E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 101 din 29 iunie 1999

privind valorificarea si transmiterea, fara plata, a unor bunuri confiscate si a unor bunuri provenite din cadouri, devenite proprietate privata a statului, aflate in administrarea si, respectiv, in custodia Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 309 din 30 iunie 1999


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Prin derogare de la prevederile Ordonantei Guvernului nr. 128/1998 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor legal confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului, cu modificarile si completarile ulterioare, Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" va proceda la valorificarea, prin licitatie publica cu strigare sau in regim de consignatie, a urmatoarelor bunuri:
    a) bunurile aflate in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" in temeiul Hotararii Guvernului nr. 763/1997 privind trecerea in administrarea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" a unor bunuri devenite proprietate de stat prin confiscare;
    b) bunurile provenite din cadouri din tara si din strainatate, oferite reprezentantilor statului roman pana la data de 25 decembrie 1989, devenite proprietate privata a statului, aflate in custodia Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat".
    Art. 2
    (1) Bunurile provenite din confiscari, prevazute la art. 1 lit. a), se valorifica prin licitatie publica cu strigare sau in regim de consignatie.
    (2) Bunurile provenite din cadouri, prevazute la art. 1 lit. b), vor fi supuse inventarierii si evaluarii actuale. Evaluarea se va efectua de o comisie compusa din cate un reprezentant al Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor, Oficiului Concurentei, Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" si de catre experti autorizati in evaluari, persoane fizice sau juridice, selectionati prin concurs. Bunurile astfel evaluate se valorifica prin licitatie publica cu strigare sau in regim de consignatie.
    (3) Pretul de pornire al licitatiei publice cu strigare sau de valorificare in regim de consignatie este cel rezultat din evaluarea bunurilor prevazute la alin. (1), efectuata potrivit prevederilor art. 1 din Hotararea Guvernului nr. 763/1997, actualizat de catre Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" conform indicilor de inflatie comunicati de Comisia Nationala pentru Statistica, iar pentru bunurile provenite din cadouri pretul de pornire este cel stabilit potrivit alin. (2).
    (4) Lista cuprinzand bunurile provenite din confiscari si cele provenite din cadouri care se valorifica prin licitatie publica cu strigare sau in regim de consignatie se aproba de catre conducerea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" la propunerea comisiilor de inventariere si evaluare a bunurilor.
    (5) Publicarea anuntului de vanzare prin licitatie publica cu strigare, in presa centrala si prin alte mijloace de informare in masa, se face in cel mult 5 zile de la data stabilirii pretului de pornire al licitatiei.
    (6) Bunurile care nu au fost vandute in urma organizarii licitatiei publice cu strigare vor fi date spre valorificare in regim de consignatie in termen de 15 zile de la incheierea licitatiei.
    (7) In cazul bunurilor care nu s-au putut valorifica in regim de consignatie in termen de 60 de zile de la data punerii in vanzare, se va proceda la reducerea preturilor, stabilite initial, cu pana la 40%, cu aprobarea consiliului de administratie al Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat".
    (8) Virarea sumelor in contul Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" de catre societatile comerciale care preiau spre vanzare bunuri in regim de consignatie se face, pe masura vanzarii, din 5 in 5 zile lucratoare.
    (9) Raspunderea organizarii si desfasurarii, potrivit normelor legale, a licitatiilor publice cu strigare si a vanzarilor in regim de consignatie, a bunurilor prevazute la art. 1, precum si a incasarii contravalorii acestor bunuri si virarii la bugetul de stat a sumelor stabilite, revine Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat".
    Art. 3
    Fac exceptie de la prevederile art. 1 bunurile culturale comune, precum si bunurile susceptibile de a fi clasificate in patrimoniul cultural national sau deja clasate in patrimoniul cultural national, care se transmit, fara plata, la valoarea de inventar, in administrarea Ministerului Culturii, prin protocol de predare-preluare, incheiat intre partile interesate, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 4
    (1) Bunurile prevazute la art. 1, care nu se valorifica potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta, vor ramane in administrarea si, respectiv, in custodia Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" si vor fi atribuite in cea mai mare parte, cu titlu gratuit, unitatilor de asistenta sociala pe baza propunerilor facute de consiliile locale, judetene sau, dupa caz, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, prin hotarare a Guvernului.
    (2) Predarea-preluarea cu titlu gratuit a bunurilor prevazute la art. 4 alin. (1) se va face pe baza de protocol.
    (3) Bunurile care nu s-au valorificat prin licitatie/consignatie si nici nu s-au putut atribui cu titlu gratuit unitatilor de asistenta sociala vor intra in patrimoniul Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", avand dreptul de posesie, de folosinta si de dispozitie asupra acestora.
    Art. 5
    (1) Din sumele incasate ca urmare a valorificarii bunurilor prevazute la art. 1 Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" va retine un comision de 4,4% pentru acoperirea cheltuielilor efectuate cu pastrarea, gestionarea, conservarea, inventarierea, evaluarea, organizarea licitatiilor si darea in consignatie, a celor de reclama si publicitate, precum si pentru realizarea unui profit minim, iar diferenta se vireaza la bugetul de stat in termen de 5 zile de la inchiderea licitatiei sau de la vanzarea in regim de consignatie.
    (2) Pentru sumele nevarsate la termen la bugetul de stat se percep Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" majorari calculate pentru fiecare zi de intarziere pana la data achitarii sumelor datorate, potrivit prevederilor legale.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Secretarul general al Guvernului,
                       Radu Stroe

                       Secretar de stat,
                       Seful Departamentului pentru
                       Administratie Publica Locala,
                       Vlad Rosca

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministrul culturii,
                       Ion CaramitruSmartCity5

COMENTARII la OUG 101/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 101 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu