E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 33 din 16 august 1996

pentru imbunatatirea regimului de impunere si de utilizare a taxelor consulare incasate, in strainatate, de catre reprezentantele diplomatice ale Romaniei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 195 din 21 august 1996


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 lit. f) din Legea nr. 65 din 3 iulie 1996 pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea serviciilor consulare si a taxelor percepute pentru prestarea acestora, aprobata si modificata prin Legea nr. 89/1993, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 3 se completeaza cu litera g), care va avea urmatorul cuprins:
    "g) vizele acordate persoanelor de origine etnica romana si rudelor acestora pana la gradul al doilea inclusiv, stabilite in strainatate, care au cetatenia altor state ori statutul de apatrid, pe baza de documente din care rezulta ca cel putin unul dintre parinti este de origine etnica romana."
    2. Litera b) din nota la anexa nr. 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "b) Sumele in valuta reprezentand cheltuielile de deplasare a functionarilor consulari legate de realizarea atributiilor prevazute la lit. a), comunicarile telefonice, telex, fax, corespondenta prin posta, precum si orice alte cheltuieli ocazionate de prestarea serviciilor consulare se incaseaza separat de taxele consulare stabilite potrivit legii, iar cu contravaloarea acestora se reintregesc fondurile in valuta alocate prin bugetul de stat misiunilor diplomatice si oficiilor consulare unde s-au incasat."
    Art. 2
    (1) Taxele consulare incasate in valuta, pentru serviciile prestate, in strainatate, de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare se retin de catre Ministerul Afacerilor Externe si se utilizeaza in regim extrabugetar pentru finantarea cheltuielilor de personal, a cheltuielilor materiale si servicii pentru cheltuieli de capital (dotari), precum si pentru achitarea cotizatiilor la unele organizatii internationale potrivit legii, necesare functionarii reprezentantelor diplomatice, conform destinatiilor aprobate prin legile bugetare anuale.
    (2) Taxele consulare, incasate in anul 1996, a caror contravaloare in lei nu a fost varsata la bugetul de stat pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, raman la dispozitia Ministerului Afacerilor Externe si se vor utiliza potrivit prevederilor alineatului precedent.
    (3) Ministerul Afacerilor Externe va putea utiliza o cota de pana la 20% din taxele consulare percepute in plus, aferente serviciilor prestate in regim de urgenta, pentru plata temporara a unor persoane nesalariate, din cadrul reprezentantelor diplomatice, care presteaza astfel de servicii. Activitatea acestora se va desfasura in limitele atributiilor stabilite de Ministerul Afacerilor Externe si cu respectarea dispozitiilor legale in materie, fara afectarea numarului de personal aprobat acestui minister pentru serviciul exterior.
    (4) Pentru munca prestata, persoanele mentionate la alin. (3) primesc o indemnizatie in valuta, stabilita in cuantum net, la nivelul salariului prevazut pentru functionarul consular principal. Pe perioada in care persoanele in cauza incaseaza aceasta indemnizatie nu mai beneficiaza de indemnizatia in valuta prevazuta de reglementarile in vigoare pentru sotia (sotul) nesalariata.
    (5) Taxele consulare retinute potrivit prezentei ordonante se incaseaza, se administreaza si se contabilizeaza de catre Ministerul Afacerilor Externe, in conformitate cu normele privind finantele publice, soldul ramas la finele anului putand fi utilizat in anul urmator pentru destinatiile prevazute la alin. (1).

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministru de stat,
                        ministrul afacerilor externe,
                        Teodor Viorel Melescanu

                        p. Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Nicolae Constantinescu,
                        secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 33/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 33 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu