E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 18 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 33 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 34 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 36 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 43 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 44 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 67 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 86 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 abrogă articolul 88 din actul Ordonanţa 57 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 38 2004 modifica articolul 1 din actul Ordonanţa 57 2002
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 38 din 29 ianuarie 2004

pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 92 din 31 ianuarie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. VII din Legea nr. 559/2003 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 643 din 30 august 2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (4) al articolului 18 va avea urmatorul cuprins:
    "(4) Institutul national infiintat potrivit alin. (1) face parte de drept din sistemul de cercetare-dezvoltare de interes national si i se recunoaste capacitatea de a desfasura activitate de cercetare-dezvoltare."
    2. Articolul 33 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 33
    (1) Evaluarea si atestarea capacitatii unitatilor si institutiilor prevazute la art. 7 lit. b) si c) se realizeaza, dupa caz, de catre Academia Romana si academiile de ramura, respectiv de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior. Pentru celelalte unitati si institutii prevazute la art. 7 si 8, evaluarea si atestarea se realizeaza de catre Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare, denumit in continuare Colegiul consultativ, organizat in conditiile art. 44. Academia Romana si academiile de ramura comunica, iar Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior si Colegiul consultativ propun autoritatii de stat pentru cercetare-dezvoltare validarea atestarii unitatilor si institutiilor prevazute la art. 7 si 8 si, dupa caz, neacordarea ori retragerea atestarii, care trebuie sa se realizeze la un interval maxim de 3 ani.
    (2) Evaluarea si acreditarea unitatilor si institutiilor prevazute la art. 7 ca unitati componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national se realizeaza de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare, prin Colegiul consultativ. Reevaluarea si reacreditarea unitatilor componente ale sistemului de cercetare-dezvoltare de interes national se efectueaza periodic, la un interval maxim de 5 ani sau la modificarea obiectului de activitate al unitatilor si institutiilor prevazute la art. 7.
    (3) Institutele nationale sunt acreditate pe baza evaluarii Colegiului consultativ, in conditiile prezentei ordonante.
    (4) Criteriile, standardele si metodologiile de evaluare si atestare a capacitatii de a desfasura activitati de cercetare-dezvoltare se elaboreaza de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare si, dupa caz, de Academia Romana sau academiile de ramura pentru unitatile prevazute la art. 7 lit. b), respectiv de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior pentru institutiile prevazute la art. 7 lit. c), pana la data de 1 iulie 2004 si se aproba prin hotarare a Guvernului.
    (5) Criteriile, standardele si metodologiile de acreditare a unitatilor componente ale sistemului national de cercetare-dezvoltare de interes national se elaboreaza de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare pana la data de 1 iulie 2004 si se aproba prin hotarare a Guvernului."
    3. Articolul 34 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 34
    (1) Atributiile Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, prevazute de Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza cu atributiile stabilite la art. 33 alin. (1) si (4).
    (2) Componenta si regulamentul de organizare si functionare ale organismelor de evaluare, atestare si acreditare ale Academiei Romane si academiilor de ramura, respectiv ale Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, se stabilesc conform legislatiei specifice a acestora."
    4. Alineatele (2) si (3) ale articolului 36 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Prevederile alin. (1) se aplica la un an de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 33 alin. (4).
    (3) Dupa intrarea in vigoare a hotararilor Guvernului prevazute la art. 33 alin. (4) si (5), unitatile si institutiile de cercetare-dezvoltare existente, inclusiv structurile subordonate acestora, pot solicita atestarea capacitatii lor sau acreditarea, autoritatii de stat pentru cercetare-dezvoltare sau, dupa caz, Academiei Romane si academiilor de ramura, respectiv Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, conform prevederilor prezentei ordonante."
    5. Alineatele (2) si (3) ale articolului 43 vor avea urmatorul cuprins:
    "(2) Programele cuprinse in Planul national, aprobat prin hotarare a Guvernului, se evalueaza si se detaliaza anual de catre autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare.
    (3) La elaborarea, evaluarea si detalierea Planului national, autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare consulta Colegiul consultativ."
    6. Alineatul (3) al articolului 44 va avea urmatorul cuprins:
    "(3) Pentru activitatea desfasurata, membrii Colegiului consultativ si ai organelor de lucru ale acestuia sunt remunerati, in afara activitatii de baza, in functie de numarul orelor efectiv lucrate, la nivelul maxim al gradului profesional cel mai mare din activitatea de cercetare-dezvoltare, stabilit pentru unitatile bugetare."
    7. Articolul 67 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 67
    Institutele nationale de cercetare-dezvoltare pot contracta cu autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare activitati desfasurate pe programe-nucleu de cercetare-dezvoltare ale institutelor respective, avizate de organul administratiei publice centrale sub coordonarea caruia functioneaza si aprobate de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare."
    8. Alineatul (3) al articolului 86 va avea urmatorul cuprins:
    "(3) Statul, prin autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare, sustine logistic si financiar, in sistem de cofinantare, constituirea si dezvoltarea entitatilor din infrastructura de inovare si transfer tehnologic. Sustinerea financiara se realizeaza prin Programul pentru sustinerea si dezvoltarea infrastructurii de transfer tehnologic si inovare, elaborat de autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare pana la data de 1 martie 2004 si aprobat prin hotarare a Guvernului."
    9. Articolul 88 se abroga.
    10. Punctul 16 din anexa va avea urmatorul cuprins:
    "16. Program-nucleu de cercetare-dezvoltare - program propriu al institutelor nationale, care este finantat direct de catre autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare."
    Art. 2
    Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.
    Art. 3
    Prezenta ordonanta intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul educatiei,
                         cercetarii si tineretului,
                         Gheorghe Popa,
                         secretar de stat

                         Ministrul economiei si comertului,
                         Dan Ioan Popescu

                         p. Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Petre Daea,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 38/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 38 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu