Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 5367 din 19 noiembrie 1997

privind aprobarea Metodologiei de organizare si de desfasurare a concursului de ocupare a posturilor de inspectori scolari de specialitate si de inspectori scolari de la inspectoratele scolare judetene

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 15 din 19 ianuarie 1998


SmartCity3


    In baza prevederilor Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, ale Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic si ale Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale,
    ministrul educatiei nationale dispune:

    Art. 1
    Se aproba Metodologia de organizare si de desfasurare a concursului de ocupare a posturilor de inspectori scolari de specialitate si de inspectori scolari, de la inspectoratele scolare judetene, valabila incepand cu data de 19 noiembrie 1997, in forma prezentata in anexa care face parte din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia generala invatamant preuniversitar va aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                   Ministrul educatiei nationale,
                           Virgil Petrescu

    ANEXA 1

                         METODOLOGIA
de organizare si de desfasurare a concursului de ocupare a posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar de la inspectoratele scolare judetene

    Art. 1
    Prezenta metodologie este elaborata in conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1)*) si (2), ale art. 144 alin. (2) si (3) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, ale art. 25 lit. a), art. 28 alin. (1), art. 29 alin. (1) si ale art. 30 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.
    Aceasta metodologie reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar de la inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti.
----------
    *) Art. 143 alin. (1) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, a fost modificat prin pct. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/1997.

    Art. 2
    Lista posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar, cuprinse in structura inspectoratelor scolare, pentru care se organizeaza concurs, tematica si bibliografia se fac publice cu 30 de zile inaintea desfasurarii concursului.
    Art. 3
    La acest concurs poate participa personalul didactic care indeplineste conditiile prevazute de art. 26 din Legea nr. 128/1997.
    Inscrierea candidatilor se face la secretariatul inspectoratului scolar organizator, pana la data anuntata, pe baza urmatoarelor documente:
    - cerere de inscriere;
    - curriculum vitae;
    - aprecierea consiliului de administratie al unitatii de invatamant (consultativ);
    - facultativ, una sau doua recomandari din partea unor specialisti de prestigiu (profesori universitari, cercetatori stiintifici de notorietate, alte personalitati);
    - copie de pe certificatul de nastere si, daca este cazul, copie de pe certificatul de casatorie;
    - copie de pe actele de studii;
    - copie de pe adeverinta ultimului grad didactic obtinut;
    - copie de pe carnetul de munca;
    - adeverinta de vechime in invatamant.
    Art. 4
    Comisia pentru concursul de ocupare a posturilor de inspector scolar de specialitate si de inspector scolar de la inspectoratul scolar este formata, potrivit art. 29 alin. (1) din Legea nr. 128/1997, din:
    - inspectorul scolar general - in calitate de presedinte;
    - inspectorul principal de specialitate din Ministerul Educatiei Nationale sau alt delegat al acestui minister;
    - un profesor sau un conferentiar universitar din profilul postului desemnat de rectorul institutiei de invatamant superior la care acesta este titular.
    Art. 5
    Concursul de ocupare a posturilor de inspector scolar de specialitate sau de inspector scolar de la inspectoratele scolare consta, potrivit art. 28 alin. (1) din Legea nr. 128/1997, din:
    a) curriculum vitae, analiza si evaluarea acestuia;
    b) aprecierea consiliului de administratie din unitatea in care lucreaza;
    c) inspectie speciala la clasa;
    d) proba practica (asistenta la ore, analiza de lectii, intocmirea procesului-verbal de inspectie);
    e) interviu in fata comisiei de concurs, privind legislatia scolara, managementul educational si deontologia profesionala.
    Art. 6
    Inspectoratul scolar stabileste tematica si bibliografia aferente, elaboreaza graficul de desfasurare a concursului, pe care le transmite candidatilor, Ministerului Educatiei Nationale si institutiei de invatamant superior, care desemneaza cate un membru al comisiei de concurs.
    Inspectoratul scolar programeaza candidatii inscrisi la concurs, potrivit graficului.
    Art. 7
    Notarea celor cinci probe, prezentate la art. 5, se face de catre fiecare membru al comisiei cu puncte de la 10 la 1. Pentru proba prevazuta la art. 5 lit. c) din prezenta metodologie evaluarea se face si pe baza deciziei inspectorului scolar general, in functie de specificul concursului sau de situatia concreta.
    Sunt declarati reusiti candidatii care au obtinut intre 30 si 21 de puncte la fiecare proba, prin insumarea notelor celor trei examinatori, si un total cuprins intre 150 si 105 puncte, in ordinea descrescatoare a numarului de puncte.
    Candidatii care n-au intrunit cel putin 21 de puncte la fiecare proba sunt declarati respinsi, indiferent de punctajul total.
    Art. 8
    Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratului scolar in termen de 48 de ore de la incheierea ultimei probe de concurs.
    Art. 9
    Contestatiile cu privire la hotararile comisiei se adreseaza, in scris, ministrului educatiei nationale si se depun, in termen de 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretariatul inspectoratului scolar. Inspectorul scolar general are obligatia sa inainteze ministrului educatiei nationale contestatiile in termen de 5 zile de la depunere, impreuna cu dosarul de concurs si cu punctele de vedere ale comisiei referitoare la contestatie.
    Hotararea ministrului educatiei nationale este definitiva.
    Art. 10
    Numirea inspectorilor scolari de specialitate si a inspectorilor scolari reusiti la concurs se face potrivit art. 30 din Legea nr. 128/1997.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 5367/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 5367 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 5367/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu