Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 51 din  4 martie 2003

pentru aprobarea Procedurii de implementare a Programului national multianual pe perioada 2002 - 2005 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii

ACT EMIS DE: MINISTERUL PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 245 din 10 aprilie 2003


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile art. 17 alin. (5) si ale anexei nr. 3/26/27 din Legea bugetului de stat pe anul 2003 nr. 631/2002, ale art. 21 alin. (1) din Legea nr. 133/1999 privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 4 alin. (1) lit. e) din Hotararea Guvernului nr. 15/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie, cu modificarile ulterioare,
    in temeiul art. 6 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 15/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie, cu modificarile ulterioare,

    ministrul pentru intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie emite prezentul ordin:

    ARTICOL UNIC
    (1) Se aproba Procedura de implementare a Programului national multianual pe perioada 2002 - 2005 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    (2) Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data publicarii.

                     Ministrul pentru intreprinderile mici
                          si mijlocii si cooperatie,
                                Silvia Ciornei

    ANEXA 1

                         PROCEDURA DE IMPLEMENTARE
a Programului national multianual pe perioada 2002 - 2005 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii

    1. Obiectivul Programului
    Obiectivul Programului national multianual pe perioada 2002 - 2005 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii, denumit in continuare Program, il constituie sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) in sectoarele economice prioritare stabilite prin prezentul ordin, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM din aceste sectoare, crearea de noi locuri de munca.

    2. Bugetul Programului
    Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2003 este de 80 miliarde lei, defalcat astfel:
    - 76,8 miliarde lei pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile (AFN) beneficiarilor eligibili;
    - 3,2 miliarde lei pentru asistenta tehnica destinata Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (MIMMC), constand in cheltuieli pentru implementarea, administrarea, monitorizarea si evaluarea Programului, inclusiv comisionul de administrare al bancii si plata activitatilor realizate de reprezentantii tehnici ai Programului (cheltuieli de personal, materiale si servicii, cheltuieli de capital).

    3. Implementarea Programului
    3.1. MIMMC este administratorul Programului, iar derularea Programului se realizeaza prin intermediul unei banci comerciale ce urmeaza a fi selectata prin licitatie publica deschisa, in conformitate cu prevederile art. 21 alin. (3) din Legea nr. 133/1999 privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.
    3.2. MIMMC va incheia cu banca comerciala selectata un contract de prestari de servicii in termen de maximum 30 de zile de la data transmiterii comunicarii privind rezultatul aplicarii procedurii de licitatie publica deschisa.
    3.3. Banca va demara implementarea Programului in termen de 20 de zile de la data incheierii contractului de prestari de servicii.
    3.4. In vederea administrarii corespunzatoare a Programului, in cadrul MIMMC se va constitui o unitate de implementare a Programului (UIP). Structura organizatorica, numarul de persoane, atributiile si responsabilitatile vor fi stabilite prin ordin al ministrului pentru intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie.

    4. Beneficiari eligibili
    4.1. Pot beneficia de prevederile Programului intreprinderile nou-infiintate, microintreprinderile, precum si intreprinderile mici si mijlocii care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii de eligibilitate:
    a) sunt organizate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si isi desfasoara activitatea in Romania;
    b) au capital social integral privat;
    c) si-au indeplinit la termen obligatiile exigibile de plata a contributiilor, impozitelor si taxelor catre bugetul de stat, bugetele speciale si bugetele locale, prevazute de legislatia in vigoare;
    d) nu au credite restante;
    e) nu sunt in stare de faliment ori de lichidare, nu au afacerile administrate de un judecator-sindic, nu au activitatile comerciale suspendate sau nu se afla intr-o situatie similara cu cele mentionate mai sus, reglementata de lege;
    f) nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea lor in una dintre situatiile prevazute la lit. g);
    g) nu au ca actionar sau asociat cu o pondere de peste 25% din capitalul social persoane juridice care nu se incadreaza in categoria IMM, conform art. 4 alin. (3) din Legea nr. 133/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
    4.2. In sensul Programului, o societate comerciala este considerata intreprindere nou-infiintata daca:
    a) a fost infiintata cu cel mult 2 ani inaintea datei de solicitare a AFN sau nu a inregistrat venituri din exploatare in ultimul an fiscal;
    b) are un numar mediu scriptic anual de salariati de maximum 49 inclusiv, conform art. 4 alin. (1) din Legea nr. 133/1999, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) are o cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane euro, conform art. 4 alin. (4) din Legea nr. 133/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
    4.3. In sensul Programului, o societate comerciala este considerata microintreprindere daca:
    a) are un numar mediu scriptic anual de salariati de maximum 9 inclusiv, conform art. 4 alin. (1) din Legea nr. 133/1999, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane euro, conform art. 4 alin. (4) din Legea nr. 133/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
    4.4. In sensul Programului, o societate comerciala este considerata intreprindere mica sau mijlocie daca:
    a) a fost infiintata cu cel putin 2 ani inaintea datei de solicitare a AFN si a inregistrat venituri din exploatare in fiecare dintre ultimii 2 ani anteriori solicitarii AFN;
    b) are un numar mediu scriptic anual de salariati de maximum 249 inclusiv, conform art. 4 alin. (1) din Legea nr. 133/1999, cu modificarile si completarile ulterioare;
    c) are o cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane euro.

    5. Termenii si conditiile Programului
    5.1. In cadrul Programului se sustin prin AFN investitiile realizate de beneficiarii eligibili in sectoarele economice/activitatile eligibile prevazute in anexa la prezenta procedura de implementare a Programului.
    5.2. Alocatia financiara nerambursabila ce poate fi acordata unui beneficiar eligibil nu poate depasi echivalentul in lei a 20.000 euro, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, conform pct. 4.4, respectiv 10.000 euro pentru intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, conform pct. 4.2, respectiv 4.3, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 40% din valoarea proiectului de investitii.
    5.3. Banca selectata va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minimum 45% din valoarea proiectului de investitii.
    5.4. Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minimum 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau in numerar.
    5.5. AFN poate fi utilizata pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, de tipul: terenuri, cladiri, constructii, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport marfuri, brevete de inventie, licente, dar si pentru reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii.
    5.6. Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport marfuri care sunt noi (nu second-hand).
    5.7. Cheltuielile efectuate inaintea depunerii cererii de finantare nu sunt eligibile.
    5.8. Atat AFN, cat si creditul bancar in cadrul Programului nu pot fi utilizate pentru rambursarea imprumuturilor existente care au fost contractate din alte surse.
    5.9. O intreprindere poate beneficia o singura data de ajutor in cadrul Programului.

    6. Modalitatea de derulare a Programului
    6.1. Beneficiarul potential va inainta cererea de finantare insotita de documentele justificative catre banca comerciala derulatoare. Modelul cererii de finantare si lista documentelor justificative vor fi stabilite in cadrul contractului dintre MIMMC si banca.
    6.2. Evaluarea cererilor de finantare va fi facuta de banca conform procedurilor bancii, cuprinse in contractul dintre MIMMC si banca.
    6.3. Decizia cu privire la acordarea AFN si a creditului se va lua in Comitetul de evaluare al bancii.
    6.4. Pentru AFN mai mari decat echivalentul in lei a 10.000 euro, din componenta Comitetului de evaluare al bancii va face parte si un reprezentant tehnic al Programului, numit de catre MIMMC. Reprezentantul tehnic al Programului va avea drept de veto pentru acordarea AFN din punct de vedere al respectarii conditiilor Programului.
    6.5. Acordarea AFN se va face in baza unui contract incheiat intre banca comerciala selectata si beneficiar.

    ANEXA 1
    la procedura

                               LISTA
sectoarelor economice si a activitatilor eligibile in cadrul Programului national multianual pe perioada 2002 - 2005 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |           Denumirea         |Cod |               Denumirea              |
|crt.|    sectoarelor eligibile    |CAEN|        activitatilor eligibile       |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  1.| Industria textila si a      | 171| Pregatirea fibrelor si filarea in    |
|    | produselor textile          |    | fire                                 |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 172| Productia de tesaturi                |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 173| Finisarea materialelor textile       |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 174| Fabricarea de articole confectionate |
|    |                             |    | din textile, cu exceptia             |
|    |                             |    | imbracamintei si lenjeriei de corp   |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |175 | Fabricarea altor articole textile    |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |176 | Fabricarea de metraje obtinute prin  |
|    |                             |    | tricotare sau crosetare              |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |177 | Fabricarea de articole tricotate sau |
|    |                             |    | crosetate                            |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |181 | Fabricarea articolelor de            |
|    |                             |    | imbracaminte din piele               |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |182 | Fabricarea altor articole de         |
|    |                             |    | imbracaminte si accesorii            |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  2.| Industria pielariei si a    | 192| Fabricarea articolelor de voiaj si   |
|    | produselor din piele        |    | marochinarie si a articolelor de     |
|    |                             |    | harnasament                          |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 193| Fabricarea incaltamintei             |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  3.| Fabricarea lemnului si a    | 202| Fabricarea de produse stratificate   |
|    | produselor din lemn         |    | din lemn                             |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 203| Fabricarea de elemente de dulgherie  |
|    |                             |    | si tamplarie, pentru constructii     |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 205| Fabricarea altor produse din lemn;   |
|    |                             |    | Fabricarea articolelor din pluta,    |
|    |                             |    | paie si impletituri                  |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  4.| Fabricarea celulozei,       | 212| Fabricarea articolelor din hartie si |
|    | hartiei si a produselor din |    | carton                               |
|    | hartie                      |    |                                      |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  5.| Fabricarea substantelor, a  | 243| Fabricarea vopselelor, lacurilor,    |
|    | produselor chimice si a     |    | cernelii tipografice si masticurilor |
|    | fibrelor sintetice si       |____|______________________________________|
|    | artificiale                 | 244| Fabricarea de medicamente, produse   |
|    |                             |    | farmaceutice si naturiste            |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 245| Fabricarea sapunurilor, detergentilor|
|    |                             |    | si a produselor de intretinere       |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  6.| Fabricarea produselor din   | 251| Productia de articole din cauciuc    |
|    | cauciuc si mase plastice    |____|______________________________________|
|    |                             | 252| Fabricarea articolelor din material  |
|    |                             |    | plastic                              |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  7.| Fabricarea altor produse din| 261| Fabricarea sticlei si a articolelor  |
|    | materiale nemetalice        |    | din sticla                           |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 262| Fabricarea produselor din ceramica   |
|    |                             |    | refractara si nerefractara (exclusiv |
|    |                             |    | cele pentru constructii)             |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  8.| Industria metalurgica si a  | 281| Fabricarea de constructii metalice   |
|    | produselor din metal        |____|______________________________________|
|    |                             | 282| Productia de rezervoare, cisterne si |
|    |                             |    | containere metalice; Productia de    |
|    |                             |    | radiatoare si cazane pentru incalzire|
|    |                             |    | centrala                             |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 285| Tratarea si acoperirea metalelor,    |
|    |                             |    | operatiuni de mecanica generala      |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
|  9.| Industria de masini si      | 295| Fabricarea altor masini cu destinatie|
|    | echipamente                 |    | specifica                            |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 297| Fabricarea masinilor si aparatelor   |
|    |                             |    | pentru uz casnic                     |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
| 10.| Industria de masini si      | 316| Productia de alte aparate,           |
|    | aparate electrice           |    | echipamente si materiale electrice   |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
| 11.| Industria mijloacelor de    |3430| Productia de piese si accesorii      |
|    | transport                   |    | pentru autovehicule si motoare de    |
|    |                             |    | autovehicule                         |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 351| Constructii si reparatii de nave     |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
| 12.| Alte activitati industriale | 361| Productia de mobilier                |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 366| Fabricarea altor produse n.c.a.      |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 371| Recuperarea deseurilor si a          |
|    |                             |    | resturilor metalice reciclabile      |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             | 372| Recuperarea deseurilor si a          |
|    |                             |    | resturilor nemetalice reciclabile    |
|____|_____________________________|____|______________________________________|
| 13.| Industria de echipamente    |3002| Fabricarea calculatoarelor si altor  |
|    | electrice si optice         |    | echipamente electronice              |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |3110| Productia de motoare, generatoare si |
|    |                             |    | transformatoare electrice            |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |3210| Productia tuburilor electronice si a |
|    |                             |    | altor componente electronice         |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |3220| Productia de emitatoare de           |
|    |                             |    | radioteleviziune, echipamente si     |
|    |                             |    | aparate telefonice si telegrafice    |
|    |                             |____|______________________________________|
|    |                             |3330| Productia de echipamente de masura,  |
|    |                             |    | reglare si control pentru procesele  |
|    |                             |    | industriale                          |
|____|_____________________________|____|______________________________________|



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 51/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 51 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu