E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 209 din 15 noiembrie 2000

pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 585 din 21 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 42 din 31 ianuarie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    (1) Pentru produsele prevazute la nr. crt. 1.3 din anexa nr. 1 se datoreaza bugetului de stat o acciza specifica de baza exprimata in echivalent euro pe hectolitru alcool pur."
    2. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    (1) Pentru produsele prevazute la nr. crt. 1.1, 1.2 si 1.3 din anexa nr. 1 se vor stabili preturi minime pe produse si pe grupe de produse, care se vor practica pentru comercializarea acestora pe piata interna.
    (2) Pretul minim va cuprinde in mod obligatoriu pretul de productie si acciza specifica aferenta, determinata potrivit prevederilor art. 5.
    (3) Preturile minime vor fi stabilite de comun acord de asociatiile patronale ale producatorilor de bauturi alcoolice legal infiintate, existente in Romania, si vor fi consemnate intr-un protocol semnat de reprezentantii acestor asociatii. O copie de pe acest protocol si listele cuprinzand preturile astfel stabilite vor fi comunicate Ministerului Finantelor si vor fi publicate, prin grija celor care le-au stabilit, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cu minimum 5 zile inainte de data intrarii in vigoare a acestor preturi.
    (4) Produsele sau grupele de produse, inclusiv in vrac, pentru care s-au stabilit preturi minime nu pot fi comercializate pe piata interna la preturi mai mici decat preturile minime publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (5) Ori de cate ori se intentioneaza modificarea preturilor minime stabilite asociatiile patronale ale producatorilor de bauturi alcoolice au obligatia sa renotifice preturile, indiferent daca modificarea intervine la unul sau mai multe produse. Renotificarea preturilor se face in conditiile prevazute la alin. (3).
    (6) Preturile de vanzare cu amanuntul pentru produsele prevazute la nr. crt. 1.3 din anexa nr. 1 nu pot fi mai mici decat preturile minime stabilite pe produse, la care se mai adauga taxa pe valoarea adaugata.
    (7) Toti agentii economici autorizati sa comercializeze produse pentru care s-au declarat preturi minime sunt obligati sa afiseze permanent in locuri vizibile lista cuprinzand preturile minime in vigoare pentru toate produsele pe care le comercializeaza."
    3. Articolul 16 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 16
    (1) Platitori de accize pentru produsele petroliere sunt agentii economici producatori, procesatori sau importatori de astfel de produse.
    (2) In categoria agentilor economici producatori sau procesatori de produse petroliere se includ numai agentii economici care detin in proprietate utilajele si instalatiile necesare pentru obtinerea produselor petroliere sau cei asimilati acestora conform prezentei ordonante de urgenta.
    (3) In sensul prezentei ordonante de urgenta, sunt asimilati proprietarilor de utilaje si instalatii necesare pentru obtinerea produselor petroliere agentii economici care, direct sau indirect, detin un control asupra pachetului majoritar de actiuni la agentul economic procesator care are in proprietate astfel de utilaje si instalatii.
    (4) Prin control direct, in sensul prezentei ordonante de urgenta, se intelege dreptul de a decide prin vot nemijlocit in legatura cu problemele legate de activitatea agentului economic proprietar al utilajelor si instalatiilor.
    (5) Prin control indirect se intelege posibilitatea unui agent economic beneficiar al procesarii de a determina prin intermediul unui alt agent economic care este actionar majoritar comun, atat la acesta, cat si la agentul economic procesator, proprietar al utilajelor si instalatiilor, votul in legatura cu problemele legate de desfasurarea activitatii acestuia din urma.
    (6) Agentii economici producatori sau procesatori de produse petroliere si asimilatii acestora sunt platitori de accize pentru toate cantitatile de astfel de produse obtinute, inclusiv pentru cele rezultate din operatiuni de procesare efectuate in baza contractelor incheiate intre agentul economic producator, in calitate de prestator, si beneficiarul prestatiei. Agentul economic beneficiar al produselor rezultate din procesare va plati agentului economic procesator sau celui asimilat acestuia tariful de procesare plus o valoare egala cu valoarea accizelor aferente produselor obtinute in acest sistem.
    (7) De asemenea, agentii economici prevazuti la alin. (6) datoreaza la bugetul de stat accize si pentru cantitatile de produse petroliere finite obtinute si folosite pentru consumul propriu, altul decat cel utilizat in scop tehnologic pentru realizarea produselor petroliere, in limita normelor de consum admise. In acest caz obligatia de plata a accizelor ia nastere la data intocmirii documentului de trecere in consum.
    (8) Agentii economici producatori de produse petroliere pot procesa benzinele de prima distilare de DAV, de cocsare, de cracare termica, de piroliza si orice alte semifabricate rezultate din prelucrarea titeiului numai in cazul in care aceste produse provin direct din productia altor agenti economici producatori, respectiv rafinarii, si sunt aduse pentru procesare, in sistem de prestari de servicii, in baza contractelor incheiate direct intre acestia.
    (9) In cazul produselor prevazute la art. 15, achizitionate de rafinarii direct de la rezerva de stat sau de la rezerva de mobilizare, din a caror prelucrare rezulta alte produse petroliere, agentii economici producatori vor deduce, pe baza de documente justificative, din accizele datorate pentru produsele finale facturate accizele efectiv platite la achizitionarea produselor introduse in prelucrare."
    4. Alineatul (8) al articolului 33^1 se abroga.
    5. Litera f) a alineatului (1) al articolului 51 va avea urmatorul cuprins:
    "f) practicarea de preturi de vanzare cu amanuntul mai mici decat preturile minime stabilite pe produse, la care se mai adauga taxa pe valoarea adaugata;"
    6. Pozitia nr. 1.3 din anexa nr. 1 "Lista cuprinzand taxele speciale de consumatie (accize)" va avea urmatorul cuprins:
______________________________________________________________________
 Nr.          Denumirea produsului               U.M.         Acciza
 crt.        sau a grupei de produse                       (echivalent
                                                            euro/U.M.)
______________________________________________________________________
"1.3. Bauturi alcoolice spirtoase obtinute        hl           180"
      pe baza de alcool etilic rafinat si        alcool
      bauturi alcoolice obtinute din distilate    pur
      de cereale
______________________________________________________________________

    Art. 2
    Ordonanta Guvernului nr. 27/2000, cu modificarile si completarile ulterioare si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea ei de catre Parlament, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 209/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 209 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu