Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA URGENTA Nr

ORDONANTA URGENTA   Nr. 87 din 5 septembrie 2007

pentru modificarea Legii cetateniei romane nr. 21/1991

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 634 din 14 septembrie 2007



Avand în vedere necesitatea asigurării celerităţii în procesarea numărului extrem de mare de cereri de acordare, respectiv de redobandire a cetăţeniei romane,

luand în considerare emiterea unui ordin al ministrului justiţiei prin care acesta să constate îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea, redobandirea, retragerea cetăţeniei romane şi, respectiv, renunţarea la cetăţenia romană, ca modalitate de soluţionare mai rapidă a cererilor de acordare, redobandire, retragere şi, respectiv, renunţare la cetăţenia romană,

avand în vedere necesitatea reorganizării în scopul eficientizării activităţii Comisiei pentru constatarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei, care la acest moment nu are un program de lucru permanent, ci funcţionează, potrivit reglementării în vigoare, cu un număr de 5 judecători, care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi timp şi în cadrul instanţei judecătoreşti,

luand în considerare creşterea semnificativă a cererilor de redobandire a cetăţeniei romane, precum şi urgenţa soluţionării acestora,

în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia Romaniei, republicată,

Guvernul Romaniei adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. I. - Legea cetăţeniei romane nr. 21/1991, republicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 6 martie 2000, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. Articolul 11 va avea următorul cuprins:

„Art. 11. - Aprobarea cererilor de acordare ori de redobandire a cetăţeniei romane se face prin ordin al ministrului justiţiei, care apreciază, în acest sens, asupra propunerilor Comisiei pentru cetăţenie."

2. Articolul 12 va avea următorul cuprins:

„Art. 12. - Cererea de acordare sau, după caz, de redobandire a cetăţeniei romane se formulează în limba romană, se depune personal sau, în cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procură specială şi autentică şi este însoţită de acte care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege.

Cererea de acordare a cetăţeniei romane întemeiată pe dispoziţiile art. 8 se adresează Comisiei pentru cetăţenie şi se depune personal la sediul Ministerului Justiţiei - Direcţia cetăţenie.

Persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot depune cererea de acordare, întemeiată pe dispoziţiile art. 101, sau de redobandire a cetăţeniei romane, însoţită de actele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare competente ale Romaniei. Cererile vor fi înaintate de îndată Comisiei pentru cetăţenie."

3. Articolul 13 va avea următorul cuprins:

„Art. 13. - Cererile de acordare sau, după caz, de redobandire a cetăţeniei romane se adresează Comisiei pentru cetăţenie, denumită în continuare Comisia, entitate fără personalitate juridică din cadrul Ministerului Justiţiei, care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Comisia are un secretariat tehnic constituit în cadrul direcţiei de specialitate a Ministerului Justiţiei. Directorul direcţiei de specialitate din Ministerul Justiţiei este totodată şi preşedintele Comisiei.

Comisia are activitate permanentă, este formată dintr-un preşedinte şi 4 membri, personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor din cadrul Ministerului Justiţiei, numiţi prin ordin al ministrului justiţiei. Lucrările Comisiei se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 3 membri şi sunt prezidate de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de către un membru desemnat de acesta.

Indeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru acordarea sau redobandirea cetăţeniei romane se constată printr-un raport motivat, care se adoptă de Comisie cu votul majorităţii celor prezenţi. In caz de paritate, votul preşedintelui Comisiei sau al înlocuitorului acestuia este decisiv."

4. Articolul 14 va avea următorul cuprins:

„Art. 14. - Cererea de acordare sau de redobandire a cetăţeniei este înregistrată la secretariatul tehnic al Comisiei. In cazul în care constată lipsa unor documente necesare soluţionării cererii, preşedintele Comisiei solicită, prin rezoluţie, completarea dosarului. In cazul în care, în termen de cel mult 6 luni de la primirea solicitării, nu sunt transmise actele necesare, cererea se va respinge ca nesusţinută.

Preşedintele Comisiei, prin rezoluţie, stabileşte termenul la care se va dezbate cererea de acordare sau redobandire a cetăţeniei, dispunand totodată:

a) publicarea, pe cheltuiala solicitantului, a extrasului cererii în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a;

b)  solicitarea de relaţii de la orice autorităţi cu privire la îndeplinirea condiţiilor de la art. 8 alin. 1 lit. b) şi e).

Orice persoană fizică sau juridică, privată sau publică, ce deţine date sau informaţii cu privire la neîndeplinirea condiţiilor necesare acordării sau redobandirii cetăţeniei de către persoanele ale căror cereri au fost publicate poate sesiza Comisia.

La termenul stabilit în vederea dezbaterii cererii, Comisia verifică îndeplinirea condiţiilor necesare acordării sau redobandirii cetăţeniei, cu excepţia condiţiilor prevăzute la art. 8 alin. 1 lit. f) şi g).

In cazul în care Comisia constată necesitatea audierii unor persoane care ar putea da informaţii utile în vederea soluţionării cererii, dispune citarea acestora, stabilind un nou termen.

In cazul în care sunt întrunite condiţiile pentru acordarea cetăţeniei romane, Comisia stabileşte, într-un termen ce nu va depăşi 6 luni, programarea persoanei la interviul organizat pentru verificarea condiţiilor prevăzute de art. 8 alin. 1 lit. f) şi g)."

5. Articolul 15 se abrogă.

6. Articolul 16 va avea următorul cuprins:

„Art. 16. - In cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile cerute de lege pentru acordarea ori redobandirea cetăţeniei, precum şi în cazul nepromovării interviului prevăzut la art. 14 alin. 6 ori al neprezentării, în mod nejustificat, la susţinerea acestuia, Comisia, printr-un raport motivat, propune ministrului justiţiei respingerea cererii.

O nouă cerere de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane se poate depune după un an de la respingerea cererii anterioare."

7. Articolul 17 va avea următorul cuprins:

„Art. 17. - Dacă solicitantul este declarat admis la interviu, Comisia va întocmi un raport în care va menţiona întrunirea condiţiilor legale pentru acordarea sau, după caz, redobandirea cetăţeniei.

Raportul însoţit de cererea de acordare ori de redobandire a cetăţeniei va fi înaintat ministrului justiţiei."

8. Articolul 18 va avea următorul cuprins:

„Art. 18. - Ministrul justiţiei, constatand îndeplinite condiţiile prevăzute de prezenta lege, emite ordinul de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane, după caz. Ordinul de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane se publică în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

In cazul în care constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, ministrul justiţiei respinge, prin ordin, cererea de acordare ori de redobandire a cetăţeniei.

Ordinul ministrului justiţiei de respingere a cererii de acordare sau de redobandire a cetăţeniei se comunică solicitantului, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Ordinul poate fi atacat, în termen de 15 zile de la data comunicării, la secţia de contencios administrativ a curţii de apel de la domiciliul sau, după caz, reşedinţa solicitantului. Dacă solicitantul nu are domiciliul sau reşedinţa în Romania, ordinul poate fi atacat, în acelaşi termen, la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Hotărarea curţii de apel este definitivă şi irevocabilă."

9. Articolul 19 va avea următorul cuprins:

„Art. 19. - Cetăţenia romană se dobandeşte la data depunerii jurămantului de credinţă.

In termen de 3 luni de la data publicării ordinului ministrului justiţiei în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, persoanele cărora li se acordă cetăţenia romană vor depune jurămantul de credinţă faţă de Romania.

Jurămantul de credinţă se depune în şedinţă solemnă în faţa ministrului justiţiei sau a secretarului de stat delegat în acest sens şi are următorul conţinut:

«Jur să fiu devotat patriei şi poporului roman, să apăr drepturile şi interesele naţionale, să respect Constituţia şi legile Romaniei.»

După depunerea jurămantului, Comisia eliberează certificatul de cetăţenie romană, care va fi întocmit în două exemplare, semnate de ministrul justiţiei, dintre care un exemplar va fi înmanat titularului. Ambele exemplare ale certificatului conţin elemente de siguranţă şi au aplicate fotografii ale titularului.

In situaţia în care copiii minori dobandesc cetăţenia romană odată cu părinţii sau cu unul dintre ei, aceştia vor fi înscrişi în certificatul de cetăţenie al părinţilor şi nu depun jurămantul.

Persoana care a obţinut cetăţenia romană în condiţiile prevăzute la art. 10 şi 101, cu menţinerea domiciliului în străinătate, va depune jurămantul de credinţă în faţa şefului misiunii diplomatice sau al oficiului consular al Romaniei din ţara în care domiciliază, în termenul prevăzut la alin. 2. In acest caz, certificatul de cetăţenie romană va fi eliberat de şeful misiunii diplomatice sau al oficiului consular respectiv.

In cazul în care copilul devine major în timpul procesului de soluţionare a cererii şi pană la data dobandirii de către părinţi a cetăţeniei romane, Comisia, la sesizarea persoanei interesate, va analiza cazul, putand decide în legătură cu depunerea de către acesta a jurămantului şi cu eliberarea unui certificat de cetăţenie separat pentru copilul devenit major."

10. Articolul 20 va avea următorul cuprins:

„Art. 20. - Nedepunerea, din motive imputabile persoanei care a obţinut cetăţenia romană, a jurămantului de credinţă, în termenul prevăzut la art. 19 alin. 2, atrage încetarea efectelor ordinului de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane faţă de persoana în cauză.

Constatarea încetării efectelor ordinului de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane faţă de persoanele care nu au depus jurămantul în condiţiile legii se face de către ministrul justiţiei, la sesizarea direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei, sau, după caz, de către şeful misiunii diplomatice ori al oficiului consular.

Persoana care decedează înaintea depunerii jurămantului de credinţă faţă de Romania este recunoscută ca fiind cetăţean roman, la cererea succesorilor legali ai persoanei decedate, din ziua publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului ministrului justiţiei de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane, urmand a fi eliberat certificatul de cetăţenie de către Comisie. Cererea poate fi depusă în termen de un an de la data decesului titularului cererii de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane.

Persoana care nu poate depune jurămantul de credinţă faţă de Romania din cauza unui handicap permanent sau a unei boli cronice obţine cetăţenia romană de la data publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului ministrului justiţiei de acordare sau, după caz, de redobandire a cetăţeniei romane, pe baza cererii şi a înscrisurilor medicale transmise în acest sens, personal sau prin reprezentantul legal sau convenţional cu mandat special, pană la data finalizării procedurii de acordare sau, după caz, de redobandire a cetăţeniei. Cererea adresată Comisiei privind eliberarea certificatului de cetăţenie poate fi formulată în termen de un an de la data luării la cunoştinţă a termenului de depunere a jurămantului de credinţă. Nedepunerea cererii în termenul de un an atrage încetarea efectelor ordinului ministrului justiţiei de acordare sau de redobandire a cetăţeniei romane."

11. Alineatele 1, 3 şi 4 ale articolului 21 vor avea următorul cuprins:

„Art. 21. - Dovada cetăţeniei romane se face cu buletinul de identitate sau, după caz, cu cartea de identitate, paşaportul ori cu certificatul prevăzut la art. 19 alin. 4. In caz de nevoie, la cerere, Comisia va elibera o adeverinţă de atestare a statutului de cetăţean roman.

In cazul în care copilul este înscris în paşaportul unuia dintre părinţi sau, după caz, în buletinul de identitate, dovada cetăţeniei se face cu oricare dintre aceste acte.

Dacă dovada cetăţeniei copilului pană la varsta de 14 ani nu se poate face potrivit alin. 3, dovada se va putea face cu certificatul eliberat de serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor sau, după caz, de ofiţerul de stare civilă."

12. Articolul 30 va avea următorul cuprins:

„Art. 30. - Cererea de renunţare la cetăţenia romană, însoţită de actele doveditoare prevăzute la art. 26, se depune la secretariatul tehnic al Comisiei sau la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale Romaniei din ţara în care solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

In cazul în care constată lipsa documentelor necesare soluţionării cererii, preşedintele Comisiei solicită, prin rezoluţie, completarea dosarului. In cazul în care, în termen de cel mult 6 luni de la comunicare, nu sunt transmise actele necesare, cererea va fi respinsă ca nesusţinută.

In cazul în care dosarul cuprinde toate documentele necesare soluţionării cererii de renunţare la cetăţenia romană, preşedintele Comisiei, prin rezoluţie, dispune:

a) publicarea, pe cheltuiala solicitantului, a extrasului cererii în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a;

b)  solicitarea de relaţii de la orice autorităţi cu privire la îndeplinirea condiţiei prevăzute, după caz, la art. 26 lit. a) şi b).

Ministrul justiţiei dispune, prin ordin, aprobarea sau, după caz, respingerea cererii de renunţare la cetăţenia romană, apreciind asupra raportului Comisiei prin care aceasta constată îndeplinirea sau neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 26.

Ordinul ministrului justiţiei de respingere a cererii de renunţare la cetăţenie se comunică solicitantului, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Ordinul poate fi atacat, în termen de 15 zile de la data comunicării, la secţia de contencios administrativ a curţii de apel de la domiciliul sau, după caz, reşedinţa solicitantului. Dacă solicitantul nu are domiciliul sau reşedinţa în Romania, ordinul poate fi atacat, în acelaşi termen, la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Hotărarea curţii de apel este definitivă şi irevocabilă.

Pierderea cetăţeniei romane prin renunţare are loc la data publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului ministrului justiţiei de aprobare a renunţării la cetăţenie.

Dovada renunţării la cetăţenia romană se face cu adeverinţă eliberată de secretariatul Comisiei, pentru persoanele cu domiciliul în Romania, ori de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, pentru persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, pe baza ordinului ministrului justiţiei de aprobare a cererii de renunţare la cetăţenia romană, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."

13. Articolul 31 va avea următorul cuprins:

„Art. 31. - Orice autoritate sau persoană care are cunoştinţă de existenţa unui motiv pentru retragerea cetăţeniei romane poate sesiza, în scris, Comisia, avand obligaţia să prezinte dovezile de care dispune.

Preşedintele Comisiei stabileşte, prin rezoluţie, termenul la care se va dezbate sesizarea de retragere, dispunand totodată:

a) solicitarea punctului de vedere al autorităţilor competente cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale privind retragerea cetăţeniei;

b)  invitarea persoanei care a formulat sesizarea, precum şi a oricărei persoane care ar putea da informaţii utile soluţionării cererii;

c) citarea persoanei în cauză la domiciliul cunoscut sau, dacă acesta nu se cunoaşte, prin publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a. Citarea persoanei are loc cu cel puţin 6 luni înainte de termenul fixat pentru dezbaterea sesizării.

La termenul stabilit pentru dezbaterea sesizării, Comisia verifică îndeplinirea condiţiilor necesare retragerii cetăţeniei romane. Aceasta audiază persoanele citate potrivit alin. 2 lit. b), precum şi persoana în cauză. Lipsa persoanei legal citate nu împiedică desfăşurarea procedurilor de retragere a cetăţeniei romane.

In cazul în care constată îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea condiţiilor legale de retragere a cetăţeniei romane, Comisia va propune ministrului justiţiei, printr-un raport motivat, aprobarea retragerii cetăţeniei romane sau, după caz, respingerea sesizării.

Ministrul justiţiei, constatand îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, emite ordinul de retragere a cetăţeniei romane, respectiv de respingere a sesizării de retragere a cetăţeniei, în cazul în care constată neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Ordinul ministrului justiţiei de admitere sau de respingere a sesizării de retragere a cetăţeniei se comunică persoanei în cauză, precum şi persoanei care a făcut sesizarea, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Ordinul poate fi atacat, în termen de 15 zile de la data comunicării, la secţia de contencios administrativ a curţii de apel de la domiciliul sau, după caz, reşedinţa solicitantului. Dacă solicitantul nu are domiciliul sau reşedinţa în Romania, ordinul poate fi atacat, în acelaşi termen, la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti. Hotărarea curţii de apel este definitivă şi irevocabilă.

Pierderea cetăţeniei romane prin retragere are loc la data publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a ordinului ministrului justiţiei de aprobare a retragerii cetăţeniei romane."

14. Articolele 32, 33 şi 371 se abrogă.

Art. II. - Cererile de acordare, redobandire sau de pierdere a cetăţeniei romane avizate de către Comisia pentru constatarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei, prevăzută de Legea cetăţeniei romane nr. 21/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pană la data publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentei ordonanţe de urgenţă vor urma procedura stabilită de această lege.

Cererile de acordare, redobandire sau de pierdere a cetăţeniei romane depuse ori înregistrate pană la data publicării prezentei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dar neavizate de Comisia pentru constatarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei, potrivit prevederilor Legii nr. 21/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se transferă de la Comisia pentru constatarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei la Comisia pentru cetăţenie, iar soluţionarea cererilor se va face în cadrul Comisiei pentru cetăţenie, potrivit procedurilor cuprinse în prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art. III. - Legea cetăţeniei romane nr. 21/1991, republicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 6 martie 2000, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, va fi republicată, după aprobarea prin lege a acesteia, dandu-se textelor o nouă numerotare.

Art. IV. - Litera n) a articolului 11 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului Romaniei şi a ministerelor, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul justiţiei,

Tudor-Alexandru Chiuariu

Ministrul internelor şi reformei administrative,

Cristian David

p. Ministrul afacerilor externe,

Anton Niculescu,

secretar de stat


SmartCity5

COMENTARII la OUG 87/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 87 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu