E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
Ordonanţa 81 2000 modificat si completat de Legea 260 2017
Ordonanţa 81 2000 a se vedea Legea 59 2015
Ordonanţa 81 2000 modificat de Legea 232 2013
Ordonanţa 81 2000 completat de Legea 232 2013
Ordonanţa 81 2000 modificat de Ordonanţa 6 2012
Ordonanţa 81 2000 completat de Ordonanţa 6 2012
Ordonanţa 81 2000 aprobat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 1 din actul Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 2 din actul Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 3 din actul Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 4 din actul Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 5 din actul Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 6 din actul Ordonanţa 81 2000 modificat de articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 6 din actul Ordonanţa 81 2000 articole noi... articolul 1 din actul Legea 167 2003
Articolul 7 din actul Ordonanţa 81 2000 abrogat de articolul 2 din actul Legea 167 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 81 din 24 august 2000

privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 413 din 30 august 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 1 lit. F pct. 5 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Vehiculele rutiere inmatriculate pot circula pe drumurile publice din Romania numai daca starea lor tehnica corespunde reglementarilor nationale de siguranta rutiera si de protectie a mediului inconjurator.
    Art. 2
    (1) Vehiculele rutiere inmatriculate sunt mentinute in circulatie numai daca sunt supuse de catre proprietarii acestora inspectiilor tehnice periodice, dupa cum urmeaza:
    a) autoturismele folosite ca taximetre, microbuzele si autobuzele, precum si autovehiculele destinate invatarii conducerii, la cel mult 6 luni;
    b) vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, cu exceptia celor prevazute la lit. a), la cel mult un an;
    c) vehiculele rutiere cu masa totala maxima autorizata pana la 3,5 tone inclusiv, cu exceptia celor prevazute la lit. a), la cel mult 2 ani.
    (2) Inspectia tehnica periodica cuprinde, ca parte componenta, si inspectia tehnica pentru poluare. Inspectia tehnica pentru poluare poate fi executata si separat de inspectia tehnica periodica.
    (3) Autovehiculele prevazute la alin. (1) lit. a) se supun primei inspectii tehnice periodice la cel mult un an, daca la data primei inmatriculari sunt noi.
    (4) Autovehiculele prevazute la alin. (1) lit. c), cu exceptia motocicletelor si mopedelor, se supun inspectiei tehnice pentru poluare la cel mult un an.
    (5) Termenul pentru efectuarea primei inspectii tehnice periodice si/sau a primei inspectii tehnice pentru poluare se socoteste incepand cu data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea inspectie tehnica periodica si/sau pentru urmatoarea inspectie tehnica pentru poluare, de la data celei precedente.
    Art. 3
    In intervalul dintre doua inspectii tehnice proprietarul vehiculului rutier are obligatia de a asigura mentinerea acestuia intr-o stare tehnica corespunzatoare, in vederea incadrarii in cerintele legale privitoare la siguranta circulatiei rutiere si la protectia mediului.
    Art. 4
    (1) Inspectiile tehnice periodice se efectueaza de persoanele juridice care detin statii de inspectie tehnica autorizate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", denumita in continuare R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Transporturilor.
    (2) Inspectiile tehnice periodice se executa de persoanele juridice prevazute la alin. (1), pe baza unui contract de franciza incheiat cu R.A.R., sub marca acestuia. Persoanele juridice care au incheiat cu R.A.R. contracte de franciza pentru inspectia tehnica periodica nu au dreptul sa incheie, la randul lor, contracte de franciza cu alti beneficiari, in scopul cesionarii activitatii de inspectie tehnica.
    (3) Aparatura de inspectie tehnica utilizata in statiile de inspectie tehnica autorizate trebuie sa fie avizata metrologic si certificata de R.A.R.
    (4) Atestarea personalului care efectueaza inspectia tehnica se face de catre R.A.R.
    (5) Supravegherea tehnica a statiilor de inspectie tehnica autorizate, detinute de persoane juridice, se asigura de R.A.R.
    Art. 5
    (1) Inspectia tehnica la vehiculele rutiere supuse certificarii in vederea transportului de marfuri periculoase, la autospecializatele pentru transport de butelii de gaze, la remorcile-cisterna lente destinate transportului de marfuri periculoase, la vehiculele rutiere destinate transportului de marfuri perisabile, la autovehiculele pentru competitii sportive si la vehiculele rutiere cu caracteristici speciale se efectueaza de R.A.R. in statiile reprezentantelor sale.
    (2) Inspectia tehnica la anumite categorii de vehicule rutiere se efectueaza numai de personalul R.A.R., in statiile de inspectie tehnica autorizate ale agentilor economici sau in statiile reprezentantelor sale, conform reglementarilor elaborate de Ministerul Transporturilor.
    (3) Inspectia tehnica la vehiculele rutiere destinate transportului public, aflate in parcul propriu al detinatorului statiei de inspectie tehnica autorizate, se efectueaza numai de personalul R.A.R. in respectiva statie de inspectie tehnica autorizata sau in statiile reprezentantelor R.A.R.
    Art. 6
    (1) Inspectia tehnica consta in verificarea starii tehnice a vehiculelor rutiere fara demontare, utilizandu-se aparatura adecvata.
    (2) In cazul in care vehiculul rutier corespunde reglementarilor specifice, statia de inspectie tehnica consemneaza in anexa la certificatul de inmatriculare data pana la care trebuie efectuata urmatoarea inspectie tehnica periodica si/sau urmatoarea inspectie tehnica pentru poluare si aplica ecusonul de inspectie tehnica periodica si/sau ecusonul de inspectie tehnica pentru poluare pe placa de inmatriculare din spate, respectiv din fata.
    (3) In cazul in care starea tehnica nu corespunde in totalitate reglementarilor specifice, statia poate permite circulatia pe o perioada care nu poate depasi 30 de zile.
    Art. 7
    (1) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante Ministerul Transporturilor va actualiza reglementarile si normele tehnice privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 353/1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 285 bis din 3 august 1998.
    (2) Reglementarile si normele tehnice prevazute la alin. (1) vor fi actualizate periodic in functie de evolutia legislatiei Uniunii Europene si a caracteristicilor tehnice ale parcului national de vehicule rutiere.
    Art. 8
    La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga art. 1 - 4, art. 8 lit. a), b), c), d) si e), art. 9 alin. (1) lit. c), d), e), f) si g), alin. (2) si art. 10 din Hotararea Guvernului nr. 594/1991 privind verificarea indeplinirii conditiilor tehnice de catre autovehiculele si remorcile acestora care circula pe drumurile publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 184 din 13 septembrie 1991, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul transporturilor,
                       Anca BoagiuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 81/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 81 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu