Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 573 din 22 decembrie 2003

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiara - anul 2001, semnat la Bucuresti la 12 mai 2003

ACT EMIS DE:                PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 937 din 24 decembrie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiara - anul 2001, semnat la Bucuresti la 12 mai 2003.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 15 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILA

                                    ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania privind colaborarea financiara - anul 2001

    In spiritul relatiilor de prietenie existente intre Romania si Republica Federala Germania,
    in dorinta de a consolida si de a adanci aceste relatii de prietenie prin cooperarea financiara de parteneriat,
    constiente de faptul ca mentinerea acestor relatii constituie baza prezentului acord,
    in intentia de a contribui la dezvoltarea sociala si economica in Romania,

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    (1) Guvernul Republicii Federale Germania ofera Guvernului Romaniei sau altor beneficiari selectionati in comun de cele doua guverne posibilitatea de a primi de la Institutul de Credit pentru Reconstructie (Kreditanstalt fur Wiederaufbau) din Frankfurt pe Main urmatoarele sume de finantare nerambursabile:
    1. sume de finantare in valoare totala de pana la 1.533.875,64 EUR (un milion cinci sute treizeci si trei de mii opt sute saptezeci si cinci si 64/100 de euro, spre informare: 3.000.000 DM) pentru programul "Masuri de renovare urbana in orase vechi istorice", daca s-a constatat dupa o verificare ca proiectul este apt de a fi promovat;
    2. sume de finantare in valoare totala de pana la 6.135.502,57 EUR (sase milioane o suta treizeci si cinci de mii cinci sute doi si 57/100 de euro, spre informare: 12.000.000 DM) pentru proiectul "Programul de credit pentru intreprinderi mici si mijlocii", daca s-a constatat dupa o verificare ca proiectul este apt de a fi promovat. Din aceasta suma suma de 1.022.583,76 EUR (un milion douazeci si doua de mii cinci sute optzeci si trei si 76/100 de euro, spre informare: 2.000.000 DM) este prevazuta pentru o masura de insotire.
    (2) Masuri individuale promovate in cadrul sumelor de finantare conform alin. (1) pct. 1 vor fi selectionate la cererea si cu acordul Guvernului Romaniei, conform principiilor mentionate la art. 2 alin. (1).
    (3) Suma de finantare conform alin. (1) pct. 2 este prevazuta pentru finantarea proiectului in curs "Programul de credit pentru intreprinderi mici si mijlocii", precum si a unei masuri de insotire.
    (4) Proiectele prevazute la alin. (1) pot fi inlocuite prin alte proiecte, daca exista un acord asupra acestui lucru intre Guvernul Republicii Federale Germania si Guvernul Romaniei.
    (5) Daca Guvernul Republicii Federale Germania, la o data ulterioara, va oferi Guvernului Romaniei posibilitatea de a primi de la Institutul de Credit pentru Reconstructie alte sume pentru finantarea proiectelor mentionate sau pentru masuri de insotire, necesare in vederea desfasurarii si ingrijirii proiectelor, se va aplica prezentul acord.
    Art. 2
    (1) - 1. Sumele prevazute la art. 1 alin. (1) pct. 1 vor fi puse la dispozitie de Guvernul Republicii Federale Germania pentru formarea unui fond instituit la Institutul de Credit pentru Reconstructie.
    2. Din fondul acesta vor putea fi subventionate proiecte referitoare la orasul vechi istoric al Sibiului, de exemplu:
    - protejarea unor cladiri periclitate;
    - masuri partiale de renovare urbana la monumente istorice protejate, respectiv demne de a fi protejate;
    - renovarea de instalatii si suprafete publice.
    3. Dupa publicarea de catre Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cererile de subventii vor fi elaborate in cadrul proiectului de consultanta al colaborarii tehnice in derulare "Planificare municipala si judeteana Sibiu", desfasurat de Societatea Germana de Cooperare Tehnica (GTZ).
    4. Decizia privind alocarea subventiilor va fi luata de Comisia de promovare, deja existenta, compusa din reprezentanti ai Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ai Autoritatii pentru protejarea monumentelor istorice, ai Inspectoratului in Constructii, precum si din reprezentanti ai proiectului conform pct. 3, in coordonare cu Institutul de Credit pentru Reconstructie.
    5. Detaliile ulterioare privind desfasurarea programului de promovare vor putea fi convenite intre Consiliul Local al Municipiului Sibiu, Institutul de Credit pentru Reconstructie si Societatea Germana de Cooperare Tehnica (GTZ).
    6. Guvernul Romaniei va sprijini Institutul de Credit pentru Reconstructie in calitate de administrator de fond si va elibera toate autorizatiile necesare pentru desfasurarea fondului.
    (2) Utilizarea sumelor prevazute la art. 1, conditiile punerii la dispozitie a acestora, precum si procedura de adjudecare a comenzilor se vor derula in baza contractelor care vor fi incheiate intre Institutul de Credit pentru Reconstructie si beneficiarii sumelor de finantare si care sunt supuse normelor legale in vigoare in Republica Federala Germania.
    (3) Alocarea sumelor conform art. 1 alin. (1) nu va avea loc daca respectivele contracte de finantare nu vor fi incheiate intr-un termen de 8 ani de la anul alocarii. Pentru aceste sume termenul curge pana la sfarsitul anului 2009.
    Art. 3
    Guvernul Romaniei scuteste Institutul de Credit pentru Reconstructie de toate impozitele si de alte taxe publice care sunt percepute in Romania in legatura cu incheierea si aplicarea contractelor conform art. 2.
    Art. 4
    Guvernul Romaniei va acorda pasagerilor si furnizorilor libera alegere a intreprinderilor de transport in cazul transporturilor de persoane si de marfuri in transportul maritim, terestru si aerian care rezulta din acordarea sumelor de finantare, nu va lua nici o masura care va exclude sau ingreuna participarea cu drepturi egale a intreprinderilor de transport cu sediul in Republica Federala Germania si va elibera autorizatiile, in masura necesitatilor, care sunt necesare in vederea participarii acestor intreprinderi de transport.
    Art. 5
    Prezentul acord intra in vigoare in ziua in care Guvernul Romaniei va notifica Guvernului Republicii Federale Germania faptul ca procedurile interne necesare intrarii sale in vigoare au fost indeplinite.
    Semnat la Bucuresti la 12 mai 2003, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana si germana, textele fiind egal autentice.

                       Pentru Guvernul Romaniei,
                       Hildegard Carola Puwak,
                       ministrul integrarii europene

                       Pentru Guvernul Republicii Federale Germania,
                       dr. Armin Hiller,
                       ambasadorSmartCity5

COMENTARII la Legea 573/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 573 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu