E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 306 din 26 februarie 2002

pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 279 din 25 aprilie 2002


SmartCity3


    Ministrul finantelor publice,
    in baza atributiilor prevazute de Hotararea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 61/2001,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, cuprinse in anexa*) care face parte integranta din prezentul ordin.
------------
    *) Anexa se publica ulterior.

    Art. 2
    (1) Reglementarile contabile prevazute la art. 1 se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2003 de catre persoanele juridice prevazute la art. 27 alin. (4) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 61/2001.
    (2) Prezentele reglementari se aplica, de asemenea, si de catre persoanele juridice prevazute la art. 27 alin. (6) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 61/2001, in conditiile prevazute de sectiunea a 7-a a cap. II din prezentele reglementari.
    Art. 3
    (1) Prezentele reglementari se aplica persoanelor juridice care indeplinesc cel putin doua dintre criteriile mentionate mai jos:
    a) cifra de afaceri           pana la 5 milioane euro;
    b) total active               pana la 2,5 milioane euro;
    c) numarul mediu de salariati pana la 50 de salariati.
    (2) Criteriile mentionate la alin. (1) sunt stabilite pe baza situatiilor financiare anuale intocmite la finele anului precedent, dupa cum urmeaza:
    - cifra de afaceri, pe baza datelor inscrise in formularul "Contul de profit si pierdere", incheiat la data de 31 decembrie a anului precedent;
    - total active, pe baza datelor inscrise in formularul "Bilant" incheiat la data de 31 decembrie a anului precedent;
    - numarul mediu de salariati, pe baza datelor inscrise in nota explicativa "Informatii privind salariatii, administratorii si directorii" incheiata la data de 31 decembrie a anului precedent.
    (3) Prezentele reglementari se aplica, de asemenea, si de catre persoanele juridice care, desi depasesc doua dintre criteriile prevazute la alin. (1), nu sunt supuse prevederilor Reglementarilor contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 94/2001, pana la data de 31 decembrie 2005.
    (4) Cifra de afaceri si total active se stabilesc pe baza ratei de schimb lei/euro la sfarsitul exercitiului financiar precedent.
    Art. 4
    Incepand cu exercitiul financiar care se incheie la data de 31 decembrie 2005, daca sunt depasite in 2 ani consecutivi doua dintre criteriile mentionate la art. 3 alin. (1), persoana juridica va aplica Reglementarile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 94/2001, fara posibilitatea de a reveni la reglementarile contabile simplificate.
    Art. 5
    Persoanele juridice care intra sub incidenta prezentelor reglementari pe baza criteriilor de marime au obligatia sa asigure continuitatea aplicarii acestora.
    Art. 6
    Directia de reglementari contabile va lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 7
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2003. Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga pct. I din Normele metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii la microintreprinderi, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.880/2001.

                       Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 306/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 306 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu