Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 117 din 14 august 2008

pentru aprobarea Metodologiei privind raportarea informatiilor referitoare la consumatorii industriali de gaze naturale si a Metodologiei privind raportarea informatiilor referitoare la consumatorii de energie electrica

ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 644 din 9 septembrie 2008



Având în vedere prevederile art. 8 alin. (1) lit. u) din Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 9 alin. (2), (8) şi (9), art. 11 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) şi b) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 3 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 410/2007 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,

preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

Art. 1. - (1) Se aprobă Metodologia privind raportarea informaţiilor referitoare la consumatorii industriali de gaze naturale, prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Se aprobă Metodologia privind raportarea informaţiilor referitoare la consumatorii de energie electrică, prevăzută în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. -Titularii de licenţe de furnizare a gazelor naturale şi titularii de licenţe de furnizare a energiei electrice vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar compartimentele de resort din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei vor urmări aplicarea acestuia.

Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Decizia   preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale nr. 184/2007 privind aprobarea Metodologiei pentru raportarea datelor referitoare la consumatorii industriali de gaze naturale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 194 din 21 martie 2007, şi Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 15/2001 privind aprobarea Procedurii pentru raportarea datelor privind consumatorii de energie electrică în conformitate cu Directiva CE 90/377, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 552 din 4 septembrie 2001, cu modificările ulterioare.

Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare in Domeniul Energiei,

Gergely Olosz

ANEXA Nr. 1

METODOLOGIE

privind raportarea informaţiilor referitoare la consumatorii industriali de gaze naturale

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

SECŢIUNEA 1

Scop

Art. 1. - Prezenta metodologie stabileşte:

a) un sistem unitar de raportare de către titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a preţurilor şi condiţiilor practicate de către aceştia pentru furnizarea gazelor naturale către consumatorii industriali, a sistemului de preţuri practicat, a categoriilor de consumatori industriali şi a cantităţilor de gaze naturale furnizate, aferente fiecărei categorii;

b)  un sistem de raportare de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei către Institutul Naţional de Statistică a informaţiilor obţinute în condiţiile lit. a).

Art. 2. - Institutul Naţional de Statistică transmite raportările obţinute în condiţiile art. 1 lit. b) către Oficiul Statistic al Comunităţilor Europene.

SECŢIUNEA a 2-a

Domeniul de aplicare

Art. 3. - Prezenta metodologie se aplică Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi titularilor de licenţe de furnizare a gazelor naturale care furnizează gaze naturale către consumatorii industriali, alimentaţi prin sistemele de distribuţie, cu excepţia:

a)  consumatorilor industriali care folosesc gazele naturale pentru producerea energiei electrice în centrale electrice publice sau în unităţi de producţie în cogenerare;

b)  consumatorilor industriali care folosesc gazele naturale pentru alte utilizări decât cele energetice;

c) consumatorilor industriali cu un consum de gaze naturale mai mare de 4.000.000 GJ/an.

CAPITOLUL II

Etapele procesului de colectare şi transmitere a informaţiilor referitoare la consumatorii industriali de gaze naturale

SECŢIUNEA 1

Sistemul de raportare a informaţiilor de către titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale

Art. 4. - (1) Preţurile pe care titularii de licenţe de furnizare a gazelor naturale au obligaţia de a le raporta sunt preţuri finale, defalcate pe categoriile de consumatori industriali, definite în prezenta metodologie pe baza nivelului consumului anual.

(2) Pentru aplicarea prezentei metodologii, se definesc următoarele categorii de consumatori industriali:

Categorie de consumator

Tranşă de consum anual

I1

Până la 1.000 GJ

I2

Intre 1.000 GJ şi 10.000 GJ

I3

Intre 10.000 GJ şi 100.000 GJ

I4

Intre 100.000 GJ şi 1.000.000 GJ

I5

Intre 1.000.000 GJ şi 4.000.000 GJ

(3)  Preţurile se raportează în lei/GJ, ţinând cont de puterea calorifică superioară, şi în următoarele variante:

a)  preţuri care nu includ TVA, acciză sau, dacă este cazul, alte taxe sau impozite;

b)  preţuri care includ acciză şi nu includ TVA şi, dacă este cazul, alte taxe deductibile;

c)  preţuri care includ TVA, acciză şi, dacă este cazul, alte taxe şi impozite.

(4) Preţurile raportate de către titularii de licenţe de furnizare a gazelor naturale includ toate componentele: costul de achiziţie a gazelor naturale, tariful reglementat pentru prestarea serviciului de transport al gazelor naturale, tariful reglementat pentru prestarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale, tariful reglementat pentru prestarea serviciului de înmagazinare subterană a gazelor naturale, marja de furnizare, mai puţin disconturile, dacă este cazul, precum şi toate componentele fixe, cum ar fi taxa sau chiria pentru contor, mai puţin taxa de instalare plătită iniţial de consumator.

Art. 5. - (1) Pe baza informaţiilor înregistrate, în conformitate cu prevederile art. 4, la datele de 1 ianuarie, respectiv 1 iulie, titularii de licenţe de furnizare întocmesc rapoarte care acoperă cele 6 luni anterioare datelor de colectare, pe care le transmit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei până cel târziu la data de 28 februarie, respectiv 31 august a fiecărui an.

(2)  Raportul prevăzut la alin. (1) include preţurile naţionale medii, practicate în perioada de raportare.

(3)   Prin excepţie de la prevederile alin. (1), datele şi informaţiile referitoare la categoriile de consumatori industriali şi cantităţile de gaze naturale furnizate, aferente fiecărei categorii, se vor comunica o dată la 2 ani. Prima raportare se realizează la data de 28 februarie 2009.

SECŢIUNEA a 2-a

Sistemul de raportare a informaţiilor de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei

Art. 6. - (1) Pe baza informaţiilor colectate de la titularii de licenţe de furnizare a gazelor naturale, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei întocmeşte un raport care include preţuri medii ponderate cu cotele de piaţă ale titularilor de licenţe de furnizare a gazelor naturale, pe care îl transmite Institutului Naţional de Statistică.

(2) Raportul prevăzut la alin. (1) poate include preţuri medii, calculate ca medie aritmetică, doar în cazul în care nu pot fi calculate medii ponderate.

(3)  La calcularea preţurilor medii de furnizare a gazelor naturale, în oricare dintre variantele prevăzute la alin. (1) şi (2), trebuie să se aibă în vedere acoperirea unei cote reprezentative din piaţa naţională.

(4)  Cotele de piaţă ale titularilor de licenţe de furnizare a gazelor naturale se determină pe baza cantităţilor de gaze naturale facturate de către aceştia consumatorilor industriali şi, în măsura în care acest lucru este posibil, se calculează separat pentru fiecare categorie de consumatori industriali.

(5)  La procesarea informaţiilor utilizate pentru calcularea preţurilor medii ponderate, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei are în vedere păstrarea confidenţialităţii informaţiilor obţinute.

(6) In vederea păstrării confidenţialităţii, informaţiile referitoare la preţuri sunt comunicate doar dacă există cel puţin 3 consumatori în fiecare dintre categoriile prevăzute la art. 4 alin. (2).

(7) Primul raport pe care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei îl va transmite Institutului Naţional de Statistică se va referi la informaţiile colectate la 1 ianuarie 2008.

Art. 7. - (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei transmite Institutului Naţional de Statistică o dată la 2 ani, împreună cu raportul care se referă la situaţia de la 1 ianuarie, informaţii privind sistemul de procesare a informaţiilor colectate de la titularii de licenţe de furnizare a gazelor naturale, care să includă:

a)  o descriere a procesului de monitorizare a titularilor de licenţe de furnizare a gazelor naturale şi a dimensiunilor acestui proces: numărul de titulari de licenţe de furnizare a gazelor naturale monitorizaţi, cota totală de piaţă monitorizată etc;

b)  criteriile aplicate pentru determinarea preţurilor medii ponderate, precum şi a consumurilor totale aferente fiecărei tranşe de consum, prevăzute la art. 4 alin. (2).

(2) Prima raportare a informaţiilor prevăzute la alin. (1) se va referi la situaţia de la 1 ianuarie 2008.

Art. 8. -Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei transmite Institutului Naţional de Statistică anual, împreună cu raportul care se referă la situaţia de la 1 ianuarie, informaţii privind principalii factori care afectează preţurile raportate pentru fiecare tranşă de consum, incluzând:

a)  valorile medii ale factorilor de sarcină, aferenţi fiecărei tranşe de consum, calculate pe baza energiei totale furnizate şi a valorii medii a vârfurilor de cerere;

b)   o descriere a reducerilor acordate consumatorilor întreruptibili, dacă este cazul;

c) o descriere a componentelor fixe ale preţului final, cum ar fi chiria pentru contor sau alte asemenea componente relevante la nivel naţional.

Art. 9. - (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei transmite Institutului Naţional de Statistică anual, împreună cu raportul care se referă la situaţia de la 1 ianuarie, informaţii privind valorile şi metodele de calcul, precum şi o descriere a taxelor percepute pentru furnizarea gazelor naturale către consumatorii industriali, precum şi a oricăror alte taxe de natură nefiscală, aferente tarifelor de reţea şi obligaţiilor de serviciu public, dacă este cazul.

(2) Taxele menţionate la alin. (1) includ, după caz:

a) TVA;

b) taxe de concesiune;

c) taxe de mediu;

d) alte impuneri specifice sectorului energetic: impuneri legate de obligaţiile de serviciu public, contribuţii la bugetul autorităţilor de reglementare;

e) alte taxe care nu au legătură cu sectorul energetic: taxe naţionale, locale sau regionale percepute pe energia consumată, pe distribuţia de gaze naturale.

(3) Nu intră în categoria taxelor menţionate la alin. (1) taxele care se aplică şi altor industrii şi activităţi, cum ar fi: impozitele pe venit, impozitele conexe proprietăţii, taxele incluse în preţurile carburanţilor pentru automobile, taxele auto, taxele aferente licenţelor pentru telecomunicaţii, taxele radio etc.

(4) Descrierea taxelor percepute pentru furnizarea gazelor naturale către consumatorii industriali este structurată pe 3 capitole principale, după cum urmează:

a) taxe care nu se regăsesc în factura emisă consumatorilor industriali şi care intră în preţurile raportate în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (3) lit. a);

b)  taxe care se regăsesc în factura emisă consumatorilor industriali, considerate nedeductibile şi care intră în preţurile raportate în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (3) lit. b);

c) TVA şi alte taxe deductibile, care se regăsesc în factura emisă consumatorilor industriali şi care intră în preţurile raportate în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (3) lit. c).

CAPITOLUL III

Dispoziţii finale

Art. 10. - Prezenta metodologie transpune prevederile art. 1-3 şi ale anexei I din Directiva 90/377/CEE privind o procedură comunitară de îmbunătăţire a transparenţei preţurilor la gaz şi energie electrică pentru utilizatorii finali din industrie, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. 185 din 17 iulie 1990, amendată prin Decizia Comisiei 2007/394/CE de modificare a Directivei 90/377/CEE a Consiliului, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. 148 din 9 iunie 2007.

ANEXA Nr. 2

METODOLOGIE

privind raportarea informaţiilor referitoare la consumatorii de energie electrică

1. Scop

Metodologia stabileşte sistemul unitar de raportare a furnizorilor de energie electrică, către autoritatea competentă, a structurii preţurilor plătite de consumatorii de energie electrică.

2.  Domeniu de aplicare

Metodologia se aplică:

a)  furnizorilor de energie electrică pentru colectarea şi raportarea preţurilor medii plătite de consumatori;

b) în relaţia dintre furnizorii de energie electrică şi autoritatea competentă privind transmiterea datelor referitoare la structura preţurilor plătite de consumatori.

3.  Definiţii şi prescurtări

In înţelesul prezentei metodologii, termenii folosiţi se definesc după cum urmează:

Autoritatea competentă

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei -ANRE

Furnizor

Persoană juridică, titulară a unei licenţe de furnizare

Client final

Orice persoană fizică sau juridică ce cumpără energie electrică pentru uz propriu

Consumator de energie electrică

Client final, persoană fizică sau juridică, ce cumpără energie electrică pentru consumul propriu

Consumator casnic

Consumatorul care cumpără energie electrică pentru consumul propriu al gospodăriei, excluzând consumul aferent activităţilor comerciale sau profesionale

4. Documente de referinţă

Prezenta metodologie are la bază următoarele documente de referinţă:

a) Directiva CE 90/377 din 29 iunie 1990 privind o procedură comunitară de îmbunătăţire a transparenţei preţurilor la gaz şi energie electrică pentru utilizatorii finali din industrie;

b) Decizia Comisiei CE 2007/394 din 7 iunie 2007 de modificare a Directivei CE 90/377 a Consiliului privind metodologia aplicabilă pentru colectarea preţurilor la gaz şi energie electrică pentru utilizatorii finali din industrie;

c) Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

5. Tipuri de consumatori de energie electrică

Se definesc următoarele categorii de consumatori:

5.1. Consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Tabelul nr. 1

Consumatori de energie electrică,

alţii decât consumatorii casnici si cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Consum anual de energie electrică

(MWh)

Minim

Maxim

Tranşa IA

<20

Tranşa IB

20

<500

Tranşa IC

500

< 2.000

Tranşa ID

2.000

< 20.000

Tranşa IE

20.000

< 70.000

Tranşa IF

70.000

=< 150.000

5.2. Consumatori casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Tabelul nr. 2

Consumatori casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Consum anual de energie electrică

(kWh)

Minim

Maxim

Tranşa DA

<1.000

Tranşa DB

1.000

<2.500

Tranşa DC

2.500

<5.000

Tranşa DD

5.000

<15.000

Tranşa DE

>=15.000

5.3. Consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Tabelul nr. 3

Consumatori de energie electrică,

alţii decât consumatorii casnici si cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Consum anual de energie electrică

(MWh)

Minim

Maxim

Tranşa IA

<20

Transa IB

20

<500

Tranşa IC

500

<2.000

Transa ID

2.000

<20.000

Transa IE

20.000

<70.000

Tranşa IF

70.000

=<150.000

5.4. Consumatori casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Tabelul nr. 4

Consumatori casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Consum anual de energie electrică (kWh)

Minim

Maxim

Tranşa DA

<1.000

Tranşa DB

1.000

<2.500

Tranşa DC

2.500

<5.000

Tranşa DD

5.000

<15.000

Tranşa DE

>=15.000

6. Reguli pentru raportarea de către furnizorii de energie electrică a structurii preţurilor plătite de consumatorii de energie electrică

6.1. Pentru categoriile de consumatori definiţi la pct. 5, fiecare furnizor întocmeşte câte două rapoarte pe an privind preţurile colectate, la începutul fiecărei perioade de 6 luni (ianuarie şi iulie).

Rapoartele se vor referi la preţurile medii pentru energia electrică facturată (inclusiv tariful pentru putere în cazul aplicării unui tarif de tip binom sau taxa de rezervare/abonament în cazul consumatorilor casnici) consumatorilor de energie electrică, pe perioada ultimelor 6 luni.

Penalităţile percepute pentru depăşirea puterii contractate, majorările pentru întârzieri la efectuarea plăţilor, contravaloarea energiei electrice reactive facturate şi taxele aferente pentru serviciile de radiodifuziune şi televiziune nu se consideră în calculul preţului mediu.

6.2.  Rapoartele vor fi transmise la autoritatea competentă până cel târziu la data de 15 ianuarie şi, respectiv, 15 iulie.

6.3.  Preţurile medii se raportează conform art. 6.1, pe fiecare tranşă de consum în parte, conform tabelelor nr. 1 -4.

6.4. In cazul în care un consumator îşi schimbă încadrarea în tranşa/tranşele de consum de-a lungul perioadei de raportare, consumul de energie electrică şi preţul mediu vor fi raportate în tranşa/tranşele de consum în care s-a încadrat în ultimele 12 luni calendaristice.

6.5. Pentru consumatorii sezonieri, consumatorii noi sau consumatorii care reziliază contractele de furnizare a energiei electrice, consumul de energie electrică şi preţul mediu vor fi raportate în tranşa / tranşele de consum în care s-au încadrat în ultimele 12 luni calendaristice.

6.6. Preţurile medii includ: tariful pentru serviciul de transport, tariful pentru serviciul de sistem, tariful pentru servicii prestate de operatorul de pieţe centralizate, tariful pentru serviciul de distribuţie, tariful pentru energia electrică facturată, tariful pentru putere în cazul aplicării unui tarif de tip binom, taxa de rezervare/abonament, în cazul consumatorilor casnici, şi costul de furnizare a energiei electrice.

6.7. Taxele de racordare nu vor fi incluse.

6.8.  Preţurile vor fi exprimate în moneda naţională: lei/kWh, pentru consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, şi lei/MWh, pentru consumatorii de energie electrică, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici.

6.9.  Furnizorii de energie electrică vor raporta autorităţii competente 3 categorii de preţuri, după cum urmează:

- preţuri care nu conţin TVA şi acciză;

- preţuri care nu conţin TVA, dar conţin acciză;

- preţuri care conţin TVA şi acciză;

6.10. Structura preţurilor se raportează conform tabelului nr. 5 pentru consumatorii de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat, conform tabelului nr. 6 pentru consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat, conform tabelului nr. 7 pentru consumatorii de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial, şi conform tabelului nr. 8 pentru consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial, astfel:

6.10.1. „Preţul mediu vânzare 2)" al energiei electrice per tranşă de consum reprezintă raportul dintre valoarea veniturilor din vânzarea de energie electrică şi consumul semestrului analizat, calculat conform art. 6.1. din tabelele nr. 5 - 8.

6.10.2.  Preţul complet al energiei electrice per tranşă de consum „Preţ mediu vânzare lei/MWh (inclusiv taxe)" va fi luat în considerare ca raport între suma globală a veniturilor din vânzarea de energie electrică, acciză, TVA şi consumul semestrului analizat din tabelele nr. 5 - 8.

6.10.3.  „Preţul mediu reţea3)" reprezintă valoarea rezultată din împărţirea contravalorii serviciilor atribuite categoriei de consumatori (tariful pentru serviciul de transport, tariful pentru serviciul de sistem, tariful pentru servicii prestate de operatorul de pieţe centralizate, tariful pentru serviciul de distribuţie) la cantitatea totală de energie electrică vândută respectivei categorii de consumatori din tabelele nr. 5 - 8.

6.10.4.  Furnizorii de energie electrică vor raporta numărul de consumatori de energie electrică alimentaţi atât în regim concurenţial, cât şi reglementat la data raportării, corespunzător fiecărei categorii din tabelele nr. 5-8.

Tabelul nr. 5

Consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Preţuri medii de revenire la consumatorii de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici alimentaţi în regim reglementat

Denumirea furnizorului:

Semestrul

Anul

Nr. crt.

Categorie de consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi asimilaţi1

Consum

semestru/

categorie

MWh

Număr

consumatori/

categorie

Valoarea veniturilor din vânzarea de energie electrică pe categoria de consumatori lei/semestrul raportat

Preţ mediu vânzare2) lei/MWh

Valoare

acciză

(lei)

TVA (lei)

Preţ mediu vânzare

lei/MWh

(inclusiv taxe)

Preţ mediu reţea3) lei/MWh'

Tarif reprezentativa

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.

IA

-

-

-

2.

IB

-

-

-

3.

IC

-

-

-

4.

ID

-

-

-

5.

IE

-

-

-

6.

IF

-

-

-

7.

Alţii*)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

8.

TOTAL

-

-

-

-

-

-

-

NOTE:

1) Incadrarea consumatorilor în categoriile enumerate mai jos se realizează pe baza prognozei anuale de consum a acestora. In cazul în care furnizorul îşi autofurnizează energia necesară consumului propriu, aceasta se raportează ca un consumator şi va fi alocat categoriei respective:

Categorii de consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi asimilaţi

Consum anual cuprins în intervalul

(MWh)

IA

<20

IB

20

<500

IC

500

<2.000

ID

2.000

<20.000

IE

20.000

<70.000

IF

70.000

<150.000

Alţii*)

>150.000

2)  Preţul mediu rezultat din împărţirea valorii totale a veniturilor furnizorului din vânzările către categoria de consumatori, exclusiv taxe şi impozite.

3)  Preţul mediu rezultat din împărţirea contravalorii serviciilor atribuite categoriei de consumatori.

4) Tariful aplicat la majoritatea consumatorilor din categoria respectivă.

*) Pentru această categorie de consumatori se raportează date doar la solicitarea autorităţii competente.

Tabelul nr. 6

Consumatori casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Preţuri medii de revenire pe categorii de consumatori casnici şi asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim reglementat

Denumirea furnizorului:

Semestrul

Anul

Nr. crt.

Categorie de consumatori casnici şi asimilaţi1)

Consum

semestrul/

categorie

kWh

Număr

consumatori/

categorie

Valoarea veniturilor

din vânzarea de energie electrică pe categoria de consumatori lei/semestrul raportat

Preţ mediu

vânzare2)

lei/kWh

Valoare

acciză

(lei)

TVA (lei)

Preţ mediu

vânzare

lei/kWh

(inclusiv taxe)

Preţ mediu reţea3) lei/kWh

Tarif reprezentativ4)

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.

DA

-

-

-

2.

DB

-

-

-

3.

DC

-

-

-

4.

DD

-

-

-

5.

DE

-

-

-

6.

TOTAL

-

-

-

-

-

-

-

NOTE:

1) Incadrarea consumatorilor în categoriile enumerate mai jos se realizează pe baza consumurilor medii anuale ale acestora:

Categorii de consumatori casnici şi asimilaţi

Consum anual cuprins în intervalul

(kWh)

DA

<1.000

DB

1.000

<2.500

DC

2.500

<5.000

DD

5.000

<15.000

DE

>=15.000

2)  Preţul mediu rezultat din împărţirea valorii totale a veniturilor furnizorului din vânzările către categoria de consumatori, exclusiv taxe şi impozite.

3)  Preţul mediu rezultat din împărţirea contravalorii serviciilor atribuite categoriei de consumatori.

4) Tariful aplicat la majoritatea consumatorilor din categoria respectivă.

Tabelul nr. 7

Consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Preţuri medii de revenire la consumatorii de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici alimentaţi în regim concurenţial

Denumirea furnizorului:

Semestrul

Anul

Nr. crt.

Categorie de consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi asimilaţi1)

Consum semestru/

categorie

MWh

Număr

consumatori/

categorie

Valoare venituri din vânzarea

de energie electrică pe categoria de consumatori

lei/semestrul raportat

Preţ mediu vânzare2) lei/MWh

Valoare

acciză

(lei)

TVA

(lei)

Preţ mediu

vânzare

lei/MWh

(inclusiv

taxe)

Preţ mediu retea3) lei/MWh

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

IA

-

-

-

2.

IB

-

-

-

3.

IC

-

-

-

4.

ID

-

-

-

5.

IE

-

-

-

6.

IF

-

-

-

7.

Alţii*)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

8.

TOTAL

-

-

-

-

-

-

-

NOTE:

1) Incadrarea consumatorilor în categoriile enumerate mai jos se realizează pe baza prognozei anuale de consum a acestora. In cazul în care furnizorul îşi autofurnizează energia necesară consumului propriu, aceasta se raportează ca un consumator şi va fi alocat categoriei respective:

Categorii de consumatori de energie electrică, alţii decât consumatorii casnici şi asimilaţi

Consum anual cuprins în intervalul

(MWh)

IA

<20

IB

20

<500

IC

500

<2.000

ID

2.000

<20.000

IE

20.000

<70.000

IF

70.000

<150.000

Alţii

>150.000

2)  Preţul mediu rezultat din împărţirea valorii totale a veniturilor furnizorului din vânzările către categoria de consumatori, exclusiv taxe şi impozite.

3)  Preţul mediu rezultat din împărţirea contravalorii serviciilor atribuite categoriei de consumatori.

*) Pentru această categorie de consumatori se raportează date doar la solicitarea autorităţii competente.

Tabelul nr. 8

Consumatori casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Preţuri medii de revenire pe categorii de consumatori casnici şi asimilaţi consumatorilor casnici, alimentaţi în regim concurenţial

Denumirea furnizorului:

Semestrul

Anul

Nr. crt.

Categorie de consumatori casnici şi asimilaţi1)

Consum semestrul/

categorie

kWh

Număr consumatori/ categorie

Valoarea veniturilor din vânzarea de energie electrică pe categoria de consumatori

lei/semestrul raportat

Preţ mediu

vânzare2)

lei/kWh

Valoare acciză (lei)

TVA

(lei)

Preţ mediu

vânzare

lei/kWh

(inclusiv taxe)

Preţ mediu reţea3) lei/kWh

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

DA

-

-

-

2.

DB

-

-

-

3.

DC

-

-

-

4.

DD

-

-

-

5.

DE

-

-

-

6.

TOTAL

-

-

-

-

-

-

-

NOTE:

1) Incadrarea consumatorilor în categoriile enumerate mai jos se realizează pe baza consumurilor medii anuale ale acestora:

Categorii de consumatori casnici şi asimilaţi

Consum anual cuprins în intervalul

(kWh)

DA

<1.000

DB

1.000

<2.500

DC

2.500

<5.000

DD

5.000

<15.000

DE

>=15.000

2)  Preţul mediu rezultat din împărţirea valorii totale a veniturilor furnizorului din vânzările către categoria de consumatori, exclusiv taxe şi impozite.

3)  Preţul mediu rezultat din împărţirea contravalorii serviciilor atribuite categoriei de consumatori.

7. Dispoziţii finale şi tranzitorii

In conformitate cu prevederile prezentei metodologii şi conform legislaţiei în vigoare, autoritatea competentă poate solicita date suplimentare pentru îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin cu privire la raportările către alte organisme naţionale şi internaţionale.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 117/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 117 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu