Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 17 din  9 septembrie 1999

pentru aprobarea Regulamentului nr. 9/1999 privind organizarea si functionarea Organismului posttranzactionare

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 534 din  2 noiembrie 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 4, 6, 11, 13 si al art. 14 alin. 3 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori,
    avand in vedere prevederile art. 16 din aceeasi lege,

    Presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Pe data prezentului ordin se aproba Regulamentul nr. 9/1999 privind organizarea si functionarea Organismului posttranzactionare si se dispune publicarea acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 2
    Secretariatul general va asigura aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                              PRESEDINTELE
               COMISIEI NATIONALE A VALORILOR MOBILIARE,
                      prof. univ. dr. STEFAN BOBOC


                        REGULAMENTUL Nr. 9/1999
privind organizarea si functionarea Organismului posttranzactionare

    Art. 1
    Organismul posttranzactionare este acea entitate recunoscuta si autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.) careia ii pot fi delegate, in temeiul prevederilor art. 13 si 14 din Legea nr. 52/1994 si ale Regulamentului C.N.V.M. nr. 6/1998, anumite competente de reglementare si supraveghere a pietei de capital.
    Art. 2
    Organismului posttranzactionare ii vor fi delegate competente de reglementare si supraveghere numai daca acesta se angajeaza sa respecte legea si reglementarile C.N.V.M., daca este organizat si condus potrivit prevederilor prezentului regulament si daca respecta urmatoarele principii:
    a) reprezentarea tuturor participantilor la piata de capital;
    b) tratamentul nediscriminatoriu al participantilor la piata de capital, prin reprezentarea in diverse structuri organizatorice si de conducere ale Organismului posttranzactionare;
    c) functionalitatea pietei de capital in conditiile unor costuri minime si pastrarea unui nivel ridicat de siguranta;
    d) protectia investitorilor prin cresterea gradului de transparenta a pietei de capital;
    e) asigurarea confidentialitatii, integritatii si pastrarea in siguranta a informatiilor confidentiale si privilegiate;
    f) autonomia structurilor tehnice (departamente, oficii, sisteme de tranzactionare) si stimularea autocontrolului sistemului;
    g) evitarea conflictelor de interese prin organizare si autonomie in activitatea societatilor de compensare, decontare, depozitare a valorilor mobiliare, registrelor independente si structurilor sale organizatorice;
    h) coordonarea activitatilor pietei reglementate in cadrul unei conduceri reprezentative.
    Art. 3
    Organismul posttranzactionare cuprinde societatile de compensare, decontare si depozitare a valorilor mobiliare si societatile de registru independent privat autorizate de catre C.N.V.M.
    Art. 4
    Structurile organizatorice ale personalului angajat vor fi specializate pe diverse domenii, reprezentate de comisiile de specialitate ale institutiilor care formeaza Organismul posttranzactionare.
    Art. 5
    Fiecare institutie din cadrul Organismului posttranzactionare va beneficia de o reprezentare justa in organele de conducere ale acestuia.
    Art. 6
    Conducerea Organismului posttranzactionare va fi asigurata de Consiliul de coordonare al Organismului posttranzactionare (C.C.O.P.), care isi va desfasura activitatea pe baza unui regulament autorizat de catre C.N.V.M.
    In acest scop el va coordona activitatea unor structuri independente, alcatuite din specialisti care vor asigura elaborarea de regulamente si proceduri, supravegherea si impunerea respectarii acestor reglementari.
    Regulamentele si procedurile Organismului posttranzactionare vor fi supuse spre aprobare C.N.V.M. si vor intra in vigoare numai dupa obtinerea aprobarii. De asemenea, orice modificare a acestora va fi supusa aprobarii C.N.V.M.
    Art. 7
    C.C.O.P. va promova principiile asigurarii protectiei investitorilor, transparentei si respectarii legii si reglementarilor in vigoare.
    Art. 8
    C.C.O.P. va cuprinde un numar impar de membri, inclusiv presedintele.
    Art. 9
    Presedintele C.C.O.P. va fi o persoana independenta. Ceilalti membri ai C.C.O.P. pot fi si persoane independente, dar numai in calitate de membri ai consiliilor de administratie ale Societatii Nationale de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare (S.N.C.D.D.), societatilor de registru independent privat, Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (A.N.S.V.M.) si Bursei de Valori Bucuresti, fiind desemnati astfel: S.N.C.D.D. - 3 persoane, registrele independente - 2 persoane, Bursa de Valori Bucuresti - 2 persoane, A.N.S.V.M. - 2 persoane.
    Art. 10
    Hotararile sunt adoptate cu votul majoritatii membrilor. In caz de balotaj, votul presedintelui C.C.O.P. este decisiv.
    Art. 11
    Membrii C.C.O.P., inclusiv presedintele, isi vor declara in scris valorile mobiliare pe care le detin. Declaratiile au caracter confidential.
    Art. 12
    Membrii C.C.O.P. vor fi validati individual de catre C.N.V.M., in conditiile legii si ale prezentului regulament, durata unui mandat fiind de 5 ani.
    Art. 13
    Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a putea fi aleasa in C.C.O.P. sunt urmatoarele:
    - studii superioare;
    - experienta de minimum 5 ani in domeniile financiar, juridic sau al afacerilor;
    - sa nu fi fost condamnata pentru fapte prevazute de legea penala si sa nu fi fost implicata in scandaluri publice;
    - sa nu fi fost sanctionata de C.N.V.M. sau de Banca Nationala a Romaniei.
    Art. 14
    Presedintele C.C.O.P. este reprezentantul institutiei in relatiile cu C.N.V.M.
    Art. 15
    C.C.O.P. va elabora un plan de afaceri al institutiei, urmarind minimizarea costului total al pietei, si va face propuneri pentru reglementarea nivelului taxelor si al comisioanelor percepute de diverse organisme ale pietei de capital.
    Art. 16
    Fiecare institutie din componenta Organismului posttranzactionare isi va stabili bugetul de venituri si cheltuieli pe baza planului de afaceri al acestuia, urmarind minimizarea eforturilor financiare ale participantilor la piata de capital.
    Art. 17
    In termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentului regulament presedintele C.C.O.P. va prezenta C.N.V.M. spre autorizare regulamentul si structura organizatorica ale Organismului posttranzactionare.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 17/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 17 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu