Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 82 din 29 septembrie 2008

privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste principiile ce reglementeaza organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intra in Comunitatea Europeana din tari terte

ACT EMIS DE: AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 719 din 23 octombrie 2008



Văzând Referatul de aprobare nr. 48.777 din 22 august 2008, întocmit de Direcţia generală de inspecţii şi coordonare PIF din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 3 alin. (3) şi art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

Art. I. - Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 752 din 4 septembrie 2006, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 3, alineatul (2) se abrogă.

2. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 4. - Prezentul ordin transpune în legislaţia naţională Directiva Consiliului 97/78/CEE care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 24 din 30 ianuarie 1998, modificată ultima dată prin Directiva Consiliului 2006/104/CE ce actualizează anumite directive în domeniul agriculturii (legislaţia veterinară şi fitosanitară), ca urmare a aderării Bulgariei şi României, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 63 din 30 decembrie 2006."

3. La articolul 2 alineatul (2) din norma sanitară veterinară, litera i) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,i) destinaţie vamală a mărfurilor- definiţia prevăzută la art. 4 pct. 15 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.913/92;".

4. La articolul 6 alineatul (1) din norma sanitară veterinară, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,b) să fie plasate sub supravegherea unui medic veterinar oficial care este responsabil de controalele veterinare. Medicul veterinar oficial poate fi asistat de personal auxiliar oficial. Medicul veterinar oficial se asigură că este efectuată actualizarea bazei de date a reţelei TRACES."

5. La articolul 6 alineatul (2) din norma sanitară veterinară, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,a) prin adăugarea unor noi posturi de inspecţie la frontieră:

(i) propuse de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, după ce autoritatea competentă a verificat conformitatea acestora cu cerinţele prevăzute în anexa nr. 2, precum şi cu prevederile Normei sanitare veterinare privind cerinţele pentru aprobarea posturilor de inspecţie la frontieră responsabile pentru controalele sanitare veterinare ale produselor introduse în Comunitatea Europeană, provenind din ţări terţe, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 19/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 130 din 22 februarie 2007, care transpune în legislaţia naţională Decizia Comisiei 2001/812/CE, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 306 din 23 noiembrie 2001;

(ii) inspectate de către experţii Comisiei Europene în colaborare cu cei ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor;".

6. La articolul 7 din norma sanitară veterinară, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(3) Fără a se aduce atingere reglementărilor vamale şi prevederilor speciale adoptate în conformitate cu procedura comunitară, autorităţile vamale permit importul loturilor de produse numai dacă se face dovada că au fost realizate controale veterinare cu rezultate satisfăcătoare, că s-a eliberat certificatul corespunzător în concordanţă cu art. 5 alin. (1) şi se garantează autorităţii competente că taxele de inspecţie prevăzute de Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 882/2004/CE privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, publicat în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 165 din 30 aprilie 2004, au fost sau vor fi achitate în concordanţă cu prevederile acestuia."

7. La articolul 8 alineatul (4) din norma sanitară veterinară, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,d) medicul veterinar oficial de la locul de destinaţie este informat de către conducerea unităţii de destinaţie despre sosirea produselor, iar acesta trebuie să notifice referinţele transportului, în decurs de 15 zile, medicului veterinar oficial de la postul de inspecţie la frontieră care l-a informat cu privire la transport. Acesta din urmă efectuează controale periodice pentru a se asigura că produsele au sosit la unitatea de destinaţie, verificând în special registrele de intrare."

8. La articolul 9 alineatul (1) litera b) din norma sanitară veterinară, punctul (iii) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(iii) fără a se aduce atingere prevederilor art. 18, să fie supus în mod excepţional unui control al identităţii şi unui control fizic, dacă prezintă vreun pericol pentru sănătatea publică sau a animalelor."

9. La articolul 11 din norma sanitară veterinară, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(3) Toate cheltuielile efectuate în scopul punerii în aplicare a prezentului articol se suportă de către persoana responsabilă de încărcătură sau de către reprezentantul acesteia, fără despăgubire din partea României, în concordanţă cu Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 882/2004/CE."

10. La articolul 13 alineatul (1) din norma sanitară veterinară, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,c) să dispună de spaţii închise cu puncte de intrare şi ieşire, aflate sub controlul permanent al persoanei responsabile de transport. Atunci când depozitul este localizat într-o zonă liberă, trebuie să se aplice cerinţele prevăzute la art. 12 alin. (4) lit. b) pct. (i);".

11. La articolul 13 alineatul (2) din norma sanitară veterinar, literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

,,a) să efectueze livrările direct la bordul mijloacelor de transport maritim sau într-un depozit special autorizat din portul de destinaţie, cu condiţia să se ia măsuri pentru a se asigura faptul că produsele respective nu părăsesc sub nicio formă zona portului pentru o altă destinaţie. Transportul produselor de la depozitul de origine la portul de destinaţie trebuie să fie efectuat sub supraveghere vamală, în concordanţă cu procedura T1 prevăzută de Regulamentul Consiliului nr. 2.913/92/CEE de instituire a Codului vamal comunitar, publicat în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 302 din 19 octombrie 1992, şi să fie însoţit de un certificat veterinar conform Deciziei Comisiei 2000/571/CE, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 240 din 23 septembrie 2000;

b) să informeze în prealabil autoritatea competentă din zona portuară a statului membru al Uniunii Europene din care sunt livrate produsele, precum şi autorităţile competente din portul statului membru al Uniunii Europene de destinaţie cu privire la data expedierii produselor, oferind detalii despre locul de destinaţie a acestora;".

12. La articolul 13 din norma sanitară veterinară, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(3) Operatorii trebuie să se asigure că nu aprovizionează navele cu produse care nu corespund cerinţelor comunitare, cu excepţia asigurării aprovizionării pasagerilor şi echipajelor din afara zonelor de coastă ale teritoriilor menţionate în anexa nr. 1, definită de reglementărilor naţionale."

13. La articolul 15 din norma sanitară veterinară, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu se poate opune reintroducerii unui transport de produse de origine comunitară refuzat de o ţară terţă, dacă autoritatea competentă care a emis certificatul original este de acord să reprimească transportul şi dacă sunt îndeplinite condiţiile stabilite la alin. (1)."

14. După articolul 17 din norma sanitară veterinară se introduce un nou articol, articolul 171, cu următorul cuprins:

„Art. 171. - Produsele proaspete din peşte, descărcate imediat de pe un vas de pescuit ce arborează steagul unei ţări terţe, în conformitate cu Regulamentul Consiliului nr. 1.093/94/CE ce stabileşte condiţiile în care vasele de pescuit din ţări terţe pot să-şi descarce direct captura şi s-o comercializeze în porturile Comunităţii, publicat în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L 121 din 12 mai 1994, înainte de a putea fi importate în unul dintre teritoriile enumerate în anexa nr. 1, se supun controalelor veterinare prevăzute pentru peştele descărcat imediat de pe vasele de pescuit care arborează steagul unui stat membru. Prin derogare de la art. 3 alin. (2), autoritatea competentă poate, în conformitate cu procedura comunitară, să fie autorizată să efectueze controalele prevăzute de prezenta normă sanitară veterinară, în cazul tonului refrigerat sau congelat, care nu a fost decapitat sau eviscerat în prealabil, descărcat direct de pe un vas aparţinând societăţilor comerciale, conform dispoziţiilor comunitare aplicabile, cu condiţia ca:

a) autoritatea competentă din cel mai apropiat post de inspecţie la frontieră să efectueze aceste controale în unitatea de procesare de destinaţie autorizată să prelucreze respectivele produse;

b) unitatea de prelucrare să fie situată la maximum 75 de km de postul de inspecţie la frontiera de intrare;

c) produsele să fie transferate sub control vamal de la locul de debarcare la unitatea de prelucrare, conform procedurii stabilite la art. 8 alin. (4) lit. a)."

15. La articolul 20 din norma sanitară veterinară, după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins:

,,c) informează Comisia Europeană cu privire la rezultatele controalelor prevăzute la lit. b)."

16. După articolul 26 din norma sanitară veterinară se introduce un nou articol, articolul 27, cu următorul cuprins:

„Art. 27. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informează Comisia Europeană cu privire la actele normative şi cele administrative necesare pentru implementarea prezentei norme sanitare veterinare."

17. Anexa nr. 1 la norma sanitară veterinară se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. II. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Csutak-Nagy Laszlo

ANEXA (Anexa nr. 1 la norma sanitară veterinară)

TERITORIILE

prevazute la art. 1 din norma sanitară veterinară

1. Teritoriul Regatului Belgiei

2. Teritoriul Republicii Bulgaria

3. Teritoriul Republicii Cehe

4. Teritoriul Regatului Danemarcei, cu excepţia Insulelor Feroe şi a Groenlandei

5. Teritoriul Republicii Federale Germania

6. Teritoriul Republicii Estonia

7. Teritoriul Republicii Elene

8. Teritoriul Regatului Spaniei, cu excepţia insulelor Ceuta si Melilla

9. Teritoriul Republicii Franceze

10. Teritoriul Irlandei

11. Teritoriul Republicii Italiene

12. Teritoriul Republicii Cipru

13. Teritoriul Republicii Letonia

14. Teritoriul Republicii Lituania

15. Teritoriul Marelui Ducat al Luxemburgului

16. Teritoriul Republicii Ungare

17. Teritoriul Republicii Malta

18. Teritoriul Regatului Ţărilor de Jos

19. Teritoriul Republicii Austria

20. Teritoriul Republicii Polone

21. Teritoriul Republicii Portugheze

22. Teritoriul României

23. Teritoriul Republicii Slovenia

24. Teritoriul Republicii Slovace

25. Teritoriul Republicii Finlanda

26. Teritoriul Regatului Suediei

27. Teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 82/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 82 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu