E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 36 din 12 noiembrie 1998

privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 437 din 18 noiembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica personalului care urmeaza sa fie disponibilizat prin concedieri colective din cadrul Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A. si Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, infiintate prin reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel" in baza Hotararii Guvernului nr. 365/1998, Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., infiintata prin reorganizarea Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias in baza Hotararii Guvernului nr. 491/1998, si a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, infiintata prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/1997.
    (2) Pentru persoanele disponibilizate in conditiile art. 1, prin concedieri colective, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997, desfacerea contractului individual de munca este dispusa in temeiul art. 130 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.
    (3) Aprobarea disponibilizarilor colective se face prin ordin al ministrului de resort.
    Art. 2
    (1) Persoanele cu o vechime minima de un an in structurile fostelor regii autonome: "Renel" Bucuresti, "Romgaz" Medias si "Petrom" Bucuresti, ale caror contracte individuale de munca sunt desfacute ca urmare a concedierilor colective, beneficiaza, lunar, pe o perioada determinata, de o plata compensatorie, neimpozabila, egala cu salariul mediu net realizat in luna octombrie 1998 in unitatea respectiva, dupa cum urmeaza:
    a) 12 luni, dintre care primele 6 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 6 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca mai mica de 5 ani;
    b) 15 luni, dintre care primele 6 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 9 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca cuprinsa intre 5 si 15 ani;
    c) 20 de luni, dintre care primele 8 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 12 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca mai mare de 15 ani.
    (2) Sumele de bani aferente platilor compensatorii pot fi achitate si intr-o singura transa, daca beneficiarul se angajeaza sa utilizeze suma de bani in scopul desfasurarii unor activitati, cum ar fi: infiintarea unei societati comerciale, desfasurarea unei activitati comerciale pe cont propriu, achizitionarea sau asocierea in vederea achizitionarii de inventar agricol, cumpararea de actiuni sau de alte valori mobiliare, semnand in acest sens o declaratie pe propria raspundere.
    (3) Dreptul la plata compensatorie se naste la data desfacerii contractului individual de munca si se acorda fiecarei persoane o singura data.
    Art. 3
    Persoanele ale caror contracte individuale de munca sunt desfacute ca urmare a concedierilor colective primesc, in conditiile legii, si drepturile stabilite de Legea nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 4
    Nu beneficiaza de plata compensatorie stabilita potrivit art. 2 alin. (1) persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 7 alin. (2) lit. a) - e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
    Art. 5
    Sumele aferente platilor compensatorii nu constituie sursa de venituri in sensul prevederilor art. 6 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 6
    Persoanele prevazute la art. 1 si 2 beneficiaza si de masurile active de protectie a persoanelor carora li s-a desfacut contractul individual de munca ca urmare a concedierilor colective, prevazute la cap. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
    Art. 7
    Persoanele disponibilizate de la Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare beneficiaza si de urmatoarele facilitati:
    a) scutirea pe o perioada de 2 ani de la plata impozitului pe venit, pentru cei care, in termen de 12 luni de la desfacerea contractului individual de munca, vor fi autorizati sa desfasoare activitati economice pe baza liberei initiative, ca persoane fizice independente sau in asociatii familiale;
    b) credite, in conditiile prevazute de Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 8
    Sumele de bani aferente platilor compensatorii se suporta din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, precum si din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    Art. 9
    (1) Sumele platite in conformitate cu prevederile art. 2 de entitatile Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si ale Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare se transfera, lunar, in conturi curente personale, deschise la Casa de Economii si Consemnatiuni.
    (2) Sumele de bani aferente platilor compensatorii, suportate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, se transfera, lunar, de catre directiile generale de munca si protectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in conturi curente personale, purtatoare de dobanda, deschise pe numele beneficiarilor la Casa de Economii si Consemnatiuni.
    (3) Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor incheia cu Casa de Economii si Consemnatiuni conventii pentru stabilirea modalitatilor de derulare a platilor compensatorii prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
    (4) Pentru deschiderea de conturi curente personale si pentru operatiunile efectuate in acestea nu se percepe comision beneficiarului de plati compensatorii.
    (5) Pentru sumele de bani, aferente platilor compensatorii, virate in conturile curente personale, si pentru regularizarile ulterioare Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor plati Casei de Economii si Consemnatiuni un comision de pana la 2%, stabilit prin conventie.
    (6) Conturile curente personale purtatoare de dobanda vor avea un sold minim lunar de 10.000 lei.
    Art. 10
    Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor vira Casei de Economii si Consemnatiuni, o data cu sumele care reprezinta plati compensatorii, un comision de pana la 2% . Comisionul va fi suportat din Fondul pentru plata ajutorului de somaj, respectiv din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare.
    Art. 11
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Industriei si Comertului vor elabora si vor supune aprobarii Guvernului normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       p. Ministrul muncii
                       si protectiei sociale,
                       Iuliu Bara,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 36/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 36 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 36/1998
Legea 187 2001
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/1998 privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti
OUG 77 2000
pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective
OUG 98 1999
privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective
Ordin 102 1999
privind aprobarea disponibilizarilor colective de personal din cadrul primei etape a procesului de restructurare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Ordin 83 1999
pentru aprobarea Programului de restructurare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Ordin 81 1999
pentru aprobarea unor disponibilizari colective pe anul 1999 la Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A.
Hotărârea 127 1999
pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/1998 privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu