Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 166 din 23 august 2007

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste masuri tranzitorii privind aplicarea sistemului de identificare si inregistrare a animalelor din speciile ovine si caprine stabilit de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 21/2004 care stabileste un sistem de identificare si de inregistrare a animalelor din speciile ovine si caprine si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 si a directivelor 92/102/CEE si 64/432/CEE

ACT EMIS DE: AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 589 din 27 august 2007



Văzând Referatul de aprobare nr. 19.064 din 10 august 2007 întocmit de Direcţia generală sanitară veterinară din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificările şi completările ulterioare prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Norma sanitară veterinară care stabileşte măsuri tranzitorii privind aplicarea sistemului de identificare şi înregistrare a animalelor din speciile ovine şi caprine stabilit de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 21/2004 care stabileşte un sistem de identificare şi de înregistrare a animalelor din speciile ovine şi caprine şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 şi a directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. -Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3. - Prezentul ordin transpune Decizia Comisiei 228/2007/CE care stabileşte măsuri tranzitorii privind sistemul de identificare şi înregistrare a animalelor din speciile ovine şi caprine în România stabilit de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 21/2004, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 98 din 13 aprilie 2007.

Art. 4. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aplică până la data de 31 decembrie 2007.

p. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Laszlo Csutak Nagy

 ANEXA

NORMA  SANITARA  VETERINARA

care stabileşte măsuri tranzitorii privind aplicarea sistemului de identificare şi înregistrare a animalelor din speciile ovine şi caprine stabilit de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 21/2004

Art. 1. -Animalele din speciile ovine şi caprine ţinute în exploataţii situate pe teritoriul României sunt identificate până la împlinirea vârstei de 6 luni sau până la data părăsirii exploataţiei de origine, în cazul în care aceasta are loc înaintea împlinirii vârstei de 6 luni, prin aplicarea cel puţin a unei crotalii, galbenă în cazul ovinelor sau albă în cazul caprinelor, imprimată cu un cod individual pentru fiecare animal.

Art. 2. - (1) Pe durata aplicării prezentei norme sanitare veterinare, toate animalele destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe se identifică după cum urmează:

a) cu două crotalii de culoare galbenă sau albă, în funcţie de specie, care au imprimat acelaşi cod individual pentru fiecare animal şi aplicate în exploataţiile de origine, sau

b)  cu o crotalie de culoare galbenă sau albă, în funcţie de specie, aplicată în exploataţia de origine, şi cu două crotalii de culoare roşie sau portocalie, în funcţie de opţiunea proprietarului exploataţiei în care sunt colectate animalele destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe, aplicate în această exploataţie, care să respecte specificaţiile tehnice prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta normă sanitară veterinară; pe cele două crotalii de culoare roşie sau portocalie se imprimă acelaşi cod de identificare a animalului, alocat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor exploataţiilor care efectuează comerţ intracomunitar şi exportă ovine şi caprine în ţări terţe, dar diferit de codul de identificare a animalului imprimat pe crotalia naţională de culoare galbenă sau albă.

(2) Costurile de achiziţie şi de aplicare a crotaliilor de culoare roşie sau  portocalie sunt suportate de  către  proprietarul exploataţiei în care sunt colectate animalele destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe.

(3) In situaţia în care crotaliile de culoare roşie sau portocalie se aplică alături de crotalia de culoare galbenă sau albă, se asigură în registrul exploataţiei corespondenţa între cele două coduri de identificare a animalului.

Art. 3. - (1) Crotaliile de culoare galbenă sau albă prevăzute la art. 1 şi art. 2 alin. (1) lit. b) sunt furnizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor prin direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza comenzilor trimestriale efectuate de acestea din urmă.

(2) Crotaliile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) sunt furnizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor prin direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

Art. 4. - (1) Certificatele sanitar-veterinare de sănătate care se eliberează pentru ovinele şi caprinele destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe se completează cu codurile individuale ale animalelor imprimate pe crotalia de culoare galbenă sau albă; acestor documente li se anexează tabele în care se asigură corespondenţa dintre codurile individuale ale animalului imprimate pe crotalia de culoare galbenă sau albă şi cele imprimate pe crotaliile de culoare roşie sau portocalie, pentru toate animalele care fac obiectul transportului pentru care este eliberat respectivul certificat sanitar-veterinar de sănătate.

(2) Tabelul prin care se asigură corespondenţa dintre codurile individuale ale animalelor conţine următoarele elemente: denumirea unităţii, numele şi prenumele proprietarului unităţii, codul unic de identificare a unităţii sau codul numeric personal al proprietarului, adresa şi codul exploataţiei, precum şi, pentru fiecare animal, codul individual imprimat pe crotalia de culoare galbenă sau albă aplicată în exploataţia de origine, căruia îi corespunde codul individual imprimat pe crotaliile auriculare de culoare roşie sau portocalie aplicate suplimentar în exploataţia în care sunt colectate animalele destinate comerţului intracomunitarsau exportului în ţări terţe.

(3)  O copie a certificatului sanitar-veterinar de sănătate prevăzut la alin. (1) se transmite de către medicul veterinar zonal, în termen de 7 zile de la emitere, direcţiei sanitar- veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Art. 5. - Medicul veterinar zonal înregistrează în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor ieşirea animalelor destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe, completând pentru fiecare animal codul de identificare a acestuia imprimat pe crotalia de culoare galbenă sau albă.

Art. 6. - Formularul de mişcare care însoţeşte animalul ori de câte ori acesta este transportat pe teritoriul naţional între două exploataţii diferite este completat cu codul individual de identificare al animalului, imprimat pe crotalia de culoare galbenă sau albă aplicată animalului în exploataţia de origine, conform prevederilor art. 1 sau ale art. 2 alin. (1) lit. a).

ANEXA la norma sanitară veterinară

MODELUL   ŞI   SPECIFICAŢIILE   TEHNICE

ale crotaliilor de culoare roşie sau portocalie utilizate în exploataţiile în care sunt colectate animale destinate comerţului intracomunitarsau exportului în ţări terţe

Crotaliile de culoare roşie sau portocalie care sunt utilizate în exploataţiile în care sunt colectate animale destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe trebuie să îndeplinească următoarele specificaţii tehnice:

a) sunt formate din două părţi, partea „tată" şi partea „mamă", fiecare parte având lungimea (L) cuprinsă între 30-55 mm, iar lăţimea (I) cuprinsă între 7-16 mm, în conformitate cu următoarele modele:

I. Model crotalie de culoare roşie

1. Partea „mamă"

2. Partea „tată"

II. Model crotalie de culoare portocalie 1. Partea „mamă"

2. Partea „tată"

b)  partea „tată" are pinul de penetrare confecţionat dintr-un material dur, astfel încât să permită o bună şi uşoară penetrare a urechii;

c) decupajul realizat prin tăiere este mai mare decât pinul de penetrare, astfel încât crotalia să se poată roti liber în jurul axei;

d) pinul conic permite ventilarea şi aerarea;

e) sunt confecţionate din poliuretan sau din orice alt material plastic;

f) sunt reciclabile;

g) sunt rezistente la temperaturi ambientale ridicate/scăzute şi sunt uşor de citit pe toată durata vieţii animalului;

h) nu conţin substanţe care sunt nocive pentru sănătatea animalului şi nu produc reacţii alergice;

i) crotalia trebuie aplicată într-o poziţie în care este uşor vizibilă de la distanţă;

j) codul individual al animalului este imprimat prin tehnologie laser, exclusiv pe partea „tată", într-o manieră care nu permite ştergerea prin spălare sau prin utilizarea hârtiei abrazive a caracterelor imprimate; opţional, pe partea „mamă" a crotaliilor de culoare portocalie poate fi imprimat un cod de bare care să redea codul individual al animalului;

k) conferă o bună şi rapidă vindecare auriculară;

l) aplicarea crotaliilor nu se face prin presare, ci prin incizie a auriculului (la momentul aplicării crotaliei), astfel încât pielea să fie tăiată şi nu presată în crotalia „mamă";

m) pot fi aplicate doar o singură dată;

n) sunt proiectate astfel încât să se poată introduce doar într-o anumită poziţie în cleştele aplicator;

o) numărul crotaliei nu se repetă;

p) sunt uşor de aplicat, fără a necesita o dexteritate deosebită;

q) cifrele şi literele imprimate pe crotalii sunt de culoare neagră.

Crotaliile poartă inscripţionate următoarele elemente: codul ISO al ţării, respectiv RO pentru România, urmat de 8 cifre, toate aceste caractere având înălţimea minimă de 5 mm; prima cifră, respectiv 4, reprezintă speciile ovine şi caprine destinate comerţului intracomunitar sau exportului în anul 2007, iar următoarele 7 cifre reprezintă numărul animalului.

Codul individual al animalului destinat comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe este format din unirea caracterelor RO 4, imprimate pe partea „mamă" a crotaliei, şi a celor 7 cifre imprimate pe partea „tată" a acesteia, astfel cum este prevăzut în modelul crotaliei de culoare roşie, sau din 10 caractere alfanumerice, respectiv literele RO urmate de 8 cifre, imprimat pe partea „tată" a crotaliei, astfel cum este prevăzut în modelul crotaliei de culoare portocalie.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 166/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 166 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 166/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu