Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2215 din 22 decembrie 2006

pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j) si k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare

ACT EMIS DE:      MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1040 din 28 decembrie 2006



In temeiul prevederilor art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

în baza prevederilor art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) şi alin. (3) şi ale art. 1473 alin. (10) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

Art. 1. - (1) Se aprobă Normele privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cuprinse în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Referirile la Codul fiscal din cuprinsul normelor din anexă reprezintă trimiteri la titlul VI „Taxa pe valoarea adăugată" al Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 2. - Certificatele de scutire de taxă pe valoarea adăugată emise în baza prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.898/2004 îşi menţin valabilitatea până la expirarea termenului prevăzut în acestea.

Art. 3. - Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. 4. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.898/2004 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. i) şi j) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 27 din 10 ianuarie 2005.

Art. 5. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2007.

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu

ANEXĂ

NORME

privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) si k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare

Art. 1. - (1) Potrivit prevederilor art. 143 alin. (1) lit. j) din Codul fiscal, cu modificările ulterioare, sunt scutite de taxă pe valoarea adăugată livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, a personalului acestora, precum şi a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în România, în condiţii de reciprocitate. Limita plafonului pentru care se aplică aceasta scutire se stabileşte de Ministerul Afacerilor Externe, pe bază de reciprocitate acordată misiunilor diplomatice române şi personalului acestora.

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

(2) In conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1) lit. k) din Codul fiscal, sunt scutite de taxă pe valoarea adăugată livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi a membrilor acestora, în limitele şi în conformitate cu condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare a acestor organizaţii.

(3) De asemenea, sunt scutite de taxa pe valoarea adăugata, potrivit art. 143 alin.(l) lit. j) si k) din Codul fiscal, livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular într-un alt stat membru şi a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate într-un alt stat membru.

(4)   Sunt asimilate organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, în scopul aplicării scutirii de taxă pe valoarea adăugată, instituţiile Comunităţilor Europene.

(5) Persoanele menţionate la art. (3) si (4) beneficiază de scutirea de taxa pe valoarea adăugată numai pentru achiziţiile de bunuri şi servicii a căror valoare totală depăşeşte plafonul de 700 lei.

(6) Răspunderea pentru verificarea respectării condiţiilor de reciprocitate şi, respectiv, a condiţiilor precizate în convenţiile de înfiinţare a organizaţiilor menţionate la alin. (2) revine Direcţiei generale protocol naţional din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

(7)  Sunt asimilate taxei pe valoarea adăugată, în ceea ce priveşte aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adăugată, impozitele pe consum generale aplicate în statul membru în care sunt acreditate misiunile diplomatice şi oficiile consulare.

(8)  Cetăţenii străini din România având statut diplomatic sau consular, menţionaţi la alin. (1), trebuie să fie agreaţi şi înregistraţi la Ministerul Afacerilor Externe pentru a beneficia de scutirea de taxă pe valoarea adăugată.

(9) Persoanele menţionate la alin. (3) si (4) trebuie să fie recunoscute oficial în statele membre în care activează. Această recunoaştere trebuie confirmată pe baza unui document emis de autoritatea competentă a statului membru respectiv, semnat şi ştampilat de autorităţile fiscale sau de autorităţile cu atribuţii de afaceri externe din acel stat membru.

Art. 2. - Pentru livrările de bunuri şi/sau prestările de servicii în favoarea persoanelor menţionate la art. 1, furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii au obligaţia, conform prevederilor art. 155 alin. (1) din Codul fiscal, să emită facturi, care trebuie să cuprindă în mod obligatoriu denumirea persoanelor menţionate la art. 1, cu excepţia livrărilor de bunuri şi/sau prestărilor de servicii prevăzute la art. 6 alin. (2), precum şi a livrărilor de carburanţi auto.

Art. 3. - Scutirea de taxă pe valoarea adăugată se realizează prin următoarele modalităţi:

a) prin facturare fără taxă pe valoarea adăugată de către furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii, în favoarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2), pe baza certificatului de scutire de taxă pe valoarea adăugată eliberat de Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene în a căror rază teritorială îşi au sediul persoanele respective, conform modelului prezentat în anexa nr. 1 şi legitimaţiei speciale eliberate persoanelor prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) în acest scop de Ministerul Afacerilor Externe, în cazul în care încasarea contravalorii bunurilor livrate şi a serviciilor prestate nu se efectuează în numerar sau cu instrumente de plată nenominale;

b) prin facturare fară taxă pe valoarea adăugată de către furnizorii de bunuri şi/sau prestatorii de servicii, în favoarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (3) şi (4), pe baza documentului menţionat la art. 1 alin. (8). Documentul respectiv trebuie anexat la copia facturii emise conform art.2, ca dovadă a scutirii;

c) prin facturarea chiriei fără taxă pe valoarea adăugată de către persoanele impozabile care închiriază spaţii cu destinaţia de:

1.   sediu al misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, locuinţe/reşedinţe pentru personalul/şefii acestora şi pentru orice cetăţeni străini având statut diplomatic sau consular în România sau într-un alt stat membru, inclusiv locurile de parcare şi/sau garajele aferente;

2.      sediu al reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România sau într-un alt stat membru, al instituţiilor Comunităţilor Europene, reşedinţe ale şefilor reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi locuinţe pentru membrii ai reprezentanţelor, inclusiv locurile de parcare şi/sau garajele aferente;

d) prin restituirea taxei pe valoarea adăugată aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate în România de către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2). Restituirea se efectuează de către Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene în a căror rază teritorială îşi au sediul persoanele menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2). Misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentanţele organismelor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România solicită restituirea taxei pe valoarea adăugată pentru bunurile şi/sau serviciile achiziţionate de acestea, precum şi pentru cele achiziţionate de personalul lor şi de cetăţenii străini având statut diplomatic sau consular în România, conform procedurii prevăzute la art. 6;

e)   prin restituirea taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor de carburanţi auto şi achiziţiilor de bunuri şi/sau servicii prevăzute la art. 6 alin. (2), efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (3) şi (4). Restituirea se efectuează de către Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, conform procedurii prevăzute la art. 7.

Art. 4. - (1) Certificatul de scutire de taxă pe valoarea adăugată, prevăzut la art. 3 lit. a), conform modelului prezentat în anexa nr. 2, se eliberează la cererea furnizorului/prestatorului pe baza următoarelor documente:

a) copie de pe actul constitutiv;

b)  copie de pe certificatul de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată;

c) dovada dotării cu aparatura necesară pentru utilizarea cărţilor de credit;

d)  declaraţia pe propria răspundere, din care să rezulte că nu se va încasa contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate în numerar ori cu instrumente nenominale.

(2) Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, direcţia generală a finanţelor publice judeţeană va comunica Ministerului Afacerilor Externe lista cuprinzând furnizorii de bunuri/prestatorii de servicii cărora li s-au eliberat certificate de scutire de taxă pe valoarea adăugată.

(3)  Cererile de eliberare a certificatelor de scutire de taxa pe valoarea adăugată se soluţionează în termen de 15 zile de la data depunerii cererii şi documentelor prevăzute la alin. (1).

(4)  Pentru operaţiunile prevăzute la art. 1 alin. (1), Ministerul Afacerilor Externe eliberează legitimaţii speciale numai în cazurile de reciprocitate efectivă deplină, fără existenţa unor restricţii sortimentale şi plafonări valorice sau cantitative, acordate de statul partener misiunilor diplomatice române şi personalului acestora. Pentru operaţiunile prevăzute la art. 1 alin. (2), legitimaţiile speciale se eliberează numai în situaţiile în care prin convenţiile de înfiinţare se prevede scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără existenţa unor restricţii sortimentale şi plafonări valorice sau cantitative.

Art. 5. - (1) Aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată cu drept de deducere pentru închirierea spaţiilor menţionate la art. 3 lit. c), se realizează pe baza avizului Ministerului Afacerilor Externe privind respectarea condiţiilor de reciprocitate sau a condiţiilor precizate în convenţiile de înfiinţare, în cazul a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale, după caz.

(2)  Dacă nu sunt respectate condiţiile de reciprocitate, respectiv condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, Ministerul Afacerilor Externe nu va acorda avizul şi nu se aplică scutirea de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere, dar persoanele impozabile care închiriază spaţii pot aplica scutirea de taxă pe valoarea adăugată fără drept de deducere, în condiţiile prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal.

(3)  Dacă, ulterior acordării avizului de către Ministerul Afacerilor Externe, nu mai sunt respectate condiţiile de reciprocitate, respectiv condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare a reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, Ministerul Afacerilor Externe îşi va retrage avizul acordat şi se vor aplica prevederile alin. (2).

Art. 6. - (1) Pentru restituirea taxei pe valoarea adăugată prevăzută la art. 3 lit. d), solicitanţii trebuie să completeze o cerere de restituire şi un borderou, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, întocmit în două exemplare, care trebuie să cuprindă:

a)  facturile în care sunt consemnate bunurile şi serviciile achiziţionate în cursul trimestrului pentru care se solicită restituirea, cu excepţia cazurilor în care condiţiile de reciprocitate prevăd termene mai mari de 3 luni; pentru carburanţii auto se admit bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare al autovehiculului;

b)  documentele care atestă achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor până la data depunerii cererilor, după caz.

(2) Pentru livrările de bunuri şi/sau prestările de servicii efectuate în mod global pentru nevoile unui imobil cu mai multe apartamente, în care persoanele menţionate la art. 1 alin. (1) si (2) ocupă o parte cu titlu de proprietar sau de chiriaş, documentele pe baza cărora se face restituirea sunt următoarele:

a)  decontul cuprinzând cheltuielile comune şi taxa pe valoarea adăugată, întocmit de administratorul imobilului, cu indicarea cotei-părţi pe care colocatarul este obligat să o plătească, potrivit normelor legale privind repartizarea cheltuielilor comune pe locatari;

b)  chitanţa emisă de administraţia imobilului, prin care se certifică plata cheltuielilor comune şi a taxei pe valoarea adăugată, rezultată din decont.

(3)  Documentele justificative pe baza cărora se solicită restituirea taxei pe valoarea adăugată, prevăzute de prezentul articol, se depun în copie, pentru bunurile şi serviciile destinate uzului oficial al misiunilor diplomatice, al oficiilor consulare, al reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România şi în original pentru bunurile şi serviciile destinate uzului personalului acestora sau al altor cetăţeni străini având statut diplomatic ori consular în România. Pot fi prezentate în copie documentele pentru bunurile de folosinţă îndelungată.

(4)  Cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată, prevăzute în anexele nr. 4 şi 5, împreună cu borderourile şi documentele justificative, se transmit trimestrial de către solicitanţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) la Ministerul Afacerilor Externe, cel mai târziu până la finele lunii următoare încheierii trimestrului pentru care se solicită restituirea, cu excepţia cazurilor în care condiţiile de reciprocitate prevăd termene mai mari de 3 luni.

(5) Prin derogare de la termenele de depunere a cererilor de restituire a taxei pe valoarea adăugată, prevăzute la alin. (4), misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale statelor în care exerciţiul bugetar se încheie la data de 30 septembrie pot solicita restituirea taxei pe valoarea adăugată pentru trimestrul III în două tranşe, prin depunerea cererii de restituire şi a documentelor justificative, separat pentru lunile iulie şi august, până la finele lunii septembrie, şi separat pentru luna septembrie, până cel târziu la finele lunii octombrie.

(6)  Nedepunerea în termenul prevăzut la alin. (4) a cererilor de restituire şi/sau a documentaţiei aferente atrage pierderea dreptului de restituire a taxei pe valoarea adăugată. Cererile de restituire şi documentele justificative nedepuse în termen vor fi returnate de Ministerul Afacerilor Externe celor care le-au transmis.

(7) Prin derogare de la prevederile alin. (6), în cazuri temeinic justificate, la solicitarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (1) si (2), ministrul finanţelor publice poate aproba efectuarea restituirii taxei pe valoarea adăugată în situaţia în care cererea de restituire şi/sau documentaţia aferentă nu au fost depuse în termenul prevăzut la alin. (4).

(8)  Direcţia generală protocol naţional din cadrul Ministerului Afacerilor Externe are obligaţia să confrunte sumele evidenţiate în borderouri cu documentele justificative prezentate. In urma verificării, pe borderou se va face menţiunea, sub semnătură, "Confruntat cu documentele justificative".

(9)  Documentaţia avizată favorabil de Ministerul Afacerilor Externe va fi transmisă solicitanţilor prevăzuţi la art. 3 lit. d), care o vor depune la Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, la direcţia generală a finanţelor publice judeţeană.

(10)   Ministerul Afacerilor Externe va comunica Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentelor norme, lista cuprinzând statele pentru care condiţiile de reciprocitate prevăd termene de restituire mai mari de 3 luni. Informaţiile respective vor fi actualizate ori de câte ori intervin modificări în relaţiile reciproce dintre state.

Art. 7 - Restituirea taxei pe valoarea adăugată prevăzută la art. 3 lit. e), se efectuează la solicitarea persoanelor menţionate la art. 1 alin. (3) si (4), de către Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, pe baza documentului emis de autoritatea competentă a statului membru în care activează persoanele respective, semnat şi ştampilat de autorităţile fiscale sau de autorităţile cu atribuţii de afaceri externe din acel stat membru. In vederea restituirii trebuie prezentate de asemenea:

a)  bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare al autovehiculului, în cazul achiziţiilor de carburanţi auto;

b)  documentele care atestă achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor, după caz;

c)  decontul cuprinzând cheltuielile comune şi taxa pe valoarea adăugată, întocmit de administratorul imobilului, cu indicarea cotei-părţi pe care colocatarul este obligat să o plătească, potrivit normelor legale privind repartizarea cheltuielilor comune pe locatari, precum şi chitanţa emisă de administraţia imobilului, prin care se certifică plata cheltuielilor comune şi a taxei pe valoarea adăugată, rezultată din decont, în cazul achiziţiilor de bunuri şi/sau servicii efectuate în mod global pentru nevoile unui imobil cu mai multe apartamente.

Art. 8. - (1) Direcţia generală a finanţelor publice a municipiului Bucureşti sau, după caz, direcţia generală a finanţelor publice judeţeană analizează cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată şi documentele însoţitoare. Verificarea şi analiza efectuate urmăresc:

a) ca documentele ce atestă achiziţionarea de bunuri şi servicii să fie emise conform prevederilor legale în vigoare şi să se refere la trimestrul pentru care se solicită restituirea, cu excepţia cazurilor în care condiţiile de reciprocitate prevăd termene mai mari de 3 luni şi a cazurilor prevăzute la art. 7;

b) existenţa avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, în cazul cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată depuse de persoanele menţionate la art. 1 alin. (1) şi (2).

(2) Restituirea taxei pe valoarea adăugată se realizează conform procedurii de soluţionare a cererilor de restituire a taxei pe valoarea adăugată aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.

Art. 9. - Cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor de bunuri şi/sau de servicii efectuate în trimestrul IV al anului 2006 se soluţionează potrivit prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1898/2004.

Art. 10. - Anexele nr. 1 - 5 fac parte integrantă din prezentele norme.

ANEXA Nr. 1 la norme

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI/A JUDEŢULUI ............................

CERTIFICAT

de scutire de taxă pe valoarea adăugată

Nr.....din............

In conformitate cu prevederile art. 3 lit. a) din Normele privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. ............, a fost eliberat prezentul certificat care atestă dreptul furnizorului de bunuri/ prestatorului de servicii ............................................, cu sediul în ........................, str. .............................nr......, judeţul/sectorul........................., codul poştal............, codul de înregistrare în scopuri de T.V.A. ....................., înmatriculat la Registrul Comerţului la nr............................ din...................., să efectueze, în regim de scutire de taxă pe valoarea adăugată cu drept de deducere, livrări de bunuri/prestări de servicii în favoarea misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi a personalului acestora, sau a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în România, pe baza legitimaţiei speciale eliberate de Ministerul Afacerilor Externe/reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România şi membrilor acestora, pe baza legitimaţiei speciale eliberate de Ministerul Afacerilor Externe.

Prezentul certificat este valabil 12 luni de la data de ................... .

Director executiv,

……………………………

ANEXA Nr. 2 la norme

CERERE

Denumirea solicitantului......................................................................................

Codul de înregistrare în scopuri de T.V.A...........................................................

Sediul................................................................................................................

In conformitate cu prevederile art. 3 lit. a) din Normele privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. j) şi k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. ............, prin prezenta cerere solicităm eliberarea unui certificat de scutire de taxă pe valoarea adăugată pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii în favoarea misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi a personalului acestora, sau a cetăţenilor străini cu statut diplomatic sau consular în Romania/reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România şi membrilor acestora.

Anexăm următoarele documente:

- copie de pe actul constitutiv;

- copie de pe certificatul de înregistrare în scopuri de T.V.A.;

- dovada dotării cu aparatura necesară pentru utilizarea cărţilor de credit;

- declaraţia pe propria răspundere din care rezultă că nu se va încasa în numerar sau cu instrumente nenominale contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate.

Nume, prenume:....................................                                 Semnătura şi ştampila

Funcţia:...........................                                                       ...................................

Data:................................

ANEXA Nr. 3 la norme

BORDEROU

cuprinzând documentele justificative prevăzute la art.6 alin. (1) din norme

                                                                                                                                                       -lei-

Nr. crt.

Documentul

Valoarea fara TVA

Valoarea TVA

Total

Documentul de plată corespunzător

Suma achitată

Denumirea

Nr.

Data

Denumirea

Nr.

Data

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Solicitant,

....................................

Semnătura,                           Ştampila,                                  Data,

.......................                     ........................                        ...........................

Notă:

In cazul bonurilor fiscale, documentul înscris în borderou în col. 1-3 se va înscrie şi în col. 7-9, iar totalul de la col.6 se va înscrie şi în col. 10.

ANEXA Nr. 4 la norme

Nr. de înreg.....................

Din data de..

                  (loc rezervat pentru

Ministerul Finanţelor Publice)

CERERE

de restituire a taxei pe

valoarea adăugată

Nr. de înreg.........................

Din data de.........................

                 (loc rezervat pentru

Ministerul Afacerilor Externe)

1.

Denumirea instituţiei:

a) Misiunea diplomatică...................................................................................................................

b) Oficiul consular...........................................................................................................................

c) Reprezentanţa organizaţiei internaţionale sau interguvernamentale

.........................................................................................................................................................

2.

Adresa:

Localitatea.................................., str.....................................nr..................., sectorul...................., codul postal....................

Prin prezenta cerere solicităm restituirea taxei pe valoarea adăugată plătite pentru cumpărări de bunuri/prestări de servicii, în conformitate cu procedura prevăzută, în sumă de.................lei.

Restituirea este aferentă trimestrului   |_|

Solicităm, restituirea în contul nr..........................., deschis la..............................., Sucursala...................

Conducătorul instituţiei,

.........................................................

(semnătura şi ştampila)

 (verso)

CADRUL REZERVAT MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE

Avizăm favorabil restituirea taxei pe valoarea adăugată, în sumă de...............lei,

fiind îndeplinite condiţiile de reciprocitate/condiţiile precizate în convenţiile de înfiinţare.

Directorul general al

Direcţiei generale protocol naţional,

Semnătura................                                                            Data................

Ştampila

CADRUL REZERVAT MINISTERULUI FINANŢELOR PUBLICE

Aprobăm restituirea taxei pe valoarea adăugată în sumă de.............................lei

Directorul executiv al Direcţiei generale

a finanţelor publice a municipiului Bucureşti/a judeţului

Semnătura......................                                                           Data.................

Ştampila

ANEXA Nr. 5 la norme

Nr. de înreg...............................

Din data de................................

                (loc rezervat pentru

Ministerul Finanţelor Publice)

CERERE

de restituire a taxei pe

valoarea adăugată

Nr. de înreg...................................

Din data de....................................

                     (loc rezervat pentru

Ministerul Afacerilor Externe)

Numele şi prenumele solicitantului............................................................................................................

Institutia .....................................................................................................................................................

Functia solicitantului .................................................................................................................................

Numărul carnetului eliberat de Ministerul Afacerilor Externe .................................................................

Adresa instituţiei:

Localitatea....................................., str.............................................nr.......... sectorul..........................., codul poştal...................

Prin prezenta cerere solicităm restituirea taxei pe valoarea adăugată plătite pentru cumpărări de bunuri/prestări de servicii, în conformitate cu procedura prevăzută, în sumă de............lei.

Restituirea este aferentă trimestrului   |_|

Solicităm restituirea în contul nr..........................., deschis la..............................., Sucursala................... .

Conducătorul instituţiei,

.....................................................

(semnătura şi ştampila)

(verso)

CADRUL REZERVAT MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE

Avizăm favorabil restituirea taxei pe valoarea adăugată, în sumă de...............lei, fiind îndeplinite condiţiile de reciprocitate/condiţiile precizate în convenţiile înfiinţare.

Directorul general al

Direcţiei generale protocol naţional,

Semnătura................                                                             Data.................

Ştampila

CADRUL REZERVAT MINISTERULUI FINANŢELOR PUBLICE

Aprobăm restituirea taxei pe valoarea adăugată în sumă de..........................lei

Directorul executiv al Direcţiei generale

a finanţelor publice a municipiului Bucureşti/a judeţului...............

Semnătura......................                                                           Data

Ştampila


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2215/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2215 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2215/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu