Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 125 din 14 aprilie 2003

pentru adoptarea unor masuri privind importul sau comercializarea telefoanelor mobile

ACT EMIS DE: MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 277 din 19 aprilie 2003


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio si echipamentele terminale de telecomunicatii si recunoasterea mutuala a conformitatii acestora,
    avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 1.337/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei,

    ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei emite prezentul ordin.

    Art. 1
    (1) In temeiul prevederilor art. 18 si 19 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 11 din Hotararea Guvernului nr. 88/2003 privind echipamentele radio si echipamentele terminale de telecomunicatii si recunoasterea mutuala a conformitatii acestora, agentii economici care importa sau comercializeaza telefoane mobile au obligatia de a informa consumatorii asupra caracteristicilor tehnice ale produsului respectiv, atat prin afisarea lor pentru fiecare aparat la punctele de desfacere, cat si prin instructiunile de utilizare a aparatului.
    (2) Instructiunile de utilizare a aparatului, redactate in limba romana, trebuie sa contina informatii complete cu privire la caracteristicile tehnice ale acestuia, descrierea tuturor meniurilor tipului respectiv de aparat, precum si comenzile si serviciile de care pot beneficia utilizatorii aparatului respectiv, indiferent daca acestea sunt sau nu disponibile in retelele de telefonie mobila din Romania.
    Art. 2
    (1) In sensul prezentului ordin, rata absorbtiei specifice de energie (SAR) reprezinta marimea fizica ce exprima absorbtia medie pe ansamblul intregului corp sau pe o portiune a corpului si care se defineste ca rata cu care energia este absorbita de unitatea de masa de tesut corporal, exprimandu-se in watt/kg (W/kg).
    (2) In sensul prezentului ordin, prin telefon mobil se intelege orice dispozitiv emitator de unde radio destinat a fi folosit cu partea radianta a echipamentului in imediata apropiere a urechii umane (telefoanele GSM, telefoanele cordless etc.), care functioneaza in banda de frecventa de 10 MHz - 10 GHz.
    Art. 3
    (1) In conformitate cu prevederile Recomandarii Comisiei Europene nr. 1.999/519, in vederea limitarii expunerii utilizatorului la campuri electromagnetice, valoarea limita admisa a SAR localizat la cap si trunchi pentru telefoanele mobile, corespunzatoare gamei de frecvente de la 10 MHz la 10 GHz, este de 2 W/kg.
    (2) In vederea respectarii conditiilor de siguranta si protectie a sanatatii utilizatorilor, importul sau comercializarea telefoanelor mobile este permisa numai daca aparatele respecta urmatoarele restrictii de baza referitoare la expunerea umana la campurile electromagnetice, restrictii ce sunt considerate cerinte esentiale de protectie a sanatatii si sigurantei utilizatorului, in sensul art. 6 alin. (1) lit. a) din Hotararea Guvernului nr. 88/2003.

________________________________________________________________________
Banda de         SAR pe intregul corp  Valorile SAR      Valorile SAR
frecventa        (W/kg)                locale            locale
                                       (cap si trunchi)  (membre) (W/kg)
                                       (W/kg)
________________________________________________________________________
10 MHz - 10 GHz        0,08                  2                 4
________________________________________________________________________

    Art. 4
    (1) In vederea informarii cumparatorului asupra conditiilor de siguranta si de protectie a sanatatii, importul sau comercializarea de telefoane mobile este permisa numai dupa includerea in instructiunile de utilizare a aparatului si afisarea la locul de vanzare a urmatoarelor categorii de informatii:
    - SAR care reprezinta cantitatea de energie corespunzatoare undei de radiofrecventa absorbita de corpul uman in timpul folosirii telefonului mobil;
    - valoarea limita admisa a SAR, respectiv 2 W/kg;
    - valoarea SAR a modelului de telefon mobil respectiv;
    - specificatii referitoare la expunerea consumatorului la campuri electromagnetice, in conditiile prevazute la art. 11 din Hotararea Guvernului nr. 88/2003.
    (2) In vederea evitarii consecintelor pe care efectele termice adverse si expunerea la radiofrecventele produse de telefoanele mobile le au asupra corpului uman, este obligatorie prezentarea in instructiunile de utilizare a aparatului a valorilor SAR locale (corespunzatoare unei portiuni a corpului) prevazute la art. 3, in scopul informarii corecte a utilizatorilor cu privire la evaluarea si limitarea acumularii excesive de energie in zone restranse (mici) ale corpului, ca rezultat al unor expuneri in conditii speciale.
    Art. 5
    (1) Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei este organismul responsabil pentru exercitarea activitatilor de supraveghere a pietei telefoanelor mobile, conform art. 35 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 88/2003.
    (2) Nerespectarea obligatiilor de informare a utilizatorilor, prevazute la art. 1 - 3, precum si a conditiilor de protectie a sanatatii si sigurantei utilizatorului, prevazute la art. 4, constituie contraventii in conformitate cu prevederile art. 39 din Hotararea Guvernului nr. 88/2003 si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei, precum si cu retragerea de pe piata, interzicerea comercializarii si utilizarii aparatelor neconforme.
    (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (2) se fac de catre personalul de inspectie al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, anume imputernicit in vederea indeplinirii acestor atributii, la sesizarea oricarei persoane sau din oficiu.
    Art. 6
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

           Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei,
                                 Dan NicaSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 125/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 125 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
     YOU WILLING TO HIRE THE REAL HACKERS TO GET ALL YOUR CYBER PROBLEMS FIXED WITH SWIFT RESPONSE? OR A VICTIM OF THE BINARY OPTION SCAM? OR NEEDS TO RECOVER YOUR LOST FUNDS? With pathfinderhacktech I'm giving you 100% guarantee that your jobs are safe with us and we're going to help you recover all your lost funds to scammers, Solving a problem which you know there’s an answer to is like climbing a mountain with a guide, along a trail someone else has laid. Here is a defined platform that maps a positive step closer to surviving heavy threat on the internet. You can put a stop to your anxiety and constant fear of you getting ripped off by Scammers  This post is actually for those who are willing to turn their lives around for the better, either financial-wise or relationship-wise or businesses. Our primary reason for this development is to ensure that those in need of help don’t get ripped off by scammers  This is a global idea that navigates a newbie to a prominent encounter ( Fully immersed to a degree that the subject in question Is a disorienting worthwhile experience on merits). the pathfinderhacktecks are a team of competence hackers with the mission and vision of making the internet a safer place for all,moreso we render efficient services to those having cyber problems. Pathfinderhacktech has grown and expanded since it formation over the years due to the experience and professionalism of our management and technical staff. Our strength is based on our ability to bring together active cyber security professionals who individually has acquired enormous exposure in the world of HACKING As part of our corporate goals, providing value added services to meet our client needs and requirements has been our sustaining impetus. Our offer of proactive technical and managerial advice has always given us edge over and above our competitors. The new development on the pathfinderhacktech platform is to assign to you the right HACKER to deal with your Particular kind of cyber issues depending on the kind of cyber problems you are willing to get fixed. Here, you would be refer to a legit professional hacker known for massive skills and security abilities. Skilled and trained on ▪Social media hacks ( facebook, twitter, Instagram, snapchat ) ▪Email hacks ▪phone hacks ▪bitcoin hacks. ▪verified PayPal account hacks ▪database hacks ▪credit card top up ▪university score upgrade ▪money transfer ▪binary option funds recovery. ( recovered $5,567,078 million) The binary option scam is another problem facing the internet today. How do you avoid binary option scam and what do you do if you are a victim of the scam.  Be wary of adverts on the internet and mostly on social media promising high returns from binary options trading. The binary option is one of the highly recorded scam on the internet. The Binary options are a form of fixed-odds betting. Particularly a trade involving if an event will occur or not and the result is either positive or negative. If the investor is right, then they stand a solid chance of winning and should see a return of the funds invested but if they are wrong, they lose thier full funds invested. The pathfinderhacktech are breeding effort to put an end to these unbearable swindle scheme taking over the internet and taking a solid step forward to render solution to those affected by the fleece… Here would be our cyber security techniques to retrieving back the victims stolen funds. For more update and inquiries Contact slakeleroy (at)gmail(.)com
ANONIM a comentat Decretul 458 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
ANONIM a comentat Circulara 18 2020
    Ai nevoie de un împrumut sau dorești să-ți perfecționezi casa, plătește facturile, extinde-ți afacerea cu o rată de interes de 2%? NU UITĂȚI NICIUN CONTACT PE: directcredit74@gmail.com sau numărul WhatsApp: +1(504)603-3666
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu