de credit vor depune această declaraţie până cel târziu la data de 15 decembrie 2006."

3.   Alineatul (7) al articolului 4 va avea următorul cuprins:

„(7) Titularii de conturi din evidenţa instituţiilor de credit menţionaţi la alin. (4) şi (41) la care au apărut modificări ce au dus la schimbarea încadrării în categoria garantat/negarantat, respectiv în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, au obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la modificare, să prezinte instituţiei de credit o declaraţie rectificativă, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, respectiv anexa nr. 21, completată corespunzător noii situaţii de încadrare."

4.   La articolul 5, alineatele (1), (2), (3), (4), (5), (7) şi (8) vor avea următorul cuprins:

„Art. 5. - (1) Cuantumul contribuţiei anuale care trebuie plătite Fondului, conform legii, se determină de către fiecare instituţie de credit participantă la Fond prin formularul «Declaraţie privind calculul şi plata contribuţiei anuale, anuale majorate sau speciale la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar pe anul...», cuprinsă în anexa nr. 3, prin aplicarea asupra bazei de calcul a contribuţiei a următoarelor cote pentru contribuţia anuală:

a)  0,2% în anul 2006;

b)  0,1% în anul 2007;

c)  începând cu anul 2008, cota contribuţiei anuale va fi stabilită de către Fond pentru fiecare an de plată, cu aprobarea Băncii Naţionale a României, în baza reglementărilor emise de Fond în acest sens. Cota contribuţiei anuale, care nu poate depăşi nivelul maxim de 0,5%, va fi comunicată instituţiilor de credit până cel târziu la sfârşitul lunii februarie a anului de plată.

(2)   Declaraţia menţionată la alin. (1) va fi remisă Fondului până la data de 15 martie a fiecărui an, cu toate rubricile completate, mai puţin pct. 7 şi 8.

(3)  In scopul urmăririi în cursul anului, de către Fond, a evoluţiei situaţiei depozitelor persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice, în baza prevederilor art. 40 din ordonanţă, instituţiile de credit, inclusiv cele pentru care nu există obligaţia participării la constituirea resurselor financiare ale Fondului, vor comunica trimestrial Fondului, până la data de 15 a primei luni din trimestrul următor pentru trimestrul anterior, situaţia depozitelor, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 5.

(4)  In situaţia în care rezultă că o instituţie de credit s-a angajat, potrivit normelor emise de Fond şi reglementărilor prudenţiale stabilite de Banca Naţională a României, în politici riscante şi nesănătoase, Consiliul de administraţie al Fondului va propune Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României majorarea contribuţiei anuale pentru respectiva instituţie de credit, stabilită în conformitate cu normele emise de Fond. In situaţia suspendării plăţii contribuţiilor anuale conform prevederilor art. 14 alin. (1), Fondul este îndreptăţit să stabilească pentru aceste instituţii de credit, în conformitate cu normele sale, contribuţii anuale majorate corespunzătoare.

(5)  In cazul în care Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României va hotărî majorarea contribuţiei anuale, Fondul va comunica instituţiilor de credit în cauză cota majorată până cel târziu la sfârşitul lunii februarie a anului de plată.

(7)   Pentru o instituţie de credit nou-autorizată în cursul anului de raportare, contribuţia anuală pe care trebuie să o plătească se va stabili prin înmulţirea cotei de 1/365 din contribuţia determinată conform prevederilor alin. (1) cu numărul de zile ce au trecut de la data obţinerii autorizaţiei de funcţionare de la Banca Naţională a României până la sfârşitul anului de raportare.

(8)  In cazul în care o instituţie de credit intră în faliment în cursul anului de raportare, baza de calcul a contribuţiilor datorate, după caz, se determină pentru ultima zi a trimestrului precedent celui în care a intrat în faliment. Contribuţia anuală care trebuie plătită se calculează prin înmulţirea cotei de 1/365 din contribuţia determinată, în condiţiile acestui alineat, cu numărul de zile de la începutul anului până la data deschiderii procedurii falimentului. Contribuţiile datorate şi neachitate Fondului de către instituţiile de credit intrate în faliment se recuperează de către acesta din averea instituţiilor de credit în faliment."

5.  Articolul 6 va avea următorul cuprins:

„Art. 6. - Fiecare instituţie de credit este obligată să plătească contribuţia sa anuală, inclusiv contribuţia majorată, până cel târziu la data de 30 aprilie a anului următor anului de raportare."

6.   Alineatul (1) al articolului 14 va avea următorul cuprins:

„Art. 14. - (1) In situaţia în care Fondul a acumulat un nivel de resurse proprii considerat adecvat faţă de totalul depozitelor garantate, aflate în evidenţa instituţiilor de credit participante la constituirea resurselor financiare ale Fondului, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României poate decide, la propunerea Consiliului de administraţie al Fondului, suspendarea plăţii contribuţiilor anuale."

7.   In anexa nr. 1 „Lista depozitelor negarantate", punctul 3 va avea următorul cuprins:

„3. Depozite ale instituţiilor de credit, inclusiv cele provenind din fondurile proprii ale acestora, cu excepţia depozitelor instituţiilor de credit în faliment."

8.    Punctul 11 din anexa nr. 1 „Lista depozitelor negarantate" se abrogă.

9.   După anexa nr. 2 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 21, cu următorul cuprins:

ANEXA Nr. 21)

DECLARAŢIE

privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

I. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii ........................................................................................................

Adresa sediului social ..............................................................................................................

Cod unic de înregistrare ...........................................................................................................

Numele şi funcţia ......................................................................................................................

                             (preşedintele consiliului de administraţie, director general sau echivalent)

II.  Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii1)

Exerciţiul financiar de referinţă2)

Numărul mediu anual de salariaţi

Cifra de afaceri anuală netă

(mii lei/mii euro)

Active totale

(mii lei/mii euro)

In situaţia în care intervin modificări privind încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, mă oblig ca, în termen de 30 de zile de la modificare, să depun Declaraţia rectificativă completată corespunzător.

|_|  Declaraţie rectificativă, care o înlocuieşte pe cea din data de .......................................

Declar pe propria răspundere că datele din această declaraţie sunt conforme cu realitatea şi că întreprinderea:

|_|  este inclusă în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

|_|  nu este inclusă în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

Data întocmirii .........................................

Semnătura autorizată3) ...........................

1) Datele sunt determinate în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.

2) Datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă şi activele totale sunt cele realizate în ultimul exerciţiu financiar, raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de acţionari sau asociaţi. In cazul întreprinderilor nou-înfiinţate, datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă şi activele totale se determină şi se declară pe propria răspundere.

3) Semnătura persoanei menţionate la pct. I."

10. Anexa nr. 5 va avea următorul cuprins:

,,ANEXA Nr. 5

Instituţia de credit .....................

SITUAŢIA   DEPOZITELOR

la data de.................(zz/ll/aaaa)

Nr. crt.

Indicatori

Depozite

In cadrul

plafonului de

garantare1)

Peste plafonul de garantare1)

Total

0

1

2

3

4 = 2+3

1.

Număr titulari de depozite garantate - total,

din care:

- persoane fizice

- persoane juridice

2.

Număr titulari de depozite - total,

din care:

- persoane fizice

- persoane juridice

3.

Suma depozitelor garantate constituite de persoane fizice - total (lei),

din care:

- în lei

- în valută (în echivalent lei)2)

4.

Suma depozitelor garantate constituite de persoane juridice - total (lei),

din care:

- în lei

- în valută (în echivalent lei)2)

5.

Total depozite garantate (rd. 3 + rd. 4),

din care:

- în lei

- în valută (în echivalent lei)2)

0

1

2

3

4 = 2+3

6.

Suma depozitelor constituite de persoane fizice - total (lei)

din care:

- în lei

- în valută (în echivalent lei)2)

7.

Suma depozitelor constituite de persoane juridice -- total (lei),

din care:

- în lei

- în valută (în echivalent lei)2)

8.

Total depozite (rd. 6 + rd. 7),

din care:

- în lei

- în valută (în echivalent lei)2)

Conducătorul instituţiei de credit,

...............................................................................

(numele, prenumele, funcţia, semnătura şi ştampila)  

                                   

Conducătorul compartimentului financiar-contabil,

...............................................................................

(numele, prenumele, funcţia şi semnătura)

1) Pentru trimestrul IV al anului de raportare se va utiliza plafonul de garantare valabil în anul următor.

2) Se vor utiliza cursurile de schimb comunicate de Banca Naţională a României pentru ultima zi a trimestrului de raportare."

Art. III. - Regulamentul nr. 3/2004 privind plata compensaţiilor de către Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 844 din 15 septembrie 2004, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.   In anexa nr. 1 „Lista depozitelor negarantate", punctul 3 va avea următorul cuprins:

„3. Depozite ale instituţiilor de credit, inclusiv cele provenind din fondurile proprii ale acestora, cu excepţia depozitelor instituţiilor de credit în faliment."

2.    Punctul 11 din anexa nr. 1 „Lista depozitelor negarantate" se abrogă.

3.  In cuprinsul anexelor nr. 5A şi 5B, sintagma „director general" se înlocuieşte cu termenul „director".

Art. IV. - Regulamentul nr. 4/2004 privind informaţiile care trebuie furnizate de instituţiile de credit deponenţilor cu privire la schema de garantare a depozitelor în sistemul bancar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 844 din 15 septembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

- anexa nr. 2 „Lista depozitelor garantate" va avea următorul cuprins:

„ANEXA Nr. 2

LISTA   DEPOZITELOR   NEGARANTATE

1.   Depozite plasate de către persoanele aflate în relaţii speciale cu instituţia de credit, respectiv: administratorii, inclusiv conducătorii, directorii din centrală, cenzorii, auditorii financiari, acţionarii semnificativi ai instituţiei de credit, precum şi deponenţii cu statut similar în cadrul altor societăţi din acelaşi grup, familiile persoanelor fizice de mai sus - soţii, precum şi rudele şi afinii de gradul întâi, persoanele terţe care acţionează în numele deponenţilor menţionaţi, precum şi depozitele plasate de societăţile din acelaşi grup;

2.   Depozite ale persoanelor fizice şi juridice, inclusiv entităţi fără personalitate juridică, care au obţinut, pe bază individuală, rate de dobândă şi concesii financiare*) care au contribuit la agravarea situaţiei financiare a instituţiei de credit;

3.   Depozite ale instituţiilor de credit, inclusiv cele provenind din fondurile proprii ale acestora, cu excepţia depozitelor instituţiilor de credit în faliment;

4.  Depozite ale instituţiilor financiare;

5.   Depozite ale societăţilor de asigurare-reasigurare, inclusiv intermediarii în asigurări;

6.   Depozite ale organismelor de plasament colectiv, precum fonduri mutuale, societăţi de investiţii;

7.  Depozite ale fondurilor de pensii;

8.   Depozite ale autorităţilor publice centrale şi locale;

9.  Depozite ale regiilor autonome, companiilor naţionale, societăţilor naţionale, societăţilor comerciale, altele decât microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii, încadrate ca atare potrivit prevederilor legale;

10.  Depozite nenominative;

11.  Datorii de natură obligatară, precum şi obligaţii care izvorăsc din accepte proprii şi bilete la ordin emise de instituţia de credit;

12.   Depozite rezultate din tranzacţii pentru care au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare pentru infracţiunea de spălare de bani.

*) Se referă la rate de dobândă şi avantaje financiare care depăşesc nivelurile practicate de instituţia de credit pentru depozitele de aceeaşi natură, aceleaşi monede, aceeaşi categorie, aceeaşi durată şi aceeaşi sumă."

Art. V. - Statutul Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, aprobat prin Ordinul preşedintelui Consiliului de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar nr. 1/2004, Regulamentul nr. 2/2004 privind stabilirea, declararea şi plata de către instituţiile de credit a contribuţiilor anuale, anuale majorate şi speciale la Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, Regulamentul nr. 3/2004 privind plata compensaţiilor de către Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi Regulamentul nr. 4/2004 privind informaţiile care trebuie furnizate de instituţiile de credit deponenţilor cu privire la schema de garantare a depozitelor în sistemul bancar, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezentul regulament, vor fi republicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar,

Niculae Vulpescu


SmartCity5

COMENTARII la Regulament 4/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Regulament 4 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Regulament 4/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu