E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 75 din 13 iunie 2002

pentru stabilirea unor masuri privind reorganizarea Departamentului pentru comert exterior si promovare economica din structura Ministerului Afacerilor Externe, precum si a aparatului de lucru al Guvernului

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 450 din 26 iunie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Departamentul pentru comert exterior si promovare economica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe se reorganizeaza ca Departament de Comert Exterior, denumit in continuare D.C.E., structura organizatorica fara personalitate juridica in aparatul de lucru al Guvernului, subordonata primului-ministru.
    (2) Atributiile, organizarea si functionarea D.C.E. se aproba prin hotarare a Guvernului.
    Art. 2
    (1) Pentru promovarea politicii comerciale si sprijinirea dezvoltarii schimburilor comerciale externe ale Romaniei D.C.E. dispune de o retea de reprezentare externa in cadrul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei, precum si in cadrul oficiilor si birourilor comerciale proprii.
    (2) Pe durata misiunii personalului desemnat din cadrul D.C.E. sa isi desfasoare activitatea in cadrul retelei de reprezentare externa i se aplica dispozitiile legale in vigoare referitoare la Corpul Diplomatic si Consular al Romaniei.
    (3) Oficiile si birourile comerciale in cadrul carora, la data intrarii in vigoare a actului normativ prevazut la art. 1 alin. (2), isi desfasoara activitatea exclusiv personalul din reteaua de reprezentare externa a Departamentului pentru comert exterior si promovare economica din structura Ministerului Afacerilor Externe se preiau de catre Secretariatul General al Guvernului.
    (4) D.C.E. poate propune Guvernului infiintarea in strainatate de oficii sau de birouri comerciale proprii in centre comerciale de interes pentru Romania.
    Art. 3
    (1) In bugetul Secretariatului General al Guvernului se cuprind fondurile necesare functionarii D.C.E., precum si fondurile aferente cheltuielilor salariale si celorlalte drepturi cuvenite, in conditiile legii, personalului trimis in misiune permanenta care isi desfasoara activitatea in cadrul retelei de reprezentare externa.
    (2) Cheltuielile functionale si de intretinere a oficiilor si birourilor comerciale proprii ale D.C.E. se cuprind in bugetul Secretariatului General al Guvernului.
    (3) Cheltuielile functionale si de intretinere aferente personalului din reteaua de reprezentare externa a D.C.E., care isi desfasoara activitatea in cadrul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei, se suporta din sumele prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Afacerilor Externe.
    (4) Din alocatii de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, se finanteaza Programul de participare a Romaniei la manifestari promotionale internationale, aprobat anual prin hotarare a Guvernului.
    Art. 4
    (1) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ prevazut la art. 1 alin. (2) fondurile destinate Departamentului pentru comert exterior si promovare economica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si cele alocate Centrului Roman de Comert Exterior Bucuresti, prevazute in bugetul pe anul 2002 al Ministerului Afacerilor Externe si necheltuite, se transfera in bugetul Secretariatului General al Guvernului.
    (2) Bunurile imobile, mijloacele fixe si obiectele de inventar aferente desfasurarii activitatii Departamentului pentru comert exterior si promovare economica, inclusiv tehnica de calcul si birotica, se transmit fara plata de la Ministerul Afacerilor Externe la Secretariatul General al Guvernului, pe baza de protocol incheiat in termenul prevazut la alin. (1).
    Art. 5
    (1) Incepand cu data de 1 iulie 2002 personalul Departamentului pentru comert exterior si promovare economica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe se transfera in cadrul aparatului de lucru al Guvernului.
    (2) Transferul personalului se face cu mentinerea functiilor, gradelor diplomatice si a drepturilor salariale dobandite anterior.
    (3) D.C.E. este incadrat cu personal diplomatic si consular, functionari publici si personal contractual.
    (4) Salarizarea personalului D.C.E., in functie de categoriile prevazute la alin. (3), se face potrivit legii.
    (5) Sunt functii specifice D.C.E. functiile prevazute la pct. III/3 din anexa nr. I la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar, aprobata prin Legea nr. 383/2001.
    Art. 6
    In vederea reorganizarii, potrivit art. 1, a Departamentului pentru comert exterior si promovare economica din structura Ministerului Afacerilor Externe, precum si a aparatului de lucru al Guvernului, numarul maxim de posturi pentru aparatul de lucru al Guvernului, prevazut de Legea bugetului de stat pe anul 2002 nr. 743/2001, se suplimenteaza cu 255 de posturi, care includ si cele 201 posturi pentru personalul transferat potrivit art. 5.
    Art. 7
    Pe data de 1 iulie 2002 Centrul Roman de Comert Exterior Bucuresti trece din subordinea Ministerului Afacerilor Externe in coordonarea D.C.E., iar ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului indeplineste fata de Centrul Roman de Comert Exterior Bucuresti atributiile ordonatorului principal de credite.
    Art. 8
    Guvernul va reglementa prin hotarari toate aspectele necesare reorganizarii Departamentului pentru comert exterior si promovare economica din structura Ministerului Afacerilor Externe, precum si cele aferente modificarilor intervenite in structura aparatului de lucru al Guvernului, potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 9
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta prevederile Hotararii Guvernului nr. 905/2001 privind organizarea si functionarea Centrului Roman de Comert Exterior Bucuresti, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 604 din 26 septembrie 2001, cu modificarile ulterioare, se modifica in mod corespunzator.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                         Ministrul pentru coordonarea
                         Secretariatului General al Guvernului,
                         Petru Serban Mihailescu

                         p. Ministrul muncii si
                         solidaritatii sociale,
                         Ioan Ciundrea,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav CozmancaSmartCity5

COMENTARII la OUG 75/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 75 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 75/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu