Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 502 din 27 august 2001

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare, in domeniul serviciilor publice de gospodarie comunala, a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare si alte dispozitii cu caracter financiar

ACT EMIS DE: MINISTERUL ADMINISTRATIEI PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 556 din  6 septembrie 2001


SmartCity3


    Ministrul administratiei publice,
    avand in vedere prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare si alte dispozitii cu caracter financiar,
    in temeiul art. 9 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 8/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea Ministerului Administratiei Publice,
    emite prezentul ordin.

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice de aplicare, in domeniul serviciilor publice de gospodarie comunala, a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare si alte dispozitii cu caracter financiar, prevazute in anexa nr. 1.
    Art. 2
    Se aproba Contractul-cadru de performanta prevazut in anexa nr. 2.
    Art. 3
    Autoritatile administratiei publice locale vor dispune masurile necesare pentru aducerea la indeplinire a dispozitiilor prezentului ordin.
    Art. 4
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

                        Ministrul administratiei publice,
                                 Octav Cozmanca

    ANEXA 1

                                NORME METODOLOGICE
de aplicare, in domeniul serviciilor publice de gospodarie comunala, a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare si alte dispozitii cu caracter financiar

    Art. 1
    Prezentele norme metodologice se aplica operatorilor de servicii publice de gospodarie comunala de sub autoritatea consiliilor locale sau judetene si la care unitatile administrativ-teritoriale sunt actionare majoritare.
    Art. 2
    Operatorii de servicii publice de gospodarie comunala - regii autonome de interes local sau societati comerciale la care unitatile administrativ-teritoriale sunt actionare majoritare - vor supune spre aprobare sau rectificare bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2001, insotit de: programe de reducere a platilor restante la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale de stat, bugetele locale, bugetele fondurilor speciale, alti creditori; programe de reducere a creantelor; programe anuale pentru reducerea pierderilor. In programele de reducere a obligatiilor de plata si a creantelor se vor stabili limite maxime ale creantelor si platilor restante, in functie de situatia concreta din fiecare unitate.
    Art. 3
    In aplicarea art. 3 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 la calculul indicelui productivitatii muncii in unitatile prestatoare de servicii publice de gospodarie comunala va fi avuta in vedere reducerea consumurilor specifice - Gcal/apartament, mc de apa/locuitor/luna - prin extinderea contorizarii consumatorilor, cresterea tarifelor si stabilirea de coeficienti de corectie (K).
    Art. 4
    (1) Indicele productivitatii muncii pentru activitatea de distributie a apei se stabileste pe baza urmatoarei formule:

          productia facturata (preturi curente) in anul 2001
    W  = ---------------------------------------------------- x K,
     1        numarul mediu de salariati in anul 2001

in care coeficientul de corectie se stabileste pe baza urmatoarei formule:

        consumul specific (mc de apa/luna/locuitor in anul 2000)
    K = --------------------------------------------------------
        consumul specific (mc de apa/luna/locuitor in anul 2001)

    (2) Ponderea indicatorilor care reflecta nivelul calitativ al serviciului public de gospodarie comunala in calculul coeficientului de corectie se stabileste pe plan local, in functie de specificul situatiei si de prioritatile perioadei la care se face referire.
    (3) Indicele de crestere a productivitatii muncii se stabileste pe baza formulei:

     W
      1
    ----,
     W
      0

    in care:

        productia facturata (preturi curente) in anul 2000
    W = ----------------------------------------------------
     0       numarul mediu de salariati in anul 2000

    Art. 5
    (1) Indicele productivitatii muncii pentru activitatea de distributie a energiei termice se stabileste pe baza urmatoarei formule:

         productia facturata (preturi curente) in anul 2001
    W  = --------------------------------------------------- x K,
     1         numarul mediu de salariati in anul 2001

in care coeficientul de corectie se stabileste pe baza urmatoarei formule:

        consumul specific (Gcal/apartament conventional) in anul 2000
    K = ---------------------------------------------------------------
        consumul specific (Gcal/apartament conventional) in anul 2001

    (2) Ponderea indicatorilor care reflecta nivelul calitativ al serviciului public de gospodarie comunala in calculul coeficientului de corectie se stabileste pe plan local in functie de specificul situatiei si de prioritatile perioadei la care se face referire. La stabilirea coeficientului de corectie se va tine seama de evolutia temperaturii medii anuale.
    (3) Indicele de crestere a productivitatii muncii se stabileste pe baza formulei:

     W
      1
    ----,
     W
      0

    in care:

        productia facturata (preturi curente) in anul 2000
    W = ----------------------------------------------------
     0       numarul mediu de salariati in anul 2000

    (4) Productia facturata va cuprinde si subventiile fata de pretul de referinta.
    Art. 6
    Pentru celelalte servicii publice de gospodarie comunala indicele de crestere a productivitatii muncii se va calcula dupa acelasi sistem, tinandu-se seama de specificul activitatii si de prioritatile perioadei stabilite de adunarile generale sau de consiliile de administratie.
    Art. 7
    Pentru unitatile care desfasoara mai multe activitati indicele total de crestere a productivitatii muncii va fi determinat prin insumarea valorii indicilor pe fiecare activitate.
    Art. 8
    La analiza realizarii obiectivelor si indicatorilor de performanta, in conformitate cu art. 4 alin. (2) si cu art. 11 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2001, se va tine seama de:
    a) gradul de asigurare de la bugetele locale si de la bugetul de stat a necesarului de subventii si a ajutoarelor sociale stabilite potrivit legii;
    b) gradul de acoperire a facturilor de catre institutiile bugetare - scoli, gradinite, spitale, camine etc. - sume ce provin de la bugetele locale, judetene sau de la bugetul de stat;
    c) perioadele pentru furnizarea energiei termice in situatiile in care temperatura exterioara este timp de 3 zile consecutive mai mare de 10 grade C si deci nu se distribuie agent termic; cantitatea de energie termica nefurnizata sau furnizata sub nivelul parametrilor contractuali de catre producatori, altii decat unitatile locale sau unitatile de gospodarie comunala;
    d) gradul de neasigurare a taxei pe valoarea adaugata de recuperat.
    Art. 9
    (1) Contractul de performanta se incheie conform modelului prevazut in anexa nr. 2 si reprezinta conditiile minime pentru acordarea integrala a drepturilor salariale ale conducatorului.
    (2) Contractul de performanta va avea urmatoarele anexe:
    a) obiectivele si conditiile de evaluare a realizarii acestora;
    b) criteriile si indicatorii de performanta, precum si conditiile de evaluare a fiecaruia dintre acestia.
    Art. 10
    (1) Contractul de performanta se incheie intre reprezentantul adunarii generale a actionarilor, respectiv al consiliului de administratie, si directorul general al operatorului de servicii publice de gospodarie comunala. In acest scop adunarea generala a actionarilor, respectiv consiliul de administratie, va delega prin hotarare reprezentantul care va semna contractul de performanta si va urmari realizarea indicatorilor stabiliti, inclusiv va aviza salariul directorului general.
    (2) Consiliul de administratie al regiei autonome este numit prin hotarare a consiliului local sau judetean, dupa caz, si va fi format de 7 - 11 membri.
    Art. 11
    Diminuarea drepturilor salariale pentru nerealizarea obiectivului/obiectivelor si a indicatorilor de performanta nu poate depasi 30% din salariul de baza al directorului general.
    Art. 12
    Obiectivul/obiectivele, precum si indicatorii de performanta se stabilesc si se urmaresc lunar si cumulat de la inceputul anului.
    Art. 13
    Operatorii de servicii publice de gospodarie comunala care sunt implicati in programe cu finantare externa si, prin urmare, si-au asumat obligatii contractuale cu institutii financiare internationale vor incheia contractul de performanta astfel incat sa tina seama de angajamentele asumate, iar indicatorii si criteriile de performanta vor fi astfel stabilite incat sa reflecte cerintele specifice ale contractelor incheiate.
    Art. 14
    Intrucat in domeniul serviciilor publice de gospodarie comunala, cu precadere in cel al energiei termice, al intretinerii drumurilor si strazilor, al intretinerii parcurilor si spatiilor verzi, se inregistreaza diferente mari intre sezoane in ceea ce priveste volumul de activitate, pentru corectarea efectelor factorilor obiectivi criteriile si indicatorii de performanta contractati si sumele retinute in timpul anului vor fi regularizate la sfarsitul acestuia, inclusiv corectia de inflatie, in situatiile in care operatorii de servicii publice de gospodarie comunala incheie anul calendaristic cu realizarea obiectivelor propuse.

    ANEXA 2
    (Anexa la contractul individual de munca nr. .../2001)

                       CONTRACT-CADRU DE PERFORMANTA

    I. Partile contractante
    Prezentul contract se incheie, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2001, intre:
    1. .................................. (avand sediul in ...................., str. ........................ nr. .................., inmatriculata la oficiul registrului comertului ................................... sub nr. ............, avand codul fiscal nr. ................. si contul de virament nr. ............, deschis la ......................, sucursala .................................), prin consiliul de administratie numit prin Hotararea Consiliului Local ..................................................................., reprezentat prin ...................................., membru in consiliul de administratie,
    si
    2. Domnul/Doamna .........................................., cetatean roman, domiciliat/domiciliata in ..........................................., str. ........................... nr. .........................., legitimat/legitimata cu buletinul/cartea de identitate seria ................. nr. ................., eliberat/eliberata la data de ............. de catre Politia .................., in calitate de director general.

    II. Obiectul contractului
    Art. 1
    In urma acordului de vointa intervenit intre parti, consiliul de administratie incredinteaza directorului general conducerea, organizarea si gestionarea activitatii unitatii ............................................... si il insarcineaza cu indeplinirea obiectivului si a criteriilor de performanta prevazute in anexa la prezentul contract in schimbul drepturilor salariale stabilite prin contractul individual de munca.

    III. Durata contractului
    Art. 2
    Prezentul contract se incheie pe un termen echivalent cu termenul contractului individual de munca al directorului general si se revizuieste anual, in termen de 30 de zile de la data aprobarii bugetului de venituri si cheltuieli al unitatii .............................. .

    IV. Drepturile si obligatiile directorului general
    Art. 3
    Directorul general are urmatoarele drepturi:
    1. primirea unui salariu de baza de .......................... lei, stabilit prin contractul individual de munca, tinandu-se seama de volumul si importanta activitatii. Salariul de baza se majoreaza anual cu coeficientul de crestere salariala pe unitate, conform contractului colectiv de munca, dar nu mai mult decat nivelul prevazut de lege;
    2. acordarea lunar, pe langa salariul de baza, a unui spor de vechime de ...................... lei si a unei indemnizatii de ...................... lei;
    3. dupa aprobarea bilantului contabil anual, conditionata de realizarea obiectivului si a criteriilor prevazute in lista-anexa la prezentul contract, directorului general i se poate acorda un premiu anual de pana la 12 salarii de baza lunare;
    4. drepturile salariale cuvenite directorului general se acorda integral, in fiecare luna, numai daca obiectivul si criteriile de performanta fixate prin anexa la prezentul contract sunt indeplinite cumulat de la data semnarii acestuia. Daca obiectivul si criteriile de performanta stabilite prin anexa la prezentul contract nu sunt indeplinite conform prevederilor prezentului alineat, drepturile salariale cuvenite directorului general se diminueaza proportional cu gradul de neindeplinire a obiectivului si criteriilor, dar nu mai mult de 30% din salariul de baza, exceptie facand cazurile in care neindeplinirile sunt justificate si cauzele sunt independente de performantele manageriale;
    5. drept de informare nelimitata asupra activitatii regiei autonome/societatii comerciale, avand acces la toate documentele;
    6. decontarea, pe baza documentelor justificative, a cheltuielilor de cazare, diurna, transport si a altor cheltuieli, pentru deplasarile in interes de serviciu in tara si in strainatate, in limitele stabilite prin bugetele de venituri si cheltuieli anuale;
    7. dreptul de folosinta a unui autoturism, cu sau fara sofer, din dotarea regiei autonome/societatii comerciale, pentru deplasari in interesul serviciului;
    8. asigurarea pentru accidente de munca, boli si deces in legatura cu activitatea profesionala;
    9. echipament de protectie corespunzator profilului de activitate al regiei autonome/societatii comerciale.
    Art. 4
    Directorul general are obligatiile prevazute de lege, sens in care este dator:
    1. sa aduca la indeplinire obiectivul si criteriile de performanta prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul contract;
    2. sa transmita lunar Consiliului Local ..................................., pana la data de 25 a fiecarei luni, situatia privind cheltuielile cu salariile realizate in luna anterioara si cumulat de la inceputul anului, structura fondului de salarii, inclusiv fondul de salarii pentru directorul general, si situatia obiectivului si a criteriilor de performanta, insotite de o analiza a cauzelor nerealizarii acestora, daca este cazul;
    3. sa nu cesioneze prezentul contract altei persoane;
    4. sa participe la cursuri de specializare organizate in tara sau, dupa caz, in strainatate.
    Art. 5
    Pentru indeplinirea obligatiilor prevazute la art. 4 directorul general are urmatoarele obligatii:
    1. conduce nemijlocit si efectiv intreaga activitate a regiei autonome/societatii comerciale;
    2. selecteaza, angajeaza si concediaza personalul salariat, cu respectarea prevederilor legislatiei muncii si a contractului colectiv de munca;
    3. negociaza contractul colectiv de munca si contractele individuale de munca;
    4. reprezinta regia autonoma/societatea comerciala in relatiile cu terte persoane fizice sau juridice;
    5. incheie actele juridice, in numele si pe seama regiei autonome/societatii comerciale, conform legii;
    6. alte prerogative incredintate de consiliul de administratie al regiei autonome/societatii comerciale, de Consiliul Local ............................, dupa caz, sau prevazute de lege;
    7. incheie contracte de performanta cu persoanele care ocupa functii de conducere in cadrul regiei autonome/societatii comerciale;
    8. urmareste modul de acordare a drepturilor salariale lunare cuvenite celorlalte persoane cu functii de conducere din cadrul regiei autonome/societatii comerciale.

    V. Drepturile si obligatiile consiliului de administratie
    Art. 6
    Consiliul de administratie are urmatoarele obligatii:
    1. sa asigure directorului general deplina libertate in conducerea, organizarea si gestionarea activitatii regiei autonome/societatii comerciale, in limitele prevazute de lege, de regulamentul de organizare si functionare a regiei autonome/societatii comerciale si de prezentul contract;
    2. sa asigure directorului general toate drepturile cuvenite potrivit dispozitiilor prezentului contract.
    Art. 7
    Consiliul de administratie are urmatoarele drepturi:
    - sa dispuna masuri de diminuare a drepturilor salariale ale directorului general, conform celor stabilite prin anexa la prezentul contract.

    VI. Obiectivele si criteriile de performanta
    Art. 8
    Obiectivele si criteriile de performanta ale directorului general sunt cele prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul contract.

    VII. Loialitate, confidentialitate
    Art. 9
    Directorul general este obligat:
    1. sa isi foloseasca intreaga capacitate de munca in interesul regiei autonome/societatii comerciale, comportandu-se ca un bun manager;
    2. pe toata durata prezentului contract directorul general este obligat sa pastreze confidentialitatea datelor si informatiilor referitoare la activitatea regiei autonome/societatii comerciale, care sunt prezentate cu acest caracter.

    VIII. Raspunderea partilor
    Art. 10
    Pentru neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor prevazute in prezentul contract partile raspund potrivit legislatiei in vigoare. Forta majora apara partile de raspundere potrivit prevederilor Codului civil.
    Art. 11
    Aprecierea activitatii directorului general se face prin analizarea gradului global de indeplinire a obiectivelor si criteriilor de performanta stabilite prin anexa la prezentul contract.

    IX. Modificarea contractului
    Art. 12
    Prevederile prezentului contract pot fi modificate dupa o prealabila notificare, cu acordul ambelor parti, prin act aditional.

    X. Incetarea contractului
    Art. 13
    (1) Partile semnatare ale prezentului contract stabilesc ca acesta isi poate inceta efectele in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
    1. la data incetarii contractului individual de munca al directorului general;
    2. schimbarea din functie a directorului general;
    3. renuntarea directorului general la mandatul incredintat;
    4. acordul de vointa al partilor semnatare;
    5. decesul directorului general;
    6. punerea sub interdictie judecatoreasca a directorului general.
    (2) In cazul incetarii prezentului contract, cu exceptia cazului prevazut la pct. 5, directorul general, este obligat sa inapoieze de indata unitatii ........................................... toate actele si documentele detinute in exercitarea atributiilor sale.

    XI. Litigii
    Art. 14
    Litigiile izvorate din incheierea, executarea, modificarea, incetarea si interpretarea clauzelor prezentului contract se rezolva pe cale amiabila. Daca acest lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi solutionate la instantele judecatoresti de drept comun competente din ............................. .

    XII. Dispozitii finale
    Art. 15
    Directorul general are dreptul sa solicite mediere, consultanta sau alte masuri de protectie din partea autoritatilor locale, confederatiei, federatiei sau organizatiei patronale ori profesionale din care face parte regia autonoma/societatea comerciala in solutionarea situatiilor conflictuale cu sindicatele ori cu alte organizatii, autoritati sau institutii legal constituite.
    Art. 16
    La incetarea contractului, in conditiile art. 13 pct. 2, 3 si 4, unitatea ........................................., la cererea fostului director general, ii va asigura un loc de munca in regia autonoma/societatea comerciala pe un post corespunzator pregatirii sale profesionale.
    Art. 17
    Prevederile prezentului contract se completeaza cu dispozitiile Codului comercial si ale Codului civil, aplicabile.
    Art. 18
    Prezentul contract intra in vigoare la data semnarii lui de catre parti. Contractul se depune, impreuna cu semnaturile partilor, spre inregistrare la oficiul registrului comertului in a carui raza teritoriala se afla sediul unitatii .................................., in termen de 15 zile de la semnare.

    Incheiat astazi ................../2001, in ................. .

               Consiliul de administratie           Director general,
         al .................................    .......................

       prin
          ..................................



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 502/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 502 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu