E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 138 din 23 septembrie 1999

privind finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 468 din 27 septembrie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    (1) Unitatile de invatamant preuniversitar de stat din subordinea Ministerului Educatiei Nationale functioneaza, incepand cu data de 1 ianuarie 2000, ca unitati finantate din fondurile alocate de la bugetul de stat, bugetele proprii ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti si al municipiului Bucuresti si din alte surse de venituri realizate in conditiile legii.
    (2) Alte surse de venituri realizate in conditiile legii cuprind: veniturile proprii provenite din taxe de la persoane fizice si juridice romane si straine, venituri din inchirieri, donatii, sponsorizari si alte venituri realizate din activitatea de invatamant.
    (3) In vederea asigurarii acoperirii cheltuielilor, fiecare unitate de invatamant preuniversitar de stat va intocmi anual buget de venituri si cheltuieli, care se aproba si se executa potrivit prevederilor Legii finantelor publice nr. 72/1996.
    (4) Unitatile de invatamant preuniversitar de stat au obligatia sa-si prevada in bugetul de venituri si cheltuieli resursele financiare constituite potrivit alin. (1) si (2), din care se asigura finantarea cheltuielilor de personal, a drepturilor cu caracter social, materialelor, serviciilor si a cheltuielilor de capital, corespunzator programului de activitate.
    Art. 2
    Sumele provenite de la bugetul de stat si/sau de la bugetele locale se aloca unitatilor de invatamant preuniversitar sub urmatoarele forme:
    a) finantare proportionala cu numarul de elevi, care se asigura din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei Nationale, pentru cheltuieli de personal, manuale scolare si cheltuieli de perfectionare a personalului didactic;
    b) finantare complementara, asigurata din bugetele locale si din veniturile proprii realizate in conditiile legii de catre unitatile de invatamant preuniversitar de stat, destinate acoperirii necesarului de cheltuieli de intretinere si gospodarie, materiale si servicii, reparatii curente si reparatii capitale, lucrari de investitii, aprobate potrivit legii, inclusiv pentru racordari la reteaua de gaze naturale, alimentari cu apa sau alte lucrari privind imbunatatirea instalatiilor de incalzire, subventii pentru internate, camine si cantine pentru elevi si alte drepturi cu caracter social, potrivit legii.
    Art. 3
    (1) Finantarea proportionala cu numarul de elevi se stabileste in functie de numarul de copii prescolari si elevi si de costul mediu anual de instruire ce revine pentru un copil sau elev, avandu-se in vedere standardele de instruire teoretica si practica.
    (2) Finantarea complementara se efectueaza in functie de necesitatile de cheltuieli ale unitatii de invatamant preuniversitar de stat, la propunerea acesteia, si se prevede in bugetele proprii ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti si al municipiului Bucuresti.
    Art. 4
    (1) Finantarea inspectoratelor scolare, a institutiilor de invatamant special, a institutiilor si activitatilor sportive si artistice, a taberelor si a altor unitati conexe ale invatamantului preuniversitar de stat, a proiectului de reabilitare a scolilor, cofinantat de Guvernul Romaniei, Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si Fondul de dezvoltare sociala al Consiliului Europei, a burselor si a altor drepturi cu caracter social acordate potrivit legii, a facilitatilor privind transportul pe calea ferata si metrou, a burselor pentru elevii din Republica Moldova, precum si cheltuielile privind organizarea examenelor nationale de capacitate si bacalaureat nu fac obiectul prezentei ordonante de urgenta si se finanteaza de la bugetul de stat, prin Ministerul Educatiei Nationale.
    (2) Cheltuielile ocazionate de desfasurarea examenului de admitere sau a altor examene ale elevilor in invatamantul preuniversitar de stat se suporta din veniturile proprii ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat si din taxe percepute de la candidati. Nivelul taxelor se va stabili de catre fiecare unitate scolara si nu poate depasi cheltuielile medii stabilite pentru organizarea acestora.
    (3) Cheltuielile necesare pentru tiparirea certificatelor de absolvire, a diplomelor de absolvire si, dupa caz, a atestatelor se acopera din taxe percepute de la absolventi. Nivelul taxelor se stabileste de catre inspectoratele scolare judetene si, respectiv, de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si nu poate depasi cheltuielile ocazionate de tiparirea acestora.
    Art. 5
    (1) Pentru stabilirea standardelor de finantare se constituie Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Preuniversitar de Stat ca organism consultativ al Ministerului Educatiei Nationale.
    (2) Cheltuielile ocazionate de desfasurarea activitatii Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Preuniversitar de Stat se suporta din bugetul Ministerului Educatiei Nationale.
    (3) Atributiile Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Preuniversitar de Stat sunt:
    a) propune ministrului educatiei nationale spre aprobare criteriile si standardele pentru stabilirea finantarii proportionale cu numarul de elevi al unitatilor de invatamant preuniversitar de stat;
    b) pe baza criteriilor si standardelor aprobate propune Ministerului Educatiei Nationale costurile anuale pe niveluri de instruire, in functie de care se stabileste finantarea proportionala cu numarul de elevi.
    Art. 6
    (1) Bugetele de venituri si cheltuieli ale unitatilor din invatamantul preuniversitar de stat se pot executa prin centrele de executie bugetara, potrivit normelor stabilite de Ministerul Educatiei Nationale.
    (2) Conducatorii centrelor de executie bugetara indeplinesc atributiile ordonatorilor tertiari de credite.
    Art. 7
    (1) Finantarea proportionala cu numarul de elevi, alocata in cursul anului de la bugetul de stat, se regularizeaza cu bugetul respectiv in functie de numarul elevilor si de costul mediu realizat, operatiune care se efectueaza in termen de 45 de zile de la incheierea bilantului contabil anual.
    (2) Finantarea complementara se regularizeaza cu bugetele locale la finele fiecarui exercitiu bugetar, in conformitate cu normele metodologice ale Ministerului Finantelor privind incheierea exercitiului financiar.
    Art. 8
    Pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta Ministerul Educatiei Nationale va emite, in termen de 60 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, norme metodologice, impreuna cu Ministerul Finantelor si cu Departamentul pentru Administratie Publica Locala.

                PRIM-MINISTRU
                 RADU VASILE

                      Contrasemneaza:
                      Ministrul educatiei nationale,
                      Andrei Marga

                      Ministrul finantelor,
                      Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 138/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 138 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu