E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 2 din actul OUG 229 2000 in legatura cu Legea 139 1999
Articolul 2 din actul OUG 229 2000 abrogă OUG 6 1999
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 5 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 7 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 adauga dupa articolul 7 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 11 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 23 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 adauga dupa articolul 82 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 89 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 adauga dupa articolul 91 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 adauga dupa articolul 93 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 104 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 modifica articolul 106 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 adauga dupa articolul 108 din actul Legea 52 1994
Articolul 1 din actul OUG 229 2000 adauga dupa articolul 114 din actul Legea 52 1994
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 229 din 24 noiembrie 2000

pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 606 din 25 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 210 din 11 august 1994, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    (1) Prin prezenta lege se infiinteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, institutie publica ce se finanteaza integral din venituri extrabugetare."
    2. Articolul 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    Pentru nevoile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si ale reprezentantelor sale Guvernul sau consiliile judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ori, dupa caz, consiliile locale, prin hotarare pot atribui in administrare Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare imobilele necesare (terenuri si cladiri) din domeniul public de interes national sau local, in 60 de zile de la cererea temeinic justificata a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, in conditiile Legii nr. 213/1998 privind regimul juridic al proprietatii publice."
    3. Dupa articolul 7 se introduc articolele 7^1 si 7^2 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 7^1
    (1) Cheltuielile curente si de capital ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare se finanteaza din venituri extrabugetare care provin din:
    a) o cota de 0,1% calculata la valoarea tranzactiilor efectuate pe piata secundara, platita de cumparator;
    b) o cota de 0,2% calculata raportat la valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare, platita de acestea;
    c) o cota de 0,5% calculata la valoarea emisiunilor de valori mobiliare prin oferte publice;
    d) o cota de 1% calculata raportat la valoarea efectiva a valorilor mobiliare care se distribuie in cadrul plasamentului privat, platita de ofertant;
    e) o cota de 1% calculata raportat la valoarea ofertelor publice de cumparare/preluare, platita de ofertant;
    f) dobanzi obtinute de la trezorerie pentru disponibilul din cont, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 66/1994, aprobata prin Legea nr. 128/1994, modificata si republicata, si din plasamentele disponibilitatilor proprii, efectuate in titluri de stat.
    (2) Modul de incasare si de gestionare a veniturilor prevazute la alineatul precedent se stabileste prin regulament al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (3) Utilizarea veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare se face in conformitate cu reglementarile in vigoare aplicabile institutiilor publice finantate integral din venituri extrabugetare.
    (4) Bugetul de venituri si cheltuieli al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si contul de executie a bugetului de venituri si cheltuieli se aproba de Parlament.
    (5) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pentru motive temeinice, poate achita, din proprie initiativa sau la cererea investitorilor, din veniturile sale, expertize financiar-contabile sau de audit la organismele a caror activitate o reglementeaza si o supravegheaza, in scopul apararii interesului public sau protejarii investitorilor.
    (6) Orice alte drepturi, taxe si amenzi stabilite prin lege si reglementari ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, percepute sau aplicate de aceasta, se fac venit la bugetul de stat.
    Art. 7^2
    (1) Salarizarea membrilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare se stabileste prin regulament propriu.
    (2) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va adopta regulamente proprii privind cheltuielile de protocol, parcul auto si consumul de carburanti."
    4. Alineatul (1) al articolului 11 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    (1) Presedintele este reprezentantul de drept al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare ca institutie publica si ca persoana juridica de drept public."
    5. Articolul 23 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 23
    Regulile de deontologie profesionala a membrilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, cele privind personalul sau si regimul disciplinar al acestuia se stabilesc prin lege."
    6. Dupa articolul 82 se introduc articolele 82^1 si 82^2 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 82^1
    (1) Administratorii societatilor deschise au obligatia de a prezenta atat cu ocazia adunarii generale a actionarilor pentru aprobarea bilantului, cat si o data pe trimestru, la cererea actionarilor care detin cel putin o zecime din capitalul social, rapoarte asupra gestiunii societatii sau asupra unor operatiuni determinate, care sa cuprinda obligatoriu situatia financiara si patrimoniala a societatii, politica economica si concurentiala adoptata sau planificata, precum si prognoza asupra evolutiei societatii.
    (2) Rapoartele intocmite trebuie sa cuprinda toate informatiile utile si semnificative asupra situatiilor prezentate, cu exceptia informatiilor confidentiale care au fost avizate ca atare de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, in conditiile legii.
    (3) In cazul in care actionarii societatii cer convocarea adunarii generale in conditiile art. 119 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, administratorii sunt obligati sa convoace adunarea generala a actionarilor a carei ordine de zi va cuprinde cel putin problemele specificate in cererea formulata, daca acestea nu contravin competentei adunarii generale.
    (4) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va emite reglementari privind forma si continutul minim al rapoartelor administratorilor asupra gestiunii societatii.
    Art. 82^2
    (1) Actionarii care detin, individual sau impreuna, cel putin 10% din actiunile emise de societatile comerciale deschise cu capital majoritar privat vor putea reclama administratorilor sau cenzorilor societatii orice operatiuni din gestiunea acesteia.
    (2) In urma reclamatiei administratorii si cenzorii sunt obligati sa analizeze operatiunile respective si sa intocmeasca un raport care sa fie predat actionarilor in termen de 15 zile lucratoare de la data reclamatiei.
    (3) Actionarii mentionati la alin. (1), primind raportul, vor putea cere instantei sa desemneze, pe cheltuiala lor, unul sau mai multi experti, insarcinati sa analizeze operatiunile reclamate si sa intocmeasca un raport, care sa le fie inmanat si, totodata, predat oficial administratorilor si cenzorilor societatii, spre a fi analizat si pentru a se propune masuri corespunzatoare.
    (4) Daca administratorii si cenzorii nu vor raspunde in termenul stabilit la alin. (2), actionarii se vor putea adresa instantei de judecata care ii va putea obliga pe acestia la plata unei sume de bani pentru fiecare zi de intarziere."
    7. Articolul 89 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 89
    (1) O persoana care, nemijlocit si singura sau impreuna si in legatura cu alte persoane, intentioneaza sa dobandeasca valori mobiliare aflate sub incidenta prezentei legi si care, impreuna cu cele deja detinute sau aflate in proprietate, ar conferi o pozitie de control asupra emitentului, va face o oferta publica pentru dobandirea acestor valori mobiliare.
    (2) Persoana care, nemijlocit si singura sau impreuna si in legatura cu altii, intentioneaza sa dobandeasca valori mobiliare reglementate de prezenta lege si care, ele singure sau impreuna cu cele deja detinute sau aflate in proprietate, ar conferi persoanei sau grupului de persoane o pozitie majoritara in adunarea generala a emitentului va face o oferta publica pentru cumpararea oricaror actiuni aflate inca in circulatie ale respectivului emitent.
    (3) Persoana care, nemijlocit si singura sau impreuna si in legatura cu altii, intentioneaza sa dobandeasca, prin orice metoda legala, cu exceptia ofertei publice de cumparare, valori mobiliare emise de societatile deschise cu capital majoritar privat si care, ele singure sau impreuna cu cele deja detinute sau aflate in proprietate, confera persoanei sau grupului de persoane o pozitie majoritara in adunarea generala a emitentului va face ulterior dobandirii acestei pozitii, o oferta publica pentru cumpararea oricaror actiuni aflate inca in circulatie ale respectivului emitent.
    (4) Oferta publica pentru cumpararea oricaror actiuni aflate inca in circulatie ale respectivului emitent va fi initiata in termen de 60 de zile de la data dobandirii pozitiei majoritare.
    (5) Pana la inchiderea ofertei publice de cumparare prevazute la alin. (4) toate drepturile de actionar aferente valorilor mobiliare care sunt detinute cu incalcarea alin. (2), (3) sau (4) sunt suspendate de drept.
    (6) Prezentul articol nu se aplica in cazul instrainarii actiunilor detinute de stat la societati comerciale, in conformitate cu prevederile legale in vigoare."
    8. Dupa articolul 91 se introduc articolele 91^1 - 91^14 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 91^1
    (1) Detinerea de actiuni la societatile deschise constituie investitie in scopul obtinerii de venit si beneficiaza de protectie in ceea ce priveste conservarea si protectia investitiei efectuate, precum si exercitarea drepturilor de actionar.
    (2) Este interzisa folosirea in mod abuziv a pozitiei dominante detinute de actionari, administratori sau functionari ai societatii prin recurgerea la fapte neloiale sau frauduloase, care au ca obiect sau ca efect lezarea drepturilor de actionar si prejudicierea acestora.
    Art. 91^2
    (1) Actionarii inregistrati la data de referinta au dreptul de a participa la adunarea generala a actionarilor si de a li se permite accesul in locul in care se desfasoara adunarea.
    (2) Accesul actionarilor persoane fizice in locul in care se desfasoara adunarea generala a actionarilor se face prin simpla proba a identitatii acestora.
    (3) Hotararile luate de adunarea generala a actionarilor, in cazul impiedicarii accesului unuia sau mai multor actionari care detin cel putin 5% din capitalul social in locul de desfasurare a adunarii, vor putea fi suspendate de instanta de judecata, la cererea acestor actionari, pana la solutionarea definitiva a cererii de anulare a hotararii adunarii generale a actionarilor atacata.
    Art. 91^3
    Administratorii societatilor comerciale deschise sunt obligati sa elibereze, la cererea actionarilor si pe cheltuiala lor, copii de pe procesele-verbale ale deliberarilor si deciziilor luate de consiliul de administratie in sedintele avand pe ordinea de zi atributii delegate de adunarea generala extraordinara a actionarilor, in conformitate cu art. 114 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 91^4
    Hotararile adunarilor generale, precum si deciziile luate in conditiile art. 91^3 care incalca drepturile actionarilor recunoscute de lege sunt anulabile in conditiile art. 131 si 132 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 91^5
    (1) Administratorii au obligatia sa convoace adunarea generala a actionarilor ori de cate ori ei, angajati, actionari ai societatii sau persoane implicate cu acestia intentioneaza sa incheie orice act juridic cu societatea, a carui valoare este egala cu cel putin 1% din valoarea capitalului social al societatii.
    (2) In cadrul adunarii generale a actionarilor astfel convocata se va supune la vot aprobarea incheierii actelor juridice respective ce vor fi prezentate in detaliu, iar persoanele cu interes in actul juridic respectiv se vor abtine de la vot, sub sanctiunea nulitatii hotararii, daca, fara votul lor, nu s-ar fi obtinut majoritatea ceruta.
    (3) In cazul in care societatea urmeaza sa incheie acte juridice cu persoanele mentionate la alin. (1), acestea se vor aproba de adunarea generala a actionarilor cu respectarea intereselor societatii in raport cu ofertele de acelasi tip existente pe piata.
    (4) Actele juridice de valoarea prevazuta la alin. (1), dupa aprobarea si incheierea lor, vor fi aduse la cunostinta actionarilor in prima adunare generala dupa incheierea lor, indiferent de persoanele care le-au incheiat.
    (5) Rapoartele anuale si semestriale obligatorii conform legii vor mentiona intr-un capitol special aceste acte.
    Art. 91^6
    (1) Administratorii sau directorii autorizati vor putea sa incheie acte juridice prin care sa dobandeasca, sa instraineze, sa schimbe sau sa constituie in garantie active fixe aflate in patrimoniul societatii, a caror valoare depaseste, individual sau cumulat, 10% din valoarea capitalului social, numai dupa aprobarea de catre adunarea generala extraordinara a actionarilor a elementelor respectivelor acte.
    (2) Inchirierile de active corporale pentru o perioada mai mare de un an, a caror valoare individuala depaseste 10% din valoarea contabila a activelor care fac parte din patrimoniu la data incheierii actului juridic, si asocierile cu caracter comercial pentru o perioada mai mare de un an se aproba in prealabil de adunarea generala extraordinara a actionarilor.
    (3) In cazul incalcarii prevederilor alin. (1) si (2) oricare dintre actionari poate cere instantei judecatoresti anularea actului juridic incheiat si urmarirea administratorului sau a directorului autorizat culpabil, pentru repararea prejudiciului cauzat societatii.
    Art. 91^7
    Convocarea actionarilor semnificativi la adunarea generala a actionarilor societatii se va face obligatoriu si prin scrisoare recomandata pe adresa acestora.
    Art. 91^8
    (1) Nu pot fi administratori, directori, cenzori sau reprezentanti ai societatii deschise persoanele care au fost condamnate pentru infractiuni prevazute de prezenta lege, precum si persoanele mentionate la art. 6 alin. (2) si la art. 135 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (2) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va tine Tabloul persoanelor incompatibile cu functii in societatile deschise si va furniza oricarei persoane, la cerere si contra cost, informatii privind incompatibilitatea unei persoane in conditiile prezentei legi.
    (3) Hotararile de condamnare a persoanelor pentru incalcarea dispozitiilor prezentei legi se comunica din oficiu de catre instantele judecatoresti Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, care va inscrie aceste persoane in Tabloul persoanelor incompatibile cu functii in societatile deschise.
    Art. 91^9
    (1) Administratorii societatilor comerciale deschise vor fi numiti si revocati din functie prin metoda votului cumulativ, la cererea actionarilor care detin, singuri sau impreuna cu altii, actiuni ce reprezinta fie cel putin 15% din capitalul subscris al societatii, fie cel putin 15% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a societatii.
    (2) Prin votul cumulativ administratorii societatii sunt numiti in functie prin distribuirea de catre fiecare actionar, o singura data, a unui numar determinat de voturi cumulate - calculate prin inmultirea numarului de voturi detinute cu numarul de administratori ce urmeaza sa fie numiti - catre una sau mai multe persoane dintre candidatii propusi ca administratori, urmand sa fie numite in functie persoanele care au intrunit cel mai mare numar de voturi.
    (3) In societatile in care numarul membrilor consiliului de administratie sau structura detinerilor de actiuni nu permite reprezentarea actionarilor minoritari, unul dintre cenzori va fi ales prin votul actionarilor care nu detin voturi suficiente pentru a numi in consiliul de administratie o persoana propusa de acestia.
    (4) Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va emite reglementari privind aplicarea metodei votului cumulativ, precum si reglementari referitoare la numirea cenzorului in conditiile alin. (3).
    Art. 91^10
    (1) Majorarea capitalului social al societatilor deschise va fi avizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si se va realiza cu respectarea dreptului de preferinta al actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la data de referinta stabilita pentru actionarii care pot participa la adunarea generala privind majorarea capitalului social, proportional cu cotele detinute de acestia la aceasta data.
    (2) Inregistrarea mentiunilor privind majorarea capitalului social la oficiul registrului comertului se va efectua numai cu avizul eliberat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
    (3) Oficiul de evidenta a valorilor mobiliare din cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare va inregistra numai actiunile subscrise si achitate integral in momentul subscrierii acestora.
    Art. 91^11
    (1) Societatile deschise vor proceda la actualizarea valorii imobilizarilor aflate in patrimoniul lor anterior efectuarii oricarei majorari de capital, in cazul in care rata inflatiei depaseste 10% fata de data ultimei evaluari.
    (2) La actualizarea valorii imobilizarilor prevazuta la alineatul precedent se vor lua in calcul utilitatea si valoarea de piata a bunurilor respective.
    (3) Capitalul social al societatii se va majora in urma actualizarii cu diferenta de valoare rezultata si se vor emite actiuni ce vor fi distribuite tuturor actionarilor societatii, proportional cu cota lor de participare la capitalul social la data de referinta stabilita pentru actionarii care pot participa la adunarea generala privind majorarea capitalului social.
    Art. 91^12
    (1) In cazul majorarilor de capital prin aport in natura, evaluarea aportului se va face de catre un expert numit de adunarea generala a actionarilor, iar actionarii care detin, singuri sau impreuna cu altii, cel putin 5% din capitalul social al societatii au dreptul la o expertiza independenta pe cheltuiala proprie.
    (2) Dupa intocmirea raportului de expertiza de catre evaluatorul numit de adunarea generala a actionarilor administratorii il vor depune de indata spre consultare la sediul societatii si vor informa in scris actionarii prevazuti la alin. (1) despre aceasta.
    (3) Actionarii prevazuti la alin. (1), in termen de 7 zile de la comunicarea depunerii raportului, consultandu-l, vor putea solicita efectuarea expertizei independente ce va fi depusa la societate in acelasi termen scurs intre data hotararii adunarii generale de numire a evaluatorului si data depunerii primului raport de expertiza.
    (4) Administratorii societatii vor pune la dispozitie expertului numit de actionari bunurile sau documentele necesare in vederea realizarii expertizei independente.
    (5) In cazul unei diferente depasind 10% intre valorile diferite stabilite de rapoartele de expertiza, administratorii societatii impreuna cu actionarii prevazuti la alin. (1) vor numi un expert comun care va concilia valorile stabilite.
    (6) Actionarii care nu participa cu aport in natura au drept de preferinta si pot participa cu aport in numerar in cadrul aceleiasi operatiuni de majorare a capitalului social, proportional cu cota detinuta de acestia.
    Art. 91^13
    Fuziunea societatilor deschise se va face in cazul prevazut la art. 236 lit. e) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prin stabilirea unei rate de schimb a actiunilor societatilor participante la fuziune, determinata prin raportarea la valoarea de piata, calculata ca medie aritmetica ponderata a ultimelor trei sedinte de tranzactionare pe pietele reglementate unde se tranzactioneaza actiunile acestor societati, actualizata cu rata inflatiei.
    Art. 91^14
    (1) Societatile deschise nu vor putea stabili o alta data de referinta pentru determinarea actionarilor indreptatiti sa primeasca dividende decat cea stabilita pentru determinarea actionarilor indreptatiti sa voteze in adunarea generala care fixeaza dividendul.
    (2) Dividendele vor fi platite actionarilor in termen de maximum 60 de zile de la data adunarii ce aproba distribuirea lor."
    9. Dupa articolul 93 se introduce articolul 93^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 93^1
    O persoana nu poate fi numita cenzor extern independent al societatii atunci cand se poate dovedi ca se afla in relatii speciale de afaceri sau de alta natura, trecute sau prezente, cu unul dintre actionari, administratori sau directori."
    10. La articolul 104, dupa litera g) se introduc literele h), i), j), k) si l) cu urmatorul cuprins:
    "h) impiedicarea accesului actionarului inregistrat la data de referinta, care a facut proba identitatii sale in locul in care se desfasoara adunarea generala;
    i) exercitarea functiilor sau insarcinarilor lor de catre administrator, director, cenzor sau reprezentantul legal al societatii, cu incalcarea dispozitiilor art. 91^8 alin. (1);
    j) nerespectarea de catre administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societatii a obligatiei de a prezenta conform art. 82^1 alin. (1) rapoarte asupra gestiunii societatii sau asupra unor operatiuni determinate;
    k) nerespectarea de catre administratorul societatii a obligatiei de a convoca adunarea generala a actionarilor a carei ordine de zi va cuprinde cel putin problemele specificate in cererea formulata de actionari, conform art. 82^1 alin. (4);
    l) nerespectarea de catre persoana care este detinatoare de informatii confidentiale si/sau privilegiate a dispozitiilor art. 86 alin. (1)."
    11. Alineatul (1) al articolului 106 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 106
    (1) Savarsirea contraventiilor prevazute la art. 104 se constata de agentii imputerniciti in acest scop de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Savarsirea contraventiilor prevazute la art. 104 lit. h) poate fi constatata si de ofiterii si subofiterii de politie."
    12. Dupa articolul 108 se introduce articolul 108^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 108^1
    (1) Contraventiile prevazute la art. 104 lit. h) - l) se sanctioneaza cu amenda de la 50.000.000 lei la 250.000.000 lei.
    (2) Amenzile prevazute la alin. (1) se aplica si persoanelor juridice."
    13. Dupa articolul 114 se introduce articolul 114^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 114^1
    Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societatii, care refuza sa puna la dispozitie expertilor, in cazurile si in conditiile prevazute la art. 91^12 , bunurile si documentele necesare sau ii impiedica, cu rea-credinta, sa indeplineasca insarcinarile primite."
    Art. 2
    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 privind finantarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare din venituri extrabugetare, publicata in Monitorul Oficial a Romaniei, Partea I, nr. 65 din 16 februarie 1999, aprobata cu modificari prin Legea nr. 139/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 345 din 21 iulie 1999, se abroga.
    Art. 3
    Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 210 din 11 august 1994, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare,
                       Gabriela Victoria Anghelache,
                       vicepresedinte

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Presedintele Consiliului de administratie
                       al Fondului Proprietatii de Stat,
                       Victor Eros

                       Presedintele Agentiei Nationale
                       pentru Dezvoltare Regionala,
                       Mihai David



SmartCity5

COMENTARII la OUG 229/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 229 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 229/2000
Legea 478 2001
privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori
OUG 27 2001
privind abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori
Regulament 6 2000
privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori
Ordin 11 2000
pentru punerea in aplicare a Regulamentului nr. 6/2000 privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare si bursele de valori
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu