E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 36 din 12 noiembrie 1998

privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 437 din 18 noiembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica personalului care urmeaza sa fie disponibilizat prin concedieri colective din cadrul Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A. si Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, infiintate prin reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel" in baza Hotararii Guvernului nr. 365/1998, Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., infiintata prin reorganizarea Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias in baza Hotararii Guvernului nr. 491/1998, si a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, infiintata prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/1997.
    (2) Pentru persoanele disponibilizate in conditiile art. 1, prin concedieri colective, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997, desfacerea contractului individual de munca este dispusa in temeiul art. 130 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.
    (3) Aprobarea disponibilizarilor colective se face prin ordin al ministrului de resort.
    Art. 2
    (1) Persoanele cu o vechime minima de un an in structurile fostelor regii autonome: "Renel" Bucuresti, "Romgaz" Medias si "Petrom" Bucuresti, ale caror contracte individuale de munca sunt desfacute ca urmare a concedierilor colective, beneficiaza, lunar, pe o perioada determinata, de o plata compensatorie, neimpozabila, egala cu salariul mediu net realizat in luna octombrie 1998 in unitatea respectiva, dupa cum urmeaza:
    a) 12 luni, dintre care primele 6 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 6 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca mai mica de 5 ani;
    b) 15 luni, dintre care primele 6 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 9 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca cuprinsa intre 5 si 15 ani;
    c) 20 de luni, dintre care primele 8 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 12 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca mai mare de 15 ani.
    (2) Sumele de bani aferente platilor compensatorii pot fi achitate si intr-o singura transa, daca beneficiarul se angajeaza sa utilizeze suma de bani in scopul desfasurarii unor activitati, cum ar fi: infiintarea unei societati comerciale, desfasurarea unei activitati comerciale pe cont propriu, achizitionarea sau asocierea in vederea achizitionarii de inventar agricol, cumpararea de actiuni sau de alte valori mobiliare, semnand in acest sens o declaratie pe propria raspundere.
    (3) Dreptul la plata compensatorie se naste la data desfacerii contractului individual de munca si se acorda fiecarei persoane o singura data.
    Art. 3
    Persoanele ale caror contracte individuale de munca sunt desfacute ca urmare a concedierilor colective primesc, in conditiile legii, si drepturile stabilite de Legea nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 4
    Nu beneficiaza de plata compensatorie stabilita potrivit art. 2 alin. (1) persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 7 alin. (2) lit. a) - e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
    Art. 5
    Sumele aferente platilor compensatorii nu constituie sursa de venituri in sensul prevederilor art. 6 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 6
    Persoanele prevazute la art. 1 si 2 beneficiaza si de masurile active de protectie a persoanelor carora li s-a desfacut contractul individual de munca ca urmare a concedierilor colective, prevazute la cap. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
    Art. 7
    Persoanele disponibilizate de la Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare beneficiaza si de urmatoarele facilitati:
    a) scutirea pe o perioada de 2 ani de la plata impozitului pe venit, pentru cei care, in termen de 12 luni de la desfacerea contractului individual de munca, vor fi autorizati sa desfasoare activitati economice pe baza liberei initiative, ca persoane fizice independente sau in asociatii familiale;
    b) credite, in conditiile prevazute de Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 8
    Sumele de bani aferente platilor compensatorii se suporta din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, precum si din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    Art. 9
    (1) Sumele platite in conformitate cu prevederile art. 2 de entitatile Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si ale Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare se transfera, lunar, in conturi curente personale, deschise la Casa de Economii si Consemnatiuni.
    (2) Sumele de bani aferente platilor compensatorii, suportate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, se transfera, lunar, de catre directiile generale de munca si protectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in conturi curente personale, purtatoare de dobanda, deschise pe numele beneficiarilor la Casa de Economii si Consemnatiuni.
    (3) Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor incheia cu Casa de Economii si Consemnatiuni conventii pentru stabilirea modalitatilor de derulare a platilor compensatorii prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
    (4) Pentru deschiderea de conturi curente personale si pentru operatiunile efectuate in acestea nu se percepe comision beneficiarului de plati compensatorii.
    (5) Pentru sumele de bani, aferente platilor compensatorii, virate in conturile curente personale, si pentru regularizarile ulterioare Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor plati Casei de Economii si Consemnatiuni un comision de pana la 2%, stabilit prin conventie.
    (6) Conturile curente personale purtatoare de dobanda vor avea un sold minim lunar de 10.000 lei.
    Art. 10
    Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor vira Casei de Economii si Consemnatiuni, o data cu sumele care reprezinta plati compensatorii, un comision de pana la 2% . Comisionul va fi suportat din Fondul pentru plata ajutorului de somaj, respectiv din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare.
    Art. 11
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Industriei si Comertului vor elabora si vor supune aprobarii Guvernului normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       p. Ministrul muncii
                       si protectiei sociale,
                       Iuliu Bara,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 36/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 36 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 36/1998
Legea 187 2001
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/1998 privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti
OUG 77 2000
pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective
OUG 98 1999
privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective
Ordin 102 1999
privind aprobarea disponibilizarilor colective de personal din cadrul primei etape a procesului de restructurare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Ordin 83 1999
pentru aprobarea Programului de restructurare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Ordin 81 1999
pentru aprobarea unor disponibilizari colective pe anul 1999 la Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A.
Hotărârea 127 1999
pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/1998 privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu