Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 369 din 11 iunie 2002

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene, semnat la Bucuresti la 14 decembrie 2001, pentru modificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la 26 noiembrie 1992

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 488 din  8 iulie 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene, semnat la Bucuresti la 14 decembrie 2001, pentru modificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la 26 noiembrie 1992.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 18 aprilie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 mai 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                VALER DORNEANU

                                    ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene pentru modificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la 26 noiembrie 1992

    Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene, denumite in cele ce urmeaza parti, in dorinta de a promova cooperarea bilaterala si luand in considerare prevederile Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Confederatiei Elvetiene privind acordarea asistentei financiare, semnat la Bucuresti la 26 noiembrie 1992, denumit in continuare acord,
    au convenit cele ce urmeaza:

    Art. 1
    Se modifica acordul astfel:
    1. La articolul 3, paragrafele 2 si 3 vor avea urmatorul continut:
    "3.2. Contributia va fi utilizata pentru proiecte prioritare de infrastructura si reabilitare. O atentie deosebita va fi acordata proiectelor din sectorul protectiei mediului si infrastructurii (energie, transporturi, telecomunicatii) si proiectelor de sprijinire a dezvoltarii sectorului privat al economiei.
    3.3. Guvernul roman va scuti toate echipamentele, serviciile si materialele finantate pe baza ajutorului nerambursabil acordat de Confederatia Elvetiana in cadrul prezentului acord de la plata taxelor, impozitelor si comisioanelor de orice fel impuse de legislatia romana."
    2. Articolul 4 se completeaza cu urmatorul paragraf:
    "4.3. Pentru a evita orice dezechilibru in cadrul economiei romanesti de piata, in cazul proiectelor comerciale viabile, importatorii vor plati, in tot sau in parte, in Fondul elvetian de contrapartida contravaloarea bunurilor importate pe baza prezentului acord. Cuantumul si conditiile de plata vor fi definite de la caz la caz de catre partile contractante."
    3. La articolul 5, paragraful 3 va avea urmatorul continut:
    "5.3. Guvernul Romaniei va deschide la Banca Nationala a Romaniei un cont special, denumit <<Asistenta financiara elvetiana>>, pentru plata importurilor in moneda locala a Fondului elvetian de contrapartida."
    4. Articolul 9 va avea urmatorul continut:
    "Urmatoarele autoritati vor fi raspunzatoare de aplicarea acordului:
    a) pentru partea romana: Ministerul Afacerilor Externe (Directia generala pentru afaceri europene si euroatlantice);
    b) pentru partea elvetiana: Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice, Departamentul federal pentru afaceri economice."
    5. Articolul 10 va avea urmatorul continut:
    "Prezentul acord poate fi amendat prin consimtamantul partilor. Amendamentele vor intra in vigoare la data ultimei notificari prin care partile contractante isi comunica reciproc indeplinirea prevederilor legale interne necesare pentru intrarea lor in vigoare."
    6. La articolul 12, paragraful 2 va avea urmatorul continut:
    "12.2. Prezentul acord ramane in vigoare pana la data de 31 decembrie 2003 sau la orice data ulterioara ce va fi convenita de partile contractante."
    7. In anexa nr. 1 punctul 3, paragrafele 1, 3 si 4 vor avea urmatorul continut:
    "Institutia guvernamentala romana coordonatoare a asistentei nerambursabile acordate Guvernului Romaniei de Guvernul Confederatiei Elvetiene (denumita in continuare Ministerul roman al Afacerilor Externe) va transmite Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice deciziile comisiei de programare a utilizarii Fondului elvetian de contrapartida (denumita in continuare comisia de programare), prin intermediul Ambasadei Elvetiene la Bucuresti. Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice va transmite Ministerului roman al Afacerilor Externe aprobarea deciziilor comisiei de programare. O copie de pe aceasta aprobare, precum si documentele mentionate mai jos vor fi puse la dispozitie Bancii Nationale a Elvetiei de catre Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice.
    ............................................................................
    Asistenta financiara poate fi acordata prin intermediul unei plati directe sau al unui acreditiv. In cazul din urma vor fi percepute comisioane de la partea elvetiana, dar ele nu vor depasi comisioanele percepute de Banca Nationala a Elvetiei. Mijloacele de plata alese trebuie sa fie indicate in facturile pro forma sau contractele de livrare. Banca Comerciala Romana va transmite ordine directe de plata la Banca Nationala a Elvetiei, referindu-se la aprobarea autoritatilor elvetiene mentionate mai sus.
    In cazul platii prin acreditiv importatorul va deschide un acreditiv - asa cum se obisnuieste - care va fi emis de Banca Comerciala Romana, referindu-se la facturile pro forma si la contractele de livrare aprobate, mentionate mai sus si confirmate de Banca Nationala a Elvetiei. Deschiderea va fi efectuata de indata ce importatorul a fost informat de Ministerul roman al Afacerilor Externe asupra aprobarii Guvernului elvetian de a acorda asistenta financiara. Banca Nationala a Elvetiei va plati furnizorului la prezentarea documentelor specificate in acreditiv."
    8. In anexa nr. 2 alineatul 3, punctul 5 va fi eliminat, iar punctele 1, 2 si 6 vor avea urmatorul continut:
    "Ministerul roman al Afacerilor Externe si Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice decid:
    1. Se constituie o comisie de programare alcatuita din 4 persoane. Doua persoane sunt numite de Ministerul roman al Afacerilor Externe si doua de Ambasada Elvetiei la Bucuresti.
    2. Comisia de programare va examina toate propunerile de proiect dupa principiile enuntate in cadrul acordului, in special la art. 3 pct. 2 si la art. 4 pct. 1. Legile si reglementarile romane se aplica deciziilor comisiei de programare. Membrii comisiei de programare pot cere rapoartele necesare Ministerului roman al Afacerilor Externe.
    ...........................................................................
    6. Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice va fi informat in legatura cu decizia finala a comisiei de programare."
    Art. 2
    Prezentul acord va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care partile isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea sa in vigoare.

    Semnat la Bucuresti la 14 decembrie 2001, in doua exemplare originale in limba engleza, ambele texte fiind egal autentice.

                    Pentru Guvernul Romaniei,
                    Cristian Diaconescu,
                    secretar de stat in
                    Ministerul Afacerilor Externe

                    Pentru Guvernul Confederatiei Elvetiene,
                    Francois Chappuis,
                    ambasadorul Confederatiei Elvetiene
                    in RomaniaSmartCity5

COMENTARII la Legea 369/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 369 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu