Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 269 din 28 mai 2007

pentru aprobarea Regulamentului privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari in vederea operarii serviciilor aeriene in conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene incheiate de Romania cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene

ACT EMIS DE: MINISTERUL TRANSPORTURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 380 din 5 iunie 2007



Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin Ministerului Transporturilor ca autoritate de stat în domeniul transporturilor,

în temeiul prevederilor art. 4 lit. b) şi v) şi ale art. 50 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 5 din Regulamentul (CE) nr. 847/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului privind negocierea şi implementarea acordurilor privind serviciile aeriene dintre statele membre şi state terţe şi ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 367/2007 privind organizarea şi functionarea Ministerului Transporturilor,

ministrul transporturilor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Regulamentul privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari în vederea operării serviciilor aeriene în conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - (1) Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Pe data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului transporturilor nr. 546/1999 privind condiţiile de desemnare a transportatorilor aerieni români în vederea efectuării operaţiunilor de transport aerian public prin curse regulate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 4 noiembrie 1999, se abrogă.

Art. 3. - Direcţia generală aviaţie civilă din cadrul Ministerului Transporturilor va lua măsuri pentru punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin.

Ministrul transporturilor,

Ludovic Orban

ANEXA

REGULAMENT

privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari în vederea operării serviciilor aeriene în conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene

Art. 1. - (1) Prezentul regulament stabileşte condiţiile în care transportatorii aerieni comunitari pot fi desemnaţi să opereze servicii aeriene pe rute prevăzute în acordurile privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, rute cărora nu li se aplică Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 privind accesul transportatorilor aerieni comunitari pe rutele aeriene intracomunitare, denumit în continuare Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92.

(2) In scopul prezentului regulament:

-    transportator aerian comunitar înseamnă orice transportator aerian stabilit în România în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare şi care deţine o licenţă de transport aerian emisă în conformitate cu Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.407/92 privind licenţierea transportatorilor aerieni;

-   rută cu drepturi limitate de trafic înseamnă o rută căreia nu i se aplică Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 şi pe care drepturile de trafic sunt limitate în conformitate cu prevederile unui acord privind serviciile aeriene încheiat de România cu un stat care nu este membru al Uniunii Europene.

Art. 2. - (1) Informaţiile referitoare la drepturile de trafic şi alocarea acestora pe rutele dintre România şi statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene şi cu care România a încheiat acorduri privind serviciile aeriene sunt disponibile pe pagina de web a Ministerului Transporturilor (www.mt.ro).

(2)  Programul planificării negocierilor acordurilor bilaterale privind serviciile aeriene se publică pe pagina de web a Ministerului Transporturilor.

(3)   Orice transportator aerian comunitar interesat în operarea serviciilor aeriene pe o rută dintre România şi un stat care nu este membru al Uniunii Europene şi cu care România nu a încheiat un acord privind serviciiie aeriene poate informa Ministerul Transporturilor despre intenţia sa şi despre eventualele cerinţe. Informaţiile primite de Ministerul Transporturilor vor fi luate în considerare în cazul negocierii unui acord privind serviciile aeriene cu statul respectiv.

Art. 3. - (1) Orice transportator aerian comunitar interesat în operarea serviciilor aeriene pe rute care intră sub incidenţa unor acorduri privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii  Europene şi cărora nu li se aplică Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 vor depune o cerere în scris la Direcţia generală aviaţie civilă, denumită în continuare DGAvC, din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru o desemnare corespunzătoare.

(2)  In cazul în care cererea este făcută pentru o rută cu drepturi limitate de trafic (incluzând limitarea capacităţii şi a frecvenţelor de operare sau a numărului transportatorilor aerieni cărora li se permite să opereze pe acea rută), informaţiile despre cerere se vor publica pe pagina de web a Ministerului Transporturilor, împreună cu un anunţ prin care transportatorii aerieni comunitari sunt invitaţi ca, în termen de 15 zile de la anunţ, să depună cereri pentru a fi desemnaţi în vederea operării pe ruta respectivă.

(3)  Toate cererile primite în urma invitaţiei prevăzute la alin. (2) se publică pe pagina de web a Ministerului Transporturilor.

(4)   Cererile primite după expirarea termenului prevăzut la alin. (2) nu vor fi luate în considerare, iar solicitanţii vor fi informaţi în mod corespunzător de către DGAvC.

(5)  Cererile prevăzute la alin. (1) şi (3) vor fi scrise în limba română şi vor conţine următoarele informaţii:

a)  copia licenţei de transportator aerian;

b)   descrierea serviciilor planificate (rute, program de zbor, tipul aeronavelor şi înmatricularea acestora etc);

c)   data planificată pentru începerea serviciilor aeriene;

d)   posibilele aranjamente de piaţă încheiate cu alţi transportatori aerieni;

e)  servicii de conexiune, dacă este cazul;

f)   accesibilitatea serviciului şi elementele de suport pentru beneficiari (reţea de distribuţie a biletelor, servicii pe internet etc);

g)  politica tarifară pentru ruta respectivă;

h) elemente şi garanţii care să permită evaluarea capacităţii operaţionale şi financiare a transportatorului aerian solicitant de a opera serviciul aerian respectiv, care să acopere cel puţin primii 2 ani de operare (un plan de afaceri pentru ruta solicitată care să cuprindă cel puţin informaţii referitoare la: statutul aeronavelor utilizate, posibilităţile operaţionale de a asigura o altă aeronavă în cazul în care aeronava planificată nu poate opera din cauze neprevăzute, capacitatea financiară de a începe şi menţine operarea chiar în condiţiile unui trafic foarte scăzut, integrarea noului serviciu în serviciile aeriene deja efectuate, prognoza impactului serviciului aerian asupra diferitelor categorii de pasageri).

(6) DGAvC poate solicita informaţii suplimentare necesare în procesul de evaluare a cererilor.

Art. 4. - (1) In cazul unei rute fără limitări de drepturi de trafic, desemnarea va fi emisă de către Ministerul Transporturilor, în conformitate cu prevederile acordurilor corespunzătoare privind serviciile aeriene, după primirea cererii şi a informaţiilor prevăzute la art. 3.

(2)    Cererile care concurează pentru capacitatea neutilizată pe o rută cu drepturi limitate de trafic vor fi evaluate de către DGAvC pe baza următoarelor criterii:

a)   satisfacerea cererii de transport aerian (frecvenţa serviciilor şi capacitatea oferită, servicii directe sau indirecte, ziiele de operare etc); prezenţa garanţiilor cu privire la susţinerea serviciului pentru o perioadă de cel puţin 2 ani;

b)   data propusă pentru începerea operării şi perioada de operare;

c)   accesibilitatea beneficiarilor la serviciile oferite (reţeaua de vânzări bilete, servicii bazate pe internet etc);

d)  politica tarifară, incluzând preţurile biletelor;

e)  conexiunile serviciilor oferite cu reţeaua existentă de rute, dacă este cazul;

f)   performanţele aeronavelor din punctul de vedere al protecţiei mediului, inclusiv poluarea sonoră.

(3)   Situaţia transportatorilor aerieni în ceea ce priveşte plata tarifelor aeroportuare în România, precum şi a celor pentru serviciile de navigaţie aeriană poate fi luată în consideraţie ca un criteriu de selecţie.

Art. 5. - (1) Ministerul Transporturilor va lua decizia privind cererile pentru desemnarea în vederea operării serviciilor aeriene pe o rută cu drepturi limitate de trafic în termen de 60 de zile de la publicarea anunţului prevăzut la art. 3 alin. (2).

(2)   Drepturile de trafic se acordă pe o perioadă nedefinită.

(3)   Decizia prevăzută la alin. (1) se publică pe pagina de web a Ministerului Transporturilor şi se comunică în scris, de către DGAvC, tuturor solicitanţilor. După publicarea deciziei, Ministerul Transporturilor va desemna transportatorul aerian în vederea efectuării serviciilor aeriene pe ruta respectivă.

(4)   Drepturile de trafic care au fost acordate pentru operarea serviciilor aeriene pe o rută care nu intră sub incidenţa Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 nu pot fi cesionate de către un transportator aerian altui transportator aerian.

(5)   Dacă, ca urmare a unei desemnări emise de Ministerul Transporturilor în conformitate cu art. 4 alin. (1) sau art. 5 alin. (3), autoritatea competentă a unui stat terţ care nu este membru al Uniunii Europene nu acordă transportatorului aerian desemnat autorizaţia de operare corespunzătoare pentru acea rută sau revocă o astfel de autorizaţie, transportatorul aerian va notifica imediat, în scris, Ministerul Transporturilor.

Art. 6. - (1) DGAvC va monitoriza modul în care un transportator aerian comunitar, desemnat să opereze servicii aeriene pe o rută cu drepturi limitate de trafic, operează serviciile respective în conformitate cu cererea depusă şi cu condiţiile din decizia finală privind desemnarea, prevăzută la art. 5.

(2) Orice transportator aerian comunitar are dreptul să conteste eficienţa utilizării drepturilor de trafic pe o rută cu drepturi limitate de trafic şi să solicite desemnarea în vederea operării serviciilor aeriene pe acea rută, oferind condiţii de operare mai bune decât transportatorul aerian deja desemnat.

(3)  In cazul prevăzut la alin. (2), DGAvC va efectua o reevaluare a desemnării iniţiale. Totuşi, o astfel de reevaluare nu va putea fi efectuată într-o perioadă mai mică de 5 ani de la efectuarea unei desemnări sau a unei alte reevaluări.

(4)   Transportatorul aerian desemnat va fi informat despre orice decizie de reevaluare. Decizia va fi publicată pe pagina de web a Ministerului Transporturilor. Procesul de reevaluare se va desfăşura după procedura prevăzută la art. 3-5.

Art. 7. - (1) Ministerul Transporturilor va retrage o desemnare emisă în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3), dacă:

a)   transportatorul aerian nu a început operarea serviciilor aeriene pe ruta specificată în termen de 6 luni de la data desemnării;

b)   serviciul aerian este întrerupt şi nu este reluat în termen de 6 luni, cu excepţia cazurilor în care întreruperea respectivă se datorează unor cauze care nu intră sub controlul transportatorului aerian;

c)   autoritatea competentă a unui alt stat nu a acordat autorizaţia de operare corespunzătoare transportatorului aerian desemnat sau revocă o astfel de autorizaţie;

d)  transportatorul aerian a notificat DGAvC cu privire la intenţia sa de a opri operarea pe ruta specificată.

(2)   Ministerul Transporturilor poate, de asemenea, să retragă o desemnare, dacă:

a)   transportatorul aerian nu reuşeşte să îndeplinească obligaţiile asumate privind frecvenţa zborurilor, capacitatea, tarifele şi distribuţia biletelor, pe baza cărora Ministerul Transporturilor a luat decizia de desemnare;

b)   transportatorul aerian a înregistrat în mod repetat datorii către aeroporturile române sau către furnizorii români de servicii de navigaţie aeriană.

(3)   DGAvC va notifica în scris transportatorul aerian respectiv despre intenţia de a-i retrage desemnarea pe o anumită rută, precum şi cu privire la motivele pe care se bazează o astfel de decizie. O astfel de notificare va fi trimisă, de asemenea, către toţi transportatorii aerieni comunitari care au solicitat desemnarea în vederea operării serviciilor aeriene pe ruta respectivă, în conformitate cu prevederile art. 3, permiţându-le totodată acestora să facă observaţii şi comentarii.

(4)   Transportatorul aerian desemnat are dreptul de a trimite către DGAvC, în termen de 15 zile după primirea notificării prevăzute la alin. (3), comentariile sale privind motivaţia retragerii desemnării şi, de asemenea, noile obligaţii pe care doreşte să şi le asume privind operarea serviciilor aeriene pe ruta respectivă.

(5)  In termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (4), Ministerul Transpqrturilor va lua o decizie privind retragerea desemnării. In cazul în care desemnarea este retrasă, decizia privind retragerea va intra în vigoare după 3 luni de la notificarea acesteia către transportatorul aerian respectiv. Pentru o nouă desemnare se va aplica procedura prevăzută la art. 3-5.

Art. 8. - Acţiunile împotriva deciziei Ministerului Transporturilor de a nu desemna un transportator aerian comunitar în vederea operării serviciilor aeriene pe o rută care intră sub incidenţa unui acord privind serviciile aeriene încheiat de România cu un stat care nu este membru al Uniunii Europene şi căreia nu i se aplică Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 sau de a retrage o desemnare intră sub incidenţa Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările ulterioare.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 269/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 269 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu