Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 129 din 29 august 1998

privind declararea ca zona de interes national a unui ansamblu din perimetrul central al municipiului Bucuresti, incluzand Noul Centru Civic si Centrul Istoric, si stabilirea conditiilor de realizare a investitiilor pentru ansamblul urbanistic din aceasta zona

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 328 din 29 august 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si al art. 1 pct. 16 din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    (1) Se declara ca zona de interes national ansamblul urbanistic din perimetrul central al Capitalei Romaniei, municipiul Bucuresti, format din Centrul Istoric si Noul Centru Civic - "Bucuresti 2000", delimitat in conformitate cu anexa la prezenta ordonanta.
    (2) Pentru ansamblul prevazut la alin. (1) se intocmesc documentatii de urbanism si amenajare a teritoriului, elaborate si aprobate potrivit legii. Lucrarile necesare realizarii ansamblului urbanistic constituie cauza de utilitate publica.
    Art. 2
    (1) Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in conformitate cu prevederile legale, infiinteaza pentru management doua societati comerciale pe actiuni care au ca obiect principal de activitate: operatiuni imobiliare, proiectarea, executia si valorificarea ansamblului prevazut la art. 1. Aceste societati comerciale pe actiuni sunt: Agentia de Reabilitare Urbana pentru ansamblul urbanistic "Centrul Istoric" si Agentia de Dezvoltare Urbana pentru ansamblul urbanistic Noul Centru Civic - "Bucuresti 2000".
    (2) Patrimoniul acestora se constituie in conformitate cu statutul de organizare si functionare a fiecarei societati comerciale.
    Art. 3
    Lucrarile necesare realizarii ansamblului prevazut la art. 1 vor fi stabilite prin planuri de dezvoltare urbana intocmite de societatile comerciale prevazute in prezenta ordonanta. Planurile de dezvoltare urbana vor fi avizate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti si vor fi aprobate de Guvernul Romaniei.
    Art. 4
    Proprietarii imobilelor din perimetrul ansamblului urbanistic prevazut la art. 1, care vor fi afectate de lucrarile prevazute in planurile de dezvoltare urbana aprobate in conformitate cu art. 3, pot instraina aceste imobile, pot efectua schimburi de imobile, pot obtine actiuni ori se pot asocia prin acte juridice care vor fi incheiate cu societatile comerciale prevazute in prezenta ordonanta.
    Art. 5
    Societatile comerciale prevazute la art. 2 finanteaza activitatile rezultate din prevederile planurilor de dezvoltare urbana avizate si aprobate potrivit art. 3.
    Art. 6
    Statul roman, reprezentat prin Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, in baza unei hotarari a Guvernului, se poate constitui in actionar al societatilor comerciale infiintate potrivit prezentei ordonante, in vederea cofinantarii unor programe rezultate din planurile de dezvoltare urbana.
    Art. 7
    (1) Pentru urmarirea indeplinirii lucrarilor stabilite in conformitate cu planurile de dezvoltare urbana, se constituie Consiliul de coordonare format din reprezentanti, desemnati de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Ministerul Finantelor, Ministerul Justitiei, Ministerul Culturii, Departamentul pentru Administratie Publica Locala, si din specialisti, desemnati din aparatul propriu al Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
    (2) In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante va fi aprobat prin hotarare a Guvernului Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului de coordonare, initiata de Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului.
    (3) Secretariatul Consiliului de coordonare se asigura de Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului.
    Art. 8
    Persoanele fizice si juridice, dupa caz, romane si/sau straine, care investesc in lucrarile stabilite prin planurile de dezvoltare urbana elaborate si aprobate in conformitate cu art. 4, precum si beneficiarii acestor lucrari, timp de 10 ani de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante beneficiaza de:
    a) scutirea de taxe pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor in domeniul constructiilor, prevazute la cap. V din Legea nr. 27/1994 privind impozitele si taxele locale, republicata;
    b) reducerea cu 25% a impozitului pe cladiri si a taxei pentru folosirea terenurilor proprietate de stat in alte scopuri decat pentru agricultura si silvicultura, reglementate de prevederile legale;
    c) scutirea de taxe privind publicitatea imobiliara.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul lucrarilor publice
                       si amenajarii teritoriului,
                       Nicolae Noica

                       Secretar de stat,
                       seful Departamentului pentru
                       Administratie Publica Locala,
                       Vlad Rosca

                       Ministrul finantelor,
                       Daniel Daianu

                       p. Ministrul culturii,
                       Maria Berza,
                       secretar de stat

    ANEXA 1

    Harta zonei de interes national a ansamblului urbanistic din perimetrul central al municipiului Bucuresti, format din Centrul Istoric si Noul Centru Civic - "Bucuresti 2000",

    se afla in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 29 august 1998, la pagina 14.

    Delimitare zona "Bucuresti - 2000":
    - la Nord: Splaiul Independentei (de la intersectia cu str. B.P. Hasdeu), bd. Corneliu Coposu, Calea Calarasilor, str. Orzari (pana la intersectia cu sos. Mihai Bravu);
    - la Est: sos. Mihai Bravu (de la intersectia cu str. Orzari pana la intersectia cu calea Dudesti);
    - la Sud: calea Dudesti (de la intersectia cu sos. Mihai Bravu), str. Vlad Judetu, calea Vitan, str. Vlaicu Voda, str. Panu Anastasie, bd. Octavian Goga, bd. Marasesti, str. Mitropolit Trifon, bd. George Cosbuc (pana la intersectia cu bd. Tudor Vladimirescu);
    - la Vest: bd. Tudor Vladimirescu (de la intersectia cu bd. George Cosbuc), str. Izvor, str. B.P. Hasdeu (pana la intersectia cu Splaiul Independentei).

    Delimitare Centru Istoric:
    - la Nord: bd. Elisabeta (de la intersectia cu Calea Victoriei), bd. Carol (pana la intersectia cu str. Hristo Botev);
    - la Est: str. Hristo Botev (de la intersectia cu bd. Carol pana la intersectia cu bd. Corneliu Coposu);
    - la Sud: bd. Corneliu Coposu (de la intersectia cu str. Hristo Botev), Splaiul Independentei (pana la intersectia cu Calea Victoriei);
    - la Vest: Calea Victoriei (de la intersectia cu Splaiul Independentei pana la intersectia cu bd. Elisabeta)
    0        1 km
    |        |SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 129/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 129 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu