E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 55 din 14 august 2003

privind unele masuri pentru derularea procesului de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si pentru modificarea si completarea cadrului legal in domeniul privatizarii pentru societatile comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 605 din 26 august 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 1 pct. II poz. 6 din Legea nr. 279/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    In derularea procesului de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, vanzarea de catre Ministerul Economiei si Comertului a pachetului de actiuni pentru care salariatii societatii au dreptul de cumparare, potrivit legii, se va efectua in mod direct catre acestia, prin derogare de la prevederile art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, aprobata prin Legea nr. 44/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 1 din Legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are dreptul de optiune pentru a participa ca investitor financiar la capitalul social al Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti prin majorare de capital intr-o cota de pana la 5% din capitalul social al societatii, prin derogare de la prevederile art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997, aprobata prin Legea nr. 44/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 1 din Legea nr. 137/2002, cu modificarile si completarile ulterioare. Majorarea de capital se va face prin emisiunea de actiuni noi care vor fi liberate prin compensarea creantei reprezentand o parte din imprumutul acordat Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti in baza Acordului de imprumut din 1 august 2002 si Acordului de sarcini incheiat de aceasta cu Ministerul Industriei si Resurselor.
    Art. 3
    Majorarea capitalului social al Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti cu valoarea terenurilor pentru care se elibereaza certificatul de atestare a dreptului de proprietate se va realiza la termenele stabilite de Ministerul Economiei si Comertului prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, prin derogare de la termenele prevazute la art. 12 din Legea nr. 137/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 4
    Se autorizeaza Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, sa stabileasca procedurile, termenele si conditiile pentru vanzarea directa a pachetului de actiuni, prevazut de lege, catre salariatii Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, pentru exercitarea optiunii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, precum si pentru derularea procesului de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti.
    Art. 5
    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 49/1997 privind infiintarea Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 241 din 15 septembrie 1997, aprobata cu modificari prin Legea nr. 70/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 11 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    Statutul Societatii Nationale a Petrolului <<Petrom>> - S.A. Bucuresti, care este societate comerciala si din domeniul utilitatilor, este cel inregistrat la Oficiul registrului comertului, iar modificarea acestuia se face de catre adunarea generala extraordinara a actionarilor."
    2. Articolul 9 din anexa nr. 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9
    Actiunile
    Actiunile societatii comerciale vor cuprinde toate elementele prevazute de lege.
    Societatea comerciala va tine evidenta actiunilor si actionarilor in Registrul actionarilor, deschis si operat conform prevederilor legale in vigoare. Salariatii Societatii Nationale a Petrolului <<Petrom>> - S.A. Bucuresti au dreptul sa achizitioneze actiuni ale societatii pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret cu care se vor vinde actiunile in cadrul procesului de privatizare. Cota procentuala ce urmeaza a fi achizitionata de salariati si momentele la care se va realiza achizitionarea actiunilor de catre acestia vor fi stabilite prin hotarare a Guvernului."
    Art. 6
    Legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 215 din 28 martie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Dupa litera b) a articolului 4 se introduce o noua litera, litera b^1), cu urmatorul cuprins:
    "b^1) majorarea capitalului social prin aport de capital, in cazul societatilor comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului;"
    2. Dupa articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 7^1
    In cazul societatilor comerciale din domeniul utilitatilor, aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului, anuntul de vanzare sau oferta de vanzare va fi valabila cel putin 180 de zile, dar nu mai mult de 360 de zile de la data publicarii. Institutia publica implicata poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate pentru perioade succesive ce nu pot depasi 180 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 360 de zile."
    3. Titlul sectiunii a 2-a din capitolul II va avea urmatorul cuprins:
    "Majorarea capitalului social prin aport de capital"
    4. Dupa alineatul (5) al articolului 14 se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
    "(5^1) In cazul societatilor comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului, oricare dintre investitorii interesati, persoane fizice sau persoane juridice romane la care statul roman ori o autoritate a administratiei publice locale nu detine mai mult de 33% inclusiv din totalul actiunilor cu drept de vot in adunarea generala a actionarilor, precum si persoane fizice sau persoane juridice straine, vor putea subscrie atat actiunile aferente cotei detinute de institutia publica implicata, cat si actiunile aferente cotei actionarilor care nu isi exercita dreptul de preferinta."
    5. Dupa articolul 15 se introduce o noua sectiune, sectiunea a 4-a, intitulata "Dispozitii speciale cu privire la definitivarea si incheierea contractelor de privatizare pentru societatile comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului", continand articolul 15^1, cu urmatorul cuprins:
    "SECTIUNEA a 4-a
    Dispozitii speciale cu privire la definitivarea si incheierea contractelor de privatizare pentru societatile comerciale aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului

    Art. 15^1
    (1) In cazul in care ofertantul selectat pe baza grilei de punctaj, stabilita in prealabil de institutia publica implicata, revoca oferta sau daca, in urma negocierilor purtate cu institutia publica implicata, ofertantul selectat refuza semnarea contractului de vanzare-cumparare in conditiile stabilite in oferta, institutia publica implicata va putea incepe negocieri cu ofertantul care a intrunit numarul de puncte imediat urmator punctajului ofertantului declarat initial castigator, in masura in care atat oferta/anuntul de vanzare, cat si oferta de cumparare sunt in termenul de valabilitate.
    (2) Procedura prevazuta la alin. (1) va putea fi aplicata de institutia publica implicata in urmatoarele situatii:
    a) in cazul desfiintarii contractelor de vanzare-cumparare de actiuni cu plata in rate, ca urmare a neplatii integrale a avansului la termenul convenit;
    b) in cazul desfiintarii contractelor de vanzare-cumparare cu plata integrala, ca urmare a neplatii integrale a pretului la termenul convenit."
    6. Titlul capitolului IV va avea urmatorul cuprins:
    "Atragerea de investitii in domeniul utilitatilor"

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul economiei si comertului,
                         Dan Ioan Popescu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 55/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 55 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu