Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1059 din 23 septembrie 1999

pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de aplicare a prevederilor art. I pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 120/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1994 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 480 din  4 octombrie 1999


SmartCity3


    Ministrul finantelor,
    in baza prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 120/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1994 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului si ale Hotararii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice privind modul de aplicare a prevederilor art. I pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 120/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1994 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, anexa la prezentul ordin.
    Art. 2
    Directia generala a trezoreriei va solutiona operativ problemele rezultate din aplicarea normelor metodologice aprobate conform art. 1 din prezentul ordin.
    Art. 3
    Directia generala a trezoreriei, directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene, trezoreriile statului, institutiile publice si agentii economici vor lua masuri pentru aplicarea dispozitiilor prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                           Ministrul finantelor,
                           Decebal Traian Remes

    ANEXA 1

                            NORME METODOLOGICE
privind modul de aplicare a prevederilor art. I pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 120/1999 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 66/1994 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului

    In vederea aplicarii in bune conditii a reglementarilor cuprinse la art. I pct. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 120/1999 se emit urmatoarele norme metodologice:

    1. Institutiile publice vor dispune efectuarea de plati din conturile deschise la trezoreriile statului, indiferent de sursa de finantare, pe baza creditelor bugetare deschise si a disponibilitatilor din conturi, precum si a bugetelor de venituri si cheltuieli aprobate in conditiile legii.
    Institutiile publice au obligatia de a prezenta trezoreriei statului la care au conturile deschise bugetele de venituri si cheltuieli aprobate, cu repartizarea pe trimestre, care se pot adapta in cursul exercitiului financiar cu modificarea prevederilor de venituri si cheltuieli efectuate cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare.
    Trezoreriile statului nu vor accepta efectuarea de catre institutiile publice de plati din conturi, fara prezentarea bugetelor de venituri si cheltuieli.
    2. Institutiile publice au obligatia sa isi dimensioneze lunar platile pe care le efectueaza in numerar prin casieria proprie, pe baza prevederilor de cheltuieli corespunzatoare din bugetele proprii, scop in care intocmesc programul prevazut in anexa nr. 1. Aceasta anexa se intocmeste distinct pentru cheltuielile bugetare, pe capitole, iar pentru fondurile speciale si mijloacele extrabugetare, pe fiecare cont din care urmeaza a se ridica sumele respective.
    La stabilirea platilor prevazute la alin. 1 institutiile publice vor avea in vedere ca prin casieria proprie pot fi efectuate plati in numerar pentru: drepturi de personal (titlul 02), drepturi cu caracter social, fonduri de premiere si cheltuieli materiale si servicii (titlul 20), burse, ajutoare si alte transferuri (titlul 38), cheltuieli de capital in situatia executarii lucrarilor de investitii in regie proprie, inclusiv cumparari de imobile de la persoane fizice (titlul 70).
    Institutiile publice vor lua masurile necesare pentru reducerea la maximum a platilor in numerar, efectuand prin casieria proprie numai acele cheltuieli de volum redus care nu se justifica a fi efectuate prin virament. Aceste cheltuieli vor avea ca documente de justificare facturi sau chitante fiscale.
    Se interzice efectuarea de plati in numerar pentru procurari de materiale, prestari de servicii si executari de lucrari de la agentii economici cu conturi deschise la trezoreria statului.
    3. Institutiile publice prezinta programul prevazut in anexa nr. 1 in dublu exemplar la trezoreria statului la care au conturile deschise, pana la data de 25 a lunii curente pentru necesarul lunii urmatoare. Nedepunerea acestui program la termen exonereaza trezoreria statului de obligatia asigurarii la termen a necesarului de numerar.
    In asemenea situatii se va putea elibera numerarul necesar numai in masura in care trezoreria statului are disponibilitati in casieria proprie. In caz contrar, platile se vor reprograma la alta data convenita cu institutia respectiva.
    Trezoreriile statului verifica si analizeaza programele primite in ceea ce priveste dimensionarea necesarului de numerar pentru efectuarea platilor, introduc eventualele modificari, dupa care restituie un exemplar vizat institutiei publice respective.
    4. Fiecare trezorerie intocmeste, pe baza programului prevazut in anexa nr. 1, programul asigurarii numerarului in casieria tezaur a trezoreriei statului sau in contul de disponibil deschis la o banca comerciala pentru efectuarea platilor in numerar catre institutiile publice, dupa caz, potrivit anexei nr. 2.
    Programul astfel intocmit se transmite directiei de trezorerie judetene pana la data de 27 a lunii curente, care, la randul sau, intocmeste programul pe ansamblul judetului privind necesarul de numerar si sursele de acoperire cu numerar (anexa nr. 2), pe baza caruia se stabilesc alimentarile cu numerar de la Banca Nationala a Romaniei.
    Pe baza programului prevazut in anexa nr. 2 fiecare trezorerie operativa intocmeste anexa nr. 2 a) care se prezinta la inceputul lunii bancii comerciale la care are deschis contul de disponibil pentru efectuarea platilor in numerar catre institutiile publice, in vederea asigurarii numerarului necesar in casieria bancii.
    Directia de trezorerie judeteana, a municipiului Bucuresti, precum si trezoreriile statului din sectoarele municipiului Bucuresti la care functioneaza trezorerii ale statului intocmesc anexa nr. 2b), care se prezinta unitatii Bancii Nationale a Romaniei pentru programarea ridicarii sumelor necesare in numerar.
    5. In limita sumelor cuprinse in programul prevazut in anexa nr. 1 institutiile publice completeaza file de cec pentru ridicarea sumelor din conturile respective. In fila de cec se mentioneaza natura cheltuielilor pentru care se solicita ridicarea numerarului.
    Trezoreria statului verifica cererile de ridicare a numerarului din conturi, in concordanta cu programul aprobat fiecarei institutii publice, incadrarea in disponibilul de credite bugetare sau in disponibilitatile din cont, dupa caz, precum si in destinatia stabilita prin buget.
    Sumele ridicate se inregistreaza de catre institutiile publice in jurnalul de casa si se folosesc potrivit destinatiilor prevazute in cecul pentru ridicarea numerarului din cont.
    In cazul in care din sumele ridicate si utilizate raman unele disponibilitati, acestea vor fi depuse in contul corespunzator, deschis la trezoreria statului in termen de maximum 3 zile lucratoare.
    6. Incasarile efectuate de catre institutiile publice prin casieria proprie, reprezentand venituri ale bugetului de stat, bugetului local, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului fondurilor speciale, se depun in conturile bugetare respective, deschise la trezoreria statului, in prima zi lucratoare de la incasare.
    In acelasi termen se depun si veniturile care sunt lasate la dispozitie institutiilor publice ca mijloace extrabugetare.
    In cazul in care institutia publica se afla in alta localitate decat trezoreria statului, veniturile se depun in conturi in termen de doua zile lucratoare.
    7. Trezoreriile statului au obligatia sa stabileasca si sa aprobe, la propunerea fiecarei institutii publice care are conturile deschise la trezoreria respectiva, plafonul de casa care sa asigure efectuarea unor plati urgente si de volum redus, fara sa apeleze la ridicari din cont. De regula, plafonul de casa trebuie sa reflecte masurile pentru reducerea platilor in numerar.
    Plafonul de casa se stabileste ca medie a cheltuielilor materiale cu caracter urgent si de volum redus la nivelul unei luni si se aplica in tot cursul exercitiului financiar anual. Acesta se constituie numai din ridicari de numerar din contul de cheltuieli materiale si servicii sau de disponibil, dupa caz.
    In cazuri justificate trezoreriile statului pot aproba in cursul anului modificarea plafoanelor de casa.
    Peste plafonul de casa pot fi pastrate sume care reprezinta drepturi de personal, ajutoare sociale si fondurile de stimulare, pe o perioada de 3 zile lucratoare, si venituri bugetare care urmeaza sa fie depuse in conturi la termenele precizate mai sus.
    8. Ordonatorii principali de credite finantati din bugetul de stat, bugetele locale, bugetele fondurilor speciale vor aloca transferurile si subventiile regiilor autonome si societatilor comerciale, dupa caz, folosind urmatoarea procedura:
    a) ordonatorii principali de credite vor vira in baza creditelor bugetare deschise, cu ordin de plata tip trezorerie, transferurile si subventiile din contul de cheltuieli bugetare deschis la trezoreria statului in contul unitatilor beneficiare. Pe versoul ordinului de plata ordonatorii principali de credite vor mentiona destinatia precisa a fondurilor alocate;
    b) regiile autonome si societatile comerciale, dupa caz, care beneficiaza de transferuri si subventii de la buget, vor solicita deschiderea contului 50.70 "Disponibil din transferuri si subventii" la trezoreria statului in a carei raza teritoriala isi au sediul fiscal. Codul contului se formeaza din simbolul contului sintetic la care se adauga codul fiscal al unitatii respective.
    Contul 50.70 se crediteaza cu sumele virate de ordonatorii principali de credite si se debiteaza cu platile dispuse de titularii contului;
    c) regiile autonome si societatile comerciale, dupa caz, cu sediul fiscal in sectoarele 4 si 5 ale municipiului Bucuresti, vor deschide la filiala Bancii Comerciale Romane - S.A. din sectorul respectiv contul 64.05 "Disponibil din transferuri si subventii", iar cele din judetul Ilfov vor deschide acelasi cont la filiala Bancii Comerciale Romane - S.A. din sectorul 4.
    Sumele alocate de la buget reprezentand transferuri si subventii in completarea veniturilor proprii se utilizeaza de catre regiile autonome si societatile comerciale beneficiare pentru completarea sumelor necesare platii salariilor, precum si pentru plata impozitului si contributiilor aferente acestora si achitarea obligatiilor restante si curente fata de bugetul de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale. Eventualele sume ramase disponibile vor putea fi utilizate pentru alte destinatii pe raspunderea agentilor economici.
    Sumele de la bugetul de stat, reprezentand transferuri si subventii care se aloca pe destinatii precise (dezvoltare si retehnologizare, investitii, rambursari de credite externe etc.) vor fi utilizate in scopul pentru care au fost destinate.
    9. Agentii economici care au de incasat sume de la institutii publice pentru livrari de marfuri, prestari de servicii, executari de lucrari etc. au obligatia sa solicite deschiderea contului de disponibil la trezoreria statului in a carei raza teritoriala isi au sediul fiscal. Pe seama agentilor economici respectivi se deschide la trezoreriile statului contul 50.69 "Disponibil al agentilor economici". Codul contului se formeaza prin adaugarea la simbolul contului sintetic a codului fiscal al agentului economic.
    Institutiile publice au obligatia de a vira sumele datorate furnizorilor pentru livrarile de marfuri, prestarile de servicii si executarile de lucrari in contul 50.69 deschis pe seama agentilor economici la trezoreria statului.
    Unitatile trezoreriei statului vor verifica ordinele de plata prezentate de institutiile publice in ceea ce priveste respectarea contului.
    Contul 50.69 "Disponibil al agentilor economici" se crediteaza cu sumele incasate de la institutiile publice si se debiteaza cu platile dispuse de agentii economici titulari.
    Potrivit art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 120/1999, din sumele colectate agentii economici isi vor achita obligatiile catre bugetul de stat, iar disponibilitatile ramase vor fi utilizate pentru lichidarea obligatiilor catre celelalte bugete sau, dupa caz, pentru alte scopuri.
    Utilizarea sumelor din contul mentionat mai sus se efectueaza pe raspunderea agentilor economici respectivi, cu conditia ca la scadenta sa aiba in cont disponibilitatile necesare achitarii obligatiilor bugetare.
    Pentru disponibilitatile aflate in contul 50.69 trezoreriile statului calculeaza lunar dobanda la vedere pe care o vireaza in acelasi cont in prima zi lucratoare a lunii urmatoare, pentru luna expirata.
    De asemenea, trezoreriile statului pentru operatiunile de incasari si plati elibereaza extrase de cont impreuna cu documentele care au stat la baza inregistrarilor.
    10. Agentii economici cu sediul fiscal in sectoarele 4 si 5 ale municipiului Bucuresti si in judetul Ilfov, in care nu functioneaza inca trezorerii ale statului, deschid la filialele sectoarelor respective ale Bancii Comerciale Romane - S.A. contul 64.69 "Disponibil al agentilor economici". Agentii economici din judetul Ilfov deschid contul 64.69 la filiala sectorului 4 a Bancii Comerciale Romane - S.A.
    In cazul in care agentii economici nu prezinta cereri pentru deschiderea conturilor mentionate mai sus, institutiile publice vor vira sumele datorate acestora in conturile care vor fi deschise din oficiu de catre trezoreria statului, urmand ca, ulterior, sa se intocmeasca si sa se prezinte documentele necesare.

    ANEXA 1

    Institutia ..............

                              PROGRAM
privind necesarul de numerar pentru efectuarea platilor prin casieria proprie, la capitolul .......... pentru luna ....... anul ........
   ---------
    contul
                                                                 - mii lei -
 __________________________________________________________________________
|    |Sumele in|Sumele in |                din care, pentru:               |
|    |numerar  |numerar   |________________________________________________|
|    |ridicate |programate|cheltuieli |cheltuieli  |transferuri|cheltuieli |
|Ziua|in luna  |a fi      |de personal|materiale   |(titlul 38)|de capital |
|    |curenta  |ridicate  |(titlul 02)|si servicii |           |(titlul 70)|
|    |         |din cont  |           |(titlul 20) |           |           |
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
| 0  |   1     |   2      |     3     |     4      |     5     |     6     |
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
|____|_________|__________|___________|____________|___________|___________|
|   TOTAL:                                                                 |
|__________________________________________________________________________|

           Ordonator de credite,                    Contabil-sef,
        ..........................               ...................

    ANEXA 2

    Trezoreria ..............
    .........................

                               PROGRAM
pentru asigurarea numerarului in casieria tezaur a trezoreriei statului, necesar platilor in numerar catre institutiile publice prin casieria tezaur sau prin contul de disponibil deschis la o banca comerciala, dupa caz, pentru luna .......................

                                                               - mii lei-
 __________________________________________________________________________
|    |Sumele in numerar   |                din care, pentru:               :
|    |de eliberat din     |________________________________________________:
|    |casieria trezoreriei|cheltuieli |cheltuieli  |transferuri|cheltuieli :
|Ziua|sau din contul de   |de personal|materiale   |(titlul 38)|de capital :
|    |disponibil          |(titlul 02)|si servicii |           |(titlul 70):
|    |                    |           |(titlul 20) |           |           :
|____|____________________|___________|____________|___________|___________:
| 0  |          1         |     2     |     3      |     4     |     5     :
|____|____________________|___________|____________|___________|___________:
:                       Se asigura din:                                    |
:__________________________________________________________________________|
: soldul la | incasari proprii | alimentari de la | sumele de virat din    |
: inceputul | depuse in cont   | Banca Nationala  | contul curent general  |
: zilei     |                  | a Romaniei       | al trezoreriei statului|
:           |                  |                  | in contul de disponibil|
:___________|__________________|__________________|________________________|
:    6      |        7         |         8        |            9           |
:___________|__________________|__________________|________________________|
:___________|__________________|__________________|________________________|
:___________|__________________|__________________|________________________|
:___________|__________________|__________________|________________________|
:___________|__________________|__________________|________________________|
:___________|__________________|__________________|________________________|

    Coloana 1 - Se completeaza cu sumele eliberate din casieria trezoreriei statului si din contul de disponibil deschis la o banca comerciala, dupa caz.
    Coloana 6 - Se completeaza cu soldul la inceputul zilei aflat in casierie sau in contul de disponibil la o banca comerciala.
    Coloana 7 - Se inscriu incasarile din impozite si taxe, care se pastreaza in casieria proprie sau se depun in contul de disponibil deschis la o banca comerciala, dupa caz.
    Coloana 8 - Se completeaza cu sumele care se ridica de la Banca Nationala a Romaniei pentru alimentarea casieriei tezaur a trezoreriei statului.
    Coloana 9 - Se completeaza cu sumele care necesita a fi virate de catre Directia trezorerie in contul de disponibil deschis la o banca comerciala.

    ANEXA 2a)

    Trezoreria ...............
    ..........................

                                PROGRAM
pentru asigurarea numerarului in casieria bancii comerciale, necesar platilor in numerar catre institutiile publice pentru luna ............

                                                               - mii lei -
 __________________________________________________________________________
|    |Sumele in numerar   |               Se asigura din:        |         |
|    |de eliberat din     |______________________________________|         |
|    |contul de disponibil|soldul      |incasari    |alimentari  |  Soldul |
|Ziua|de la banca         |contului    |proprii     |din contul  |la finele|
|    |comerciala          |disponibil  |depuse in   |trezoreriei |  zilei  |
|    |                    |la inceputul|cont        |statului    |         |
|    |                    |zilei       |            |ale contului|         |
|    |                    |            |            |deschis la  |         |
|    |                    |            |            |banca       |         |
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|
| 0  |          1         |     2      |     3      |     4      |    5    |
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|
|____|____________________|____________|____________|____________|_________|

           Director,                                 Sef serviciu,
        ..............                             .................

    ANEXA 2b)

    Directia trezorerie ..........
    ..............................

                                   PROGRAM
pentru asigurarea alimentarii cu numerar de la Banca Nationala a Romaniei a casieriei tezaur a trezoreriei statului, necesar platilor in numerar catre institutiile publice pentru luna ....................

                                                            - mii lei -
 _________________________________________________________________________
|      |    Sumele        |               Se asigura din:      |          |
|      | in numerar de    |____________________________________|          |
|      | eliberat din     | soldul in | incasari | alimentari  |  Soldul  |
| Ziua |    casierie      | casa la   | proprii  | de la Banca |la finele |
|      |                  | inceputul |          | Nationala a |  zilei   |
|      |                  | zilei     |          | Romaniei    |          |
|______|__________________|___________|__________|____________ |__________|
|   0  |        1         |     2     |     3    |      4      |    5     |
|______|__________________|___________|__________|_____________|__________|
|______|__________________|___________|__________|_____________|__________|
|______|__________________|___________|__________|_____________|__________|
|______|__________________|___________|__________|_____________|__________|
|______|__________________|___________|__________|_____________|__________|
|______|__________________|___________|__________|_____________|__________|

           Director,                                 Sef serviciu
         ..............                              contabilitate,
                                                    ................



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1059/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1059 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu