E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1775 din 29 noiembrie 2004

privind unele reglementari in domeniul contabilitatii

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 27 din 10 ianuarie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 4 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza art. 3 alin. (1) pct. 40 din Hotararea Guvernului nr. 1.574/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul finantelor publice emite prezentul ordin.

    Art. 1
    Pentru exercitiul financiar al anului 2005 se aplica Reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 306/2002, cu modificarile ulterioare, si Reglementarile contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 94/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    Persoanele juridice care indeplinesc criteriile de marime prevazute la art. 2 alin. (2) din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 94/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica aceste reglementari incepand cu data de 1 ianuarie 2005, astfel:
    a) societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata si societatile/companiile nationale retrateaza situatiile financiare ale anului 2004, urmand sa aplice efectiv reglementarile contabile mentionate in acest articol de la data de 1 ianuarie 2005;
    b) celelalte persoane juridice care indeplinesc criteriile de marime prevazute la art. 2 alin. (2) din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 94/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, altele decat cele prevazute la lit. a), pot opta pentru aplicarea reglementarilor contabile prevazute de acest articol sau pentru aplicarea in continuare a Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, cu modificarile ulterioare.
    Art. 3
    (1) Situatiile financiare ale anului 2004 se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice la urmatoarele termene:
    a) persoanele juridice care aplica Reglementarile contabile armonizate cu directivele Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate, in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar;
    b) persoanele juridice care aplica Reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, cu modificarile ulterioare, inclusiv microintreprinderile, in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar;
    c) persoanele care, de la constituire, nu au desfasurat activitate vor depune o declaratie in acest sens, in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar.
    (2) Persoanele juridice vor procura de la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice discheta continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta, urmand sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice discheta si situatiile financiare anuale listate, semnate si stampilate, impreuna cu o copie de pe raportul administratorului, raportul auditorului financiar sau raportul cenzorilor, dupa caz, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.
    Art. 4
    Pentru asigurarea conformitatii depline cu directivele europene in domeniul contabilitatii, incepand cu data de 1 ianuarie 2006, Directiva a IV-a a Consiliului 78/660/EEC privind conturile anuale ale anumitor tipuri de societati comerciale si Directiva a VII-a a Consiliului 83/349/EEC privind conturile consolidate fac parte integranta din reglementarile contabile aplicabile agentilor economici care nu intra sub incidenta Standardelor Internationale de Raportare Financiara.
    Art. 5
    In conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in Romania, masurile de coordonare prevazute de Directiva a IV-a a Consiliului 78/660/EEC privind conturile anuale ale anumitor tipuri de societati comerciale se aplica urmatoarelor tipuri de persoane juridice:
    a) societatile comerciale prevazute de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, si anume:
    - societatile pe actiuni;
    - societatile in comandita pe actiuni;
    - societatile cu raspundere limitata;
    - societatile in nume colectiv;
    - societatile in comandita simpla;
    b) societatile si companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice care, in baza legilor speciale de organizare, functioneaza pe principiile societatilor comerciale.
    Art. 6
    In conformitate cu prevederile art. 26^3 din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in Romania, conditiile pentru intocmirea conturilor consolidate, potrivit Directivei a VII-a a Consiliului 83/349/EEC privind conturile consolidate, privesc societatile-mama, asa cum sunt definite prin reglementarile specifice.
    Art. 7
    Ministerul Finantelor Publice va elabora precizari pentru aplicarea articolelor din directivele prevazute la art. 4, care permit optiuni cu privire la anumite reguli si tratamente contabile.
    Art. 8
    Directiva a IV-a a Consiliului 78/660/EEC privind conturile anuale ale anumitor tipuri de societati comerciale si Directiva a VII-a a Consiliului 83/349/EEC privind conturile consolidate sunt cuprinse in anexa*) care face parte integranta din prezentul ordin.
------------
    *) Anexa se publica ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 27 bis in afara abonamentului, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucuresti, sos. Panduri nr. 1.

    Art. 9
    Directiva de reglementari contabile va lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 10
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga art. 6, 7 si 8 din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.827/2003 privind modificarea si completarea unor reglementari in domeniul contabilitatii, publicat Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 53 din 22 ianuarie 2004.

                      p. Ministrul finantelor publice,
                            Gheorghe Gherghina,
                             secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1775/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1775 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu