Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 128 din 30 martie 1994

privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 92 din  8 aprilie 1994


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    In incinta unitatilor de invatamant de toate gradele, a caminelor si locurile de cazare pentru elevi si studenti, in curtile acestor imobile, precum si pe trotuarele sau pe aleile de acces in aceste unitati, se interzice comercializarea ori expunerea spre vanzare a bauturilor alcoolice, a tipariturilor si inregistrarilor audio si video cu continut obscen.
    In spatiile prevazute la alin. 1 - cu exceptia celor afectate invatamantului superior - se interzice, de asemenea, si comercializarea ori expunerea spre vanzare a tigarilor si a celorlalte produse din tutun.
    Art. 2
    Prevederile art. 1 se aplica si agentilor economici care deservesc bufetele de incinta sau asigura aprovizionarea elevilor si studentilor cu produse de panificatie si bauturi racoritoare, avand, in acest scop, acceptul de functionare din partea conducerilor unitatilor de invatamant respective.
    Art. 3
    Este interzisa perturbarea, in orice mod si fara drept, a activitatilor desfasurate in cadrul unitatilor de invatamant, al caminelor si al locurilor de cazare pentru elevi si studenti.
    Art. 4
    In cazuri justificate, la solicitarea conducerilor unitatilor de invatamant, organele de politie vor interveni pentru indepartarea din zona unitatilor respective a persoanelor care desfasoara activitati ilicite sau care pun in pericol accesul liber al elevilor, studentilor, cadrelor didactice si al personalului administrativ in aceste unitati ori care perturba desfasurarea programului de invatamant si a activitatilor extrascolare.
    Art. 5
    Incalcarea prevederilor art. 1, 2 si 3 constituie contraventie, daca nu a fost savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune, si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) cu amenda de la 500.000 la 1.000.000 lei, incalcarea prevederilor art. 1 si 2;
    b) cu amenda de la 50.000 la 100.000 lei, incalcarea prevederilor art. 3.
    Art. 6
    Contraventiile prevazute la art. 5 se constata, iar amenda se aplica de catre primari, comisarii Garzii financiare, precum si de catre ofiterii si subofiterii de politie.
    Art. 7
    Contraventiilor prevazute la art. 5 le sunt aplicabile dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.

                PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                      Contrasemneaza:
                      Ministrul invatamantului,
                      Liviu Maior

                      Ministru de interne,
                      Doru Ioan Taracila

                                            SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 128/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 128 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 128/1994
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu