E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 36 din 12 noiembrie 1998

privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 437 din 18 noiembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica personalului care urmeaza sa fie disponibilizat prin concedieri colective din cadrul Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A. si Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, infiintate prin reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel" in baza Hotararii Guvernului nr. 365/1998, Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., infiintata prin reorganizarea Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias in baza Hotararii Guvernului nr. 491/1998, si a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, infiintata prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/1997.
    (2) Pentru persoanele disponibilizate in conditiile art. 1, prin concedieri colective, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997, desfacerea contractului individual de munca este dispusa in temeiul art. 130 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.
    (3) Aprobarea disponibilizarilor colective se face prin ordin al ministrului de resort.
    Art. 2
    (1) Persoanele cu o vechime minima de un an in structurile fostelor regii autonome: "Renel" Bucuresti, "Romgaz" Medias si "Petrom" Bucuresti, ale caror contracte individuale de munca sunt desfacute ca urmare a concedierilor colective, beneficiaza, lunar, pe o perioada determinata, de o plata compensatorie, neimpozabila, egala cu salariul mediu net realizat in luna octombrie 1998 in unitatea respectiva, dupa cum urmeaza:
    a) 12 luni, dintre care primele 6 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 6 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca mai mica de 5 ani;
    b) 15 luni, dintre care primele 6 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 9 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca cuprinsa intre 5 si 15 ani;
    c) 20 de luni, dintre care primele 8 luni din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si urmatoarele 12 luni din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru salariatii cu o vechime in munca mai mare de 15 ani.
    (2) Sumele de bani aferente platilor compensatorii pot fi achitate si intr-o singura transa, daca beneficiarul se angajeaza sa utilizeze suma de bani in scopul desfasurarii unor activitati, cum ar fi: infiintarea unei societati comerciale, desfasurarea unei activitati comerciale pe cont propriu, achizitionarea sau asocierea in vederea achizitionarii de inventar agricol, cumpararea de actiuni sau de alte valori mobiliare, semnand in acest sens o declaratie pe propria raspundere.
    (3) Dreptul la plata compensatorie se naste la data desfacerii contractului individual de munca si se acorda fiecarei persoane o singura data.
    Art. 3
    Persoanele ale caror contracte individuale de munca sunt desfacute ca urmare a concedierilor colective primesc, in conditiile legii, si drepturile stabilite de Legea nr. 1/1991 privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 4
    Nu beneficiaza de plata compensatorie stabilita potrivit art. 2 alin. (1) persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 7 alin. (2) lit. a) - e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
    Art. 5
    Sumele aferente platilor compensatorii nu constituie sursa de venituri in sensul prevederilor art. 6 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 6
    Persoanele prevazute la art. 1 si 2 beneficiaza si de masurile active de protectie a persoanelor carora li s-a desfacut contractul individual de munca ca urmare a concedierilor colective, prevazute la cap. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997.
    Art. 7
    Persoanele disponibilizate de la Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare beneficiaza si de urmatoarele facilitati:
    a) scutirea pe o perioada de 2 ani de la plata impozitului pe venit, pentru cei care, in termen de 12 luni de la desfacerea contractului individual de munca, vor fi autorizati sa desfasoare activitati economice pe baza liberei initiative, ca persoane fizice independente sau in asociatii familiale;
    b) credite, in conditiile prevazute de Legea nr. 1/1991, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 8
    Sumele de bani aferente platilor compensatorii se suporta din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, precum si din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
    Art. 9
    (1) Sumele platite in conformitate cu prevederile art. 2 de entitatile Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si ale Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare se transfera, lunar, in conturi curente personale, deschise la Casa de Economii si Consemnatiuni.
    (2) Sumele de bani aferente platilor compensatorii, suportate din bugetul Fondului pentru plata ajutorului de somaj, se transfera, lunar, de catre directiile generale de munca si protectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in conturi curente personale, purtatoare de dobanda, deschise pe numele beneficiarilor la Casa de Economii si Consemnatiuni.
    (3) Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor incheia cu Casa de Economii si Consemnatiuni conventii pentru stabilirea modalitatilor de derulare a platilor compensatorii prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
    (4) Pentru deschiderea de conturi curente personale si pentru operatiunile efectuate in acestea nu se percepe comision beneficiarului de plati compensatorii.
    (5) Pentru sumele de bani, aferente platilor compensatorii, virate in conturile curente personale, si pentru regularizarile ulterioare Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor plati Casei de Economii si Consemnatiuni un comision de pana la 2%, stabilit prin conventie.
    (6) Conturile curente personale purtatoare de dobanda vor avea un sold minim lunar de 10.000 lei.
    Art. 10
    Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. si Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti, precum si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare vor vira Casei de Economii si Consemnatiuni, o data cu sumele care reprezinta plati compensatorii, un comision de pana la 2% . Comisionul va fi suportat din Fondul pentru plata ajutorului de somaj, respectiv din bugetele de venituri si cheltuieli ale Companiei Nationale de Electricitate - S.A., Societatii Nationale "Nuclearelectrica" - S.A., Societatii Nationale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti si al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare.
    Art. 11
    In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Industriei si Comertului vor elabora si vor supune aprobarii Guvernului normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       p. Ministrul muncii
                       si protectiei sociale,
                       Iuliu Bara,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 36/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 36 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 36/1998
Legea 187 2001
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/1998 privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti
OUG 77 2000
pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective
OUG 98 1999
privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective
Ordin 102 1999
privind aprobarea disponibilizarilor colective de personal din cadrul primei etape a procesului de restructurare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Ordin 83 1999
pentru aprobarea Programului de restructurare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucuresti
Ordin 81 1999
pentru aprobarea unor disponibilizari colective pe anul 1999 la Societatea Nationala "Nuclearelectrica" - S.A.
Hotărârea 127 1999
pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/1998 privind unele masuri de protectie pentru personalul al carui contract individual de munca va fi desfacut ca urmare a concedierilor colective determinate de reorganizarea Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Regiei Autonome a Gazelor Naturale "Romgaz" Medias si a Regiei Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu