Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2414 din 17 octombrie 2007

pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura de avizare a acordului de primire pentru cercetatorii din tari terte in scopul desfasurarii in Romania de activitati de cercetare-dezvoltare

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI TINERETULUI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 758 din 8 noiembrie 2007



In conformitate cu prevederile art. 471 şi art. 671 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în Romania, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

pe baza prevederilor Hotărarii Guvernului nr. 1.449/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, cu modificările ulterioare, şi în temeiul Hotărarii Guvernului nr. 366/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul educaţiei, cercetării şi tineretului emite prezentul ordin.

Art. 1 - Se aprobă Normele metodologice privind procedura de avizare a acordului de primire pentru cercetătorii din ţări terţe în scopul desfăşurării în Romania de activităţi de cercetare-dezvoltare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul educaţiei, cercetam şi tineretului,

Cristian Mihai Adomniţei

ANEXĂ

NORME   METODOLOGICE

privind procedura de avizare a acordului de primire pentru cercetătorii din ţări terţe în scopul desfăşurării în Romania de activităţi de cercetare-dezvoltare

ARTICOLUL 1

Domeniul de aplicare

(1)   Prezentele norme metodologice transpun Directiva 2005/71/CE privind procedura specifică pentru admisia cetăţenilor ţărilor terţe în scopul desfăşurării unei activităţi de cercetare ştiinţifică, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. 289 din 3 noiembrie 2005. Acestea stabilesc procedura de avizare a acordului de primire pentru cercetătorii din ţări terţe în scopul desfăşurării în Romania de activităţi de cercetare-dezvoltare pe o perioadă mai mare de 3 luni, în vederea acordării vizei de lungă şedere şi de prelungire a dreptului de şedere temporară pentru realizarea unui proiect de cercetare în conformitate cu acordurile de primire încheiate cu unităţi de cercetare-dezvoltare autorizate.

(2)    Prezentele norme metodologice nu se aplică cercetătorilor trimişi de către o organizaţie de cercetare dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European către o unitate de cercetare-dezvoltare din Romania să desfăşoare activităţi de cercetare-dezvoltare.

ARTICOLUL 2

Dispoziţii generale

In sensul prezentelor norme metodologice, termenii şi expresiile se definesc astfel:

a)  ţară terţă înseamnă orice ţară care nu este membră a Uniunii Europene sau parte a Spaţiului Economic European;

b)   cercetare-dezvoltare înseamnă principalele activităţi creatoare şi generatoare de progres economic şi social, cuprinzand cercetarea fundamentală, cercetarea aplicativă, dezvoltarea tehnologică şi inovarea, definite conform anexei la Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare;

c)  unitate de cercetare-dezvoltare autorizată înseamnă un organism public sau privat care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare, în conformitate cu legislaţia naţională, şi care îndeplineşte condiţiile de autorizare prevăzute în prezentele norme metodologice;

d) cercetător este definit conform art. 2 lit. k) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în Romania, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

ARTICOLUL 3

Autorizarea unităţilor de cercetare-dezvoltare

(1)   O unitate de cercetare-dezvoltare care doreşte să primească un cercetător dintr-o ţară terţă în scopul desfăşurării în Romania de activităţi de cercetare-dezvoltare pe o perioadă mai mare de 3 luni trebuie să fie autorizată de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi să încheie cu cercetătorul un acord de primire avizat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

(2)   Pentru a fi autorizată, în sensul prezentelor norme metodologice, o unitate de cercetare-dezvoltare trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să depună cererea de autorizare prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Invăţămantul Superior (dacă este instituţie de învăţămant superior de stat sau privată acreditată sau structură a acesteia), Colegiul consultativ pentru cercetare-dezvoltare şi inovare (dacă este institut naţional de cercetare-dezvoltare, unitate sau instituţie de drept public sau privat), Academia Romană sau la academiile de ramură (dacă este institut, centru sau staţiune de cercetare aparţinand acesteia);

b) să prezinte împreună cu cererea de autorizare copii după actul de înfiinţare, ultimul bilanţ şi statut;

c) să facă dovada desfăşurării de activităţi de cercetare prin prezentarea în copie a cel puţin unui contract de cercetare încheiat anterior solicitării, anexat la cererea de autorizare.

(3)   Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică comunică unităţii de cercetare-dezvoltare, în termenul legal de la data primirii certificării de la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Invăţămantul Superior, Colegiul consultativ pentru cercetare-dezvoltare şi inovare, Academia Romană sau academiile de ramură, după caz, acordul său la cererea de autorizare, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.

(4) Autorizarea unităţii de cercetare-dezvoltare se acordă pe o perioadă de 5 ani.

(5) Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică publică şi actualizează cu regularitate pe pagina sa de internet, la adresa www.mct.ro, listele cu unităţi de cercetare-dezvoltare autorizate.

ARTICOLUL 4

Acordul de primire

(1)  Acordul de primire precizează relaţia juridică dintre unitatea de cercetare-dezvoltare şi cercetător, conform formularului-tip prezentat în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezentele norme metodologice. Condiţiile de muncă ale cercetătorului urmează a fi stabilite ulterior de către părţi.

(2)  Cercetătorului dintr-o ţară terţă admis să desfăşoare activităţi de cercetare-dezvoltare în alt stat membru în condiţiile Directivei 2005/71/CE i se va permite să desfăşoare o parte din activitatea de cercetare-dezvoltare pe teritoriul Romaniei, în următoarele condiţii:

a)  dacă cercetătorul stă pe teritoriul Romaniei pentru o perioadă de pană la 3 luni, cercetarea poate fi desfăşurată în baza acordului de primire încheiat în alt stat membru, cu condiţia ca acesta să aibă suficiente mijloace de întreţinere şi să nu fie considerat o ameninţare pentru ordinea, siguranţa şi sănătatea publică în Romania;

b)  dacă cercetătorul rămane pe teritoriul Romaniei pentru mai mult de 3 luni, este necesar un nou acord de primire pentru desfăşurarea activităţii de cercetare-dezvoltare în Romania.

(3)  Unitatea de cercetare-dezvoltare autorizată va informa cu promptitudine Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în legătură cu orice impediment privind implementarea acordului de primire.

ARTICOLUL 5

Procedura de avizare a acordului de primire

(1)  Unitatea de cercetare-dezvoltare autorizată depune la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică acordul de primire spre avizare, în două exemplare, cate unul pentru fiecare parte semnatară.

(2)  Avizul final al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică se va acorda pe formularul de acord de primire de către directorul general al Direcţiei generale programe sau, după caz, al organismului intermediar pentru cercetare.

(3) Avizul se acordă în termen de maximum 30 de zile de la solicitarea unităţilor de cercetare-dezvoltare autorizate cu îndeplinirea cumulativă a condiţiilor prevăzute în art. 471 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(4) Avizul este valabil 6 luni de la data acordării.

ARTICOLUL 6

Incetarea acordului de primire

(1) Acordul de primire încetează în mod automat în cazul în care cercetătorul nu este admis sau în cazul în care relaţia juridică dintre cercetător şi unitatea de cercetare-dezvoltare autorizată încetează.

(2)  In termen de două luni de la încetarea acordului de primire, unitatea de cercetare-dezvoltare va informa Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică cu privire la îndeplinirea de către cercetător a activităţilor de cercetare-dezvoltare prevăzute în proiectul de cercetare.

(3)  In situaţia în care, din motive întemeiate, acordul de primire îşi încetează valabilitatea înainte de finalizarea proiectului, unitatea de cercetare-dezvoltare este obligată în termen de o lună să notifice acest fapt Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică.

ARTICOLUL 7

Condiţii de refuz şi de retragere

A. In cazul autorizării unităţii de cercetare-dezvoltare

(1) Autorizarea sau reînnoirea autorizării unităţii de cercetare-dezvoltare, după caz, este refuzată în următoarele situaţii:

a)  cand nu sunt respectate condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (2);

b)  cand nu este respectată prevederea prevăzută la art. 6 alin. (2}.

(2)  In cazul în care autorizarea sau reînnoirea autorizării unităţii de cercetare-dezvoltare a fost refuzată, se interzice solicitarea unei noi autorizări pe o perioadă de un an de la data publicării deciziei de refuz.

(3) Autorizarea unităţii de cercetare-dezvoltare este retrasă în următoarele situaţii:

a) cand a fost obţinută în mod fraudulos;

b) cand acordul de primire a fost încheiat în mod fraudulos;

c)  cand nu este respectată prevederea prevăzută la art. 6 alin. (3).

(4)   In cazul în care autorizarea unităţii de cercetare-dezvoltare a fost retrasă se interzice solicitarea unei noi autorizări pe o perioadă de 5 ani de la data publicării deciziei de retragere.

B. In cazul avizării acordului de primire

Avizul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică este refuzat în următoarele situaţii:

a)  autorizarea unităţii de cercetare-dezvoltare şi-a încetat valabilitatea;

b) documentaţia necesară obţinerii avizului este prezentată incomplet sau se constată omisiuni care nu sunt remediate în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii în scris a notificării Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică;

c)   unitatea de cercetare-dezvoltare a încheiat în mod fraudulos un acord de primire cu un cetăţean al unei ţări terţe.

ARTICOLUL 8

Contestaţii

Contestaţiile la decizia Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică de refuz al autorizării, reînnoirii autorizării sau al avizării acordului de primire, precum şi de retragere a autorizării unităţii de cercetare-dezvoltare se depun la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică în termen de 10 zile de la data comunicării.

ARTICOLUL 9

Drepturile cercetătorului

(1) Cercetătorul admis în condiţiile prezentelor norme metodologice poate desfăşura activităţi didactice în conformitate cu legislaţia naţională.

(2)  Numărul maxim de ore sau de zile pentru activitatea didactică se stabileşte conform legislaţiei în vigoare la data solicitării cercetătorului.

(3)   Cercetătorul admis în condiţiile prezentelor norme metodologice beneficiază de aceleaşi drepturi şi obligaţii ca şi cercetătorii cetăţeni romani, în conformitate cu legislaţia şi procedurile naţionale în vigoare, în ceea ce priveşte:

a) recunoaşterea diplomelor, a certificatelor, precum şi a altor calificări profesionale;

b) raporturile de muncă;

c) securitatea socială;

d) beneficiile fiscale;

e)  accesul la bunuri şi servicii, precum şi la furnizarea de bunuri şi servicii care sunt disponibile publicului.

ARTICOLUL 10

Dispoziţii finale

(1)   Prezentele norme metodologice nu aduc atingere dispoziţiilor mai favorabile cuprinse în:

a)  acordurile bilaterale sau multilaterale încheiate între Comunitate sau între Comunitate şi statele membre, pe de o parte, şi una ori mai multe ţări terţe, pe de altă parte;

b) acordurile bilaterale sau multilaterale încheiate între unul sau mai multe state membre şi una ori mai multe ţări terţe.

(2)   Prezentele norme metodologice nu aduc atingere dreptului statului roman de a adopta dispoziţii mai favorabile pentru persoanele cărora li se aplică.

ANEXA Nr. 1  la normele metodologice

Unitate de cercetare-dezvoltare....................................

...................................................................................

CNCSIS/Colegiul consultativ CDI/Academia

Romană/academii de ramură

Nr. înregistrare............................Data............................

Nr. înregistrare..........................Data............................

CERERE

de autorizare a unităţii de cercetare-dezvoltare în vederea aplicării directivei 2005/71/CE

Prin prezenta cerere se solicită autorizarea/reînnoirea autorizării unităţii de cercetare-dezvoltare cu denumirea.............................................................., adresa................................................................, nr. de înregistrare la registrul comerţului........................................, C.U.I.................................reprezentată de (nume, prenume, funcţie)................................................................... pentru o perioadă de cinci (5) ani în vederea primirii de cercetători din state terţe în scopul desfăşurării de activităţi de cercetare-dezvoltare în cadrul unor proiecte de cercetare.

Se anexează următoarele documente:

a) copii ale actului de înfiinţare, ultimului bilanţ şi statutului;

b) copia a cel puţin unui contract de cercetare încheiat anterior solicitării.

Declarăm pe propria răspundere că datele prezentate sunt în conformitate cu realitatea.

Reprezentant legal al unităţii de cercetare-dezvoltare

Funcţia....................................................................

Nume şi prenume....................................................

                                (semnătura şi ştampila)

Compartiment juridic al unităţii de cercetare-dezvoltare

Funcţia.......................................................................

Nume şi prenume.......................................................

                                 (semnătura)

ANEXA Nr.2 la normele metodologice

CNCSIS/Colegiul consultativ CDI/Academia Romană/

academii de ramură

Nr. înregistrare...............Data....................

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică

Nr. înregistrare...............Data....................

De acord

Preşedinte ANCS

Nume, prenume

...................................

(semnătura şi ştampila)

AUTORIZARE

Prin prezenta se certifică îndeplinirea de către(denumirea unităţii de cercetare-dezvoltare)............................................................................................,adresa..........................................................................................., nr. de înregistrare la registrul comerţului ....................., C.U.I ......................, reprezentată de (nume, prenume, funcţie)................................................................................., a condiţiilor prevăzute în normele metodologice ce transpun Directiva 2005/71/CE privind procedura specifică de admisie a cetăţenilor ţărilor terţe în scopul desfăşurării de activităţi de cercetare ştiinţifică şi se supune spre aprobare autorizarea în acest sens a unităţii de cercetare-dezvoltare precum şi includerea sa în lista unităţilor autorizate care se publică pe pagina de internet www.mct.ro a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Prezenta autorizare este valabilă pentru o perioadă de cinci ani pană la data de........(ziua şi luna de depunere a cererii de autorizare/anul de depunere a cererii de avizare + 5).

Preşedintele CNCSIS/Colegiul consultativ CDI/Academia Romană/academii de ramură

Nume şi prenume

...................................................................

(semnătura şi ştampila)

ANEXA Nr. 3 la normele metodologice

AVIZAT A.N.C.S.

Direcţia generală programe/Direcţia generală organism intermediar pentru cercetare

Director general

....................................................

Unitate de cercetare-dezvoltare.....................................

Nr. înregistrare.............................Data.........................

Nr. înregistrare.......................Data avizării....................

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică

Nr. înregistrare.............................Data.........................

ACORD   DE   PRIMIRE

In vederea primirii unui cercetător dintr-o ţară terţă invitat de o unitate de cercetare-dezvoltare autorizată, cu scopul de a desfăşura activităţi de cercetare-dezvoltare în cadrul unui proiect de cercetare pe o durată mai mare de trei luni, s-a încheiat prezentul acord prin care:

I. Unitatea de cercetare-dezvoltare solicitantă,

Denumire   ........................................................................................................................................................................ ........................................

Adresă   ....................................................................................................................................................................................................................

Nr. de înregistrare la registrul comerţului.............................................................. C.U.I..............................................................................................

Reprezentant legal (nume, prenume, funcţie)   ..............................................................................................................................................................

confirmă primirea în calitate de cercetător a

Nume (dl, dna)  ........................................................................................................................................................................ ................................

Prenume ........................................................................................................................................................................ ...........................................

Data naşterii ...............................................................................................................................................................................................................

Locul naşterii..............................................................................................................................................................................................................

Cetăţenia   .................................................................................................................................................................................................................

Domiciliu actual........................................................................................................................................................................ ..................................

Titlu (prof., dr., cercetător etc.) ..................................................................................................................................................................................

Ultima organizaţie angajatoare ....................................................................................................................................................................................

pentru a desfăşura activităţi de cercetare ştiinţifică în cadrul proiectului

(titlul)................................................, derulat prin Programul (PNII, PC7 etc.)................................................, finanţat prin contract de cercetare încheiat cu (denumirea contractorului)..................................................................................................................., înregistrat cu nr...............................din data de....................................,

ce constau în îndeplinirea următoarelor sarcini:

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Data prevăzută de început a activităţii........................................................................................................................................................................ .

Data prevăzută de sfarşit a activităţii   ........................................................................................................................................................................

Adresa pe durata şederii.............................................................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

şi garantează că:

1. cercetătorul este acceptat în scopul desfăşurării activităţilor mai sus menţionate;

2.  proiectul de cercetare este validat de conducerea unităţii noastre după examinarea scopului şi a duratei activităţii de cercetare, a disponibilităţii resurselor financiare necesare realizării lui, precum şi a calificărilor corespunzătoare ale cercetătorului, care îi permit accesul la programe de doctorat şi în aceIaşi timp sunt relevante pentru obiectivele proiectului;

3. suportă cheltuielile de şedere şi îndepărtare a cercetătorului, în cazul în care acesta rămane ilegal pe teritoriul Romaniei după încetarea dreptului de şedere, pentru o perioadă de maxim 6 luni de la încetarea Acordului de primire.

II. Cercetătorul se angajează să:

1. îndeplinească sarcinile asumate în cadrul proiectului de cercetare;

2.  dispună pe perioada şederii de resurse lunare suficiente pentru a-şi acoperi cheltuielile de întreţinere şi costurile călătoriei de întoarcere la finalizarea proiectului;

3. deţină pe perioada şederii o asigurare medicală valabilă.

III.  Părţile vor reglementa raporturile de muncă prin încheierea unui contract individual de muncă sau a unei convenţii civile de prestări servicii.

Semnat la.........................................

                   (localitatea)

la....................................................

                     (data)

Semnătura reprezentantului legal al unităţii de cercetare-dezvoltare

Direcţia integrare europeană şi relaţii internaţionale

Nume şi prenume

Semnătura cercetătorului

Compartiment juridic şi contencios

Nume şi prenume

Avizul se prelungeşte pană la data de..............................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2414/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2414 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2414/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu