E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 209 din 15 noiembrie 2000

pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 585 din 21 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 42 din 31 ianuarie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    (1) Pentru produsele prevazute la nr. crt. 1.3 din anexa nr. 1 se datoreaza bugetului de stat o acciza specifica de baza exprimata in echivalent euro pe hectolitru alcool pur."
    2. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    (1) Pentru produsele prevazute la nr. crt. 1.1, 1.2 si 1.3 din anexa nr. 1 se vor stabili preturi minime pe produse si pe grupe de produse, care se vor practica pentru comercializarea acestora pe piata interna.
    (2) Pretul minim va cuprinde in mod obligatoriu pretul de productie si acciza specifica aferenta, determinata potrivit prevederilor art. 5.
    (3) Preturile minime vor fi stabilite de comun acord de asociatiile patronale ale producatorilor de bauturi alcoolice legal infiintate, existente in Romania, si vor fi consemnate intr-un protocol semnat de reprezentantii acestor asociatii. O copie de pe acest protocol si listele cuprinzand preturile astfel stabilite vor fi comunicate Ministerului Finantelor si vor fi publicate, prin grija celor care le-au stabilit, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cu minimum 5 zile inainte de data intrarii in vigoare a acestor preturi.
    (4) Produsele sau grupele de produse, inclusiv in vrac, pentru care s-au stabilit preturi minime nu pot fi comercializate pe piata interna la preturi mai mici decat preturile minime publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (5) Ori de cate ori se intentioneaza modificarea preturilor minime stabilite asociatiile patronale ale producatorilor de bauturi alcoolice au obligatia sa renotifice preturile, indiferent daca modificarea intervine la unul sau mai multe produse. Renotificarea preturilor se face in conditiile prevazute la alin. (3).
    (6) Preturile de vanzare cu amanuntul pentru produsele prevazute la nr. crt. 1.3 din anexa nr. 1 nu pot fi mai mici decat preturile minime stabilite pe produse, la care se mai adauga taxa pe valoarea adaugata.
    (7) Toti agentii economici autorizati sa comercializeze produse pentru care s-au declarat preturi minime sunt obligati sa afiseze permanent in locuri vizibile lista cuprinzand preturile minime in vigoare pentru toate produsele pe care le comercializeaza."
    3. Articolul 16 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 16
    (1) Platitori de accize pentru produsele petroliere sunt agentii economici producatori, procesatori sau importatori de astfel de produse.
    (2) In categoria agentilor economici producatori sau procesatori de produse petroliere se includ numai agentii economici care detin in proprietate utilajele si instalatiile necesare pentru obtinerea produselor petroliere sau cei asimilati acestora conform prezentei ordonante de urgenta.
    (3) In sensul prezentei ordonante de urgenta, sunt asimilati proprietarilor de utilaje si instalatii necesare pentru obtinerea produselor petroliere agentii economici care, direct sau indirect, detin un control asupra pachetului majoritar de actiuni la agentul economic procesator care are in proprietate astfel de utilaje si instalatii.
    (4) Prin control direct, in sensul prezentei ordonante de urgenta, se intelege dreptul de a decide prin vot nemijlocit in legatura cu problemele legate de activitatea agentului economic proprietar al utilajelor si instalatiilor.
    (5) Prin control indirect se intelege posibilitatea unui agent economic beneficiar al procesarii de a determina prin intermediul unui alt agent economic care este actionar majoritar comun, atat la acesta, cat si la agentul economic procesator, proprietar al utilajelor si instalatiilor, votul in legatura cu problemele legate de desfasurarea activitatii acestuia din urma.
    (6) Agentii economici producatori sau procesatori de produse petroliere si asimilatii acestora sunt platitori de accize pentru toate cantitatile de astfel de produse obtinute, inclusiv pentru cele rezultate din operatiuni de procesare efectuate in baza contractelor incheiate intre agentul economic producator, in calitate de prestator, si beneficiarul prestatiei. Agentul economic beneficiar al produselor rezultate din procesare va plati agentului economic procesator sau celui asimilat acestuia tariful de procesare plus o valoare egala cu valoarea accizelor aferente produselor obtinute in acest sistem.
    (7) De asemenea, agentii economici prevazuti la alin. (6) datoreaza la bugetul de stat accize si pentru cantitatile de produse petroliere finite obtinute si folosite pentru consumul propriu, altul decat cel utilizat in scop tehnologic pentru realizarea produselor petroliere, in limita normelor de consum admise. In acest caz obligatia de plata a accizelor ia nastere la data intocmirii documentului de trecere in consum.
    (8) Agentii economici producatori de produse petroliere pot procesa benzinele de prima distilare de DAV, de cocsare, de cracare termica, de piroliza si orice alte semifabricate rezultate din prelucrarea titeiului numai in cazul in care aceste produse provin direct din productia altor agenti economici producatori, respectiv rafinarii, si sunt aduse pentru procesare, in sistem de prestari de servicii, in baza contractelor incheiate direct intre acestia.
    (9) In cazul produselor prevazute la art. 15, achizitionate de rafinarii direct de la rezerva de stat sau de la rezerva de mobilizare, din a caror prelucrare rezulta alte produse petroliere, agentii economici producatori vor deduce, pe baza de documente justificative, din accizele datorate pentru produsele finale facturate accizele efectiv platite la achizitionarea produselor introduse in prelucrare."
    4. Alineatul (8) al articolului 33^1 se abroga.
    5. Litera f) a alineatului (1) al articolului 51 va avea urmatorul cuprins:
    "f) practicarea de preturi de vanzare cu amanuntul mai mici decat preturile minime stabilite pe produse, la care se mai adauga taxa pe valoarea adaugata;"
    6. Pozitia nr. 1.3 din anexa nr. 1 "Lista cuprinzand taxele speciale de consumatie (accize)" va avea urmatorul cuprins:
______________________________________________________________________
 Nr.          Denumirea produsului               U.M.         Acciza
 crt.        sau a grupei de produse                       (echivalent
                                                            euro/U.M.)
______________________________________________________________________
"1.3. Bauturi alcoolice spirtoase obtinute        hl           180"
      pe baza de alcool etilic rafinat si        alcool
      bauturi alcoolice obtinute din distilate    pur
      de cereale
______________________________________________________________________

    Art. 2
    Ordonanta Guvernului nr. 27/2000, cu modificarile si completarile ulterioare si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea ei de catre Parlament, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 209/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 209 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu