Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 357 din 20 noiembrie 2009

privind ratificarea Amendamentului nr. 1, convenit prin schimbul de scrisori, semnate la Londra la 29 ianuarie 2009 si la Bucuresti la 17 martie 2009, dintre Guvernul Romaniei si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare la Acordul de împrumut dintre Romania si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului de modernizare a retelei energetice feroviare, semnat la Bucuresti la 19 decembrie 2005

ACT EMIS DE: PARLAMENTUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 806 din 25 noiembrie 2009Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - Se ratifică Amendamentul nr. 1, convenit prin schimbul de scrisori, semnate la Londra la 29 ianuarie 2009 şi la Bucureşti la 17 martie 2009, dintre Guvernul României şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului de modernizare a reţelei energetice feroviare, semnat la Bucureşti la 19 decembrie 2005, ratificat prin Legea nr. 211/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 478 din 2 iunie 2006, cu completările ulterioare.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

ROBERTA ALMA ANASTASE

p. PREŞEDINTELE SENATULUI,

TEODOR VIOREL MELEŞCANU

BANCA EUROPEANĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE Şl DEZVOLTARE

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucureşti, România

In atenţia: Director general, Direcţia generală pentru finanţe publice externe

CC:

Societatea Comercială „Electrificare C.F.R." - S.A.

Bd. Dinicu Golescu nr. 38, 77113, sectorul 1, Bucureşti, România

In atenţia: Director

29 ianuarie 2009

Subiect: Proiectul de modernizare a reţelei energetice feroviare 36.043

Vă rugăm să vă referiţi la Acordul de împrumut datat 19 decembrie 2005 (Acordul de împrumut) dintre România (Imprumutatul) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) şi la Acordul de proiect datat 19 decembrie 2005 (Acordul de proiect) dintre Societatea Comercială „Electrificare C.F.R." - S.A. (Entitatea Proiectului) şi Bancă.

Expresiile definite în Acordul de împrumut şi Acordul de proiect îşi păstrează aceleaşi înţelesuri.

Răspunzând solicitării dumneavoastră şi în conformitate cu prevederile secţiunii 3.01 (a) a Termenilor şi condiţiilor standard 1999, astfel cum este stipulat în Acordul de împrumut, efectiv din data specificată mai jos, Banca agreează prin aceasta să extindă data-limită de tragere la 31 decembrie 2010.

Această extindere a datei-limită de tragere va fi efectivă din data contrasemnării acestei scrisori de către reprezentantul autorizat al Imprumutatului. Vă rugăm să ne returnaţi copia contrasemnată a acestei scrisori.

Această scrisoare nu afectează, nici nu modifică în vreo manieră obligaţiile de rambursare ale Imprumutatului determinate de Acordul de împrumut şi nici nu modifică orice alte obligaţii ale Imprumutatului stipulate în Acordul de împrumut.

Banca, de asemenea, agreează cu modificările din tabelul ataşat anexei nr. 2 la Acordul de împrumut, astfel cum propuneţi în scrisoarea sus-menţionată, cu efect din data la care extinderea ultimei date de tragere devine efectivă. Tabelul ataşat anexei nr. 2 la Acordul de împrumut se va citi după cum urmează:

Categorii

Valoarea împrumutului alocată în valuta împrumutului

(EUR)

Procentul cheltuielilor ce vor fi finanţate

(1) Furnizarea şi instalarea de bunuri pentru partea A

16.318.000

67,1% din valoarea contractului

(exclusiv taxele şi impozitele aplicabile

pe teritoriul Imprumutatului)

(2) Furnizarea de bunuri pentru partea B

5.682.000

66,6% din valoarea contractului

(exclusiv taxele şi impozitele aplicabile

pe teritoriul Imprumutatului)

(3) Servicii de consultanţă pentru partea C

500.000

100% din valoarea contractului

(exclusiv taxele şi impozitele aplicabile

pe teritoriul Imprumutatului)

(4) Comision iniţial

0

-

TOTAL:

22.500.000

Conţinutul acestei scrisori nu va afecta niciun drept, nicio putere şi niciun mijloc al Băncii în legătură cu orice altă condiţie a Acordului de împrumut sau a Acordului de proiect şi nu va fi interpretat ca o renunţare sau achiesare la acesta.

Cu stimă,

.........................................................

Sue Barrett,

Director Divizia transport

Luat la cunoştinţă şi convenit de către Imprumutat:

Bogdan Drăgoi,

secretar de stat

Data: 17 martie 2009.


SmartCity5

COMENTARII la Legea 357/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 357 din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu