E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 4 din 24 ianuarie 1992

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze privind livrarea de catre partea chineza de marfuri pe credit partii romane

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 10 din 31 ianuarie 1992


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze privind livrarea de catre partea chineza de marfuri pe credit partii romane, semnat la Beijing la 8 iulie 1991.
    Art. 2
    In termen de 30 de zile de la data prezentei legi, Ministerul Comertului si Turismului, impreuna cu Ministerul Industriei, Ministerul Economiei si Finantelor si Banca Nationala a Romaniei vor prezenta spre aprobare Guvernului un proiect de hotarire privind mecanismul de urmarire a obligatiilor asumate de partea romana si de stimulare a agentilor economici, pentru rambursarea creditului comercial acordat de catre Guvernul Republicii Populare Chineze.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 6 noiembrie 1991.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                     academician ALEXANDRU BIRLADEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 ianuarie 1992, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                MARTIAN DAN

                              ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze privind livrarea de catre partea chineza de marfuri pe credit partii romane

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze, in scopul dezvoltarii in continuare a relatiilor economice si comerciale dintre cele doua tari, pe baza principiilor egalitatii in drepturi si avantajului reciproc, in calitate de parti contractante, au convenit urmatoarele:
    Art. 1
    Partea chineza acorda partii romane un credit guvernamental, in marfuri, in valoare de 20 milioane dolari S.U.A., cu dobinda de 4% pe an.
    In cadrul acestui credit, partea chineza va livra partii romane, in decurs de 1 an de la intrarea in vigoare a prezentului acord, marfurile prevazute in anexa nr. 1.
    Anexa nr. 1 face parte integranta din acord.
    Art. 2
    Creditul prevazut la art. 1 va fi rambursat de partea romana in 2 ani, socotiti dupa scurgerea unui an de la ultima livrare efectuata de partea chineza.
    In fiecare an, partea romana va rambursa, prin livrari de marfuri prevazute in anexa nr. 2, cite 50% din valoarea creditului utilizat si va plati, prin aceleasi marfuri, dobinda aferenta.
    Anexa nr. 2 face parte integranta din acord.
    Ultima plata a dobinzii se va face in acelasi timp cu ultima livrare a partii romane pentru rambursarea creditului.
    Partea romana isi rezerva dreptul de a rambursa in avans creditul acordat de partea chineza.
    Art. 3
    Livrarile reciproce de marfuri efectuate in baza acestui acord urmeaza a fi evidentiate in conturi de credit, scutite de speze sau cheltuieli, deschise la Banca Nationala a Romaniei si, respectiv, la Banca Chinei.
    Art. 4
    In scopul reglementarii problemelor concrete de plati in cadrul prezentului acord, Banca Nationala a Romaniei si Banca Chinei vor incheia un aranjament tehnic bancar in termen de 2 luni de la data intrarii in vigoare a acestui acord.
    Art. 5
    Contractele de livrare a marfurilor care se vor executa in baza acestui acord vor fi incheiate de catre agentii economici legal abilitati sa efectueze operatiuni de comert exterior, care vor fi stabiliti, in acest scop, in conditiile legii, de catre organele de resort din cele doua tari.
    La incheierea contractelor, agentii economici sus-mentionati vor respecta prevederile Conditiilor generale de livrare a marfurilor din Romania in China si din China in Romania, la care se face referire in Schimbul de scrisori din 28 noiembrie 1990 dintre Ministerul Comertului si Turismului din Romania si Ministerul Relatiilor Economice si Comertului Exterior din Republica Populara Chineza.
    Art. 6
    Preturile marfurilor care se vor livra in baza acestui acord vor fi exprimate in dolari S.U.A. si vor fi convenite prin negocieri intre agentii economici mentionati la art. 5, pe baza preturilor practicate pe piata mondiala pentru marfuri similare la data incheierii contractelor.
    Art. 7
    Ministerul Comertului si Turismului din Romania si Ministerul Relatiilor Economice si Comertului Exterior din Republica Populara Chineza sint ministere coordonatoare pentru indeplinirea prezentului acord.
    Art. 8
    In cazul in care intre cele doua parti contractante vor aparea divergente in legatura cu interpretarea sau aplicarea prevederilor prezentului acord, acestea se vor solutiona pe cale amiabila.
    Art. 9
    Prezentul acord va intra in vigoare la data ultimei notificari prin care partile contractante isi vor comunica indeplinirea prevederilor legislatiei fiecarei tari privind intrarea in vigoare a intelegerilor internationale.
    Acordul va ramine in vigoare pina la completa indeplinire a prevederilor sale.
    Prezentul acord a fost semnat la Beijing, la data de 8 iulie 1991, in doua exemplare originale in limba romana si in limba chineza, ambele texte avind aceeasi valabilitate.

                       Din imputernicirea
                       Guvernului Romaniei,
                       Dan Mircea Popescu

                       Din imputernicirea Guvernului
                       Republicii Populare Chineze,
                       Zou Jiahua

    ANEXA 1
                              LISTA
marfurilor care se vor livra pe credit din Republica Populara Chineza in Romania
  1. Porumb                       5,8 milioane dolari
  2. Orez                         2,2 milioane dolari
  3. Tricotaje din bumbac         8,0 milioane dolari
  4. Tesaturi din bumbac          2,0 milioane dolari
  5. Medicamente                  2,0 milioane dolari.

    ANEXA 2
                              LISTA
marfurilor care se vor livra din Romania in Republica Populara Chineza pentru rambursarea creditului
  1. Uree                         5 milioane dolari
  2. Autocamionete               11 milioane dolari
  3. Autoturisme de teren         1 milion dolari
  4. Piese de schimb auto         3 milioane dolari.SmartCity5

COMENTARII la Legea 4/1992

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 4 din 1992
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 4/1992
Legea 496 2001
pentru ratificarea Protocolului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze privind rezolvarea problemelor restante la conturile instituite in baza acordurilor interguvernamentale, semnat la Bucuresti la 27 februarie 2001
Hotărârea 433 1999
privind aprobarea decontarii la intern a operatiunilor aferente creditului comercial acordat Romaniei de catre Guvernul Republicii Populare Chineze in baza acordului semnat la 8 iulie 1991
Hotărârea 399 1998
privind aprobarea decontarii la intern a operatiunilor aferente creditului comercial acordat Romaniei de catre Guvernul Republicii Populare Chineze in baza acordului semnat la 8 iulie 1991
Hotărârea 138 1997
privind aprobarea decontarii la intern a operatiunilor aferente creditului comercial acordat Romaniei de catre Guvernul Republicii Populare Chineze in baza acordului semnat la 8 iulie 1991
Legea 2 1997
privind ratificarea Intelegerii prin schimb de scrisori pentru modificarea anexei nr. 2 la Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Populare Chineze privind livrarea de catre partea chineza de marfuri pe credit partii romane, semnat la 8 iulie 1991
Hotărârea 533 1996
privind aprobarea decontarii la intern a operatiunilor aferente creditului comercial acordat Romaniei de catre Guvernul Republicii Populare Chineze in baza acordului semnat la 8 iulie 1991
Hotărârea 380 1995
privind aprobarea decontarii la intern a operatiunilor aferente creditului comercial acordat Romaniei de catre Guvernul Republicii Populare Chineze in baza acordului semnat la 8 iulie 1991
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu