E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 9 din 23 ianuarie 1996

privind imbunatatirea sistemului de finantare a institutiilor publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si alocatii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, precum si a sistemului de salarizare a personalului din aceste institutii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 21 din 30 ianuarie 1996


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei, precum si ale art. 1 lit. c) din Legea nr. 130/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    (1) Institutiile publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si din alocatii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, dupa caz, in functie de subordonarea acestora, vor incasa, vor administra, vor contabiliza si vor raporta veniturile realizate din actiunile culturale si din orice alte surse, in conditiile prevazute de normele privind finantele publice. Veniturile realizate se vor retine integral de catre fiecare institutie publica pentru finantarea activitatii proprii, iar cele din valorificarea bunurilor in conditiile legii se vor folosi pentru investitii.
    (2) Soldurile anuale rezultate din executia bugetului institutiilor publice prevazute la alin. (1) se reporteaza in anul urmator, cu exceptia alocatiilor de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, dupa caz, aferente obligatiilor ori programelor minimale stabilite prin contract si nerealizate, care se vireaza la bugetele mentionate.
    (3) Alocatiile de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, dupa caz, pentru finantarea institutiilor publice prevazute la alin. (1), se prevad, in suma globala, in bugetele ordonatorilor principali de credite bugetare si se repartizeaza de catre acestia pe institutiile din subordine, in raport cu obligatiile sau cu programele propuse. Sumele astfel repartizate se includ in bugetul de venituri si cheltuieli al fiecarei institutii publice.
    (4) In bugetele de venituri si cheltuieli institutiile publice prevazute la alin. (1) vor evidentia distinct sumele destinate acordarii drepturilor salariale pentru personalul incadrat cu contract de munca pe durata nedeterminata sau determinata si, respectiv, cele pentru plata colaboratorilor, stabilite in limitele prevazute de dispozitiile legale.
    (5) Bugetele de venituri si cheltuieli elaborate de institutiile publice prevazute la alin. (1) se aproba de catre ordonatorul principal de credite bugetare.
    Art. 2
    (1) Ordonatorii principali de credite bugetare, dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru institutiile prevazute la art. 1 alin. (1), stabilesc, prin contract incheiat cu conducerea fiecarei institutii publice, si obligatiile ori programele minimale ce urmeaza a fi realizate de catre acestea.
    (2) In situatiile in care obligatiile ori programele minimale stabilite potrivit alin. (1) nu sunt realizate, ordonatorul principal de credite bugetare poate diminua alocatia bugetara stabilita initial. Sumele ramase astfel disponibile pot fi redistribuite altor institutii publice care se angajeaza sa realizeze actiuni sau programe suplimentare de aceeasi natura ori asemanatoare, modificand in mod corespunzator bugetele de venituri si cheltuieli aprobate, precum si contractele incheiate.
    (3) Prin institutiile publice prevazute la art. 1 alin. (1) pot fi realizate actiuni si programe culturale, altele decat cele stabilite ca obligatii ori programe minimale, la solicitarea ordonatorilor principali de credite bugetare care au astfel de atributii in domeniul culturii si prevederi bugetare cu aceasta destinatie. Obligatiile reciproce se stabilesc prin contracte incheiate intre parti.
    Art. 3
    (1) Salariile de baza ale personalului din institutiile publice prevazute la art. 1 alin. (1) se majoreaza, fata de cele stabilite potrivit reglementarilor in vigoare, cu 30% pentru functiile de specialitate prevazute in anexa nr. V/5 la Ordonanta Guvernului nr. 39/1994, republicata, precum si pentru categoriile de personal tehnic si de muncitori care contribuie direct la crearea cadrului de desfasurare a spectacolelor, concertelor sau manifestarilor artistice, si cu 15% pentru restul personalului.
    (2) Categoriile de personal tehnic si de muncitori care contribuie direct la crearea cadrului de desfasurare a spectacolelor, concertelor sau manifestarilor artistice se stabilesc de catre Ministerul Culturii, cu avizul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Ministerului Finantelor.
    Art. 4
    (1) Din soldul anual determinat in conditiile prevazute la art. 1 alin. (2) din prezenta ordonanta, dupa scaderea obligatiilor de plata si a incasarilor anticipate, o cota de pana la 50% se poate utiliza pentru premierea personalului incadrat cu contract de munca, in raport cu performantele si responsabilitatile in activitate.
    (2) Persoanele care beneficiaza de premii, potrivit alin. (1), si cuantumul acestora se stabilesc de catre conducerea fiecarei institutii publice, cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pe baza criteriilor stabilite de catre Ministerul Culturii. Pentru conducatorii institutiilor publice, premiile se aproba de catre ordonatorul principal de credite bugetare.
    Art. 5
    In aplicarea prevederilor prezentei ordonante, Ministerul Culturii va emite norme metodologice, cu avizul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si al Ministerului Finantelor.
    Art. 6
    Prevederile prezentei ordonante se aplica incepand cu luna ianuarie 1996.
    Art. 7
    La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante orice dispozitii contrare se abroga.

                  PRIM-MINISTRU
                 NICOLAE VACAROIU

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul culturii,
                         Viorel Marginean

                         Ministru de stat,
                         ministrul muncii si
                         protectiei sociale,
                         Dan Mircea Popescu

                         Ministru de stat,
                         ministrul finantelor,
                         Florin GeorgescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 9/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 9 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 9/1996
Ordonanţa 26 2012
Ordonanţa 2 2012
OUG 4 2009
privind reglementarea unor masuri in domeniul bugetar
OUG 37 2008
privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar
Ordin 2129 2001
privind angajarea directorilor generali sau, dupa caz, a directorilor institutiilor publice de cultura subordonate Ministerului Culturii si Cultelor
Ordonanţa 100 1999
privind modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 9/1996 privind imbunatatirea sistemului de finantare a institutiilor publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si alocatii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, a sistemului de salarizare a personalului din aceste institutii, precum si imbunatatirea salarizarii personalului din institutiile si activitatile cu profil cultural
Legea 154 1998
privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica
Norma 3977 1996
pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 9/1996 privind imbunatatirea sistemului de finantare a institutiilor publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si alocatii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, a sistemului de salarizare a personalului din aceste institutii, precum si imbunatatirea salarizarii personalului din institutiile si activitatile cu profil cultural
Ordin 1249 1996
privind imbunatatirea managementului in institutiile publice cultural-artistice subordonate Ministerului Culturii
Legea 86 1996
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 9/1996 privind imbunatatirea sistemului de finantare a institutiilor publice de cultura finantate din venituri extrabugetare si alocatii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, precum si a sistemului de salarizare a personalului din aceste institutii
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu