Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 30 din 27 martie 2006

pentru aprobarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 872 din 15 decembrie 2009



CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - Prezentul regulament stabileşte veniturile care se constituie ca surse proprii de finanţare ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumită în continuare C.N.V.M., potrivit următoarelor acte normative:

- Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2002, aprobată şi modificată prin Legea nr. 514/2002, modificat şi completat prin Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare;

- Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările si completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 297/2004.

Art. 2. - Constituirea veniturilor proprii se face în conformitate cu prevederile art. 13 din Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumit în continuare Statutul C.N.V.M.

Art. 3. - (1) C.N.V.M, stabileşte si modifică nivelul cotelor si tarifelor prevăzute în Statutul C.N.V.M', la art. 13 alin. (2) lit. a)-d), alin. (4), precum şi la alin. (5) al aceluiaşi articol, în cadrul limitei maxime.

(2) Cuantumul tarifelor prevăzute la art. 13 alin. (2) lit. f), g) şi j) din Statutul C.N.V.M, este stabilit prin prezentul regulament.

(3)  Cuantumul tarifelor şi veniturilor prevăzute în Statutul C.N.V.M, la art. 13 alin. (2) lit. e) şi k) şi alin. (4) privind cuantumul tarifelor pentru tranzacţiile cu instrumente financiare derivate derulate în cadrul oricărui sistem alternativ de tranzacţionare se stabileşte de C.N.V.M, ca anexă la bugetul propriu de venituri şi cheltuieli şi se aprobă de Parlamentul României.

CAPITOLUL II

Determinarea, încasarea si gestionarea veniturilor C.N.V.M.

Art. 4. - (1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M, pentru tranzacţiile derulate pe orice piaţă reglementată şi în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare, cu excepţia pieţelor reglementate de instrumente financiare derivate, este evidenţiat la pct. 1 din anexa care face parte integrantă din prezentul regulament.

(2)  Sumele provenind din cota prevăzută la alin. (1) se suportă de cumpărător şi se calculează zilnic de către:

- operatorii de piaţă, pentru tranzacţiile efectuate pe pieţele reglementate administrate de aceştia;

- operatorii de sistem, pentru tranzacţiile efectuate în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare administrate de aceştia.

(3)  Entităţile prevăzute la alin. (2) au obligaţia să încaseze de la toţi participanţii care au acces la tranzacţionare pe pieţele reglementate şi/sau care tranzacţionează în cadrul sistemelor alternative   de   tranzacţionare   sumele   reprezentând   cota prevăzută la alin. (1), aplicată la valoarea tranzacţiilor zilnice, şi să efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.

(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel târziu până la data de 25 a fiecărei luni calendaristice, corespunzător volumului tranzacţiilor din luna precedentă, fără deducerea comisioanelor bancare din obligaţia de plată.

(5) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M, pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare, cu excepţia tranzacţiilor cu instrumente financiare derivate, este evidenţiat la pct. 6.12 din anexă.

(6)  Sumele provenind din cota prevăzută la alin. (5) se suportă de cumpărător şi se calculează zilnic de către intermediari.

(7) Intermediarii de la alin. (6) au obligaţia să încaseze de la toţi clienţii pentru care efectuează tranzacţii în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare sumele reprezentând cota prevăzută la alin. (5) aplicată la valoarea tranzacţiilor zilnice şi să efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.

Art. 5. - (1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M, din valoarea activului net înregistrat de organismele de plasament colectiv (O.P.C.V.M.) sau de către alte organisme de plasament colectiv (A.O.P.C), al căror stat de origine este România şi care sunt înregistrate la C.N.V.M., este evidenţiat la pct. 2 din anexă.

(2) Baza de calcul la care se aplică cota prevăzută la alin. (1) este reprezentată de valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (O.P.C.V.M.) şi a altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.) înregistrate la C.N.V.M., calculată de societatea de administrare a investiţiilor, de societatea de investiţii autoadministrată sau de către A.O.P.C. autoadministrat, după caz, şi certificată de depozitar pentru ultima zi lucrătoare a fiecărei luni calendaristice.

(3)  Suma lunară datorată C.N.V.M, se calculează pe baza valorii activului net, în conformitate cu prevederile alin. (2), şi se determină conform formulei:

       

        Valoare activ net                   

____________________  x   nivel cota (%)

                  12

(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel mai târziu până la data de 25 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă.

(5) Sumele provenite din cota prevăzută la alin. (1) se virează de către societăţile de administrare a investiţiilor (S.A.L) pentru O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. aflate în administrarea sa şi de către O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. autoadministrate.

Art. 6. - (1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M, pentru ofertele publice de vânzare este evidenţiat la pct. 3 din anexă.

(2) Sumele provenite din cota prevăzută la alin. (1) se calculează  la valoarea determinată  pe  baza subscrierilor realizate şi se virează de către ofertant la data închiderii derulării ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.

*) Republicat în temeiul art. 3 din Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 54/2009 privind aprobarea Regulamentului nr. 7/2009 pentru modificarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 29 octombrie 2009, dându-se textelor o nouă numerotare.

Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006 pentru aprobarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 306 din 5 aprilie 2006 şi a fost modificat şi completat prin:

- Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 86/2007 pentru aprobarea Regulamentului nr. 7/2007 de modificare a Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 622 din 10 septembrie 2007;

- Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 54/2009 privind aprobarea Regulamentului nr. 7/2009 pentru modificarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 29 octombrie 2009.

Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006, a fost rectificat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 861 din 10 decembrie 2009.

 (3) Dovada plăţii corecte a sumelor prevăzute la alin. (2) se prezintă la C.N.V.M, o dată cu raportul privind rezultatele ofertei.

Art. 7. - (1) Nivelul cotelor percepute de C.N.V.M, pentru ofertele publice de cumpărare, respectiv de preluare, este evidenţiat la pct. 4 din anexă.

(2)  Sumele provenite din aplicarea cotelor prevăzute la alin. (1) se calculează la valoarea determinată pe baza subscrierilor realizate în ofertele publice de cumpărare, respectiv de preluare, şi se virează de către ofertant la data închiderii derulării ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.

(3) Dovada plăţii corecte a sumelor prevăzute la alin. (2) se prezintă la C.N.V.M, o dată cu raportul privind rezultatele ofertei.

Art. 8. - (1) Sumele provenite din aplicarea tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. e) din Statutul C.N.V.M, precum şi din aplicarea tarifelor pentru tranzacţiile derulate cu instrumente financiare derivate în cadrul oricărui sistem alternativ de tranzacţionare se calculează şi se reţin lunar de către operatorii de piaţă şi/sau operatorii de sistem de la fiecare parte contractantă şi se virează de către aceştia în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu până la data de 25 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă.

(2) Sumele provenite din aplicarea tarifelor pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate cu instrumente financiare derivate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare se calculează şi se reţin lunar de către intermediari de la fiecare client şi se virează de către aceştia în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu până la data de 25 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă.

Art. 9. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. f) din Statutul C.N.V.M., privind operaţiunile efectuate de C.N.V.M., sunt evidenţiate la pct. 5.1-5.7 din anexă.

(2) Eliberarea actelor individuale se va face cu condiţia prezentării către C.N.V.M, a dovezii achitării sumelor datorate, cu excepţia cazului în care dovada achitării este cerută ca document de autorizare/avizare/aprobare/înregistrare/atestare.

Art. 10. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. g) şi j) din Statutul C.N.V.M, sunt evidenţiate la pct. 6 şi 8 din anexă.

(2)   Sumele percepute pentru monitorizarea entităţilor autorizate şi supravegheate de C.N.V.M, se determină prin aplicarea cotei prevăzute la pct. 6.1 din anexă şi au drept bază de calcul veniturile din exploatare obţinute lunar din activităţile autorizate de C.N.V.M, realizate de acestea, calculate conform reglementărilor contabile elaborate de C.N.V.M.

(3) Sumele datorate conform alin. (2) se virează trimestrial, până la data de 25 a primei luni din trimestrul următor celui pentru care se datorează, în contul indicat de C.N.V.M. In cazul în care aceste sume se plătesc anticipat astfel:

a) pentru trimestrul I, până la data de 25 martie inclusiv;

b) pentru trimestrul II, până la data de 25 iunie inclusiv;

c) pentru trimestrul III, până la data de 25 septembrie inclusiv;

d) pentru trimestrul IV, până la data de 25 decembrie inclusiv, se acordă o reducere de 5%.

(4) Sumele provenite din tarifele de examinare şi de coordonare a activităţii de formare profesională se calculează prin aplicarea la veniturile încasate de la beneficiarii serviciilor, de către organismele de formare profesională atestate de C.N.V.M., a cotei evidenţiate la pct. 6.1.1 din anexă.

(5) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevăzute la pct. 6.3, 6.8, 6.9, precum şi la pct. 8.1 din anexă se achită de beneficiarii serviciilor la data efectuării operaţiunilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.

(6) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevăzute la pct. 6.4 şi 6.10 din anexă se achită de către beneficiarii serviciilor anticipat, în contul indicat de C.N.V.M.

(7) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevăzute la pct. 6.11, precum şi la pct. 8.2 din anexă se achită de beneficiarii serviciilor, în contul indicat de C.N.V.M.

(8) Emitenţii valorilor mobiliare care se radiază din evidenţele C.N.V.M. în baza unor acte individuale emise în cursul primului semestru al unui an calendaristic vor plăti 50% din tariful de menţinere a valorilor mobiliare prevăzut la pct. 6.5 din anexă pentru acel an calendaristic.

(9) Pentru perioada cuprinsă între deschiderea procedurii de insolvenţă, astfel cum este ea reglementată de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, şi reinserţia debitorului în activitatea comercială sau, după caz, trecerea la faliment în condiţiile legii, obligaţia de plată prevăzută la pct. 6.5 din anexă se suspendă.

Art. 11. - (1) Veniturile proprii ale C.N.V.M, se utilizează potrivit destinaţiei prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al C.N.V.M., aprobat anual de Parlamentul României, potrivit prevederilor art. 14 alin. (3) din Statutul C.N.V.M.

(2) Utilizarea veniturilor proprii încasate de C.N.V.M, se face conform prevederilor Statutului C.N.V.M, şi ale reglementărilor C.N.V.M, emise în aplicarea legii.

(3)   Veniturile proprii rămase neutilizate la închiderea exerciţiului bugetar rămân la dispoziţia C.N.V.M., urmând să fie folosite în anul următor, conform prevederilor art. 14 alin. (4) din Statutul C.N.V.M.

CAPITOLUL III

Incasarea veniturilor proprii

Art. 12. - (1) Entităţile care datorează sumele prevăzute la art. 4, 5, 8 şi art. 10 alin. (2) şi (4) au obligaţia să informeze C.N.V.M, prin situaţii lunare întocmite în baza datelor prevăzute la alin. (2).

(2)  Situaţiile lunare se transmit în formă scrisă şi în format electronic până la data de 25 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă şi vor conţine cel puţin următoarele:

a) datele de identificare a debitorului;

b) categoria de venit;

c) scadenţa plăţii;

d) baza de calcul;

e) nivelul cotei/comisionului;

f) cuantumul sumei datorate, din care suma achitată, inclusiv data şi numărul documentului de plată, după caz;

g) observaţii;

h) semnăturile autorizate.

(3)  Entităţile care datorează sumele prevăzute la art. 10 alin. (2) au obligaţia să transmită, cel târziu până la data de 25 a lunii următoare, balanţa de verificare din care să rezulte distinct veniturile din exploatare.

Art. 13. - (1) In cazul constatării unor diferenţe între datele raportate şi situaţia rezultată în urma verificărilor efectuate, C.N.V.M, solicită în scris debitorului în cauză clarificările şi corecturile ce se impun.

(2) Debitorul este obligat să răspundă solicitării în termen de 5 zile lucrătoare, iar C.N.V.M, va recalcula obligaţia de plată, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

CAPITOLUL IV

Penalităţi şi sancţiuni

Art. 14. - Pentru nevirarea sumelor prevăzute în prezentul regulament la termenele stabilite, C.N.V.M, va calcula penalităţi pe zi de întârziere, în conformitate cu legislaţia aplicată veniturilor bugetare.

Art. 15. - (1) In cazul neraportării în termenele stabilite a datelor necesare pentru calcularea veniturilor C.N.V.M, se aplică următoarele penalităţi:

a)  majorarea cu 10% a sumei datorate, pentru întârzieri de cel mult 30 de zile calendaristice;

b)  majorarea cu 30% a sumei datorate, pentru întârzieri cuprinse între 31 şi 60 de zile calendaristice;

c) majorarea cu 50% a sumei datorate, pentru întârzieri de peste 60 de zile calendaristice.

(2) In cazul raportării eronate a bazei de calcul, C.N.V.M, aplică o penalitate de 50% la diferenţele constatate, la care se adaugă în mod corespunzător şi penalităţile prevăzute la art. 14.

Art. 16. - Pentru neplata sumelor datorate la termenele şi în condiţiile stabilite prin prezentul regulament sau pentru întârzieri de peste 90 de zile în condiţiile art. 15 alin. (1), C.N.V.M, va recurge la executarea silită a acestora, potrivit legii, şi poate hotărî, după caz, sancţionarea entităţilor respective în conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul C.N.V.M.

Art. 17. - Sumele rezultate din penalităţile aplicate corespunzător art. 14 şi 15, precum şi cele menţionate la pct. 7 din anexă se constituie ca venit al C.N.V.M. în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. h) din Statutul C.N.V.M.

CAPITOLUL V

Dispoziţii finale

Art. 18. - (1) C.N.V.M, poate actualiza semestrial nivelul tarifelor percepute în conformitate cu evoluţia indicatorilor macroeconomici care stau la baza fundamentării bugetului de stat.

(2) C.N.V.M, poate încasa în valută (EUR sau USD la cursul Băncii Naţionale a României din ziua plăţii) tarifele şi cotele datorate de către entităţile din state membre care urmează să fie înregistrate în Registrul C.N.V.M, şi să tranzacţioneze pe piaţa de capital, prestând servicii pe teritoriul României.

(3) Tarifele prevăzute în anexă se aplică pentru actele individuale emise începând cu data intrării în vigoare a prezentului regulament.

Art. 19. - Tarifele achitate de entităţile reglementate şi supravegheate de C.N.V.M, nu se restituie acestora în cazul respingerii, prin decizie motivată, a cererii de autorizare/avizare/atestare/înregistrare.

Art. 20. - Cota prevăzută la art. 4 alin. (1) se aplică tuturor tranzacţiilor efectuate în cadrul sistemelor de tranzacţionare administrate de Societatea Comercială „BVB" - S.A., urmând a fi încasată de Societatea Comercială „BVB" - S.A. şi virată, conform art. 4 alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.

Art. 21. - (1) Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării acestuia şi a ordinului de aprobare a acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi publicat în Buletinul C.N.V.M, şi pe site-ul C.N.V.M, (www.cnvmr.ro).

(2) La data intrării în vigoare a prezentului regulament se abrogă Regulamentul nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 248 din 28 martie 2005, şi Regulamentul nr. 12/2005 de modificare a Regulamentului nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 56/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 929 din 18 octombrie 2005.

ANEXA la regulament

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

1.

Cotă de cel mult 0,08% din valoarea tranzacţiilor derulate pe orice piaţă reglementată, suportate de către cumpărător, cu excepţia pieţelor reglementate de instrumente financiare derivate

Cota prevăzută la alin. (2) lit. a) şi e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2002, aprobată prin Legea nr. 514/2002, se aplică şi sistemelor alternative de tranzacţionare.

a) Cotă din valoarea tranzacţiilor derulate pe pieţele reglementate şi/sau în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare;

b) Cotă din valoarea tranzacţiilor:

- cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni;

- cu drepturi de preferinţă;

- cu drepturi de alocare;

c) Cotă din valoarea tranzacţiilor cu titluri de stat derulate pe pieţele reglementate şi în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare

0,08%

0,04%

0,04%

0,04%

0,0004%

2.

Cotă de cel mult 0,1% din valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare

Cota prevăzută la alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2002, aprobată prin Legea nr. 514/2002, se aplică şi altor organisme de plasament colectiv, altele decât organismele de plasament colectiv în valori mobiliare {O.P.C.V.M.)

Cota asupra activului net al organismelor de plasament colectiv (O.P.C.)

0,1%

3.

Cotă de cel mult 0,5% din valoarea ofertelor publice de vânzare*)

*) Nu se aplică pentru cazurile prevăzute la art. 15 alin. (1) lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din Regulamentul C.N.V.M, nr. 1/2006.

Cotă de cel mult 0,5% din valoarea ofertelor publice de vânzare*)

Cotă din valoarea ofertelor publice de vânzare în vederea admiterii la tranzacţionare pe pieţe reglementate şi sisteme alternative de tranzacţionare *)

*) Se aplică şi în cazul ofertelor publice transfrontaliere efectuate de un emitent pentru care România este stat membru de origine şi care intenţionează să deruleze o ofertă publică de vânzare/admitere la tranzacţionare pe o piaţă dintr-un stat membru, altul decât România.

0,5%

0,1%

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută

conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

4.

Cotă de cel mult 2% din valoarea ofertelor publice de cumpărare-preluare

a) cotă din valoarea ofertei publice de cumpărare

b) cotă din valoarea ofertei publice de preluare

1,50%

2%

5.

Tarife percepute la activităţile pentru care se emite de către C.N.V.M, un act individual

5.1.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare

5.1.1.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a societăţilor de servicii de investiţii financiare/sucursalelor intermediarilor

15.000 lei

5.1.2.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a:

- consultanţilor de investiţii:

• persoane fizice

• persoane juridice

- traderilor

2.500 lei

7.500 lei

7.500 lei

5.1.3.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare/validare a:

- conducătorilor;

- membrilor consiliului de administraţie al operatorului de piaţă, depozitarului central, casei de compensare şi contrapărţii centrale;

- reprezentantului compartimentului de control intern;

- agentului pentru servicii de investiţii financiare.

Notă:

Tariful se va percepe pentru fiecare persoană fizică autorizată în parte.

5.000 lei

5.000 lei

1.000 lei

1.000 lei

5.1.4.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a societăţilor de administrare a investiţiilor/sucursalelor societăţilor de administrare a investiţiilor

15.000 lei

5.1.5.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a fondurilor deschise de investiţii

10.000 lei

5.1.6.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a societăţii de investiţii care:

- sunt administrate de o societate de administrare a investiţiilor (S.A.L)

- se autoadministrează

20.000 lei

30.000 lei

5.1.7.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a operatorilor de:

- piaţă

- sistem

150.000 lei

50.000 lei

5.1.8.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare/aprobare a autorizării pieţelor reglementate, de constituire şi administrare de un sistem alternativ de tranzacţionare

25.000 lei

5.1.9.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a depozitarilor centrali, a caselor de compensare şi a contrapărţilor centrale

200.000 lei

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută

conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

5.1.10.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a vehiculelor investiţionale:

a) societăţilor de securitizare:

- pentru constituire

- pentru funcţionare

b) constituirea şi funcţionarea unui fond de securitizare

20.000 lei

10.000 lei

20.000 lei

5.1.11.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a societăţilor de administrare a vehiculelor investiţionale:

a) de constituire

b) de funcţionare

10.000 lei

5.000 lei

5.1.12.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a societăţilor de management de portofoliu al unor vehicule investiţionale

15.000 lei

5.1.13.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii

de:

- autorizare a modificării în modul de organizare şi

funcţionare/a condiţiilor avute în vedere la data

autorizării entităţilor autorizate, reglementate şi

supravegheate*)

*) Tariful se percepe pentru fiecare înfiinţare/desfiinţare de sedii secundare.

1.000 lei

5.1.14.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a modificărilor intervenite în conţinutul minim al reglementărilor interne ale societăţilor de administrare a investiţiilor şi ale O.P.C. autoadministrate

1.000 lei

5.1.15.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a:

- dobândirii unei participaţii calificate în cadrul entităţilor autorizate, altele decât operatorii de piaţă şi depozitarii centrali

- intenţiei de achiziţie a 5% din drepturile de vot la un operator de piaţă şi la un depozitar central

Notă:

Obligaţia de plată a acestui tarif revine persoanei care solicită

C.N.V.M, aprobarea dobândirii/majorării participaţiei calificate.

5.000 lei

50.000 lei

5.1.16.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare ca investitor calificat:

- persoană fizică

- persoană juridică

5.000 lei

10.000 lei

5.1.17.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a reglementărilor emise de operatorii de piaţă, operatorii de sistem, depozitarii centrali, casele de compensare, contrapărţile centrale

5.000 lei

5.1.18.

Aprobarea anunţului preliminar pentru ofertele publice

1.000 lei

5.1.19.

Aprobarea anunţului întocmit în vederea exercitării dreptului prevăzut la art. 206 din Legea nr. 297/2004

Aprobarea anunţului întocmit în vederea exercitării dreptului prevăzut la art. 207 din Legea nr. 297/2004

20.000 lei

0 lei

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută

conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

5.1.20.

Aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, în condiţiile în care admiterea nu este precedată de o ofertă publică

5.000 lei

5.1.21.

Aprobarea prospectului simplificat întocmit pentru cazurile prevăzute la art. 15 alin. (1) lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din Regulamentul C.N.V.M, nr. 1/2006

3.000 lei

5.1.22.

Aprobarea prospectului simplificat întocmit pentru cazul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) pct. 5 din Regulamentul C.N.V.M, nr. 1/2006, pentru valorile mobiliare oferite, alocate sau care urmează să fie alocate:

- cu titlu gratuit

- cu titlu oneros

3.000 lei

0,5% din valoarea

acestora, dar nu mai puţin de 3.000 lei

5.1.23.

Aprobarea prospectului preliminar în vederea evaluării succesului unei viitoare oferte

2.500 lei

5.1.24.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de autorizare a agenţilor care reprezintă interesele deţinătorilor de obligaţiuni ipotecare/instrumente financiare securitizate

7.500 lei

5.2.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de avizare

5.2.1.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de avizare depozitar al activelor O.P.C.

20.000 lei

5.2.2.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înregistrare a:

- altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C);

- O.P.C. nearmonizate din state membre/O.P.C. din state nemembre

10.000 lei

5.2.3.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de avizare a modificărilor aduse documentelor depuse în vederea înregistrării la C.N.V.M, a entităţilor menţionate la pct. 5.2.1 şi 5.2.2

1.000 lei

5.2.4.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de avizare a agenţilor de distribuţie ai S.A.L

500 lei

5.2.5.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de avizare a transferurilor directe prevăzute la art. 81 alin. (1) lit. g* din Regulamentul C.N.V.M, nr. 13/2005

0,15% din valoarea transferurilor, dar nu mai puţin de 5.000 lei

5.3.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înregistrare a grupurilor la C.N.V.M.

10.000 lei

5.3.1.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de radiere din evidenţele C.N.V.M, a grupurilor

1.000 lei

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută

conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

5.4.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de validare a agentului care reprezintă interesele deţinătorilor de obligaţiuni/instrumente financiare securitizate

2.500 lei

5.5.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de confirmare a calităţii de operator independent

5.000 lei

5.6.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de avizare a delegării de către S.A.I./O.P.C. autoadministrate a activităţilor prevăzute la art. 55 alin. (1) din Legea nr. 297/2004, cu modificările şi completările ulterioare

10.000 lei

5.7.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înscriere în Registrul C.N.V.M.

5.7.1.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înscriere în Registrul C.N.V.M, a entităţilor ce se autorizează/avizează de C.N.V.M., pentru:

- persoane juridice

- persoane fizice

1.000 lei

100 lei

5.7.2.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înscriere în Registrul C.N.V.M, a entităţilor care nu sunt subiect al autorizării/avizării C.N.V.M.

5.7.2.1.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înscriere în Registrul C.N.V.M, a instituţiilor de credit din România ca intermediar

20.000 lei

5.7.2.2.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înscriere a administratorilor speciali/lichidatorilor/evaluatorilor/experţilor independenţi:

- persoane fizice

- persoane juridice

1.000 lei

5.000 lei

5.7.2.3.

Operarea în Registrul C.N.V.M, a modificărilor în modul de organizare şi funcţionare a entităţilor menţionate la pct. 5.7'.2.1-5.7.2.2

1.000 lei

5.7.2.4.

Emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de înscriere a agenţiilor de rating şi a sucursalelor acestora

15.000 lei

5.7.3.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de formare profesională

5.7.3.1.

Emiterea unui act individual care atestă calitatea de organism de formare profesională

10.000 lei

5.7.3.2.

Emiterea unui act individual care atestă modificarea condiţiilor de autorizare a organismelor de formare profesională

2.500 lei

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută

conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

5.7.3.3.

Emiterea unui act individual care atestă formarea profesională a persoanelor fizice

100 lei

5.7.3.4.

Modificarea deciziei de autorizare a cursului organizat de organismele de formare profesională

200 lei

5.7.4.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de retragere a autorizaţiei/avizului/atestatului la cererea entităţii

Retragerea autorizaţiilor/avizelor/atestatelor la solicitarea entităţilor respective, astfel:

- persoane fizice

- persoane juridice

200 lei

1.000 lei

5.7.5.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de radiere, la cererea entităţii, a fiecăruia dintre instrumentele financiare înregistrate la C.N.V.M.

500 lei

5.7.6.

Tarif perceput pentru emiterea atestatului de radiere, la cererea agenţilor de distribuţie ai S.A.L

200 lei

5.7.7.

Tarif perceput pentru emiterea unui act individual de soluţionare a cererii de interpretare oficială a reglementărilor

Emiterea avizelor la răspunsuri oficiale la chestiuni privind aplicarea legii şi a normelor reglementare

7.500 lei

5.7.8.

Tarif perceput pentru emiterea de acte individuale, altele decât cele menţionate expres în prezenta anexă

1.000 lei

5.7.9.

Tarif perceput pentru acordarea de consultanţă de către C.N.V.M., pentru întocmirea documentaţiei aferente autorizaţiilor, avizelor, atestatelor, ofertelor publice, în baza unei cereri

1.000 lei

6.

Tarife percepute pentru prestarea de servicii către entităţile supravegheate sau terţe persoane

6.1.

Cotă aplicată la veniturile din exploatare percepută pentru monitorizarea entităţilor supravegheate, cu excepţia societăţilor de investiţii

Societăţi de servicii de investiţii financiare cu activităţile lor/ S.A.I./societăţi de administrare a vehiculelor investiţionale/traderi/operatori de piaţă/operatori de sistem/depozitari centrali cu activităţile lor/casa de compensare/contraparte centrală/instituţii de credit/intermediari şi societăţi de administrare a investiţiilor din statele membre sau nemembre înregistrate în Registrul C.N.V.M, pentru activităţile desfăşurate în România/consultanţi de investiţii/depozitari

1% din veniturile din exploatare obţinute din activităţi monitorizate de C.N.V.M.

6.1.1.

Organisme de formare profesională

30% din veniturile încasate de la beneficiarii cursurilor de formare

6.2.

Tarif pentru eliberarea de duplicate ale actelor individuale emise de C.N.V.M.

5 lei/pagină

6.3.

Tarif pentru eliberarea de copii ale documentelor cu caracter public referitoare la emitenţii de valori mobiliare şi la instrumentele financiare, aflate în păstrarea si administrarea C.N.V.M.

Persoane fizice/juridice interesate

- pe suport hârtie

- pe suport magnetic

0,5 lei/pag.

0,5 lei/pag. fiecărui fişier conţinut, plus costul suportului

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută conform Regulamentului C.N.V.M, nr. 7/2006

6.4.

Tarif pentru înregistrarea la C.N.V.M, a fiecăruia dintre instrumentele financiare prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 11 lit. a) şi pct. 12 din Legea nr. 297/2004*)

*) Pentru exerciţiul financiar 2010, nivelul tarifului pentru înregistrarea la C.N.V.M, a titlurilor de stat este 0.

1.000 lei

6.5.

Tarif de menţinere a valorilor mobiliare la C.N.V.M, pentru:

- societăţi cu capital social/valoare emisiune de până la 200.000 lei inclusiv

350 lei/an

- societăţi cu capital social/valoare emisiune peste 200.000 lei, până la 300.000 lei inclusiv

500 lei/an

- societăţi cu capital social/valoare emisiune peste 300.000 lei, până la un milion lei inclusiv

1.000 lei/an

- societăţi cu capital social/valoare emisiune peste un milion, până la 5 milioane inclusiv

2.000 lei/an

- societăţi cu capital social/valoare emisiune peste 5 milioane, până la 10 milioane inclusiv

3.000 lei/an

- societăţi cu capital social/valoare emisiune peste 10 milioane

4.000 lei/an

6.6.

Tarif perceput pentru activităţile de distribuire pe teritoriul României a titlurilor de participare emise de O.P.C.VM. pentru fiecare subfond al unui fond compartimentat

1.000 lei/an pentru fiecare subfond al unui fond compartimentat (umbrella fund)

6.7.

Tarif perceput pentru activitatea de distribuire pe teritoriul României a titlurilor de participare emise de O.P.C. nearmonizate din state membre/O.P.C. din state nemembre

5.000 lei/an

6.8.

Tarif pentru publicarea unor documente pe website-ul C.N.V.M.*)

*) Nu se aplică rapoartelor transmise, în conformitate cu prevederile art. 112 din Regulamentul C.N.V.M, nr. 1/2006 de entităţile ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată.

Persoane fizice si juridice prevăzute în reglementările C.N.V.M.

60 lei/pagină, dar nu mai puţin de 180 lei

6.9.

Tarif pentru accesarea anumitor secţiuni ale website-ului C.N.V.M.

35 lei/lună

6.10.

Tarif perceput pentru acordarea de consultanţă, la cerere, de către C.N.V.M. în vederea înfiinţării unei entităţi supuse autorizării/avizării de către C.N.V.M.

1.000 lei

6.11.

Tarif perceput pentru organizarea de cursuri şi seminarii realizate de Centrul de Cercetare şi Formare Profesională din cadrul C.N.V.M.

Tariful/participant se stabileşte prin decizie a C.N.V.M., pentru fiecare curs/seminar sau categorie de curs/seminar

Nr. crt.

Categoria de venituri, conform art. 13 din Statutul C.N.V.M.

Felul operaţiunii/entităţii

Nivelul tarifului (lei)/ cotă percepută

conform Regulamentului

C.N.V.M, nr. 7/2006

6.12.

Tarif pentru monitorizarea tranzacţiilor efectuate în afara pieţelor reglementate/sistemelor alternative de tranzacţionare

0,15% din valoarea

tranzacţiilor raportate

7.

Penalităţi stabilite prin reglementări proprii ca sancţiuni patrimoniale

Entităţile supuse supravegherii C.N.V.M.

0,15% pentru fiecare zi de întârziere

8.

Activităţi de editură, publicitate, multiplicare

8.1.

Tarif perceput pentru publicarea în Buletinul C.N.V.M, (forma tipărită şi forma electronică)

a) acte individuale privind entităţile autorizate de C.N.V.M.:

b) declararea furtului de valori mobiliare sau instrumente financiare

c) rapoarte cerute de C.N.V.M, privind operaţiuni reclamate şi rapoarte curente ale societăţilor admise la tranzacţionare care conţin până la două pagini

d) rapoarte cerute de C.N.V.M, privind operaţiuni reclamate şi rapoarte curente ale societăţilor admise la tranzacţionare care conţin peste două pagini

50 lei/pag.

25 lei/pag.

150 lei

60 lei/pag.

8.2.

Tarif perceput pentru vânzarea de ghiduri, broşuri şi alte materiale de specialitate

Tariful se stabileşte prin decizie a C.N.V.M, pentru fiecare material


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 30/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 30 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 30/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu