E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 49 din  5 mai 2000

privind unele masuri pentru asanarea financiara a activitatii Bancii Agricole - S.A., in vederea privatizarii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 203 din 11 mai 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    (1) Obligatia de plata a Bancii Agricole - S.A., in limita a 1.200 miliarde lei, reprezentand credite acordate de Banca Nationala a Romaniei in baza Legii nr. 20/1996 privind unele masuri necesare pentru desfasurarea campaniei agricole din primavara anului 1996, ca urmare a starii de urgenta din agricultura, precum si dobanzile aferente sunt si raman anulate.
    (2) Ratele si dobanzile, in limita sumei de 313 miliarde lei, platite Bancii Nationale a Romaniei de Banca Agricola - S.A. in contul creditelor primite in baza Legii nr. 20/1996 dupa data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/1997 pentru intocmirea bilantului contabil special si regularizarea unor credite si dobanzi clasificate in categoria "pierdere" la Banca Agricola - S.A., aprobata si modificata prin Legea nr. 166/1998, se restituie Bancii Agricole - S.A. de catre Banca Nationala a Romaniei. Operatiunea se va realiza in termen de 3 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    (3) Pentru suma prevazuta la alin. (2) Banca Nationala a Romaniei va calcula si va plati Bancii Agricole - S.A. dobanzile cuvenite, la o rata a dobanzii egala cu taxa scontului. Dobanda calculata nu se capitalizeaza.
    (4) Banca Nationala a Romaniei va include pe cheltuieli cu pierderi din credite suma prevazuta la alin. (1) pentru care s-au constituit provizioane, in termen de 3 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta. Suma neprovizionata mentionata la alin. (1) si sumele prevazute la alin. (2) si (3) vor fi inregistrate in contul de cheltuieli in avans si vor fi trecute pe cheltuieli cu pierderi din credite pe perioada a maximum 5 exercitii financiare, conform hotararii Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei.
    Art. 2
    (1) In vederea cresterii lichiditatii bancii si diminuarii pierderilor Banca Agricola - S.A. este autorizata sa desfasoare activitati in regim de mandat pentru recuperarea de creante preluate la datoria publica, prin negocierea directa cu Agentia de Valorificare a Activelor Bancare, activitati de exploatare a activelor fixe pana la valorificarea acestora, precum si alte activitati de prestari de servicii nebancare.
    (2) Banca Agricola - S.A. este autorizata sa desfasoare operatiuni de administrare si de derulare la intern a fondurilor provenite din resurse externe sau din surse puse la dispozitie de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, in baza Legii nr. 165/1998 privind constituirea la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei a fondului pentru finantarea cheltuielilor aferente lucrarilor agricole din sectorul vegetal si a celor pentru cresterea animalelor, in perioada 1998 - 2000.
    (3) Banca Agricola - S.A. va asigura derularea in continuare a contractelor, inclusiv a celor de investitii, precum si indeplinirea obligatiilor asumate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, in cazul in care rezilierea acestora ar putea cauza bancii prejudicii financiare mai mari decat continuarea acestora sau cand finalizarea lor este necesara in vederea desfasurarii activitatii bancii.
    Art. 3
    Se autorizeaza Banca Nationala a Romaniei ca pana la finalizarea procesului de privatizare sa deschida Bancii Agricole - S.A. o linie de credit in urmatoarele conditii:
    a) sumele trase in cadrul liniei de credit vor acoperi nivelul prevazut al rezervelor minime obligatorii pe care Banca Agricola - S.A. le pastreaza la Banca Nationala a Romaniei;
    b) sumele trase in cadrul liniei de credit vor fi negarantate si vor purta o rata a dobanzii egala cu cea stabilita de Banca Nationala a Romaniei pentru rezervele minime obligatorii ale bancilor;
    c) rambursarea liniei de credit se va face la finele primei perioade de aplicare dupa incetarea mandatului Comitetului de administrare in conditiile prevazute la art. 4 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 163/1999 privind unele masuri pentru completarea si modificarea cadrului juridic referitor la regimul de administrare, restructurarea financiara si operationala a Bancii Agricole - S.A. in vederea privatizarii.
    Art. 4
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/1998 privind regularizarea unor credite acordate Bancii Agricole - S.A. in conformitate cu prevederile Legii nr. 20/1996 si a dobanzilor aferente acestor credite, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 515 din 30 decembrie 1998, si se modifica si se completeaza corespunzator art. 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 163/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 533 din 2 noiembrie 1999.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Presedintele
                       Agentiei Romane de Dezvoltare,
                       Sorin Fodoreanu

                       p. Presedintele
                       Consiliului de administratie
                       al Fondului Proprietatii de Stat,
                       Victor Eros

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Guvernatorul
                       Bancii Nationale a Romaniei,
                       Cristian Popa

                       Ministru de stat,
                       presedintele Consiliului de
                       Coordonare Economico Financiara,
                       Mircea CiumaraSmartCity5

COMENTARII la OUG 49/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 49 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 49/2000
OUG 163 1999
privind unele masuri pentru completarea si modificarea cadrului juridic referitor la regimul de administrare, restructurarea financiara si operationala a Bancii Agricole - S.A. in vederea privatizarii
OUG 66 1998
privind regularizarea unor credite acordate Bancii Agricole - S.A. in conformitate cu prevederile Legii nr. 20/1996 si a dobanzilor aferente acestor credite
Legea 165 1998
privind constituirea la dispozitia Ministerului Agriculturii si Alimentatiei a fondului pentru finantarea cheltuielilor aferente lucrarilor agricole din sectorul vegetal si a celor pentru cresterea animalelor, in perioada 1998 - 2000
OUG 43 1997
pentru intocmirea bilantului contabil special si regularizarea unor credite si dobanzi clasificate in categoria "pierdere" la Banca Agricola - S.A.
Legea 20 1996
privind unele masuri necesare pentru desfasurarea campaniei agricole din primavara anului 1996, ca urmare a starii de urgenta din agricultura
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu