E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 698 din  9 septembrie 2001

pentru aprobarea unor metodologii privind angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor, precum si a altui personal de specialitate cu studii superioare din unitatile sanitare publice

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 754 din 27 noiembrie 2001


SmartCity3


    Ministrul sanatatii si familiei,
    vazand Referatul Directiei generale resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene nr. DB 9.081/2001,
    in scopul aplicarii unitare de catre organele sanitare teritoriale si de ministerele cu retea sanitara proprie a dispozitiilor legale referitoare la angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor, precum si a altui personal de specialitate cu studii superioare din unitatile sanitare publice, pentru ocuparea postului de sef de sectie, sef de compartiment*), sef de laborator, farmacist-sef in unitatile sanitare publice si pentru descentralizarea unor competente,
    in temeiul Legii nr. 30/1990, al Legii nr. 74/1995, republicata, al Legii nr. 81/1997 si al celorlalte dispozitii legale in vigoare, referitoare la angajare, avansare, transferare si detasare, precum si al Hotararii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:
------------
    *) Pentru compartimentele din directiile de sanatate publica, institutele de sanatate publica si centrele de sanatate publica.

    Art. 1
    Se aproba Metodologia privind angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor, chimistilor si a altui personal de specialitate cu studii superioare din unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate, Metodologia-cadru privind ocuparea prin concurs a posturilor vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, precum si a postului de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator, farmacist-sef in unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate, precum si Metodologia privind calcularea punctajului la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, precum si a postului de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef in unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate, prevazute in anexele nr. 1 - 3 care fac parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prevederile prezentului ordin se aplica si la selectionarea medicilor de familie si a celor din unitatile ambulatorii de specialitate, care isi desfasoara activitatea in imobile aflate in administrarea Ministerului Sanatatii si Familiei, unitatilor sanitare, precum si in administrarea unitatilor administrativ-teritoriale. Selectia se face pe cabinete libere organizate in baza Ordonantei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile si completarile ulterioare, si nu pe post. Medicii selectionati vor urma procedura de acreditare cu comisiile paritare (casa de asigurari de sanatate, colegiul medicilor).
    Art. 3
    Medicii de familie si cei din unitatile ambulatorii, care isi desfasoara activitatea in spatii private, vor fi selectionati in vederea incheierii de contracte cu casa de asigurari de sanatate de catre comisiile paritare, iar in situatia in care se impune o verificare profesionala, aceasta va fi efectuata impreuna cu Ministerul Sanatatii si Familiei prin directiile de sanatate publica, conform metodologiilor prevazute in prezentul ordin.
    Art. 4
    Orice alte dispozitii contrare prevederilor prezentului ordin se abroga.
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 6
    Directia generala resurse umane, formare profesionala, concursuri si examene, celelalte directii generale si directii din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, unitatile direct subordonate Ministerului Sanatatii si Familiei, precum si ministerele cu retea sanitara proprie vor aduce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.

                      Ministrul sanatatii si familiei,
                               Daniela Bartos

    ANEXA 1

                                METODOLOGIE
privind angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor, chimistilor si a altui personal de specialitate cu studii superioare din unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor, chimistilor si a altui personal de specialitate cu studii superioare, precum si ocuparea postului de medic sef de sectie, sef de compartiment*), sef de laborator si farmacist-sef se pot face numai pe posturi normate si vacante, potrivit legii si prezentei metodologii.
-----------
    *) Pentru compartimentele din directiile de sanatate publica, institutele de sanatate publica si centrele de sanatate publica.

    Art. 2
    Posturile vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist, chimist, precum si pentru alt personal de specialitate cu studii superioare se ocupa numai prin concurs, potrivit dispozitiilor legale si prezentei metodologii.
    Art. 3
    Prevederile prezentei metodologii se aplica medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor, chimistilor si altui personal de specialitate cu studii superioare, mentionati la art. 1, din reteaua Ministerului Sanatatii si Familiei si a ministerelor cu retea sanitara proprie.

    CAP. 2
    Angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor dupa incetarea activitatii

    SECTIUNEA 1

    Art. 4
    (1) Dupa incetarea activitatii angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor se poate face numai prin concurs, cu acordul Ministerului Sanatatii si Familiei, in specialitatea confirmata prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, dupa caz, in profilul diplomei.
    (2) Incadrarea celuilalt personal de specialitate cu studii superioare in unitatile sanitare publice se face prin concurs organizat de unitatea sanitara respectiva conform prevederilor anexei nr. 12 la Hotararea Guvernului nr. 281/1993 privind salarizarea personalului din unitatile bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 5
    Angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor, pensionari de invaliditate, care isi redobandesc capacitatea de munca si sunt depensionati, se face fara concurs, in unitatea in care au functionat anterior pensionarii, conform prevederilor legale, sau in alta unitate sanitara in care exista un post echivalent vacant. Pentru medici prevederea se aplica in cazul in care intreruperea activitatii nu a fost mai mare de 5 ani.
    Art. 6
    Femeile care au un copil in varsta de pana la 6 ani pot ocupa posturi cu jumatate de norma pe perioada determinata in unitatile sanitare publice, in conditiile stabilite de lege, fara concurs, pe posturi vacante sau temporar vacante.
    Art. 7
    Medicii care nu au exercitat profesiunea mai mult de 5 ani consecutivi, chiar daca au continuitate in munca, conform Legii nr. 74/1995 privind exercitarea profesiunii de medic, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, pierd dreptul de practica medicala.
    Art. 8
    Medicii care redobandesc dreptul de exercitare a profesiei pot fi incadrati in unitati sanitare cu contracte individuale de munca pe durata nedeterminata, cu respectarea dispozitiilor legale si a prezentului ordin.
    Art. 9
    (1) Prevederile art. 7 nu se aplica medicilor care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, primarii, ministere si organe ale administratiei publice centrale sau locale si in alte unitati bugetare si care au dreptul, potrivit reglementarilor legale in vigoare, sa desfasoare activitate profesionala in unitati sanitare, in specialitatea si in gradul dobandit, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 524/1991 privind drepturile unor categorii de personal incadrat in unitati sanitare.
    (2) Personalul prevazut la alin. (1) isi pastreaza pe toata durata respectiva postul de medic avut in reteaua sanitara.
    (3) Perioada lucrata in functii eligibile, in administratie si in alte unitati publice constituie, potrivit legii, vechime in munca sanitara. Se considera vechime si in specialitate daca medicii respectivi lucreaza efectiv in specialitatea avuta 50% din norma de timp a functiei medico-sanitare, in cadrul normei de baza unde sunt salarizati.
    Art. 10
    Conditiile de echivalare a studiilor, stagiului si vechimii in specialitate se stabilesc de Ministerul Sanatatii si Familiei, pe baza unor criterii stabilite cu avizul Colegiului Medicilor din Romania si al Colegiului Farmacistilor din Romania, pe baza unui protocol.
    Art. 11
    Echivalarea diplomelor si atestatelor obtinute de medici si farmacisti in strainatate se face in conditiile stabilite de lege.

    SECTIUNEA a 2-a
    Ocuparea postului de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si de farmacist-sef

    Art. 12
    (1) Postul de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si de farmacist-sef se ocupa pe baza de concurs organizat de Ministerul Sanatatii si Familiei, conform prevederilor prezentei metodologii, cu exceptia profesorilor sau a conferentiarilor universitari, care pot fi numiti pe baza unui interviu din legislatia in vigoare. Interviul se sustine in fata unei comisii desemnate de Ministerul Sanatatii si Familiei.
    (2) Persoanele sanctionate in ultimii 5 ani de catre unitatile la care au fost angajate sau de catre Colegiul Medicilor din Romania, respectiv Colegiul Farmacistilor din Romania, nu pot participa la concursurile pentru ocuparea posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef.
    Art. 13
    (1) La concursurile pentru ocuparea posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment si sef de laborator se prezinta medicii primari confirmati in specialitatile respective si care practica in mod curent specialitatea pentru care concureaza. La directiile de sanatate publica, institutele de sanatate publica si centrele de sanatate publica posturile de sef de laborator pot fi scoase la concurs pentru medici primari, biologi principali, biochimisti principali, chimisti principali, farmacisti primari, dupa caz.
    (2) Pentru posturile de farmacist-sef in farmacii publice pot concura farmacistii primari.
    (3) Posturile de medic sef de sectie, sef de laborator, sef de compartiment si farmacist-sef, publicate la concurs si ramase libere din lipsa de candidati, pot fi republicate, urmand sa aiba drept de participare si candidatii cu gradul profesional de specialist, care au urmat cel putin doua cursuri de perfectionare postuniversitare acreditate de Colegiul Medicilor din Romania, respectiv de Colegiul Farmacistilor din Romania, efectuate dupa obtinerea specialitatii.
    Art. 14
    Concursul se desfasoara conform calendarelor anuale publicate de Ministerul Sanatatii si Familiei.
    Art. 15
    Acordarea de delegatie pentru postul de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef se va face de catre Ministerul Sanatatii si Familiei in conditiile prevazute de lege si numai pentru perioada cuprinsa intre vacantarea postului si finalizarea concursului, dar nu mai mult de 6 luni, cu posibilitatea reinnoirii delegatiei, dar nu mai mult de un an.
    Art. 16
    Medicul sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacistul-sef promovat intr-o functie de conducere in aceeasi unitate sanitara publica poate exercita si functia de sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef.
    Art. 17
    (1) Pentru medicii sefi de sectie, sefi de compartiment, sefi de laborator si pentru farmacistii-sefi, care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, in organe ale administratiei publice centrale sau locale si in alte unitati bugetare, se pastreaza functia de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef, pe care o vor putea reocupa fara concurs, pe vechiul post, la terminarea mandatului in organele legislative sau la incetarea contractului de munca in administratie ori in alte unitati prevazute mai sus.
    (2) In aceste cazuri va fi numit un medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef, cu delegatie, pe toata perioada absentei titularului. Delegatiile se vor acorda pe o perioada de 6 luni, cu posibilitatea reinnoirii din 6 in 6 luni, la propunerea conducerii unitatii. Medicii care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, in organe ale administratiei publice centrale sau locale si in alte unitati bugetare pot exercita si functiile de medic sef de sectie, sef de laborator, sef de compartiment si farmacist-sef, daca ambele unitati sunt in aceeasi localitate.
    (3) Functiile de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef pot fi suspendate sau anulate prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, la propunerea unitatii sanitare, directiilor de sanatate publica, Colegiului Medicilor din Romania, Colegiului Farmacistilor din Romania sau a comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei in situatiile in care se apreciaza ca prestatia in functie nu este conforma cu normele metodologice sau deontologice.

    CAP. 3
    Organizarea si desfasurarea concursurilor si modul de ocupare a posturilor ca urmare a acestor concursuri

    SECTIUNEA 1
    Organizarea si desfasurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, precum si a posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef

    Art. 18
    Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist se organizeaza si se desfasoara la nivelul unitatii care are in statul de functii postul vacant. Concursul pentru ocuparea cabinetelor de medici de familie, stomatologi si a celor din ambulatoriile de specialitate organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se organizeaza si se desfasoara la nivelul directiilor de sanatate publica sau al ministerelor cu retea sanitara proprie.
    Art. 19
    Pentru ocuparea postului de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau de farmacist-sef concursul se organizeaza de Ministerul Sanatatii si Familiei, la nivelul directiilor de sanatate publica din centre universitare medicale, stabilite de acesta.
    Art. 20
    Concursurile se sustin in fata comisiilor de examinare constituite potrivit dispozitiilor prezentului ordin.
    Art. 21
    (1) Inscrierea la concurs pentru toate categoriile de posturi publicate se face la nivelul unitatii sanitare care a publicat postul vacant pentru concurs.
    (2) La inscrierea pentru concurs a carui publicitate a fost asigurata conform legii candidatii vor depune la unitatea sanitara care a publicat postul un dosar cuprinzand urmatoarele acte:
    a) cerere in care se mentioneaza postul pentru care doresc sa concureze;
    b) copia xerox de pe diploma de medic si adeverinta de confirmare in gradul profesional;
    c) acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevazut in anexa nr. 3 la ordin;
    d) declaratie scrisa din care sa rezulte ca nu a fost condamnat penal pentru fapte care ii fac incompatibili cu postul pentru care doresc sa concureze;
    e) certificat privind starea de sanatate;
    f) dovezi ca in ultimii 5 ani nu a fost sanctionat de unitatile in care a activat si de Colegiul Medicilor din Romania sau de Colegiul Farmacistilor din Romania;
    g) copie xerox de pe autorizatia de libera practica;
    h) chitanta de plata a taxei de concurs.
    (3) Unitatile sanitare la nivelul carora s-au depus dosarele de inscriere la concurs vor verifica si vor confirma actele din dosarele respective.
    (4) Dosarele admise si respinse se vor afisa la sediul unitatii, stabilindu-se un termen de 5 zile lucratoare pentru completarea lor.
    (5) Contestatiile privind dosarele de concurs se adreseaza, in termen de 24 de ore din momentul luarii la cunostinta, directiilor de sanatate publica, respectiv ministerelor cu retea sanitara proprie, care au obligatia de a le rezolva in termen de 24 de ore de la depunere. Pentru concursurile organizate la nivelul directiilor de sanatate publica contestatiile se depun la Ministerul Sanatatii si Familiei.
    (6) Dosarele definitive pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef se trimit la directia de sanatate publica de care apartine unitatea care publica postul, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, care le vor inainta Ministerului Sanatatii si Familiei. Dupa inregistrarea la Ministerul Sanatatii si Familiei acestea nu mai pot fi completate cu alte acte.
    Art. 22
    (1) Rezultatul concursului, indiferent de categoria posturilor publicate pentru care s-a concurat, se consemneaza intr-un proces-verbal si se comunica candidatilor in termen de 24 de ore de la terminarea concursului.
    (2) Dupa comunicarea rezultatelor contestatiile se depun in scris la comisie, in termen de 24 de ore, iar raspunsul se comunica tot in scris de catre comisie, in termen de 24 de ore de la depunerea contestatiei.
    Art. 23
    (1) Concursul pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist se valideaza de catre conducerea unitatii care a publicat postul si se afiseaza la avizierul acesteia.
    (2) Contestatiile privind modul de validare a concursului se adreseaza Ministerului Sanatatii si Familiei, in termen de 15 zile de la afisarea rezultatelor finale.
    Art. 24
    (1) Candidatii declarati reusiti la concursul de ocupare a posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef sunt confirmati prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.
    (2) Candidatii la posturile de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef vor putea formula contestatii impotriva hotararii comisiei de examinare la Ministerul Sanatatii si Familiei, in termen de 5 zile de la luarea la cunostinta.

    SECTIUNEA a 2-a
    Ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, precum si a celor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef, ca urmare a concursurilor

    Art. 25
    (1) In cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, candidatii care la proba scrisa a examenului de specialitate prevazut la pct. II din anexa nr. 3 la ordin au obtinut minimum 60 de puncte vor putea continua concursul. Candidatii care nu au obtinut punctajul sus-mentionat vor fi declarati respinsi si nu vor continua concursul.
    (2) In urma sustinerii tuturor probelor vor fi declarati promovati candidatii care au realizat un punctaj minim de 110 puncte.
    Art. 26
    (1) In cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef, candidatii care la proba scrisa a examenului de specialitate prevazut la pct. II din anexa nr. 3 la ordin au obtinut minimum 70 de puncte vor putea continua concursul. Candidatii care nu au obtinut punctajul sus-mentionat vor fi declarati respinsi si nu vor continua concursul.
    (2) In urma sustinerii tuturor probelor vor fi declarati promovati candidatii care au realizat un punctaj minim de 150 de puncte.
    (3) La concursul de sef de sectie cu profil chirurgical proba clinica este proba operatorie pe bolnav. Responsabilitatea actului chirurgical revine presedintelui comisiei.
    Art. 27
    Clasificarea candidatilor promovati se intocmeste pentru fiecare post publicat si pentru care s-a candidat, obtinerea postului respectiv facandu-se strict in ordinea descrescatoare a punctajului realizat. In cazul in care au fost publicate mai multe posturi similare (aceeasi unitate si specialitate), clasificarea se va face pe grupul de posturi publicate.
    Art. 28
    (1) In cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, confirmarea candidatilor declarati reusiti se face prin dispozitie de catre unitatea care a publicat postul.
    (2) In cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef confirmarea candidatilor declarati reusiti se face pe post prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.
    Art. 29
    Medicii, farmacistii, biologii, biochimistii si chimistii care nu se prezinta la posturile alese in termenul stabilit de lege pierd dreptul castigat prin concurs. In cazul in care neprezentarea se datoreaza unor situatii obiective unitatea poate prelungi termenul de prezentare la post cu 30 de zile.
    Art. 30
    (1) Incadrarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor care au ales post in urma concursurilor se face de catre conducatorul unitatii care a publicat postul vacant, pe baza de contract individual de munca pe durata nedeterminata. Cei care au candidat pentru cabinete medicale organizate in baza Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, vor incheia contract de furnizare de servicii medicale cu casa de asigurari de sanatate.
    (2) Candidatii selectionati in conditiile art. 2 si 3 din ordin vor putea incheia cu casele de asigurari de sanatate contracte de furnizare de servicii medicale, ca titulari ai cabinetelor respective.

    SECTIUNEA a 3-a
    Organizarea concursurilor de rezidentiat, a examenelor de acordare a titlurilor de medic specialist si farmacist specialist, a examenelor pentru obtinerea titlului de medic primar si farmacist primar si a examenelor pentru obtinerea titlului de chimist, biochimist si biolog specialist si principal

    Art. 31
    (1) Admiterea la rezidentiat, examenul de acordare a titlului de medic specialist si farmacist specialist, examenul de acordare a celei de a doua specialitati, precum si examenele pentru obtinerea de supraspecializari si competente se organizeaza conform reglementarilor legale referitoare la invatamantul postuniversitar medical si farmaceutic uman.
    (2) Examenul de medic primar si farmacist primar se organizeaza de Ministerul Sanatatii si Familiei, in colaborare cu Colegiul Medicilor din Romania, respectiv cu Colegiul Farmacistilor din Romania.
    (3) Examenele pentru obtinerea titlului de specialist si principal de catre chimisti, biochimisti si biologi se organizeaza de Ministerul Sanatatii si Familiei.

    CAP. 4
    Detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitatile sanitare

    Art. 32
    Incadrarea prin detasare se face de catre fiecare unitate, potrivit legii.
    Art. 33
    Ministerul Sanatatii si Familiei poate detasa personal sanitar, indiferent de subordonarea unitatii sanitare in care este incadrat, in caz de epidemii, calamitati sau in alte situatii deosebite, declarate conform reglementarilor legale in vigoare, cu acordul celui in cauza.
    Art. 34
    Medicii, farmacistii si ceilalti specialisti cu studii superioare din unitatile sanitare pot acorda asistenta de specialitate in alte tari, in conditiile prevazute de dispozitiile legale si de eventualele acorduri si conventii de cooperare bilaterala incheiate de Ministerul Sanatatii si Familiei in acest scop. Pana la revenirea titularilor la post pe posturile celor plecati, ramase temporar vacante, poate fi incadrat personal de specialitate cu contract individual de munca pe perioada determinata, fara concurs, cu aprobarea Ministerului Sanatatii si Familiei.

    CAP. 5
    Dispozitii comune si tranzitorii

    Art. 35
    Dispozitiile cuprinse in prezenta metodologie se completeaza cu prevederile Legii nr. 30/1990 privind angajarea salariatilor in functie de competenta, ale celorlalte acte normative privind angajarea pe post a salariatilor din unitatile publice, organele administratiei publice, precum si cu reglementarile specifice emise de Ministerul Sanatatii si Familiei referitoare la angajarea si promovarea categoriilor de personal prevazute in prezenta metodologie. Dispozitiile prezentei metodologii nu afecteaza drepturile castigate de medici, farmacisti si ceilalti specialisti cu studii superioare sub regimul actelor normative anterioare.
    Art. 36
    Pentru medicii si farmacistii din unitatile sanitare publice, care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi si in organe ale administratiei publice centrale sau locale, se rezerva, in conditiile legii, un post, conform specialitatii si gradului profesional, in unitatea in care au fost incadrati anterior ocuparii acestor functii.
    Art. 37
    (1) Medicii si farmacistii care sunt disponibilizati potrivit legii din unitatile sanitare publice pot ocupa fara concurs un post vacant intr-o alta unitate sanitara publica din localitate sau din alte localitati, din judetul respectiv sau din alte judete, in cazul in care postul a fost publicat la concurs si nu s-au inscris candidati.
    (2) Orice alt post se poate ocupa numai prin concurs.

    ANEXA 2

                              METODOLOGIA-CADRU
privind ocuparea prin concurs a posturilor vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, precum si a postului de medic sef de sectie, sef de compartiment*), sef de laborator, farmacist-sef in unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate

    *) Pentru compartimentele din directiile de sanatate publica, institutele de sanatate publica si centrele de sanatate publica.

    CAP. 1
    Organizarea concursului

    1. Solicitarile unitatilor sanitare si farmaceutice publice si ale directiilor de sanatate publica vor fi avizate de Colegiul Medicilor din Romania, respectiv de Colegiul Farmacistilor din Romania. Posturile vor fi publicate dupa aprobarea lor de catre Ministerul Sanatatii si Familiei.
    Solicitarile unitatilor sanitare si farmaceutice subordonate Ministerului Sanatatii si Familiei sau ministerelor cu retea sanitara proprie vor fi aprobate de ministerele respective, cu respectarea prevederilor privind avizele mentionate mai sus.
    2. Anuntarea acestor posturi se va face cu minimum 30 de zile inainte de data fixarii concursului in publicatii stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei.
    3. Publicatia de concurs va cuprinde:
    a) unitatea sanitara si specialitatea in care se publica postul, cu precizarea gradului profesional si, dupa caz, a supraspecializarilor si competentelor (rezident ultimul an; specialist; primar, respectiv principal; medic, stomatolog si farmacist, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 418/2001 privind statutul medicului, stomatologului si farmacistului, absolventi ai facultatilor de medicina, stomatologie si farmacie cu licenta si cu minimum un an de pregatire practica);
    b) conditii de inscriere (nu se admite ingradirea participarii in functie de domiciliu, varsta, sex, religie sau de locul de munca al candidatilor, cu exceptia ministerelor cu retea sanitara proprie pentru care exista reglementari legislative specifice);
    c) pentru functiile de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator, farmacist-sef se pot inscrie candidatii care au obtinut minimum doua puncte dintre cele 10 prevazute la pct. 7 din anexa nr. 3 la ordin;
    d) conditii pe care le ofera unitatea sanitara;
    e) continutul dosarului de inscriere si locul de inscriere conform prezentului ordin;
    f) tematica de concurs si bibliografia stabilita de unitatile care publica posturile, cu avizul colegiului medicilor ori al colegiului farmacistilor judetean sau al municipiului Bucuresti;
    g) termen de inscriere - 15 zile de la data publicarii;
    h) taxa de concurs.
    4. Pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist concursul se va organiza de catre unitatea care a publicat postul.
    5. Sesiuni de concurs pot fi organizate si de Ministerul Sanatatii si Familiei in situatiile in care exista mai multe solicitari similare.
    6. Pentru ocuparea posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator, farmacist-sef, concursul se va organiza de Ministerul Sanatatii si Familiei. Concursul se va desfasura la nivelul directiilor de sanatate publica din centre universitare stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, pe baza tematicii examenelor pentru obtinerea titlului de medic primar, farmacist primar, chimist, biochimist si biolog principal si a legislatiei sanitare.
    7. Comisiile vor fi formate din:
    A. Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist-sef:
    a) presedinte - cadru didactic din disciplina de profil (profesor
                    universitar, conferentiar);
    b) membri:    - doua cadre didactice din disciplina de profil (profesor
                    universitar, conferentiar sau sef de lucrari);
                  - un medic primar sau farmacist primar din specialitatea
                    respectiva desemnat de colegiul medicilor, respectiv de
                    colegiul farmacistilor din centrul universitar in care
                    are loc concursul;
    c) un reprezentant al Ministerului Sanatatii si Familiei si un reprezentant al directiei de sanatate publica;
    d) secretar   - medic sau farmacist.
    B. Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist:
    - cand exista mai multi candidati pentru acelasi post:
    a) presedinte - cadru didactic cu functie de predare din disciplina de
                    profil (profesor universitar, conferentiar, sef de lucrari);
    b) membri:    - un cadru didactic cu functie de predare din disciplina de
                    profil, cu titlul egal sau mai mic decat al presedintelui;
                  - un medic primar sau farmacist primar din specialitatea
                    respectiva, desemnat de colegiul medicilor ori colegiul
                    farmacistilor judetean sau al municipiului Bucuresti;
    c) reprezentantul directiei de sanatate publica, respectiv al ministerelor cu retea sanitara proprie;
    d) secretar   - medic, respectiv farmacist;
    - cand exista un singur candidat pe post:
    a) presedinte: medic primar sau farmacist primar, chimist, biochimist sau biolog principal in specialitatea respectiva, desemnat de directia de sanatate publica;
    b) membri: 2 medici primari sau farmacisti primari, chimisti, biochimisti sau biologi principali in specialitatea respectiva (in cazul posturilor de medic sau farmacist, unul dintre membri va fi desemnat de colegiul medicilor sau colegiul farmacistilor);
    c) reprezentantul directiei de sanatate publica, respectiv al ministerelor cu retea sanitara proprie;
    d) secretar   - medic, respectiv farmacist.
    Reprezentantii Ministerului Sanatatii si Familiei, directiilor de sanatate publica sau ai altor ministere cu retea sanitara proprie nu noteaza candidatii.
    Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist comisiile vor fi aprobate de Ministerul Sanatatii si Familiei, la propunerile unitatilor si ale directiilor de sanatate publica care organizeaza concursul, propuneri care se fac imediat dupa terminarea inscrierilor, precizandu-se numarul candidatilor pentru fiecare post.
    Pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator, farmacist-sef, comisiile vor fi desemnate de Ministerul Sanatatii si Familiei, avand si reprezentat al colegiului medicilor sau al colegiului farmacistilor si vor fi nominalizate prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.

    CAP. 2
    Desfasurarea concursului

    8. Pentru ocuparea posturilor vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist sau de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si de farmacist-sef concursul va consta in:
    A. Proba scrisa (obligatorie)
    Proba scrisa este secreta.
    Ea va consta in alegerea prin tragere la sorti a 10 titluri din tematica anuntata prin publicatia de concurs, din care comisia va formula 10 subiecte de concurs.
    Fiecare subiect va putea fi notat intre 0 - 10 puncte, conform unui barem intocmit de comisia de examen inainte de inceperea corectarii. Astfel, la proba scrisa candidatii pot obtine maximum 100 de puncte.
    Proba scrisa este eliminatorie, fiind obligatorie obtinerea a cel putin 60 de puncte in cazul candidatilor care concureaza pentru ocuparea unui post de medic, farmacist, biolog, biochimist sau chimist, respectiv a minimum 70 de puncte in cazul candidatilor care concureaza pentru ocuparea posturilor de medic sef de sectie, sef de compartiment sef de laborator sau farmacist-sef. In caz contrar candidatul este eliminat din concurs chiar daca nu are contracandidat.
    Pentru concursul de medic sef de sectie, sef de laborator, sef de compartiment sau farmacist-sef, la proba scrisa, din cele 10 intrebari doua vor fi din legislatia sanitara.
    B. Proba clinica sau practica (in functie de particularitatile specialitatii si ale postului scos la concurs)
    La proba clinica sau practica se pot obtine maximum 100 de puncte, conform unui barem stabilit de comisia de examen inainte de inceperea probei. Punctajul minim de promovare este de 50 de puncte.
    Proba clinica sau proba practica pentru medici se sustine in fata comisiei pe baza metodologiei obisnuite a examenului pentru obtinerea titlului de medic specialist.
    Continutul probei practice pentru farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti va fi stabilit de comisie conform specificului specialitatii si postului.
    La punctajele obtinute in urma promovarii probelor prevazute la lit. A si B se va adauga un punctaj rezultat din analiza si evaluarea activitatii profesionale si stiintifice, pe baza documentelor depuse de candidati la dosar, conform metodologiei cuprinse in anexa nr. 3 la ordin.
    9. Dupa desfasurarea tuturor probelor vor fi declarati promovati candidatii care au obtinut minimum 110 puncte, in cazul celor care concureaza pentru ocuparea posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, respectiv 150 de puncte, in cazul celor care concureaza pentru postul de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator sau farmacist-sef.
    Dupa intocmirea clasificatiei, conform inscrierii candidatilor pe posturi, se stabilesc candidatii care vor ocupa posturile, in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut.

    CAP. 3
    Prevederi finale

    10. Incadrarea se face conform gradului profesional in care candidatul este confirmat prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.
    11. Concursul se organizeaza in termen de maximum 90 de zile de la publicarea anuntului.

    ANEXA 3

                               METODOLOGIE
privind calcularea punctajului la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, precum si a postului de medic sef de sectie, sef de compartiment*), sef de laborator si farmacist-sef in unitatile sanitare publice si din cabinetele medicale organizate conform Ordonantei Guvernului nr. 124/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, care incheie contract cu casele de asigurari de sanatate

  I.                                                         Punctaj
  1. Rezidentiat prin concurs                                 10 puncte
  2. Media la examenul de specialitate                           *)
  3. Media la examenul pentru obtinerea titlului
     de medic primar                                             *)
  4. Doctorat                                                 10 puncte
  5. Doctorand la data concursului (atestat de rectoratul
     Universitatii de Medicina si Farmacie sau de academia
     de stiinte medicale la data inscrierii la concurs)       5 puncte
  6. A doua specialitate confirmata prin ordin al
     ministrului sanatatii si familiei                           *)
  7. Fiecare competenta sau supraspecializare obtinuta        10 puncte
  8. Activitate stiintifica                                1/10 puncte
                                                           din punctajul
                                                           candidatului,
                                                           obtinut prin
                                                           programele de
                                                           educatie medicala
                                                           continua, acreditate
                                                           de Colegiul Medicilor
                                                           din Romania,
                                                           respectiv de Colegiul
                                                           Farmacistilor din
                                                           Romania
  9. Activitatea de organizare (minimum 1 an)*):
  - director de spital sau alte unitati sanitare              3 puncte
  - directie de sanatate publica                              3 puncte
  - Ministerul Sanatatii si Familiei (sau alte unitati ale
    Ministerului Sanatatii si Familiei cu rol de
    management sanitar sau educational la nivel national)     3 puncte
  - sef de sectie                                             2 puncte
  - sef de dispensar policlinica                              2 puncte
  - competenta in managementul sanitar sau in conducerea
    serviciilor medicale sau ori sociale                   4 puncte acordate
                                                           in plus fata de cele
                                                           prevazute la
                                                           pozitia 7
 II. Examen de specialitate:
  - proba scrisa                                              100 de puncte
  (eliminatorie sub 60 de puncte pentru cei care concureaza pentru ocuparea unor posturi de medic, farmacist, biolog, biochimist si chimist, respectiv sub 70 de puncte pentru cei care concureaza pentru ocuparea postului de medic sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator, farmacist-sef);
  - proba clinica sau practica                                100 de puncte
    (eliminatorie daca nu se obtin 50 de puncte)
------------
    *) Pentru compartimentele din directiile de sanatate publica, institutele de sanatate publica si centrele de sanatate publica.
    *) Media obtinuta la examenul de confirmare ca medic specialist se va inscrie astfel:
    - in cazul notarii de la 0 la 10 media se aduna ca atare;
    - in cazul notarii de la 0 la 20 se vor scadea 10 puncte din media obtinuta.
    *) Media obtinuta la examenul pentru obtinerea titlului de medic primar.
    *) Pentru functiile de sef de sectie, sef de compartiment, sef de laborator si farmacist sef.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 698/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 698 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 698/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu