E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 aproba Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica articolul 1 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica articolul 2 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica articolul 3 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica articolul 4 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica articolul 5 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 modifica articolul 6 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 1 din actul Legea 167 2003 adauga dupa articolul 6 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 2 din actul Legea 167 2003 abrogă articolul 7 din actul Ordonanţa 81 2000
Articolul 3 din actul Legea 167 2003 abrogă Hotărârea 625 1992
Articolul 3 din actul Legea 167 2003 abrogă Hotărârea 564 1992
Articolul 3 din actul Legea 167 2003 abrogă Hotărârea 594 1991
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 167 din 22 aprilie 2003

pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 291 din 25 aprilie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 81 din 24 august 2000 privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica, adoptata in temeiul art. 1 lit. F pct. 5 din Legea nr. 125/2000 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 413 din 30 august 2000, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Titlul ordonantei va avea urmatorul cuprins:
    "ORDONANTA
privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica"
    2. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Vehiculele rutiere inmatriculate pot circula si pot fi utilizate pe drumurile publice din Romania numai daca starea lor tehnica este conforma cu reglementarile nationale privind siguranta rutiera, protectia mediului si categoria de folosinta conform destinatiei."
    3. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    (1) Vehiculele rutiere inmatriculate pot fi mentinute in circulatie numai daca se face dovada incadrarii acestora in cerintele tehnice specifice prevazute in reglementarile nationale mentionate la art. 1, prin efectuarea inspectiilor tehnice periodice.
    (2) Obligatia efectuarii inspectiilor tehnice periodice, precum si a respectarii periodicitatii acestora, in functie de categoria de vehicul, revine detinatorului legal al autovehiculului.
    (3) Categoriile de vehicule supuse inspectiei tehnice periodice si periodicitatea inspectiei tehnice sunt urmatoarele:
    a) autovehicule destinate transportului de persoane si care efectueaza transport public de persoane sau transport de persoane in folos propriu - la 6 luni;
    b) autovehicule destinate transportului de persoane si care efectueaza transport de persoane in interes personal, care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune - la 2 ani;
    c) autovehicule destinate transportului de persoane si care efectueaza transport de persoane in interes personal, care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune - la un an;
    d) autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi, in regim de inchiriere si pentru invatarea conducerii auto - la 6 luni si cele utilizate ca autospeciale ambulante - la un an;
    e) autovehicule destinate transportului de marfuri, avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
    f) remorci si semiremorci avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
    g) autovehicule cu cel putin 4 roti, destinate transportului de marfuri, avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg, cu exceptia tractoarelor - la 2 ani;
    h) remorci si semiremorci avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg - la 2 ani;
    i) motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roti - la 2 ani;
    j) tractoare agricole sau forestiere inmatriculate, avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg - la un an;
    k) tractoare agricole sau forestiere inmatriculate, avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg - la 2 ani;
    l) remorci si semiremorci apicole - la 3 ani.
    (4) Autovehiculele destinate transportului de persoane si care efectueaza transport public de persoane sau transport de persoane in folos propriu, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi, in regim de inchiriere si pentru invatarea conducerii auto se supun primei inspectii periodice la un an, daca la data primei inmatriculari in Romania au fost noi.
    (5) Inspectia tehnica periodica cuprinde, cumulativ, dupa caz, urmatoarele:
    a) inspectia tehnica privind siguranta rutiera;
    b) inspectia tehnica privind protectia mediului;
    c) inspectia tehnica privind incadrarea in categoria de folosinta conform destinatiei.
    (6) Termenul pentru efectuarea primei inspectii tehnice periodice se socoteste de la data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea inspectie tehnica, de la data celei precedente."
    4. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    In intervalul dintre doua inspectii tehnice detinatorul vehiculului rutier are obligatia de a asigura mentinerea acestuia intr-o stare tehnica corespunzatoare, in vederea incadrarii in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si categoria de folosinta conform destinatiei."
    5. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    (1) Inspectiile tehnice periodice se efectueaza de Regia Autonoma <<Registrul Auto Roman>>, denumita in continuare R.A.R., organism tehnic specializat al Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, prin reprezentantele sale judetene, sau de agenti economici autorizati si monitorizati de R.A.R.
    (2) Activitatea de inspectie tehnica periodica se poate realiza de agenti economici autorizati, numai pe baza unui contract de franciza incheiat cu R.A.R. de catre acestia, in conditiile legii.
    (3) Prin derogare de la prevederile art. 1 lit. c) din Ordonanta Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, aprobata cu modificari prin Legea nr. 79/1998, republicata, institutiile publice care au dotarea tehnica necesara pentru desfasurarea activitatii de inspectie tehnica periodica vor fi autorizate si vor incheia contracte de franciza, aceste institutii dobandind astfel si calitatea de beneficiar.
    (4) In activitatea de inspectie tehnica periodica, autoritatea R.A.R. se concretizeaza prin folosirea marcii inregistrate R.A.R. de catre agentii economici autorizati sau institutiile publice autorizate, denumite in continuare persoane autorizate.
    (5) Persoanele autorizate, definite la alin. (4), care au incheiat cu R.A.R. contracte de franciza pentru inspectia tehnica periodica, nu au dreptul sa cesioneze activitatea de inspectie tehnica periodica.
    (6) Aparatura utilizata de persoanele autorizate in statiile de inspectie tehnica periodica trebuie sa fie avizata metrologic si agreata de R.A.R.
    (7) Atestarea personalului care efectueaza inspectia tehnica periodica se face de R.A.R.
    (8) Monitorizarea persoanelor autorizate sa execute inspectia tehnica periodica cuprinde: supravegherea tehnica a statiilor de inspectie tehnica periodica, controlul executarii inspectiilor tehnice periodice in aceste statii, precum si controlul tehnic in trafic.
    (9) Conditiile privind autorizarea agentilor economici si a institutiilor publice in vederea efectuarii inspectiilor tehnice periodice, precum si pentru atestarea personalului care efectueaza inspectiile tehnice periodice se stabilesc prin ordin al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei."
    6. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    (1) Inspectia tehnica periodica la vehiculele rutiere certificate pentru transportul de marfuri periculoase sau pentru transportul de marfuri perisabile, la autospecializatele pentru transport de butelii de gaze, la remorcile-cisterna lente, destinate transportului de marfuri periculoase, la autovehiculele de epoca, la autovehiculele pentru competitii sportive si la vehiculele rutiere cu caracteristici speciale se efectueaza de R.A.R. in statiile reprezentantelor sale.
    (2) Autoritatea competenta poate stabili si alte categorii de vehicule la care inspectia tehnica periodica se efectueaza de R.A.R. in statiile reprezentantelor sale.
    (3) Pentru autovehiculele mentionate la alin. (1) si (2), precum si pentru vehiculele destinate transportului de persoane, cu exceptia autovehiculelor destinate transportului de persoane care efectueaza transport de persoane in interes personal, nu se acorda inspectia tehnica periodica daca nu sunt indeplinite conditiile privind incadrarea in categoria de folosinta conform destinatiei."
    7. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    (1) Inspectia tehnica periodica consta in verificarea vehiculelor rutiere fara demontare, utilizandu-se dotarea corespunzatoare.
    (2) In cazul in care vehiculul rutier corespunde prevederilor prezentei ordonante si reglementarilor specifice, statia de inspectie tehnica consemneaza in anexa la certificatul de inmatriculare data pana la care trebuie efectuata urmatoarea inspectie tehnica periodica. Totodata statiile de inspectie tehnica periodica aplica ecusonul corespunzator pe placile de inmatriculare.
    (3) La inmatricularea vehiculelor rutiere in Romania completarea anexei la certificatul de inmatriculare se face de catre autoritatea competenta care efectueaza inmatricularea, iar aplicarea ecusoanelor de inspectie tehnica periodica ramane in sarcina detinatorului legal."
    8. Dupa articolul 6 se introduc articolele 6^1 si 6^2 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 6^1
    (1) R.A.R. tine evidenta informatizata a situatiei inspectiilor tehnice periodice pentru fiecare vehicul rutier inmatriculat.
    (2) R.A.R. are acces la bazele de date referitoare la evidenta inmatricularii vehiculelor rutiere din Romania, pe baza de protocoale incheiate cu detinatorii acestor baze de date.
    Art. 6^2
    (1) Constituie contraventii, in masura in care, potrivit legii penale, nu constituie infractiuni, urmatoarele fapte:
    a) efectuarea de inspectii tehnice periodice de catre statii de inspectie tehnica periodica neautorizate;
    b) cesionarea activitatii de inspectie tehnica periodica de catre statiile de inspectie tehnica autorizate;
    c) utilizarea in activitatea de inspectie tehnica periodica de aparatura fara aviz metrologic sau fara agreare de catre R.A.R.;
    d) efectuarea inspectiei tehnice periodice in statiile de inspectie tehnica periodica de catre personal neatestat;
    e) efectuarea inspectiei tehnice periodice pentru vehicule rutiere din categoria celor pentru care respectiva statie de inspectie tehnica nu este autorizata;
    f) nerespectarea metodologiei de efectuare a inspectiei tehnice periodice;
    g) atestarea ca bun pentru circulatie pe drumurile publice a unui vehicul rutier care nu indeplineste conditiile reglementate;
    h) neaplicarea ecusoanelor de inspectie tehnica periodica;
    i) efectuarea inspectiei tehnice periodice si atestarea acelor vehicule rutiere la care schimbarea de categorie nu este mentionata in cartea de identitate a vehiculului, respectiv in certificatul de inmatriculare a acestuia, dupa caz.
    (2) Se sanctioneaza cu amenda:
    a) de la 800.000 lei la 1.200.000 lei faptele prevazute la alin. (1) lit. c) - f), h) si i);
    b) de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei faptele prevazute la alin. (1) lit. b).
    (3) Prin derogare de la prevederile Ordonantei Guvernului nr. 44/1997 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2000, pentru faptele prevazute la alin. (1) lit. a) si g) se aplica urmatoarele amenzi:
    a) de la 2.000.000 lei la 5.000.000 lei, pentru faptele prevazute la alin. (1) lit. g);
    b) de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei, pentru faptele prevazute la alin. (1) lit. a).
    (4) In cazul comiterii repetate a faptelor prevazute la alin. (1) lit. c) - i), pe langa amenzile contraventionale prevazute la alin. (2) si (3), R.A.R. poate dispune, in raport cu gravitatea faptelor, restrangerea sau suspendarea activitatii statiei de inspectie tehnica periodica, anularea autorizatiei statiei de inspectie tehnica periodica, precum si suspendarea sau anularea atestatului profesional al personalului statiilor de inspectie tehnica periodica.
    (5) In cazul comiterii faptelor prevazute la alin. (1) lit. b), pe langa amenda contraventionala prevazuta la alin. (2) lit. b), R.A.R. va dispune anularea autorizatiei statiei de inspectie tehnica periodica.
    (6) Impotriva sanctiunilor prevazute la alin. (2) - (5) contravenientii pot depune contestatii la autoritatea competenta, in termen de 5 zile lucratoare de la data incheierii procesului-verbal de sanctionare. Autoritatea competenta este obligata sa raspunda la contestatii in termen de 15 zile de la primirea acestora.
    (7) Hotararea data in rezolvarea contestatiei poate fi atacata la instanta competenta, in termen de 15 zile de la comunicare.
    (8) Contraventiile prevazute la alin. (1) se constata si se sanctioneaza de catre personalul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, imputernicit in acest scop."
    Art. 2
    (1) In termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei va actualiza reglementarile si normele tehnice privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 353/1998, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 285 bis din 3 august 1998, cu modificarile si completarile ulterioare. Pe aceeasi data se abroga art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 81/2000.
    (2) Reglementarile si normele tehnice prevazute la alin. (1) se vor reactualiza periodic de catre Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, in functie de evolutia legislatiei in domeniu din Uniunea Europeana.
    (3) La actualizarea reglementarilor si normelor tehnice Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei va solicita si punctul de vedere al asociatiilor profesionale din domeniu, constituite conform prevederilor legale.
    Art. 3
    La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Hotararea Guvernului nr. 594/1991 privind verificarea indeplinirii conditiilor tehnice de catre autovehiculele si remorcile acestora care circula pe drumurile publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 184 din 13 septembrie 1991, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare.
    Art. 4
    Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 5
    Ordonanta Guvernului nr. 81/2000, astfel cum a fost modificata si completata prin prezenta lege, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna din 27 martie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIU



SmartCity5

COMENTARII la Legea 167/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 167 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 167/2003
Ordonanţa 81 2000
privind certificarea incadrarii vehiculelor rutiere inmatriculate in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si folosinta conform destinatiei, prin inspectia tehnica periodica
Hotărârea 625 1992
pentru inmatricularea in Romania a unor autovehicule si remorcilor acestora, prin derogare de la prevederile art. 5 alin. (4) din Hotarirea Guvernului nr. 594/1991 privind verificarea indeplinirii conditiilor tehnice de catre autovehiculele si remorcile acestora care circula pe drumurile publice
Hotărârea 564 1992
pentru modificarea si completarea Hotaririi Guvernului nr. 594/1991 privind verificarea indeplinirii conditiilor tehnice de catre autovehiculele si remorcile acestora care circula pe drumurile publice
Hotărârea 594 1991
privind verificarea indeplinirii conditiilor tehnice de catre autovehiculele si remorcile acestora care circula pe drumurile publice
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu