Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 5367 din 19 noiembrie 1997

privind aprobarea Metodologiei de organizare si de desfasurare a concursului de ocupare a posturilor de inspectori scolari de specialitate si de inspectori scolari de la inspectoratele scolare judetene

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 15 din 19 ianuarie 1998


SmartCity3


    In baza prevederilor Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, ale Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic si ale Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale,
    ministrul educatiei nationale dispune:

    Art. 1
    Se aproba Metodologia de organizare si de desfasurare a concursului de ocupare a posturilor de inspectori scolari de specialitate si de inspectori scolari, de la inspectoratele scolare judetene, valabila incepand cu data de 19 noiembrie 1997, in forma prezentata in anexa care face parte din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia generala invatamant preuniversitar va aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                   Ministrul educatiei nationale,
                           Virgil Petrescu

    ANEXA 1

                         METODOLOGIA
de organizare si de desfasurare a concursului de ocupare a posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar de la inspectoratele scolare judetene

    Art. 1
    Prezenta metodologie este elaborata in conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1)*) si (2), ale art. 144 alin. (2) si (3) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, ale art. 25 lit. a), art. 28 alin. (1), art. 29 alin. (1) si ale art. 30 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.
    Aceasta metodologie reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar de la inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti.
----------
    *) Art. 143 alin. (1) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, a fost modificat prin pct. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/1997.

    Art. 2
    Lista posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar, cuprinse in structura inspectoratelor scolare, pentru care se organizeaza concurs, tematica si bibliografia se fac publice cu 30 de zile inaintea desfasurarii concursului.
    Art. 3
    La acest concurs poate participa personalul didactic care indeplineste conditiile prevazute de art. 26 din Legea nr. 128/1997.
    Inscrierea candidatilor se face la secretariatul inspectoratului scolar organizator, pana la data anuntata, pe baza urmatoarelor documente:
    - cerere de inscriere;
    - curriculum vitae;
    - aprecierea consiliului de administratie al unitatii de invatamant (consultativ);
    - facultativ, una sau doua recomandari din partea unor specialisti de prestigiu (profesori universitari, cercetatori stiintifici de notorietate, alte personalitati);
    - copie de pe certificatul de nastere si, daca este cazul, copie de pe certificatul de casatorie;
    - copie de pe actele de studii;
    - copie de pe adeverinta ultimului grad didactic obtinut;
    - copie de pe carnetul de munca;
    - adeverinta de vechime in invatamant.
    Art. 4
    Comisia pentru concursul de ocupare a posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar de la inspectoratul scolar este formata, potrivit art. 29 alin. (1) din Legea nr. 128/1997, din:
    - inspectorul scolar general - in calitate de presedinte;
    - inspectorul principal de specialitate din Ministerul Educatiei Nationale sau alt delegat al acestui minister;
    - un profesor sau un conferentiar universitar din profilul postului desemnat de rectorul institutiei de invatamant superior la care acesta este titular.
    Art. 5
    Concursul de ocupare a posturilor de inspector scolar de specialitate sau de inspector scolar de la inspectoratele scolare consta, potrivit art. 28 alin. (1) din Legea nr. 128/1997, din:
    a) curriculum vitae, analiza si evaluarea acestuia;
    b) aprecierea consiliului de administratie din unitatea in care lucreaza;
    c) inspectie speciala la clasa;
    d) proba practica (asistenta la ore, analiza de lectii, intocmirea procesului-verbal de inspectie);
    e) interviu in fata comisiei de concurs, privind legislatia scolara, managementul educational si deontologia profesionala.
    Art. 6
    Inspectoratul scolar stabileste tematica si bibliografia aferente, elaboreaza graficul de desfasurare a concursului, pe care le transmite candidatilor, Ministerului Educatiei Nationale si institutiei de invatamant superior, care desemneaza cate un membru al comisiei de concurs.
    Inspectoratul scolar programeaza candidatii inscrisi la concurs, potrivit graficului.
    Art. 7
    Notarea celor cinci probe, prezentate la art. 5, se face de catre fiecare membru al comisiei cu puncte de la 10 la 1. Pentru proba prevazuta la art. 5 lit. c) din prezenta metodologie evaluarea se face si pe baza deciziei inspectorului scolar general, in functie de specificul concursului sau de situatia concreta.
    Sunt declarati reusiti candidatii care au obtinut intre 30 si 21 de puncte la fiecare proba, prin insumarea notelor celor trei examinatori, si un total cuprins intre 150 si 105 puncte, in ordinea descrescatoare a numarului de puncte.
    Candidatii care n-au intrunit cel putin 21 de puncte la fiecare proba sunt declarati respinsi, indiferent de punctajul total.
    Art. 8
    Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratului scolar in termen de 48 de ore de la incheierea ultimei probe de concurs.
    Art. 9
    Contestatiile cu privire la hotararile comisiei se adreseaza, in scris, ministrului educatiei nationale si se depun, in termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretariatul inspectoratului scolar. Inspectorul scolar general are obligatia sa inainteze ministrului educatiei nationale contestatiile in termen de 5 zile de la depunere, impreuna cu dosarul de concurs si cu punctele de vedere ale comisiei referitoare la contestatie.
    Hotararea ministrului educatiei nationale este definitiva.
    Art. 10
    Numirea inspectorilor scolari de specialitate si a inspectorilor scolari reusiti la concurs se face potrivit art. 30 din Legea nr. 128/1997.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 5367/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 5367 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 5367/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu