Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 884 din 22 aprilie 1996

pentru aprobarea Normelor privind incadrarea in munca a unor persoane prin incheierea conventiilor civile de prestari de servicii pentru incasarea creantelor bugetare

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 98 din 15 mai 1996


SmartCity3    Ministru de stat, ministrul finantelor,
    in temeiul prevederilor art. 7, coroborat cu art. 109 din Ordonanta Guvernului nr. 11 din 23 ianuarie 1996 privind executarea creantelor bugetare, si in baza dispozitiilor art. 7 din Hotararea Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, republicata,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor pot utiliza, pentru incasarea creantelor bugetare, personal incadrat prin conventii civile, cu respectarea normelor prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia generala organizare, resurse umane si servicii generale si directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin intra in vigoare incepand cu data de 1 mai 1996 si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin isi inceteaza aplicabilitatea orice prevedere contrara.


                 Ministru de stat,
                 ministrul finantelor,
                 Florin Georgescu    ANEXA 1

                                NORME
privind incadrarea in munca a unor persoane prin incheierea conventiilor civile de prestari de servicii pentru incasarea creantelor bugetare

    Pentru aplicarea unitara a prevederilor art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, conform carora directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti si unitatile din subordinea lor pot utiliza, pentru incasarea unor creante bugetare, personal incadrat prin incheiere de conventii civile, platit pe baza de tarife, stabilite de Ministerul Finantelor, aplicate la incasarile realizate, se precizeaza urmatoarele:
    1. Personalul incadrat in munca prin incheierea unor conventii civile, platit pe baza de tarife, poate fi folosit pentru incasarea impozitelor, taxelor, contributiilor, amenzilor si a altor sume ce reprezinta creante bugetare.
    2. Directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti, la solicitarea unitatilor subordonate, vor analiza necesitatea si oportunitatea incadrarii de persoane prin incheierea de conventii civile si vor aproba numarul acestora. De regula, incadrarea de personal prin incheiere de conventii civile urmeaza sa se faca in localitatile in care volumul de activitate si raspandirea teritoriala a contribuabililor nu pot fi acoperite de agentii fiscali.
    Conventia civila se incheie intre persoana fizica si unitatea care are competente de incadrare de personal.
    3. Incadrarea personalului prin incheiere de conventii civile pentru incasarea de creante bugetare se va face in conditiile respectarii prevederilor Legii nr. 83/1995 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, precum si a conditiilor de studii si stagiu prevazute in Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, si a actelor normative date in aplicarea acesteia din urma.
    4. Personalul incadrat prin incheiere de conventii civile are obligatia de a constitui o garantie in numerar la nivelul unui salariu minim brut pe tara.
    5. Plata personalului incadrat prin conventii civile se face lunar, aplicand la volumul incasarilor, realizate pe baza de chitanta in luna anterioara platii, urmatoarele tarife pentru incasarea impozitelor, taxelor, contributiilor, amenzilor si a altor sume ce reprezinta venituri publice:
    a) din debite curente .................... pana la 18 lei/100 lei incasari;
    b) din debite restante ................... pana la 25 lei/100 lei incasari.
    Tarifele concrete pentru fiecare persoana incadrata prin incheiere de conventie civila se stabilesc, in limita plafoanelor maxime prevazute mai sus, de catre directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti, in functie de volumul de activitate si de conditiile concrete de incasare.
    6. Veniturile lunare realizate de fiecare dintre persoanele incadrate prin incheiere de conventii civile, platite pe baza de tarife, nu pot sa depaseasca nivelul salariului minim brut pe tara.
    Veniturile realizate pe baza de tarife sunt brute si se suporta din fondul de salarii.
    Pentru sumele platite personalului incadrat prin incheiere de conventii civile, unitatea retine si varsa impozitul aferent potrivit legii si nu datoreaza contributia pentru asigurarile sociale de stat si pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj. De asemenea, persoanele incadrate prin incheiere de conventii civile nu au obligatia platii contributiei de 3% pentru pensia suplimentara si de 1 % la Fondul pentru plata ajutorului de somaj.
    7. Personalul platit pe baza de tarife nu are calitatea de salariat in sensul prevederilor Codului muncii si nu beneficiaza de alte drepturi decat de sumele cuvenite potrivit prezentelor norme pentru activitatea desfasurata.
    8. Persoanele incadrate prin incheiere de conventii civile au urmatoarele obligatii:
    - sa cunoasca si sa respecte legislatia fiscala in domeniul de activitate incredintat, precum si celelalte reglementari legale care au incidenta cu activitatea realizata;
    - sa respecte programul de lucru stabilit prin conventia civila.
    Pentru pagubele aduse unitatii fiscale, din vina lor si in legatura cu munca lor, persoanele incadrate prin conventii civile raspund conform legislatiei in vigoare.
    9. Unitatile fiscale care utilizeaza personal incadrat prin incheiere de conventii civile pentru incasarea unor creante bugetare au obligatia:
    - sa controleze modul de aducere la indeplinire a sarcinilor incredintate personalului incadrat prin incheiere de conventii civile, precum si modul de gestionare a sumelor incasate;
    - sa plateasca sumele cuvenite, potrivit prevederilor prezentelor norme, fiecarei persoane incadrate prin incheiere de conventie civila pentru realizarile obtinute;
      sa asigure instruirea privind legislatia fiscala in vigoare, cu eventualele modificari, aplicata in activitatea de incasare a creantelor bugetare;
      sa rezilieze conventia civila in cazul nerespectarii clauzelor acesteia.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 884/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 884 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 218 2013
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business ? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 748 2017
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin următoarele (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu