Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 658 din 28 noiembrie 2005

privind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI


SmartCity3

              INSPECTORATUL GENERAL PENTRU COMUNICATII SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1090 din  5 decembrie 2005

    In temeiul art. 10 alin. (2), art. 13, art. 15 alin. (1) si al art. 21 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicatiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 591/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
    avand in vedere prevederile Legii nr. 510/2004 privind reorganizarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei,

    presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei emite prezenta decizie.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Prezenta decizie are ca obiect reglementarea procedurii de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio.
    (2) Prezenta decizie se aplica pentru:
    a) frecventele radio din benzile cu statut neguvernamental, conform Tabelului national de atribuire a benzilor de frecvente, utilizate pentru furnizarea de retele si/sau servicii de comunicatii electronice;
    b) frecventele radio din benzile cu statut partajat guvernamental/neguvernamental, conform Tabelului national de atribuire a benzilor de frecvente, utilizate pentru furnizarea de retele de comunicatii electronice civile si/sau pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice.
    (3) Prevederile prezentei decizii nu se aplica pentru:
    a) categoriile de frecvente a caror utilizare este libera, pentru anumite tipuri de aplicatii desemnate prin decizie a presedintelui Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, cu respectarea specificatiilor tehnice de interfata radio, stabilite de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei;
    b) benzile de frecvente radio atribuite, conform Tabelului national de atribuire a benzilor de frecvente, pentru serviciul de amator, atunci cand sunt utilizate pentru aplicatii in serviciul de amator;
    c) frecventele radio alocate ambasadelor si misiunilor diplomatice aflate pe teritoriul Romaniei; utilizarea frecventelor radio de catre ambasadele si misiunile diplomatice aflate pe teritoriul Romaniei va respecta procedura si conditiile armonizate la nivel european, precum si prevederile acordurilor internationale la care Romania este parte.
    Art. 2
    (1) Abrevierile din cuprinsul prezentei decizii au urmatoarele semnificatii:
    a) IGCTI - Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei;
    b) ANRC - Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii;
    c) TNABF - Tabelul national de atribuire a benzilor de frecvente;
    d) OUG nr. 79/2002 - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicatiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 591/2002, cu modificarile si completarile ulterioare;
    e) OG nr. 34/2002 - Ordonanta Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la retelele de comunicatii electronice si la infrastructura asociata, precum si interconectarea acestora, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 527/2002.
    (2) In intelesul prezentei decizii, urmatorii termeni se definesc astfel:
    a) licenta de utilizare a frecventelor radio - actul administrativ prin care IGCTI acorda unei persoane, autorizata in conditiile legii de catre ANRC sa furnizeze retele sau servicii de comunicatii electronice, dreptul de a utiliza una sau mai multe frecvente radio/benzi de frecvente radio, in conformitate cu TNABF, cu respectarea anumitor conditii tehnice si operationale, pentru o perioada limitata;
    b) autorizatie de asignare a frecventelor radio - actul administrativ, anexa a licentei de utilizare a frecventelor radio, prin care IGCTI asigneaza frecvente radio/benzi de frecvente radio, in conditiile stabilite prin licenta de utilizare a frecventelor radio.
    (3) In cuprinsul prezentei decizii sunt aplicabile definitiile prevazute la art. 2 alin. (1) din OUG nr. 79/2002, la art. 2 din OG nr. 34/2002 si la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 510/2004 privind reorganizarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei.
    Art. 3
    (1) IGCTI acorda licentele de utilizare a frecventelor radio prin procedura de incredintare directa ori prin procedura de selectie, competitiva sau comparativa, cu respectarea principiilor obiectivitatii, transparentei, nediscriminarii si proportionalitatii.
    (2) Acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio in cadrul procedurii de incredintare directa se face in cel mult 6 saptamani de la primirea unei cereri, intocmita cu respectarea prevederilor prezentei decizii.
    (3) Acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio in cadrul procedurii de selectie competitiva sau comparativa se face in cel mult 8 luni de la data initierii procedurii.
    (4) Termenele prevazute la alin. (2) si (3) pot fi modificate de IGCTI, daca acest lucru este necesar pentru respectarea unui acord international la care Romania este parte, referitor la utilizarea spectrului de frecvente radio.
    Art. 4
    (1) Nu este necesara licenta de utilizare a frecventelor atunci cand spectrul radio este utilizat prin intermediul unor echipamente de radiocomunicatii care functioneaza in regim de receptie, cu exceptia cazurilor in care spectrul radio este utilizat prin intermediul unor:
    a) echipamente care opereaza in cadrul unor retele in serviciile mobil maritim, mobil maritim prin satelit, mobil aeronautic, mobil aeronautic prin satelit, auxiliar meteorologic (inclusiv prin satelit), serviciile stiintifice prin satelit in regim activ sau pasiv (explorarea Pamantului, cercetare spatiala, exploatare spatiala), radioastronomie;
    b) echipamente din serviciul de radiodeterminare (inclusiv prin satelit), in cazul in care acestea sunt amplasate la tarm/la sol si opereaza in asociere cu nave/aeronave.
    (2) Nu este necesara autorizatie de asignare a frecventelor atunci cand spectrul radio este utilizat prin intermediul unor echipamente de radiocomunicatii care functioneaza in regim de receptie, cu exceptia cazurilor in care spectrul radio este utilizat prin intermediul unor:
    a) echipamente care fac parte integranta din retele ce includ statii de emisie (in sensul ca prin retelele respective nu se pot furniza servicii de comunicatii electronice in absenta acestor echipamente de receptie);
    b) echipamente din serviciul de radiodeterminare (inclusiv prin satelit), in cazul in care acestea sunt amplasate la bordul navelor/aeronavelor.
    (3) Nu este necesara licenta de utilizare a frecventelor in cazul in care spectrul radio este utilizat prin intermediul unor terminale de telecomunicatii care functioneaza in regim de emisie sub controlul unei retele de comunicatii electronice care utilizeaza spectrul radio, cu exceptia terminalelor care opereaza intr-o retea din cadrul serviciilor de comunicatii prin satelit pentru care nu exista licenta de utilizare a frecventelor in vederea furnizarii de servicii prin intermediul acesteia in Romania.
    (4) Nu este necesara autorizatie de asignare a frecventelor in cazul in care spectrul radio este utilizat prin intermediul unor terminale de telecomunicatii care functioneaza in regim de emisie sub controlul unei retele de comunicatii electronice care utilizeaza spectrul radio si pentru care exista licenta de utilizare a frecventelor, cu urmatoarele exceptii:
    a) terminale care opereaza sub controlul unor retele in cadrul serviciilor mobil maritim, mobil maritim prin satelit, mobil aeronautic, mobil aeronautic prin satelit, fix prin satelit;
    b) echipamente din serviciul de radiodeterminare (inclusiv prin satelit), in cazul in care acestea sunt amplasate la bordul navelor/aeronavelor sau atunci cand opereaza la tarm/la sol in asociere cu acestea.
    Art. 5
    (1) Procedura de selectie competitiva sau comparativa este aplicata in urmatoarele situatii:
    a) cand spectrul de frecvente radio disponibil pentru o anumita aplicatie, destinata publicului, sau piata de comunicatii electronice limiteaza competitia;
    b) cand nu exista posibilitatea de a satisface toate cererile existente la un moment dat pentru acelasi tip de aplicatie, in aceeasi zona geografica, ce utilizeaza spectrul de frecvente radio;
    c) ori de cate ori strategia de dezvoltare a comunicatiilor electronice si politica de gestionare a spectrului de frecvente radio impun aceasta masura.
    (2) Benzile de frecvente pentru care se organizeaza selectii competitive sau comparative sunt prevazute in anexa la prezenta decizie.
    (3) Stabilirea etapelor, a termenelor si a conditiilor de acordare a licentei de utilizare a frecventelor radio in cadrul unei proceduri de selectie competitiva sau comparativa se face individual pentru fiecare banda de frecvente supusa procedurii de selectie, prin decizie a presedintelui IGCTI.
    (4) Pentru toate cazurile care nu se incadreaza la alin. (1) IGCTI acorda licentele de utilizare a frecventelor radio prin procedura de incredintare directa.
    Art. 6
    In functie de tipul retelelor sau al serviciilor de comunicatii electronice solicitate si de serviciul de radiocomunicatii in care acestea se incadreaza, avand in vedere strategia de dezvoltare a comunicatiilor electronice si politica de gestionare a spectrului de frecvente radio, dreptul de utilizare a spectrului conferit prin licenta se poate concretiza in alocari de canale radio/benzi de frecvente pe o anumita arie geografica sau in asignari de frecvente/benzi de frecvente.
    Art. 7
    (1) In cazul licentelor de utilizare a frecventelor radio ce contin alocari in serviciul mobil terestru si serviciul fix, emiterea si modificarea autorizatiilor de asignare a frecventelor radio se realizeaza in conformitate cu prevederile art. 12.
    (2) Modificarea conditiilor tehnice si operationale din cuprinsul licentelor mentionate la alin. (1) este posibila in conformitate cu prevederile art. 17 sau 18.
    (3) In cazul licentelor de utilizare a frecventelor radio ce contin alocari in alte servicii de radiocomunicatii decat cele din serviciul mobil terestru sau din serviciul fix, precum si al celor care contin asignari, emiterea autorizatiilor de asignare a frecventelor se realizeaza in conformitate cu prevederile art. 9 - 11, 13 si 14.
    Art. 8
    (1) Licenta de utilizare a frecventelor radio stabileste conditiile tehnice si operationale in care titularul acesteia poate exercita dreptul de utilizare a spectrului radio conferit prin aceasta; aceste conditii vor fi obiectiv justificate in raport cu tipul de retea sau de serviciu in cauza, nediscriminatorii, proportionale si transparente.
    (2) Licenta de utilizare a frecventelor radio cuprinde datele de identificare a titularului, desemnarea tipului de retea sau de serviciu de comunicatii electronice, termenul de valabilitate, frecventa sau frecventele/benzile de frecvente asignate sau alocate, aria furnizarii retelei sau serviciului de comunicatii electronice, conditii tehnice si operationale asociate, termenul de punere in functiune a retelei, oricare dintre conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) din OUG nr. 79/2002, obligatii privind plata tarifelor in vigoare, precum si, dupa caz, alte obligatii ce decurg din legislatia in vigoare in domeniul comunicatiilor electronice.
    (3) Autorizatia de asignare a frecventelor radio, anexa a licentei de utilizare a frecventelor radio si parte integranta a acesteia, cuprinde datele de identificare a titularului, frecventa sau frecventele/benzile de frecvente asignate, datele tehnice asociate acestora, parametrii tehnici si operationali care definesc zona de serviciu si zona de protectie radioelectrica, pentru statiile de radiocomunicatii din componenta retelei, precum si alte date relevante.
    (4) Termenul de valabilitate a licentei de utilizare a frecventelor radio este de 5 ani de la data emiterii acesteia, cu exceptia:
    a) licentelor de utilizare a frecventelor radio acordate pentru retelele destinate unor experimentari sau transmisii ocazionale pentru care termenul de valabilitate este de cel mult 6 luni de la emitere;
    b) licentelor de utilizare a frecventelor radio care se acorda prin proceduri de selectie competitiva sau comparativa;
    c) licentelor de utilizare a frecventelor radio acordate in benzi de frecvente radio pentru care reglementarile tehnice in vigoare impun un termen mai scurt.

    CAP. 2
    Emiterea si modificarea licentei de utilizare a frecventelor radio

    SECTIUNEA 1
    Emiterea licentei de utilizare a frecventelor radio

    Art. 9
    (1) In vederea emiterii licentei de utilizare a frecventelor radio, solicitantul va depune la IGCTI o cerere avand continutul-cadru prezentat pe pagina de Internet a IGCTI.
    (2) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita, pentru persoanele juridice, in mod obligatoriu de urmatoarele:
    a) certificatul constatator, in original, emis de Oficiul National al Registrului Comertului cu cel mult 30 de zile calendaristice inainte de data depunerii cererii si care sa contina cel putin mentiuni referitoare la: datele de identificare (denumire/nume, numar de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului, CUI, sediul social), obiect de activitate, durata de functionare, actionariat si starea de faliment;
    b) certificatul-tip, emis in conditiile legii, prin care ANRC atesta dreptul titularului de a furniza retele publice sau servicii de comunicatii electronice;
    c) documentatia tehnica care sustine solutia propusa de realizare a retelei de comunicatii electronice in baza conditiilor tehnice minimale stabilite de IGCTI, in conformitate cu reglementarile tehnice aplicabile si tinand cont de serviciul de radiocomunicatii in care se incadreaza aplicatia solicitata. Continutul documentatiei tehnice va fi prezentat pe pagina de Internet a IGCTI.
    (3) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita, in cazul persoanelor fizice autorizate si in cazul asociatiilor si fundatiilor care functioneaza potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005, in mod obligatoriu de urmatoarele:
    a) autorizatie, in cazul persoanelor fizice autorizate; certificat de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor;
    b) certificatul de inregistrare fiscala;
    c) extras de registru, in cazul persoanelor fizice autorizate, in original, eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului cu cel mult 30 de zile calendaristice inainte de data depunerii cererii si care sa contina cel putin mentiuni referitoare la: atribute de identificare legala, datele de identificare a persoanei fizice care desfasoara activitati economice in mod independent, activitatea principala, durata de valabilitate a autorizatiei de functionare, mentiuni privind completarea, modificarea, suspendarea sau anularea autorizatiei, existenta de mentiuni referitoare la declansarea procedurii de reorganizare judiciara sau faliment, conform Legii nr. 64/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
    d) certificatul-tip, emis in conditiile legii, prin care ANRC atesta dreptul titularului de a furniza retele publice sau servicii de comunicatii electronice;
    e) documentatia tehnica care sustine solutia propusa de realizare a retelei de comunicatii electronice in baza conditiilor tehnice stabilite de IGCTI, in conformitate cu reglementarile tehnice aplicabile si tinand cont de serviciul de radiocomunicatii in care se incadreaza aplicatia solicitata; continutul documentatiei tehnice va fi prezentat pe pagina de Internet a IGCTI.
    (4) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita, in cazul persoanelor fizice, in mod obligatoriu de urmatoarele:
    a) copia actului de identitate;
    b) certificatul-tip, emis in conditiile legii, prin care ANRC atesta dreptul titularului de a furniza retele publice sau servicii de comunicatii electronice;
    c) documentatia tehnica care sustine solutia propusa de realizare a retelei de comunicatii electronice in baza conditiilor tehnice minimale stabilite de IGCTI, in conformitate cu reglementarile tehnice aplicabile si tinand cont de serviciul de radiocomunicatii, in care se incadreaza aplicatia solicitata; continutul documentatiei tehnice va fi prezentat pe pagina de Internet a IGCTI.
    (5) Copiile documentelor prevazute la alin. (2) lit. b), alin. (3) lit. a), b) si d) si alin. (4) lit. b) vor fi legalizate sau insotite de exemplarele originale pentru conformitate.
    (6) In termen de 6 saptamani de la primirea documentelor prevazute la alin. (1) - (4) IGCTI va analiza documentatia tehnica si, daca sunt indeplinite conditiile tehnice si legale, va emite licenta de utilizare a frecventelor radio insotita de autorizatia/autorizatiile de asignare a frecventelor radio, conform continutului-cadru prezentat pe pagina de Internet a IGCTI.
    (7) Daca in urma analizei cererii si documentatiei tehnice se constata ca cererea este incorecta sau incompleta ori ca solutia propusa nu corespunde conditiilor tehnice minimale stabilite de IGCTI in conformitate cu reglementarile tehnice aplicabile, in termenul prevazut la alin. (6) IGCTI va comunica solicitantului observatiile in acest sens.
    Art. 10
    (1) Licenta de utilizare a frecventelor radio nu va fi acordata in urmatoarele situatii:
    a) nu exista frecvente radio disponibile in conditiile solicitate;
    b) nu sunt indeplinite conditiile tehnice sau legale din domeniul comunicatiilor electronice;
    c) solicitantii nu au achitat in totalitate tarifele si majorarile de intarziere datorate IGCTI pentru alte drepturi de utilizare a spectrului de frecvente radio, dobandite anterior depunerii cererii, in temeiul legislatiei speciale din domeniul comunicatiilor electronice.
    (2) In cazul in care se constata existenta unuia dintre cazurile prevazute in cuprinsul alin. (1), IGCTI va informa solicitantul in acest sens.
    Art. 11
    (1) Utilizarea efectiva a frecventelor radio este permisa numai dupa obtinerea licentei de utilizare a frecventelor radio, respectiv a autorizatiei/autorizatiilor de asignare a frecventelor radio.
    (2) Cu cel putin 7 zile calendaristice inainte de inceperea utilizarii efective a frecventelor radio si cu respectarea termenului de punere in functiune a retelei titularul licentei de utilizare a frecventelor radio va depune la IGCTI o notificare privind punerea in functiune a retelei de comunicatii electronice, intocmita conform modelului prezentat pe pagina de Internet a IGCTI.
    (3) Prevederile alin. (2) nu se aplica pentru statiile de nava din serviciul mobil maritim (inclusiv prin satelit) si pentru statiile de aeronava din serviciul mobil aeronautic (inclusiv prin satelit).
    (4) In situatia in care, ulterior punerii in functiune, datele cuprinse in notificarea prevazuta la alin. (2) se modifica, titularul licentei de utilizare a frecventelor radio are obligatia de a comunica catre IGCTI o noua notificare, care sa contina datele modificate.
    Art. 12
    In cazul licentelor de utilizare a frecventelor radio care contin alocari de canale/benzi de frecvente pe o anumita arie geografica, in serviciul mobil terestru sau in serviciul fix, pentru obtinerea autorizatiilor de asignare a frecventelor radio sau modificarea celor existente se vor parcurge etapele detaliate in continuare:
    a) titularul acesteia va propune asignarile efective pentru fiecare statie de radiocomunicatii din componenta retelei proprii de comunicatii electronice, in limitele alocarilor si in conditiile tehnice si operationale prevazute in licenta, prin procedura directa de notificare catre IGCTI, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de punerea in functiune a statiilor de radiocomunicatii; notificarile mentionate anterior vor avea la baza studiul tehnic de compatibilitate electromagnetica dintre statiile componente ale retelei, realizat conform reglementarilor in vigoare;
    b) IGCTI analizeaza notificarile prevazute la lit. a) si, in cazul in care este asigurata compatibilitatea electromagnetica cu asignarile existente, emite autorizatiile de asignare a frecventelor radio;
    c) in cazul in care parametrii propusi afecteaza functionarea altor retele de comunicatii electronice, IGCTI solicita titularului efectuarea modificarilor care se impun, in scopul asigurarii compatibilitatii electromagnetice cu asignarile existente;
    d) in situatiile precizate la lit. c) emiterea autorizatiilor de asignare a frecventelor radio se va realiza dupa notificarea de catre titular a parametrilor modificati, in concordanta cu cerintele exprimate de catre IGCTI.
    Art. 13
    (1) Ulterior acordarii licentei de utilizare a frecventelor radio, in cazul in care titularul isi extinde reteaua de comunicatii electronice in sensul includerii de noi statii de radiocomunicatii si cu respectarea conditiilor tehnice si operationale din licenta, acesta va solicita emiterea autorizatiilor de asignare a frecventelor radio in mod corespunzator.
    (2) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita in mod obligatoriu de documentatia tehnica care justifica extinderile respective.
    (3) Pentru emiterea autorizatiilor de asignare a frecventelor radio se aplica in mod corespunzator prevederile art. 19 alin. (3) - (5).
    Art. 14
    (1) Solicitantul se va adresa IGCTI in vederea determinarii posibilitatilor legale si tehnice de eliberare a licentei de utilizare a frecventelor radio inainte de depunerea cererii si documentatiei prevazute la art. 9, in urmatoarele situatii: serviciul fix, serviciul radiodeterminare (radionavigatie si radiolocatie), serviciul mobil terestru (numai pentru retelele nationale sau regionale care necesita o planificare prealabila a frecventelor radio), serviciul mobil maritim (numai pentru statii amplasate pe tarm), serviciul mobil aeronautic (numai pentru statii amplasate la sol).
    (2) IGCTI comunica solicitantului rezultatul analizei privind posibilitatea emiterii licentei de utilizare a frecventelor radio, in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la momentul depunerii solicitarii.

    SECTIUNEA a 2-a
    Modificarea licentei de utilizare a frecventelor radio

    Art. 15
    (1) In situatia modificarii datelor de identificare a titularului licentei de utilizare a frecventelor radio, modificarea licentei se va face in baza unei cereri depuse la IGCTI in termen de 15 zile calendaristice de la data modificarii respectivelor date.
    (2) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita in mod obligatoriu de copiile tuturor documentelor care certifica modificarea datelor de identificare.
    (3) Copiile tuturor documentelor prevazute la alin. (2) vor fi legalizate sau vor fi insotite de exemplarele originale pentru conformitate.
    (4) In termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea cererii prevazute la alin. (1) IGCTI va modifica licenta de utilizare a frecventelor radio.
    Art. 16
    In cazul in care certificatul-tip emis de ANRC se modifica ulterior depunerii cererii, solicitantul va depune la IGCTI copia acestuia, cu respectarea prevederilor art. 9 alin. (5), in termen de 15 zile de la efectuarea modificarilor respective.
    Art. 17
    (1) Modificarea conditiilor tehnice si operationale cuprinse in licenta de utilizare a frecventelor radio ce a fost acordata prin procedura de incredintare directa se realizeaza in baza unei cereri din partea titularului.
    (2) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi depusa la IGCTI si va fi insotita in mod obligatoriu de memoriul justificativ si, dupa caz, de copiile tuturor documentelor care sustin modificarile respective.
    (3) Modificarea licentei de utilizare a frecventelor radio se realizeaza cu respectarea prevederilor art. 9 - 11, care se aplica in mod corespunzator.
    (4) Utilizarea frecventelor radio in conditiile tehnice si operationale modificate este permisa numai dupa modificarea in mod corespunzator a licentei de utilizare a frecventelor radio.
    (5) Prevederile art. 11 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
    Art. 18
    (1) Modificarea conditiilor tehnice si operationale cuprinse in licenta de utilizare a frecventelor radio care contin alocari in serviciul mobil terestru sau in serviciul fix si care nu au fost acordate prin procedura de incredintare directa se realizeaza numai cu respectarea tuturor cerintelor ce au fost avute in vedere la acordarea initiala a licentei de utilizare a frecventelor radio.
    (2) Prevederile art. 17 alin. (2) - (5) se aplica in mod corespunzator.
    Art. 19
    (1) Modificarea parametrilor tehnici si operationali cuprinsi in autorizatia de asignare a frecventelor radio se realizeaza in baza unei cereri de modificare din partea titularului, care va fi depusa la IGCTI.
    (2) Cererea prevazuta la alin. (1) va fi insotita in mod obligatoriu de documentatia tehnica care justifica modificarile respective.
    (3) In termen de 6 saptamani de la primirea documentelor prevazute la alin. (2) IGCTI va analiza documentatia tehnica si, daca sunt indeplinite conditiile tehnice si legale, va emite autorizatia de asignare a frecventelor radio.
    (4) Utilizarea frecventelor radio in parametrii tehnici si operationali modificati este permisa numai dupa modificarea in mod corespunzator a autorizatiei de asignare a frecventelor radio.
    (5) Prevederile art. 9 alin. (7) si ale art. 11 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
    Art. 20
    (1) Modificarea licentei de utilizare a frecventelor radio, respectiv a autorizatiei de asignare a frecventelor radio, se poate realiza, la initiativa IGCTI, potrivit competentelor ce ii revin in conformitate cu legislatia in vigoare, in cazurile impuse de:
    a) respectarea conditiilor privind utilizarea efectiva, rationala si eficienta a frecventelor radio;
    b) evitarea interferentelor prejudiciabile;
    c) realizarea obiectivelor de armonizare la nivel european si cooperare internationala privind utilizarea frecventelor radio;
    d) respectarea acordurilor internationale la care Romania este parte, referitoare la utilizarea frecventelor radio;
    e) rezolvarea situatiilor de criza de frecvente radio, in anumite zone geografice, in benzile de frecvente radio alocate pentru furnizarea retelei care face obiectul licentei;
    f) implementarea strategiei de dezvoltare a comunicatiilor electronice si a politicii de gestionare a spectrului de frecvente radio;
    g) modificarea TNABF.
    (2) IGCTI va informa titularul licentei cu privire la modificarile ce trebuie operate in cadrul retelei de comunicatii electronice/statiei de radiocomunicatii, intr-un termen rezonabil si proportional cu natura calitativa si cantitativa a acestora.
    Art. 21
    (1) Valabilitatea licentei de utilizare a frecventelor radio poate fi prelungita succesiv pentru o perioada cel mult egala cu perioada pentru care a fost acordata initial conform prevederilor prezentei decizii.
    (2) Prelungirea valabilitatii licentei de utilizare a frecventelor radio, indiferent de procedura prin care a fost acordata; se face in baza unei cereri a titularului, solicitare ce va fi depusa la IGCTI cu cel putin 30 de zile calendaristice, dar nu mai devreme de 6 luni, inainte de expirarea termenului de valabilitate a licentei.
    (3) In termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea cererii prevazute la alin. (2), in cazul in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, IGCTI va prelungi termenul de valabilitate a licentei de utilizare a frecventelor radio.
    (4) IGCTI nu va prelungi termenul de valabilitate a licentei de utilizare a frecventelor radio pana la achitarea in totalitate de catre solicitant a tarifelor si majorarilor de intarziere datorate IGCTI in temeiul legislatiei speciale din domeniul comunicatiilor electronice si al licentei a carei prelungire se solicita.

    CAP. 3
    Cesionarea, suspendarea si retragerea licentei de utilizare a frecventelor radio

    SECTIUNEA 1
    Cesionarea licentei de utilizare a frecventelor radio

    Art. 22
    (1) Licenta de utilizare a frecventelor radio acordata prin procedura de incredintare directa poate fi cesionata, cu respectarea in mod obligatoriu a urmatoarelor conditii cumulative:
    a) respectarea conditiilor prevazute in licenta cu privire la cesionarea acesteia;
    b) cesionarul sa fie autorizat de catre ANRC, in conditiile legii;
    c) cesionarul sa isi asume toate obligatiile care decurg din licenta de utilizare a frecventelor radio;
    d) acordul prealabil al IGCTI.
    (2) Emiterea acordului prealabil se face in baza unei cereri care va fi depusa la IGCTI de catre cesionarul licentei de utilizare a frecventelor radio.
    (3) Cererea prevazuta la alin. (2) va fi insotita in mod obligatoriu de urmatoarele documente:
    a) acordul titularului cedent cu privire la cesionarea licentei;
    b) angajamentul cesionarului cu privire la asumarea tuturor obligatiilor cuprinse in licenta de utilizare a frecventelor radio;
    c) certificatul-tip (in copie legalizata sau copie insotita de original, pentru conformitate) emis cesionarului de ANRC, in conditiile legii;
    d) certificatul constatator al cesionarului, in original, emis de Oficiul National al Registrului Comertului cu cel mult 30 de zile calendaristice inainte de data depunerii cererii, care sa contina cel putin mentiuni referitoare la: datele de identificare (denumire/nume, numar de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului, CUI, sediul social), obiect de activitate, durata de functionare, actionariat si starea de faliment/certificat de inregistrare fiscala.
    (4) In cazul persoanelor fizice autorizate, asociatiilor si fundatiilor ce functioneaza potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 26/2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005, cererea prevazuta la alin. (2) va fi insotita, in afara documentelor prevazute la alin. (3) lit. a) - c), de extrasul de registru, respectiv certificatul de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
    (5) IGCTI va analiza documentele prevazute la alin. (2) - (4) si, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, va emite acordul prealabil cu privire la posibilitatea cedarii licentei de utilizare a frecventelor radio, in termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea cererii prevazute la alin. (2).
    Art. 23
    Licenta de utilizare a frecventelor radio acordata prin procedura de selectie competitiva sau comparativa poate fi cesionata, cu respectarea prevederilor si a procedurii cuprinse in art. 22, precum si cu respectarea tuturor conditiilor ce au fost avute in vedere la acordarea initiala a licentei de utilizare a frecventelor radio.
    Art. 24
    (1) In conformitate cu prevederile art. 20 alin. (3) din OUG nr. 79/2002, IGCTI va refuza emiterea acordului cu privire la cesionarea licentei de utilizare a frecventelor radio, in situatia in care aceasta operatiune juridica ar avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei, precum si schimbarea destinatiei de folosinta a frecventelor care fac obiectul licentei de utilizare a frecventelor radio.
    (2) Emiterea acordului prealabil este conditionat de plata integrala catre IGCTI a tarifelor de utilizare a spectrului, precum si a majorarilor de intarziere, aferente licentei respective, datorate de cedent si neachitate.
    Art. 25
    (1) Dupa incheierea contractului de cesiune, in termen de 5 zile calendaristice cesionarul va depune la IGCTI o cerere de modificare a licentei de utilizare a frecventelor radio, care va fi insotita in mod obligatoriu de un exemplar al contractului de cesiune in forma autentica.
    (2) In termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii prevazute la alin. (1), IGCTI va analiza documentele depuse si, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege, va modifica licenta de utilizare a frecventelor radio.
    (3) Utilizarea frecventelor de catre cesionar se va putea face numai dupa modificarea de catre IGCTI, in mod corespunzator, a licentei de utilizare a frecventelor radio.
    Art. 26
    Cesionarea licentelor de utilizare a frecventelor radio pentru furnizarea de retele publice si de servicii de comunicatii electronice se aduce la cunostinta publicului prin intermediul paginii de Internet a IGCTI.

    SECTIUNEA a 2-a
    Suspendarea si retragerea licentei de utilizare a frecventelor radio

    Art. 27
    Licenta de utilizare a frecventelor radio poate fi retrasa de catre IGCTI in urmatoarele situatii:
    a) ANRC a revocat titularului licentei autorizatia generala;
    b) in cazul nerespectarii repetate de catre titular a conditiilor prevazute in licenta sau a obligatiilor asumate in cuprinsul licentei;
    c) ca urmare a neplatii de catre titular, in termen de 90 de zile de la scadenta, a tarifului de utilizare a spectrului si a majorarilor de intarziere;
    d) in cazul in care titularul modifica destinatia de folosinta a frecventelor care fac obiectul licentei;
    e) pentru incalcarea prevederilor legale in domeniul comunicatiilor electronice, in conditiile in care o asemenea incalcare a avut ca efect prejudicierea grava a interesului public;
    f) la cererea titularului.
    Art. 28
    In cazurile prevazute la art. 27 lit. b) - e) IGCTI poate dispune fie retragerea licentei de utilizare a frecventelor radio, fie suspendarea acesteia pana in momentul in care titularul licentei se va conforma masurilor dispuse de legislatia in vigoare din domeniul comunicatiilor electronice.

    CAP. 4
    Emiterea licentelor de utilizare a frecventelor radio pentru retelele de comunicatii electronice destinate experimentarilor sau transmisiilor ocazionale

    Art. 29
    (1) In vederea obtinerii licentelor de utilizare a frecventelor radio pentru retelele de comunicatii electronice destinate transmisiilor cu caracter experimental sau ocazional, solicitantul va depune la IGCTI cererea prevazuta la art. 9 alin. (1), insotita in mod obligatoriu de documentele prevazute la alineatele relevante din cuprinsul art. 9.
    (2) Documentele prevazute la art. 9 alin. (2) lit. a) si b) nu sunt necesare daca solicitantul este o persoana juridica straina.
    (3) In termen de 30 de zile calendaristice de la primirea documentelor prevazute la alin. (1), IGCTI va analiza documentatia tehnica si, daca sunt indeplinite conditiile tehnice si legate, va emite licenta de utilizare a frecventelor radio.
    (4) In cazul solicitarilor pentru transmisiile ocazionale in regim de urgenta termenul prevazut la alin. (3) se poate reduce.
    (5) Termenul de valabilitate a licentelor de utilizare a frecventelor radio pentru retelele de comunicatii electronice destinate experimentarilor este prevazut la art. 8 alin. (4).
    Art. 30
    (1) Licentele de utilizare a frecventelor radio pentru retelele de comunicatii electronice destinate experimentarilor sau transmisiilor ocazionale nu vor fi acordate in situatiile prevazute la art. 10 alin. (1).
    (2) In cazul in care se constata existenta unuia dintre cazurile prevazute in cuprinsul art. 10 alin. (1), IGCTI va informa solicitantul in acest sens.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 31
    (1) Prevederile prezentului articol se aplica drepturilor de utilizare a spectrului radio ale titularilor licentelor, autorizatiilor de operare sau autorizatiilor tehnice de functionare, emise conform prevederilor Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si potrivit dispozitiilor legislatiei speciale asociate acesteia si valabile conform termenului inscris in respectivul act administrativ si prevederilor reglementarilor in vigoare privind revizuirea drepturilor de utilizare a spectrului radio, drepturi conferite prin actele administrative amintite anterior.
    (2) In cadrul procesului de revizuire a drepturilor de utilizare a spectrului precizate la alin. (1), prevederile art. 9 alin. (6) si (7) si ale art. 10 - 13 se aplica in mod corespunzator, cu derogare in privinta termenelor stipulate.
    Art. 32
    IGCTI va refuza revizuirea prevederilor care se refera la drepturi de utilizare a frecventelor radio si la obligatiile conexe acestora din cadrul licentelor, autorizatiilor si acordurilor eliberate in temeiul prevederilor Legii nr. 74/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si potrivit dispozitiilor legislatiei speciale asociate acesteia, in cazul in care solicitantii acestora nu au achitat in totalitate tarifele de utilizare a spectrului, precum si obligatiile accesorii acestora, datorate IGCTI pentru dreptul de utilizare a spectrului de frecvente radio.
    Art. 33
    (1) Prevederile prezentei decizii sunt aplicabile si retelelor de comunicatii electronice utilizate pentru retransmisia sau difuzarea serviciilor de programe audiovizuale, conform Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si care au in componenta lor sisteme ce utilizeaza benzi de frecvente neatribuite serviciului de radiodifuziune, conform TNABF.
    (2) In cazul sistemelor ce utilizeaza spectrul radio prevazute la alin. (1), destinate pentru realizarea legaturilor la utilizatorii finali sau la alti utilizatori, astfel cum acestia sunt definiti de prevederile OG nr. 34/2002 (sisteme MMDS si alte sisteme de distributie tip punct-multipunct, statii de comunicatii in serviciul fix sau mobil prin satelit), autorizarea acestora se realizeaza cu respectarea prevederilor prezentei decizii, coroborate, dupa caz, cu prevederile altor acte normative din domeniu.
    (3) Autorizarea sistemelor ce utilizeaza spectrul radio prevazute la alin. (1), care realizeaza legatura dintre studioul unde se elaboreaza programul audiovizual final ce urmeaza a fi difuzat si emitatorul care difuzeaza efectiv serviciul de programe audiovizuale respectiv, se efectueaza cu respectarea prevederilor prezentei decizii. In acest caz solicitantul trebuie sa faca dovada existentei licentei audiovizuale si a licentei de emisie pentru serviciul de programe ce urmeaza a fi difuzat.
    (4) In cazul sistemelor ce utilizeaza spectrul radio prevazute la alin. (1), destinate exclusiv pentru transportul programelor audiovizuale intre diverse puncte ale propriilor retele de comunicatii electronice (sisteme MMDS, statii de comunicatii in serviciul fix sau mobil prin satelit), autorizarea acestora se realizeaza cu respectarea prevederilor prezentei decizii; in acest caz solicitantul trebuie sa faca dovada existentei documentelor precizate de Legea nr. 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare - licenta audiovizuala, autorizatie de retransmisie, aviz de retransmisie, dupa caz - corespunzator zonelor in care serviciile de programe urmeaza a fi difuzate/retransmise.
    (5) Procedura de obtinere a autorizatiei tehnice de functionare pentru componentele retelei care difuzeaza sau retransmit servicii de programe audiovizuale se va initia, in conformitate cu prevederile Deciziei presedintelui IGCTI nr. 385/2005 privind procedura de autorizare a difuzarii sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale, numai dupa obtinerea licentelor de utilizare a frecventelor radio in conformitate cu prevederile alin. (2), (3) si (4).
    Art. 34
    IGCTI va pune la dispozitie publicului, prin intermediul paginii proprii de Internet, informatiile necesare obtinerii licentei de utilizare a frecventelor radio.
    Art. 35
    Anexa face parte integranta din prezenta decizie.
    Art. 36
    Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, in temeiul art. 16 alin. (2) din Legea nr. 510/2004 privind reorganizarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, inceteaza valabilitatea prevederilor Ordinului ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei nr. 403/2003 privind procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radioelectrice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 100 din 3 februarie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 37
    Prezenta decizie se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                   Presedintele Inspectoratului General
               pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei,
                         Marius Catalin Marinescu

    ANEXA 1

                            BENZI DE FRECVENTE
pentru care se acorda licente de utilizare a frecventelor radio prin procedura de selectie competitiva sau comparativa pentru diverse categorii de retele

    Licentele de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii retelelor publice de comunicatii electronice din categoriile enumerate mai jos se acorda prin procedura de selectie competitiva sau comparativa.

    A. Serviciul mobil terestru

________________________________________________________________________________
     Banda de frecvente             Categorii de retele         Observatii
________________________________________________________________________________
146 - 174 MHz                   Retele de radiocomunicatii  In partaj cu retele
                                mobile de acces public      de radiocomunicatii
                                (PAMR)                      mobile profesionale
                                                            de uz privat (PMR),
                                                            pana in anul 2010
415 - 420 MHz/425 - 430 MHz     Retele de radiocomunicatii  In partaj cu retele
                                mobile de acces public      de radiocomunicatii
                                (PAMR)                      mobile profesionale
                                                            de uz privat (PMR)
453 - 457,5 MHz/463 - 467,5 MHz Retele de telefonie mobila
                                celulara digitala CDMA 450
870 - 876 MHz/915 - 921 MHz     Retele de radiocomunicatii
                                mobile de acces public
                                (PAMR)
890 - 915 MHz/935 - 960 MHz     Retele de telefonie mobila
                                celulara digitala GSM 900
880 - 890 MHz/925 - 935 MHz     Retele de telefonie mobila  E-GSM (GSM 900
                                celulara digitala GSM 900   extins)
1710 - 1785 MHz/1805 - 1880 MHz Retele de telefonie mobila
                                celulara digitala DCS 1800
1900 - 1920 MHz si              Retele mobile de generatia  Componenta terestra
2010 - 2025 MHz                 a III-a UMTS/IMT - 2000     TDD a sistemelor
                                                            UMTS/IMT - 2000
1920 - 1980 MHz/2110 - 2170 MHz Retele mobile de generatia  Componenta terestra
                                a III-a UMTS/IMT - 2000     FDD a sistemelor
                                                            UMTS/IMT - 2000
________________________________________________________________________________

    B. Serviciul fix

________________________________________________________________________________
     Banda de frecvente             Categorii de retele         Observatii
________________________________________________________________________________
3410 - 3500/3510 - 3600 MHz     Retele punct-multipunct cu  Aranjament canale
                                acces fix pe suport radio   conform recomandarii
                                (FWA)                       CEPT/ERC/REC
                                                            14 - 03, Anexa B
24,5 - 25,5/25,5 - 26,5 GHz     Retele punct-multipunct cu  Aranjament canale
                                acces fix pe suport radio   conform recomandarii
                                (FWA)                       CEPT T/R 13 - 02,
                                                            Anexa B
________________________________________________________________________________

                                            


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 658/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 658 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 658/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu