Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3264 din 15 februarie 1999

pentru aprobarea Normelor metodologice de incadrare a personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic in casele corpului didactic

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 159 din 16 aprilie 1999


SmartCity3


    Ministrul educatiei nationale,
    in baza prevederilor art. 50 si 162 din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si ale art. 5 lit. d) si ale art. 32 alin. 2 lit. e) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic,
    avand in vedere necesitatea unei mai bune adaptari a activitatii casei corpului didactic la cadrul legal existent si la exigentele reformei invatamantului preuniversitar,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice de incadrare a personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic in casele corpului didactic, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    La data intrarii in vigoare a acestui ordin se abroga orice dispozitie contrara normelor metodologice prevazute la art. 1.
    Art. 3
    Directia formarea formatorilor si personal din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, inspectoratele scolare si casele corpului didactic vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                    Ministrul educatiei nationale,
                             Andrei Marga

    ANEXA 1

                             NORME METODOLOGICE
de incadrare a personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic in casele corpului didactic

    Conform art. 11 din Regulamentul de organizare si functionare a caselor corpului didactic, statul de functii poate cuprinde, conform normativelor in vigoare, urmatoarele categorii de personal: director, profesor-metodist, bibliotecar, documentarist, redactor, informatician, ajutor analist-programator, contabil-sef, administrator (functionar administrativ), secretar, personal de difuzare a mijloacelor (carte si auxiliare) educationale, tehnician de intretinere, reparatii audiovizuale si multiplicare, tehnician filmoteca - operator video, conducator auto, personal de intretinere, ingrijire si paza.
    In cadrul casei corpului didactic pot fi normate urmatoarele posturi de personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic:
    1. Director
    Un post de director pentru fiecare casa a corpului didactic.
    Norma de activitate a directorului casei corpului didactic este de 40 de ore saptamanal.
    Directorul beneficiaza de o indemnizatie de conducere conform legii si de rezervarea de catedra.
    2. Profesori-metodisti
    La casa corpului didactic normarea posturilor de profesori-metodisti se realizeaza in functie de numarul de cadre didactice, personal didactic auxiliar si de personal TESA existent la nivelul judetului, respectiv al municipiului Bucuresti (un post la un numar de 1.500 personal didactic si un post la un numar de 2.000 personal didactic auxiliar), care beneficiaza de initiere, formare continua si de perfectionare la nivelul casei corpului didactic, dar nu mai putin de o norma sau minimum o jumatate de norma pentru fiecare arie curriculara prevazuta in Planul-cadru pentru invatamantul obligatoriu, astfel:
    - Limba si comunicare               1/2 - 1 post
    - Matematica si stiinte             1/2 - 1 post
    - Om si societate                   1/2 - 1 post
    - Arte                              1/2 post
    - Educatie fizica si sport          1/2 post
    - Tehnologii                        1/2 post
    - Consiliere si orientare           1/2 - 1 post
    Pentru Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucuresti si pentru casele corpului didactic-pilot se pot norma, pe o perioada determinata sau nedeterminata, si alte posturi didactice, cu avizul inspectoratelor scolare judetene si cu aprobarea Ministerului Educatiei Nationale.
    3. Bibliotecar
    Un post cu studii superioare pentru fiecare biblioteca care are peste 10.000 de volume si 300 de cititori.
    4. Documentarist
    Un post cu studii superioare pentru fiecare casa a corpului didactic.
    5. Redactor
    Un post cu studii superioare pentru fiecare casa a corpului didactic, daca dispune de editura, tipografie, centru de multiplicare (pentru buletine informative, anuale, publicatii cu caracter didactico-stiintific).
    6. Informatician
    Un post cu studii superioare pentru fiecare casa a corpului didactic care dispune de minimum o retea de calculatoare.
    7. Secretar
    Un post cu studii superioare sau medii.
    8. Contabil-sef
    Un post cu studii superioare sau medii, daca este ordonator tertiar de credite.
    9. Administrator (functionar administrativ)
    Un post cu studii medii [administrator, daca in fisa postului figureaza difuzarea mijloacelor (carti si auxiliare) educationale, pentru care exista spatii de depozitare].
    10. Ajutor analist-programator
    Un post cu studii medii pentru fiecare casa a corpului didactic care dispune de minimum o retea de calculatoare.
    11. Tehnician de intretinere, reparatii audiovizuale si multiplicare
    Un post cu studii medii pentru fiecare casa a corpului didactic.
    12. Conducator auto
    Un post cu studii medii pentru fiecare casa a corpului didactic care dispune de masina (autoturism, microbuz, autobuz).
    13. Personal de intretinere, ingrijire si paza (femeie de serviciu, portar, paznic, fochist)
    Normarea se face conform normativelor in vigoare.
    Prezentul normativ constituie normativ maximal. Posturile se utilizeaza in functie de necesitati si sunt avizate anual prin statele de functii de catre inspectoratele scolare si aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale.
    Utilizarea unor posturi pentru desfasurarea anumitor activitati specifice, precum si normarea unor posturi suplimentare se fac cu aprobarea Ministerului Educatiei Nationale, la propunerea inspectoratelor scolare.
    Posturile se normeaza si se pot utiliza in limita numarului maxim de personal si a creditelor bugetare aprobate, conform legii.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3264/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3264 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 3264/1999
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu