Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3 din 17 iulie 2006

pentru aprobarea modelelor situatiilor financiare periodice si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora, aplicabile institutiilor financiare nebancare

ACT EMIS DE: BANCA NATIONALA A ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 643 din 26 iulie 2006



Având în vedere prevederile art. 18 şi 47 din titlul I - Dispoziţii privind activitatea de creditare desfăşurată de instituţii financiare nebancare al părţii I din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 266/2006,

în temeiul prevederilor art. 72 din titlul I al părţii I din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 266/2006, şi ale art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României,

Banca Naţională a României emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă şi se dispune aplicarea modelelor situaţiilor financiare periodice şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, aplicabile instituţiilor financiare nebancare, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Modelele situaţiilor financiare periodice şi normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, prevăzute la art. (1), se aplică începând cu trimestrul al III-lea al anului 2006 instituţiilor financiare nebancare persoane juridice române şi sucursalelor din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice străine, înscrise în Registrul general, denumite în continuare instituţii financiare nebancare.

Art. 3. - (1) Administratorii, directorii financiar-contabili, contabilii-şefi, orice alte persoane care au obligaţia gestionării patrimoniului instituţiilor financiare nebancare răspund, potrivit legii, pentru însuşirea şi aplicarea corectă a acestor reglementări.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) răspund pentru:

a)  adaptarea corespunzătoare a programelor informatice utilizate pentru prelucrarea datelor financiar-contabile;

b)   adaptarea evidenţelor tehnico-operative la cerinţele privind întocmirea situaţiilor financiare periodice;

c) exactitatea şi realitatea datelor care sunt prelucrate, respectiv înscrise în aceste situaţii.

Art. 4. - Situaţiile financiare periodice ale instituţiilor financiare nebancare se întocmesc trimestrial şi se depun la Banca Naţională a României - Direcţia supraveghere la termenele şi în forma stabilite prin normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea situaţiilor financiare periodice ce fac obiectul aprobării prin prezentul ordin.

Art. 5. - Nerespectarea prevederilor prezentului ordin atrage aplicarea măsurilor şi a sancţiunilor prevăzute de titlul I al părţii I din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 266/2006.

Guvernatorul Bancii Naţionale a României,

Mugur Constantin Isărescu

ANEXĂ

MODELELE SITUAŢIILOR FINANCIARE PERIODICE Şl NORMELE METODOLOGICE

privind întocmirea si utilizarea acestora, aplicabile instituţiilor financiare nebancare

I. Intocmirea situaţiilor financiare periodice

1.   Prezentarea situaţiilor financiare periodice este standardizată, iar informaţiile pe care acestea le furnizează sunt sintetizate în antet, pe linii şi pe coloane.

In antetul situaţiilor figurează următoarele informaţii:

a)  datele de identificare a instituţiei financiare nebancare (denumirea, adresa, numărul de înregistrare la registrul comerţului, codul unic de înregistrare);

b)  termenul pentru care se întocmesc situaţiile;

c)   numărul filei (o situaţie poate avea una sau mai multe file);

d)   zona geografică de activitate a instituţiei financiare nebancare, respectiv activitatea desfăşurată pe teritoriul naţional („N"), activitatea desfăşurată în străinătate („S") şi activitatea globală („G");

e)   moneda în care sunt întocmite situaţiile. Situaţiile se întocmesc în RON:

e1) - indicativul „Lei" din formular arată că situaţia este întocmită pentru operaţiunile în lei;

e2) - indicativul „Devize" din formular semnifică faptul că situaţia se referă la operaţiunile în devize, în contravaloare lei, după conversia în lei a sumelor exprimate în toate celelalte unităţi monetare.

II. Semnarea, verificarea şi depunerea situaţiilor financiare periodice

2.   Situaţiile financiare periodice vor fi semnate de administratorul instituţiei financiare nebancare sau de conducătorul   instituţiei   financiare   nebancare   si   de conducătorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de către înlocuitorii lor de drept.

3.   Conducătorul compartimentului financiar-contabil are obligaţia să verifice respectarea reglementărilor în materie în vigoare, precum şi a prevederilor din prezentele norme metodologice, să asigure respectarea corelaţiilor în cadrul fiecărui formular şi între indicatorii din formulare, urmărind realitatea datelor ce se raportează prin situaţiile financiare periodice.

4.   Instituţiile financiare nebancare vor depune la Banca Naţională a României, într-un exemplar, următoarele situaţii financiare periodice:

a)  Elemente bilanţiere şi extrabilanţiere (angajamente) - mod. 1;

b)  Elemente de venituri şi cheltuieli - mod. 2;

c)  Indicatori de activitate - date informative - mod. 3;

d)   Indicatori privind criteriile de înscriere în Registrul special - mod. 4.

5.   a) Situaţiile financiare periodice se întocmesc şi se prezintă atât în formă letrică (pe suport hârtie), cât şi pe suport magnetic (dischete HD-1, 44 Mb.).

Banca Naţională a României va publica pe site-ul propriu fişierele cuprinzând modelele tuturor formularelor ce trebuie completate şi care constituie baza pentru obţinerea, prin listare, a formei letrice a acestora. Modificarea, în orice fel, a structurii fişierelor este interzisă.

b) Situaţiile financiare periodice depuse la Banca Naţională a României vor fi însoţite de o copie de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice semnată de conducătorul   instituţiei   financiare   nebancare   si   de conducătorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de către reprezentanţii legali ai acestora.

c) In adresa de înaintare a situaţiilor financiare periodice către Banca Naţională a României, semnată de conducătorul instituţiei financiare nebancare şi de către cel al compartimentului financiar-contabil, se va preciza că toate formularele de pe suport hârtie sunt identice cu cele de pe suport magnetic.

6. Instituţiile financiare nebancare care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării şi până la data pentru care se întocmeşte raportarea nu elaborează situaţii financiare periodice pentru perioadele în cauză, urmând să depună la Banca Naţională a României o declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte acest lucru şi care să cuprindă următoarele date de identificare a instituţiei financiare nebancare:

a)   denumirea completă (conform certificatului de înregistrare eliberat de Registrul comerţului);

b)    adresa sediului şi numărul de telefon al conducătorului instituţiei financiare nebancare;

c)  numărul de înregistrare la registrul comerţului;

d)  codul unic de înregistrare;

e)  capitalul social.

III. Termenul pentru depunerea situaţiilor financiare periodice

7. Situaţiile financiare periodice întocmite de instituţiile financiare nebancare şi declaraţiile instituţiilor financiare nebancare care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la sfârşitul perioadei de raportare se vor transmite în termen de cel mult 25 de zile calendaristice de la sfârşitul trimestrului pentru care se face raportarea.

In cazul în care ultima zi a termenului de depunere a situaţiilor financiare este o zi nelucrătoare, acestea se vor transmite cel târziu până în prima zi lucrătoare ulterioară acesteia.

In completarea modelelor situaţiilor financiare periodice se vor avea în vedere prevederile Ordinului Băncii Naţionale a României nr. 2/2006 privind modul de organizare şi conducere a contabilităţii şi întocmirea situaţiilor financiare de către instituţiile financiare nebancare.

ELEMENTE BILANŢIERE Şl EXTRABILANŢIERE

- mod. 1  -

Prezentare

Situaţia - mod. 1 este o raportare comună tuturor instituţiilor financiare nebancare, care prezintă activitatea desfăşurată de acestea pe categorii de operaţiuni.

Conţinut

-  fila 01 cuprinde elemente bilanţiere de activ;

-  fila 02 cuprinde elemente bilanţiere de pasiv;

-  fila 03 cuprinde elemente extrabilanţiere   - angajamente.

Precizări pentru completarea formularului pe rânduri:

Fila 01 - Elemente bilanţiere de activ

Rândul 3 „Credite curente" se completează cu valoarea creditelor care se derulează potrivit graficelor de rambursare.

Rândul 14 „Credite restante şi îndoielnice/litigiu" se completează cu valoarea creditelor nerambursate la scadenţă (credite care au cel puţin o zi întârziere faţă de data scadentă) şi a celor aflate în litigiu.

Rândul 25 „Creanţe ataşate aferente creditelor curente" se completează cu valoarea dobânzilor de primit calculate şi neajunse la scadenţă, aferente creditelor curente.

Rândul 36 „Dobânzi restante şi îndoielnice/litigiu" se completează cu valoarea dobânzilor neîncasate la scadenţă şi a celor aflate în litigiu.

Rândul 47 „Creanţe ataşate aferente creditelor şi dobânzilor restante şi îndoielnice/litigiu" se completează cu valoarea dobânzilor de primit calculate şi neajunse la scadenţă, aferente creditelor şi/sau dobânzilor restante şi în litigiu.

Rândul 61 „Alte plasamente, cu detalierea sumelor pe tipuri de plasamente" se completează cu valoarea totală a altor plasamente, care nu sunt de natura conturilor curente şi depozitelor constituite la instituţiile de credite, cu detalierea sumelor pe tipuri de plasamente (de exemplu: titluri de participare, titluri de plasament etc).

Rândul 62 „Debitori diverşi" se completează cu valoarea altor creanţe, care nu sunt de natura creditelor şi elementelor prevăzute la rd. 59-61.

Rândurile 60-61 vor fi completate cu valoarea plasamentelor, fără a se include şi dobânda aferentă acestora.

Fila 02 - Elemente bilanţiere de pasiv

Rândul 75 „Rezerve reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare" se completează de instituţiile financiare nebancare, altele decât societăţile de credit ipotecar.

Rândul 83 „Imprumuturi primite de la clientela financiară" şi rândul 87 „Valori date în pensiune" se completează numai de societăţile de credit ipotecar.

Rândul 85 „Imprumuturi primite de la entităţile afiliate", rândul 86 „Imprumuturi primite de la entităţile de care instituţia este legată în virtutea intereselor de participare" şi rândul 88 „Imprumuturi primite de la acţionari" se completează de instituţiile financiare nebancare, altele decât societăţile de credit ipotecar.

Rândul 91 „Creditori diverşi" se completează cu valoarea altor datorii decât elementele prevăzute la rd. 82-89.

Fila 03 - Elemente extrabilanţiere

Rândul 93 „Angajamente asumate" se completează cu valoarea angajamentelor acordate în favoarea altor terţi, evidenţiate în conturi extrabilanţiere.

Rândul 96 „Angajamente primite" se completează cu valoarea angajamentelor primite din partea altor terţi, evidenţiate în conturi extrabilanţiere.

Situaţia - mod. 1 prezintă, pe coloane, soldul operaţiunilor realizate în lei şi contravaloarea în lei a operaţiunilor efectuate în devize, separate după cum aceste operaţiuni au fost efectuate de persoane fizice sau juridice.

Coloana „Amortizări şi provizioane" din fila 01 este rezervată înregistrării provizioanelor pentru depreciere şi înregistrării amortizărilor, care se deduc din valoarea brută a elementelor la care se calculează. Pentru posturile din această categorie, coloana „Total" înregistrează sumele nete obţinute după deducerea provizioanelor şi amortizărilor.

Reguli de raportare

Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc:

1.  o situaţie - mod. 1 - la nivelul teritoriului naţional „N" (sediu social, sucursale şi alte sedii secundare aflate în România);

2.   o situaţie - mod. 1 - pentru fiecare subunitate din străinătate a instituţiei financiare nebancare „S", dacă este cazul (sucursale şi alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate);

3.  o situaţie - mod. 1 - la nivelul global al instituţiei financiare nebancare „G", în cazul în care s-a completat situaţia de la pct. 2 (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunităţile din străinătate ale instituţiei financiare nebancare).

Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice străine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfăşoară activitatea „N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).

ELEMENTE DE VENITURI Şl CHELTUIELI

- mod. 2 -

Prezentare

Situaţia - mod. 2 este o raportare comună tuturor instituţiilor financiare nebancare, care prezintă principalele categorii de venituri şi cheltuieli legate de activitatea instituţiilor financiare nebancare.

Conţinut

Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului.

Pentru completarea formularului pe rânduri, se fac următoarele precizări:

Venituri

Rândul 3 „Dobânzi" se completează cu valoarea veniturilor din dobânzile de primit la creditele acordate (curente, restante, îndoielnice/litigiu) şi la dobânzile aferente respectivelor credite.

Rândul 14 „Comisioane şi asimilate" se completează cu valoarea comisioanelor şi a altor taxe aferente activităţii de creditare (inclusiv cele aferente angajamentelor acordate, evidenţiate în conturi extrabilanţiere).

Rândul 15 „Venituri din activităţi auxiliare şi conexe" se completează cu valoarea veniturilor din aceste activităţi, realizate de instituţiile financiare nebancare potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 266/2006.

Rândul 16 „Alte venituri" se completează cu valoarea veniturilor obţinute din celelalte activităţi, altele decât cele prevăzute la rd. 2 şi 15.

Cheltuieli

Rândul 19 „Dobânzi" se completează cu valoarea cheltuielilor cu dobânzile aferente surselor împrumutate, înscrise la rândurile 82-89 din mod. 1.

Rândul 20 „Comisioane şi asimilate" se completează cu valoarea cheltuielilor cu comisioanele şi alte taxe aferente surselor împrumutate, înscrise la rândurile 82-89 din mod. 1 (inclusiv cele aferente angajamentelor primite, evidenţiate în conturi extrabilanţiere).

Rândul 22 „Pierderi din creanţe neacoperite cu provizioane" se completează numai de societăţile de credit ipotecar, cu valoarea creanţelor de natura creditelor, devenite pierderi definitive, pentru care nu s-au constituit provizioane.

Rândul 23 „Pierderi din creanţe" se completează de instituţiile financiare nebancare, altele decât societăţile de credit ipotecar, cu valoarea pierderilor aferente creanţelor de natura creditelor.

Rândul 35 „Cheltuieli aferente activităţilor auxiliare şi conexe" se completează cu valoarea cheltuielilor din aceste activităţi, realizate de instituţiile financiare nebancare potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 28/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 266/2006.

Reguli de raportare

Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc:

1. o situaţie - mod. 2 - la nivelul teritoriului naţional „N" (sediu social, sucursale şi alte sedii secundare aflate în România);

2.   o situaţie - mod. 2 - pentru fiecare subunitate din străinătate a instituţiei financiare nebancare „S", dacă este cazul (sucursale şi alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate);

3.  o situaţie - mod. 2 - la nivelul global al instituţiei financiare nebancare „G", în cazul în care s-a completat situaţia de la pct. 2 (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunităţile din străinătate ale instituţiei financiare nebancare).

Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice străine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfăşoară activitatea „N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).

INDICATORI DE ACTIVITATE

- date informative -

- mod. 3 -

Prezentare

Rândul 1 „Număr salariaţi" se completează cu numărul salariaţilor existenţi la finele perioadei pentru care se întocmeşte situaţia - mod. 3.

Rândul 2 „Salarii brute" cuprinde salarii brute, sporuri, indemnizaţii, sume plătite sub formă de indexare sau compensare, premii, avantaje în natură acordate salariaţilor.

Rândul 3 „Salariu mediu net": calculat ca medie a salariilor nete acordate salariaţilor.

Rândul 4 „Reţea comercială" cuprinde numărul de subunităţi teritoriale în funcţiune (sucursale, agenţii, puncte de lucru).

Rândul 8 „Numărul contractelor încheiate": numărul contractelor aflate în derulare la sfârşitul perioadei de raportare.

Reguli de raportare

Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc:

1.  o situaţie - mod. 3 - la nivelul teritoriului naţional „N" (sediu social, sucursale şi alte sedii secundare aflate în România);

2.   o situaţie - mod. 3 - pentru fiecare subunitate din străinătate a instituţiei financiare nebancare „S", dacă este cazul (sucursale şi alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate);

3.  o situaţie - mod. 3 - la nivelul global al instituţiei financiare nebancare „G", în cazul în care s-a completat situaţia de la pct. 2 (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunităţile din străinătate ale instituţiei financiare nebancare).

Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice străine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfăşoară activitatea „N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).

INDICATORI

privind criteriile de înscriere în Registrul special

- mod. 4 -

Prezentare

Situaţia - mod. 4 este o raportare comună tuturor instituţiilor financiare nebancare, care prezintă nivelul indicatorilor de evaluare a îndeplinirii criteriilor pentru înscrierea în Registrul special.

Reguli de raportare

Instituţiile financiare nebancare persoane juridice române întocmesc situaţia - mod 4 la nivelul global al instituţiei financiare nebancare „G" (ansamblul teritoriului naţional şi toate subunităţile din străinătate ale instituţiei financiare nebancare).

Sucursalele din România ale instituţiilor financiare nebancare persoane juridice străine întocmesc formularul la nivelul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfăşoară activitatea „N" (sucursala şi sediile secundare subordonate acesteia).

INDICATORI

de analiză a activităţii

- mod. 5 -

Prezentare

Situaţia - mod. 5 este o raportare de evaluare a activităţii instituţiilor financiare nebancare, destinată luării de decizii de către conducerea societăţii, în scopul monitorizării activităţii proprii.

Conţinut

Sunt prezentaţi indicatori privind capitalul propriu, indicatori de apreciere a calităţii activelor şi indicatori de apreciere a profitabilităţii.

Reguli de raportare

Instituţiile financiare nebancare vor transmite acest formular doar la cererea Băncii Naţionale a României.

CONTROLUL SITUAŢIILOR FINANCIARE PERIODICE*)

1. CONTROLUL SITUATIEI - mod. 1

1.1.  Controlul orizontal

Pentru fiecare linie din situaţia mod.l se face controlul orizontal: adică se controlează ca totalul coloanei 6 să fie egal cu suma coloanelor de la 2 la 5 pentru Fila 01 (activ) şi ca totalul coloanei 5 să fie egal cu suma coloanelor de la 1 la 4 pentru Filele 02 şi 03 (pasiv şi conturile în afara bilanţului).

1.2.  Controlul vertical

Fila 01

rd.2 = rd.3 + rd.l4+ rd.25 + rd.36+ rd.47

rd.3 = rd.4 +rd.5 +rd.6 + rd.7+rd.8 + rd.9+rd.10 +rd.11 +rd.l2+rd.l3

rd.14 = rd.15 + rd.16 + rd.17 + rd.l8+ rd.19 + rd.20+ rd.21 + rd.22 + rd.23+ rd.24

rd.25 = rd.26 + rd.27 + rd.28 + rd.29+ rd.30 + rd.31+ rd.32 + rd.33 + rd.34+ rd.35

rd.36 = rd.37 + rd.38 + rd.39 + rd.40+ rd.41 + rd.42+ rd.43 + rd.44 + rd.45+ rd.46

rd.47 = rd.48 + rd.49 + rd.50 + rd.51+ rd.52 + rd.53+ rd.54 + rd.55 + rd.56+ rd.57

rd.58 = rd.59 + rd.60 + rd.61 + rd.62+ rd.63 + rd.64

rd.64 = rd.65 + rd.66

Fila 02

rd.68 = rd.69+ rd.70+ rd.71 + rd.72 + rd.73 + rd.74+ rd.75 + rd.76- rd.77 ± rd.78 ± rd.79-rd.80

rd.81 = rd.82 + rd.83 + rd.84 + rd.85+ rd.86 + rd.87+ rd.88 + rd.89

rd.90 = rd.91 +rd.92

Fila 03

rd.93 = rd.94 + rd.95

rd.96 = rd.97 + rd.98

1.3.   Control între totalul sumelor în interiorul situaţiei

Se va verifica ca totalul activului (rd.l, col. 6, Fila 01) să fie egal cu totalul pasivului (rd.67, col. 5, Fila 02). Nu este permisă nicio abatere.

2. CONTROLUL SITUAŢIEI - mod. 2

rd.l = rd.2 + rd.l5+rd. 16

rd.2 = rd.3 + rd.14

rd.3 = rd.4 +rd.5 +rd.6 + rd.7+rd.8 + rd.9+rd.10 +rd.11 +rd.l2+rd.l3

rd.17 = rd.l8 + rd.21 + rd.35 + rd.36

rd.18 = rd.19 + rd.20

rd.21 = rd.22 + rd.23+ rd.24

*) Controlul situaţiilor financiare periodice este reprodus în facsimil.

rd.24= rd.25 + rd.26 + rd.27+ rd.28 + rd.29+ rd.30 + rd.31+ rd.32 + rd.33 + rd.34 rd.37 = rd.l-rd.l7

rd.39 = rd.37-rd.38

3. CONTROLUL SITUAŢIEI - mod. 3

rd.5 = rd.6 + rd.7

rd.8 = rd.9 + rd.10 + rd.11 + rd.l2+ rd.l3+ rd.l4+ rd.15 + rd.16 + rd.l7+ rd.l8+ rd.19

4. CONTROLUL SITUAŢIEI - mod. 4

rd. 1 = rd.2 + rd.3

rd.4 = rd.5 + rd.6

5.  CORELAŢII ÎNTRE SITUAŢIA - mod. 1 ŞI SITUAŢIA - mod.2

rd.79 din Fila 02 din SITUAŢIA - mod.l= rd.39 din SITUAŢIA - mod. 2

6.  CORELAŢII ÎNTRE SITUAŢIA - mod. 1 ŞI SITUAŢIA - mod. 4

rd.3 + rd.14 din Fila 01 pentru coloana 1 + coloana 6 din SITUAŢIA - mod.l + rd.93 din Fila 03 -mod. 1 = rd.1 din SITUAŢIA - mod. 4

rd.3 + rd.14 din Fila 01 pentru coloana 1 + coloana 6 din SITUAŢIA - mod.l = rd.2 din SITUAŢIA - mod. 4

rd.93 din Fila 03 - din SITUAŢIA mod.l  = rd.3 din SITUAŢIA - mod. 4

rd.68 + rd.81 din Fila 02, coloana 5 din SITUAŢIA - mod.l = rd.4 din SITUAŢIA -mod. 4

rd.68   din Fila 02, coloana 5 din SITUAŢIA - mod.l = rd.5 din SITUAŢIA - mod. 4 rd.81   din Fila 02, coloana 5 din SITUAŢIA - mod.l = rd.6 din SITUAŢIA - mod. 4

ELEMENTE BILANŢIERE

-mod.1-

-ACTIV-

JUDEŢUL______________________________________|__|__|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE:_____________________________________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

                                                                                                |N| Naţional*

                                                                                                            |S|  Străinătate*

  Data: [_,_]_,_[_,_]                  Cod unic de înregistrare:      |0|1|          |G| Global*

                                                           [_,_,_,_,_,_, ]

                                                                                                                                                                     -RON-

INDICATORI

Nr. rând

Amortizări

si provizioane

Sume nete

Lei

Devize

TOTAL

Persoane fizice

Persoane juridice

Persoane fizice

Persoane juridice

A

B

1

2

3

4

5

6

TOTAL ACTIV bilanţier din care:

1

TOTAL CREANŢE:

2

Credite curente:

3

Credite de consum

4

Credite ipotecare

5

Credite imobiliare

6

Microcredite

7

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

8

Leasing financiar

9

Scontare

10

Forfetare

11

Factoring

12

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-.............

-.............

13

Credite restante şi îndoielnice/litigiu:

14

Credite de consum

15

Credite ipotecare

16

Credite imobiliare

17

Microcredite

18

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

19

Leasing financiar

20

Scontare

21

Forfetare

22

INDICATORI

Nr. rând

Amortizări

si provizioane

Sume nete

Lei

Devize

TOTAL

Persoane fizice

Persoane juridice

Persoane fizice

Persoane juridice

A

B

1

2

3

4

5

6

Factoring

23

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-............

-............

24

Creanţe ataşate aferente creditelor curente:

25

Credite de consum

26

Credite ipotecare

27

Credite imobiliare

28

Microcredite

29

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

30

Leasing financiar

31

Scontare

32

Forfetare

33

Factoring

34

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-.............

-.............

35

Dobânzi restante şi îndoielnice/litigiu

36

Credite de consum

37

Credite ipotecare

38

Credite imobiliare

39

Microcredite

40

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

41

Leasing financiar

42

Scontare

43

Forfetare

44

Factoring

45

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-.........

-.........

46

Creanţe ataşate aferente creditelor şi dobânzilor restante şi îndoielnice/litigiu

47

Credite de consum

48

Credite ipotecare

49

Credite imobiliare

50

INDICATORI

Nr. rând

Amortizări

si provizioane

Sume nete

Lei

Devize

TOTAL

Persoane fizice

Persoane juridice

Persoane fizice

Persoane juridice

A

B

1

2

3

4

5

6

Microcredite

51

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

52

Leasing financiar

53

Scontare

54

Forfetare

55

Factoring

56

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-............

-............

57

ALTE ELEMENTE DE ACTIV

58

Conturi curente la instituţii de credit

59

Depozite la instituţii de credit

60

Alte plasamente, cu detalierea sumelor pe tipuri de plasamente:

-...........

61

Debitori diverşi

62

Cheltuieli înregistrate în avans

63

Total imobilizări:

64

-imobilizări corporale

65

-imobilizări necorporale

66

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura

ELEMENTE BILANŢIERE

-mod.1-

-PASIV-

JUDEŢUL______________________________________|__ |__|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE______________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

                                                                                             |N| Naţional*

                                                                                                         |S|  Străinătate*

  Data: [_,_]_,_[_,_]               Cod unic de înregistrare:      |0|1|          |G| Global*

                                                [_,_,_,_,_,_,_,_,_,_]

                                                                                                                                                                     -RON-

INDICATORI

Nr. rând

Sume

Lei

Devize

TOTAL

Persoane fizice

Persoane juridice

Persoane fizice

Persoane juridice

A

B

1

2

3

4

5

TOTAL PASIV, BILANŢIER din care:

67

CAPITALURI PROPRII

68

Capital subscris si vărsat /capital de dotare

69

Prime de capital

70

Rezerve legale

71

Rezerve statutare sau contractuale

72

Rezerve pentru riscuri

73

Rezerve din reevaluare

74

Rezerve reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare

75

Alte rezerve

76

Acţiuni proprii

77

Profitul sau pierderea reportat(ă)

78

Profitul sau pierderea exerciţiului financiar

79

Repartizarea profitului

80

TOTAL SURSE ÎMPRUMUTATE:

81

Imprumuturi primite de la instituţii de credit

82

Imprumuturi primite de la clientela financiară

83

Imprumuturi din emisiunea de obligaţiuni

84

Imprumuturi primite de la entităţile afiliate

85

Imprumuturi primite de la entităţile de care instituţia este legată în virtutea intereselor de participare

86

INDICATORI

Nr. rând

Sume

Lei

Devize

TOTAL

Persoane fizice

Persoane juridice

Persoane fizice

Persoane juridice

A

B

1

2

3

4

5

Valori date în pensiune

87

Imprumuturi primite de la acţionari

88

Alte datorii de natura surselor împrumutate, neincluse la rd.82 la 88, cu detalierea pe conturi a sumei totale :

-.......................................

89

ALTE ELEMENTE DE PASIV

90

Creditori diverşi

91

Venituri înregistrate în avans

92

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura

ELEMENTE EXTRABILANTIERE

-mod.1-

-ANGAJAMENTE-

JUDEŢUL______________________________________|__|__|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE:________'__________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

                                                                                          |N| Naţional*

                                                                                                      |S|  Străinătate*

  Data: [_,_]_,_[_,_]            Cod unic de înregistrare:      |0|1|          |G| Global*

                                              [_,_,_,_,_,_,_,_,_,_]

                                                                                                                                                                   -RON-

INDICATORI

Nr. rând

Sume

TOTAL

Lei

Devize

Persoane fizice

Persoane juridice

Persoane fizice

Persoane juridice

A

B

1

2

3

4

5

ANGAJAMENTE ASUMATE

93

Angajamente de finanţare

94

Angajamente de garanţie

95

ANGAJAMENTE PRIMITE

96

Angajamente de finanţare

97

Angajamente de garanţie

98

*- zona de activitate geografică, respectiv activitatea desfăşurată pe teritoriul României („N"), activitatea desfăşurată în străinătate „S" şi activitatea globală („G" = „N" + I „S")

Naţional - se completează de către toate instituţiile financiare nebancare

Străinătate - se completează de către instituţiile financiare nebancare persoane juridice române pentru fiecare subunitate din străinătate

Global - se completează de către instituţiile financiare nebancare care deţin sucursale şi alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate, cumulat, pentru activitatea desfăşurată la nivel naţional şi străinătate

* * - alte tipuri de finanţare de natura creditelor - se vor detalia tipurile de finanţare acordate, de natura creditelor

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura

ELEMENTE DE VENITURI ŞI CHELTUIELI

-mod.2-

JUDEŢUL______________________________________|__|__|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE:_____________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

                                                                                              |N| Naţional*

                                                                                                          |S|  Străinătate*

  Data: [_,_]_,_[_,_]                Cod unic de înregistrare:      |0|1|          |G| Global*

                                                 [_,_,_,_,_,_,_,_,_,_]

                                                                                                                                           -RON-

INDICATORI

Număr rând

SUMA

A

B

1

I.Total venituri

1

A. Venituri din activitatea de creditare:

2

Dobânzi:

3

Credite de consum

4

Credite ipotecare

5

Credite imobiliare

6

Microcredite

7

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

8

Leasing financiar

9

Scontare

10

Forfetare

11

Factoring

12

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-.............

-.............

13

Comisioane şi asimilate***:

-..............................

-..............................

14

B. Venituri din activităţi auxiliare şi conexe***:

-..................................

-..................................

15

C. Alte venituri ***:

-..........................................

-..........................................

16

II. Total cheltuieli

17

A. Cheltuieli aferente surselor împrumutate:

18

Dobânzi ***:

-.............................................

-.............................................

19

Comisioane şi asimilate***

-..........................

-..........................

20

B. Cheltuieli cu activitatea de creditare

21

Pierderi din creanţe neacoperite cu provizioane

22

Pierderi din creanţe

23

Cheltuieli cu provizioanele pentru:

24

Credite de consum

25

Credite ipotecare

26

Credite imobiliare

27

Microcredite

28

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

29

Leasing financiar

30

Scontare

31

Forfetare

32

Factoring

33

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor**

-................

-................

34

C. Cheltuieli aferente activităţilor auxiliare şi conexe***:

-..............................

-..............................

35

D. Alte cheltuieli ***:

-...........................................

-...........................................

36

III. Rezultat brut (+/-)

37

Impozit pe profit

38

IV. Rezultat net (+/-)

39

*- zona de activitate geografică, respectiv activitatea desfăşurată pe teritoriul României („N"), activitatea desfăşurată în străinătate „S" şi activitatea globală („G" = „N" + I „S")

Naţional - se completează de către toate instituţiile financiare nebancare

Străinătate - se completează de către instituţiile financiare nebancare persoane juridice române pentru fiecare subunitate din străinătate

Global - se completează de către instituţiile financiare nebancare care deţin sucursale şi alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate, cumulat, pentru activitatea desfăşurată la nivel naţional şi străinătate

**- alte tipuri de finanţare de natura creditelor - se vor detalia tipurile de finanţare acordate, de natura creditelor

***-se va detalia suma pe tipuri de venituri/ cheltuieli aferente activităţilor desfăşurate, respectându-se structura potrivit formularului.

- sumele negative vor fi precedate de semnul minus

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura

INDICATORI DE ACTIVITATE

-date informative-

-mod.3-

JUDEŢUL______________________________________|__|__|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE:________'_________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR.:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

                                                                                             |N| Naţional*

                                                                                                         |S|  Străinătate*

  Data: [_,_]_,_[_,_]               Cod unic de înregistrare:      |0|1|          |G| Global*

                                                 [_,_,_,_,_,_,_,_,_,_]

INDICATORI

Număr rând

TOTAL

1. Număr salariaţi

1

II. Salarii brute                   -RON-

2

III.Salariu mediu net           -RON-

3

IV. Reţea comercială

4

V.Număr de clienţi:

5

-persoane fizice

6

-persoane juridice

7

VI.Numărul contractelor încheiate, din care:

8

Credite de consum

9

Credite ipotecare

10

Credite imobiliare

11

Microcredite

12

Credite pentru finanţarea tranzacţiilor comerciale

13

Leasing financiar

14

Scontare

15

Forfetare

16

Factoring

17

Alte tipuri de finanţare acordate, de natura creditelor

18

Angajamente asumate

19

*-zona de activitate geografică, respectiv activitatea desfăşurată pe teritoriul României („N"), activitatea desfăşurată în străinătate „S" şi activitatea globală („G" = „N" + I „S")

Naţional - se completează de către toate instituţiile financiare nebancare

Străinătate - se completează de către instituţiile financiare nebancare persoane juridice române pentru fiecare subunitate din străinătate

Global - se completează de către instituţiile financiare nebancare care deţin sucursale si alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate, cumulat, pentru activitatea desfăşurată la nivel naţional şi străinătate

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura

JUDEŢUL______________________________________|__|__|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE:_____________________________________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

                                                                                    |N| Naţional*

                                                                                                |S|  Străinătate*

  Data: [_,_]_,_[_,_]   Cod unic de înregistrare:         |0|1|          |G| Global*

                                          [_,_,_,_,_,_, ]

INDICATORI

privind criteriile de înscriere în Registrul special

-mod.4-

                                                  - RON -

DENUMIRE INDICATORI

Număr rând

SUMA

A. TOTAL CREDITE ACORDATE Şl

ANGAJAMENTE ASUMATE

1

1. Total credite acordate

2

2.Total angajamente asumate

3

B. TOTAL CAPITALURI PROPRII Şl SURSE ÎMPRUMUTATE

4

1. Total capitaluri proprii

5

2.Total surse împrumutate

6

*- zona de activitate geografică, respectiv activitatea desfăşurată pe teritoriul României („N"), activitatea desfăşurată în străinătate „S" şi activitatea globală („G" = „N" + I „S")

Naţional - se completează de către toate instituţiile financiare nebancare

Străinătate - se completează de către instituţiile financiare nebancare persoane juridice române pentru fiecare subunitate din străinătate

Global - se completează de către instituţiile financiare nebancare care deţin sucursale şi alte sedii secundare fără personalitate juridică aflate în străinătate, cumulat, pentru activitatea desfăşurată la nivel naţional şi străinătate

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL ENTITĂŢII)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare

nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura

INDICATORI

de analiză a activităţii

-mod.5-

JUDEŢUL______________________________________|_ |_|

DENUMIREA INSTITUŢIEI FINANCIARE

NEBANCARE:________'_____________________________________

ADRESA LOC:___________________________, sector______

STR:______________________________________nr.:_______

TELEFONUL:_________________FAXUL:________________

NUMĂRUL DIN REGISTRUL

COMERŢULUI_______________________________________

  Data: [_,_]_,_[_,_]                          Cod unic de înregistrare:      |0|1|         

                                                                [_,_,_,_,_,_, ]

Denumire indicatori

Valoare(%)

Indicatori privind capitalurile proprii (C)

1. Rata capitalurilor proprii (Efectul de pârghie)

Capitaluri proprii

Total active

2. Raportul dintre capitalurile proprii şi capitalul social

Capitaluri proprii

Capital social

3. Gradul de îndatorare:

Surse împrumutate

Capitaluri proprii

Indicatori de apreciere a calităţii activelor (A)

1. Credite/angajamente acordate în total activ

Credite/angajamente acordate

Total activ

2. Credite acordate în total surse împrumutate

Credite acordate (val. brută)

Surse împrumutate

3. Total credite restante şi îndoielnice/litigiu în total portofoliu de credite

Total credite restante şi îndoielnice/litigiu

Total credite acordate

4*. Total angajamente de garanţie plătite în totalul angajamentelor de garanţie acordate

Total angajamente de garanţie plătite

Total angajamente de garanţie acordate

5. Creanţe restante şi îndoielnice/litigiu în total activ

Creanţe restante si îndoielnice/litigiu

Total activ

6. Creanţe restante şi îndoielnice/litigiu în capitaluri proprii

Creanţe restante şi îndoielnice/litigiu

Capitaluri proprii

Indicatori de apreciere a profitabilităţii (P)

1. Rata rentabilităţii economice (ROA)

Profit net

Total activ

2. Rata rentabilităţii financiare (ROE)

Profit net

Capitaluri proprii

3. Rata profitului

Profit brut

Venituri totale

4. Costul activităţii

Cheltuieli totale

Venituri totale

*se calculează de către fondurile de garantare

ADMINISTRATOR,

(CONDUCĂTORUL ENTITĂŢII)

Numele, prenumele, semnătura

şi ştampila instituţiei financiare

nebancare

CONDUCĂTORUL COMPARTIMENTULUI

FINANCIAR-CONTABIL,

Numele, prenumele şi semnătura


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu