Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 8 din 24 februarie 2005

privind modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 175 din  1 martie 2005


SmartCity3


    Avand in vedere necesitatea organizarii in luna aprilie 2005 a alegerilor locale partiale pentru primarul general al municipiului Bucuresti,
    pentru a se evita aglomeratia produsa prin centralizarea tuturor proceselor-verbale de constatare a rezultatelor alegerilor la nivelul unui singur birou electoral de circumscriptie, in conditiile in care in municipiul Bucuresti vor fi constituite peste o mie de sectii de votare,
    in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 271 din 29 martie 2004, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 31 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 31
    (1) In judetele in care se organizeaza alegeri locale partiale in cel putin doua circumscriptii electorale comunale, orasenesti sau municipale se constituie un birou electoral judetean format din 2 dintre judecatorii in exercitiu ai tribunalului, stabiliti prin tragere la sorti efectuata de presedintele tribunalului. Tragerea la sorti se face pe functii: presedinte si loctiitor. Celelalte prevederi ale art. 32 alin. (2) se aplica in mod corespunzator.
    (2) In termen de 24 de ore de la constituirea biroului electoral judetean potrivit alin. (1), acesta se completeaza cu cate un reprezentant al partidelor politice parlamentare.
    (3) Birourile electorale judetene constituite potrivit alin. (1) si (2) indeplinesc in mod corespunzator atributiile prevazute in prezenta lege pentru Biroul Electoral Central. Contestatiile asupra modului de organizare si asupra componentei biroului electoral judetean se solutioneaza de tribunal.
    (4) In judetele in care se organizeaza alegeri partiale intr-o singura circumscriptie electorala nu se mai constituie un birou electoral judetean, solutionarea sesizarilor prevazute la art. 33 alin. (1) lit. h) facandu-se de judecatoria in a carei raza teritoriala se afla circumscriptia electorala respectiva. Judecatoria se pronunta in termen de cel mult 3 zile de la inregistrarea sesizarilor si contestatiilor. Hotararea este definitiva si irevocabila.
    (5) Prevederile alin. (1) - (4) se aplica in mod corespunzator si in cazul municipiului Bucuresti.
    (6) In situatiile prevazute la alin. (4) atributiile prevazute la art. 7, art. 33 alin. (2), art. 52 alin. (1) si la art. 123 sunt indeplinite de biroul electoral de circumscriptie, iar competenta de solutionare a contestatiilor asupra modului de organizare si a componentei biroului electoral de circumscriptie apartine tribunalului."
    2. Dupa articolul 31 se introduc patru articole noi, articolele 31^1 - 31^4, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 31^1
    (1) In cazul in care in aceeasi circumscriptie electorala se organizeaza alegeri locale partiale atat pentru consiliul local, cat si pentru primar, se constituie birouri electorale de circumscriptie comunala, oraseneasca, municipala si de subdiviziune administrativ-teritoriala a municipiilor, dupa caz, potrivit dispozitiilor art. 24, ale carui prevederi se aplica in mod corespunzator.
    (2) Prevederile art. 24 se aplica si in cazul in care se organizeaza alegeri pentru consiliul judetean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti si/sau pentru primarul general al municipiului Bucuresti.
    Art. 31^2
    In cazul prevazut la art. 31^1 alin. (1) birourile electorale ale sectiilor de votare se constituie in conditiile si dupa distinctiile prevazute la art. 28.
    Art. 31^3
    (1) In cazurile in care intr-o circumscriptie electorala comunala, oraseneasca, municipala sau de subdiviziune administrativ-teritoriala a unui municipiu se organizeaza alegeri numai pentru primar, respectiv pentru primarul general al municipiului Bucuresti, birourile electorale de circumscriptie, respectiv birourile electorale ale sectiilor de votare, se constituie potrivit art. 24 alin. (1) - (11), respectiv art. 28 alin. (1) - (6).
    (2) Birourile electorale de circumscriptie se completeaza cu reprezentanti propusi de organizatiile judetene, respectiv de organizatia municipiului Bucuresti, ale partidelor politice parlamentare, care depun candidat la functia de primar, respectiv de primar general, ca membri, in limitele prevazute de art. 24 alin. (2), (3) si (4). Completarea se face de presedintele biroului electoral de circumscriptie, in termen de 24 de ore de la desemnarea acestuia. Completarea se face in ordinea descrescatoare a numarului cumulat de senatori si deputati ai fiecarui partid.
    (3) Daca numarul de membri prevazut de lege este mai mare decat numarul de partide parlamentare, operatiunea de completare se repeta pana la constituirea biroului cu numarul de membri legal stabilit.
    (4) Birourile electorale ale sectiilor de votare se completeaza cu reprezentanti propusi de organizatiile judetene, respectiv de organizatia municipiului Bucuresti, ale partidelor politice parlamentare, care depun candidat la functia de primar, respectiv de primar general, ca membri, in limitele prevazute la art. 28 alin. (1). Completarea se face de presedintele biroului electoral al sectiei de votare, in termen de 24 de ore de la desemnarea acestuia, in ordinea descrescatoare a numarului cumulat de senatori si deputati ai fiecarui partid. Prevederile alin. (3) se aplica in mod corespunzator.
    Art. 31^4
    (1) Daca in municipiul Bucuresti au loc alegeri numai pentru autoritatile administratiei publice de la nivel municipal, se organizeaza si oficiile electorale de sector prevazute la art. 35 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (2) Oficiile electorale prevazute la alin. (1) se constituie dintr-un presedinte si un loctiitor al acestuia si din 6 membri, desemnati de organizatiile municipale ale partidelor politice parlamentare. Daca un partid politic parlamentar nu are organizatie in municipiul Bucuresti, desemnarea reprezentantului se face de conducerea centrala a partidului.
    (3) Presedintele si loctiitorul acestuia sunt magistrati desemnati de presedintele Tribunalului Bucuresti, cu cel putin 15 zile inainte de data alegerilor, prin tragere la sorti dintre judecatorii in exercitiu ai judecatoriei sectorului. Data sedintei publice de tragere la sorti se anunta in scris partidelor politice parlamentare, cu doua zile inainte de data desfasurarii, de catre presedintele Tribunalului Bucuresti. La organizarea si desfasurarea tragerii la sorti au dreptul sa participe reprezentanti ai partidelor politice parlamentare.
    (4) Completarea oficiului electoral cu reprezentantii partidelor politice parlamentare se face de catre presedintele oficiului, in termen de 24 de ore de la desemnarea acestuia. Completarea se face in ordinea descrescatoare a numarului cumulat de senatori si deputati ai fiecarui partid.
    (5) Daca oficiul electoral nu poate fi completat cu numarul de membri prevazut de lege, intrucat numarul partidelor parlamentare este mai mic decat al membrilor oficiului, operatiunea de completare se repeta pana la organizarea oficiului cu numarul legal de membri.
    (6) Oficiile electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti indeplinesc in mod corespunzator atributiile prevazute la art. 36 si 89 din Legea nr. 373/2004, cu modificarile si completarile ulterioare."
    Art. 2
    Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 271 din 29 martie 2004, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul administratiei si internelor,
                       Vasile Blaga

                       Ministrul justitiei,
                       Monica Luisa MacoveiSmartCity5

COMENTARII la OUG 8/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 8 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu