Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 884 din 22 aprilie 1996

pentru aprobarea Normelor privind incadrarea in munca a unor persoane prin incheierea conventiilor civile de prestari de servicii pentru incasarea creantelor bugetare

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 98 din 15 mai 1996


SmartCity3    Ministru de stat, ministrul finantelor,
    in temeiul prevederilor art. 7, coroborat cu art. 109 din Ordonanta Guvernului nr. 11 din 23 ianuarie 1996 privind executarea creantelor bugetare, si in baza dispozitiilor art. 7 din Hotararea Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, republicata,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor pot utiliza, pentru incasarea creantelor bugetare, personal incadrat prin conventii civile, cu respectarea normelor prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia generala organizare, resurse umane si servicii generale si directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin intra in vigoare incepand cu data de 1 mai 1996 si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin isi inceteaza aplicabilitatea orice prevedere contrara.


                 Ministru de stat,
                 ministrul finantelor,
                 Florin Georgescu    ANEXA 1

                                NORME
privind incadrarea in munca a unor persoane prin incheierea conventiilor civile de prestari de servicii pentru incasarea creantelor bugetare

    Pentru aplicarea unitara a prevederilor art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, conform carora directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti si unitatile din subordinea lor pot utiliza, pentru incasarea unor creante bugetare, personal incadrat prin incheiere de conventii civile, platit pe baza de tarife, stabilite de Ministerul Finantelor, aplicate la incasarile realizate, se precizeaza urmatoarele:
    1. Personalul incadrat in munca prin incheierea unor conventii civile, platit pe baza de tarife, poate fi folosit pentru incasarea impozitelor, taxelor, contributiilor, amenzilor si a altor sume ce reprezinta creante bugetare.
    2. Directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti, la solicitarea unitatilor subordonate, vor analiza necesitatea si oportunitatea incadrarii de persoane prin incheierea de conventii civile si vor aproba numarul acestora. De regula, incadrarea de personal prin incheiere de conventii civile urmeaza sa se faca in localitatile in care volumul de activitate si raspandirea teritoriala a contribuabililor nu pot fi acoperite de agentii fiscali.
    Conventia civila se incheie intre persoana fizica si unitatea care are competente de incadrare de personal.
    3. Incadrarea personalului prin incheiere de conventii civile pentru incasarea de creante bugetare se va face in conditiile respectarii prevederilor Legii nr. 83/1995 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, precum si a conditiilor de studii si stagiu prevazute in Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, si a actelor normative date in aplicarea acesteia din urma.
    4. Personalul incadrat prin incheiere de conventii civile are obligatia de a constitui o garantie in numerar la nivelul unui salariu minim brut pe tara.
    5. Plata personalului incadrat prin conventii civile se face lunar, aplicand la volumul incasarilor, realizate pe baza de chitanta in luna anterioara platii, urmatoarele tarife pentru incasarea impozitelor, taxelor, contributiilor, amenzilor si a altor sume ce reprezinta venituri publice:
    a) din debite curente .................... pana la 18 lei/100 lei incasari;
    b) din debite restante ................... pana la 25 lei/100 lei incasari.
    Tarifele concrete pentru fiecare persoana incadrata prin incheiere de conventie civila se stabilesc, in limita plafoanelor maxime prevazute mai sus, de catre directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti, in functie de volumul de activitate si de conditiile concrete de incasare.
    6. Veniturile lunare realizate de fiecare dintre persoanele incadrate prin incheiere de conventii civile, platite pe baza de tarife, nu pot sa depaseasca nivelul salariului minim brut pe tara.
    Veniturile realizate pe baza de tarife sunt brute si se suporta din fondul de salarii.
    Pentru sumele platite personalului incadrat prin incheiere de conventii civile, unitatea retine si varsa impozitul aferent potrivit legii si nu datoreaza contributia pentru asigurarile sociale de stat si pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj. De asemenea, persoanele incadrate prin incheiere de conventii civile nu au obligatia platii contributiei de 3% pentru pensia suplimentara si de 1 % la Fondul pentru plata ajutorului de somaj.
    7. Personalul platit pe baza de tarife nu are calitatea de salariat in sensul prevederilor Codului muncii si nu beneficiaza de alte drepturi decat de sumele cuvenite potrivit prezentelor norme pentru activitatea desfasurata.
    8. Persoanele incadrate prin incheiere de conventii civile au urmatoarele obligatii:
    - sa cunoasca si sa respecte legislatia fiscala in domeniul de activitate incredintat, precum si celelalte reglementari legale care au incidenta cu activitatea realizata;
    - sa respecte programul de lucru stabilit prin conventia civila.
    Pentru pagubele aduse unitatii fiscale, din vina lor si in legatura cu munca lor, persoanele incadrate prin conventii civile raspund conform legislatiei in vigoare.
    9. Unitatile fiscale care utilizeaza personal incadrat prin incheiere de conventii civile pentru incasarea unor creante bugetare au obligatia:
    - sa controleze modul de aducere la indeplinire a sarcinilor incredintate personalului incadrat prin incheiere de conventii civile, precum si modul de gestionare a sumelor incasate;
    - sa plateasca sumele cuvenite, potrivit prevederilor prezentelor norme, fiecarei persoane incadrate prin incheiere de conventie civila pentru realizarile obtinute;
      sa asigure instruirea privind legislatia fiscala in vigoare, cu eventualele modificari, aplicata in activitatea de incasare a creantelor bugetare;
      sa rezilieze conventia civila in cazul nerespectarii clauzelor acesteia.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 884/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 884 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu