Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.3845 din 06.05.2009

privind aprobarea modelului pentru Registrul de evidenţă a rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare şi a Metodologiei de înregistrare a rezultatelor activităţii de cercetare-dezvoltare
ACT EMIS DE: Ministerul Educatiei,Cercetarii si Inovarii
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 442 din 29 iunie 2009SmartCity1

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării,în temeiul art. 77 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul educaţiei, cercetării şi inovării emite prezentul ordin. Articolul 1Se aprobă modelul pentru Registrul de evidenţă a rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare, prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin. Articolul 2Se aprobă Metodologia de înregistrare a rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare, prevăzută în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin. Articolul 3Compartimentele de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, precum şi persoanele juridice executante vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Articolul 4La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 7.209/2002 privind aprobarea modelului pentru Registrul special de evidenţă a rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare şi a Metodologiei de înregistrare a rezultatelor activităţii de cercetare-dezvoltare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 925 din 18 decembrie 2002. Articolul 5Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul educaţiei, cercetării şi inovării, Ecaterina Andronescu Bucureşti, 6 mai 2009. Nr. 3.845. ANEXA Nr. 1*)_____*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. ANEXA Nr. 2METODOLOGIE de înregistrare a rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare I. Dispoziţii generale Articolul 1Înregistrarea şi valorificarea rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare se realizează în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Articolul 2Prin rezultatele activităţilor de cercetare-dezvoltare obţinute în baza unui contract finanţat din fonduri publice, denumite în continuare rezultatele cercetării, se înţelege: a)documentaţii, studii, lucrări, planuri, scheme şi altele asemenea; b)brevete de invenţie, certificate de înregistrare a desenelor şi modelelor industriale şi altele asemenea; c)tehnologii, procedee, produse informatice, reţete, formule, metode şi altele asemenea; d)obiecte fizice şi produse realizate în cadrul derulării contractului respectiv. Articolul 3Prin persoană juridică executantă se înţelege persoana juridică care a obţinut oricare dintre rezultatele cercetării, în mod direct şi nemijlocit. II. Înregistrarea rezultatelor cercetării Articolul 4Toate rezultatele cercetării se înregistrează într-un registru de evidenţă special constituit, denumit în continuare registru. Articolul 5
(1) Pentru fiecare proiect de cercetare-dezvoltare se întocmeşte, după aprobarea raportului final de activitate, Fişa de evidenţă a rezultatului/rezultatelor activităţilor de cercetare-dezvoltare, denumită în continuare fişă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la ordin.
(2) Fişa se completează în sistem on-line, pe site-ul oficial al autorităţii de stat pentru cercetare-dezvoltare, în cadrul unei secţiuni dedicate, prin utilizarea unui sistem informatic specializat pentru înregistrarea şi evidenţa rezultatelor cercetării.
(3) Accesarea sistemului informatic se va face pe bază de drepturi de acces, şi anume:• pentru fiecare persoană juridică executantă se atribuie un nume de utilizator şi o parolă pentru accesarea secţiunii dedicate care permite introducerea de informaţii în sistem; • introducerea datelor se realizează de către persoana desemnată în acest sens la nivelul persoanei juridice executante şi care are întreaga răspundere asupra veridicităţii datelor introduse; • datele în sistemul informatic se introduc numai de către coordonatorul proiectului de cercetare-dezvoltare; • fiecare sesiune de încărcare a datelor se finalizează prin generarea fişei, care intră în componenţa registrului; • sistemul informatic generează fişe pentru fiecare dintre partenerii la proiectul de cercetare-dezvoltare, care le preiau în registrul de evidenţă a acestora.
Articolul 6
(1) Registrul se păstrează atât în format electronic, fiind disponibil în vederea vizualizării pe pagina web a persoanei juridice executante, cât şi în format tipărit.
(2) Registrul în format tipărit, compus din totalitatea fişelor menţionate la art. 5, se şnuruieşte, se sigilează şi se certifică cu numărul de pagini, sub semnătura conducătorului persoanei juridice executante şi a şefului compartimentului financiar-contabil.
(3) Conducătorul persoanei juridice executante numeşte, prin decizie, persoana autorizată să completeze registrul de evidenţă a rezultatelor cercetării.
Articolul 7Registrul are caracter anual şi se trece pe lista documentelor cu regim special ţinută de persoana juridică executantă. Articolul 8Tabelele prezentate în anexa nr. 1 la ordin se completează astfel: a)tabelul nr. 1 se completează în termen de 30 de zile de la aprobarea raportului final de activitate al proiectului de cercetare-dezvoltare; b)tabelul nr. 2 se completează în termen de 10 zile de la data finalizării activităţilor de valorificare a rezultatelor cercetării şi se actualizează pentru fiecare activitate de valorificare. Articolul 9Persoana juridică executantă are obligativitatea: a)postării rezultatelor cercetării pe pagina web proprie, întro secţiune special prevăzută pentru acest subiect; b)elaborării de reglementări interne privind modalitatea de valorificare a rezultatelor obţinute în urma activităţilor de cercetare şi dezvoltare tehnologică, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Articolul 10Direcţia de specialitate din cadrul autorităţii de stat pentru cercetare-dezvoltare, în baza unor norme specifice aprobate prin act administrativ al conducătorului acesteia, poate verifica existenţa registrului la nivelul persoanei juridice executante şi modul de înregistrare a rezultatelor de cercetare, precum şi respectarea reglementărilor în vigoare privind valorificarea acestora.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3845/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3845 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu