E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 34 din 18 mai 1996

privind aprobarea volumului maxim de masa lemnoasa ce se va recolta in anul 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 105 din 23 mai 1996


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Pentru anul 1996 se aproba recoltarea unui volum maxim de masa lemnoasa de 14,6 milioane metri cubi, astfel:
    a) 13,8 milioane metri cubi, din padurile administrate de Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva";
    b) 0,4 milioane metri cubi, din padurile proprietate privata;
    c) 0,4 milioane metri cubi, din pasunile impadurite, din aliniamentele de arbori si din padurile sau terenurile cu vegetatie forestiera, administrate de persoane juridice, altele decat Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva".
    Art. 2
    Volumul maxim de 14,6 milioane metri cubi, aprobat pentru recoltare in anul 1996, va avea urmatoarele destinatii:
    a) 9,9 milioane metri cubi pentru agentii economici, din exploatarea si prelucrarea lemnului, inclusiv pentru aprovizionarea populatiei din mediul urban;
    b) 0,7 milioane metri cubi pentru Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva", din care se vor realiza aproximativ 120 mii metri cubi cherestea pentru export, in vederea asigurarii de fonduri necesare executarii de drumuri auto forestiere pentru accesibilizarea padurilor. Exploatarea si debitarea in cherestea a acestui volum de masa lemnoasa se vor realiza prin agenti economici autorizati;
    c) 4,0 milioane metri cubi pentru aprovizionarea populatiei din mediul rural cu lemn de constructii si lemn de foc, fara drept de recomercializare in stare bruta.
    Art. 3
    Din volumul de masa lemnoasa destinat anual agentilor economici si aprobat pentru recoltare din padurile administrate de Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva" se va retine de catre aceasta o cota de maximum 10% care va fi exploatata, debitata in cherestea si valorificata la export. Fondurile obtinute se vor utiliza de catre Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva" pentru constructia de drumuri auto forestiere, in vederea imbunatatirii continue a accesibilitatii fondului forestier national. Exploatarea si debitarea in cherestea a acestui volum de masa lemnoasa se vor realiza prin agenti economici autorizati.
    Art. 4
    Volumul de masa lemnoasa provenit din doboraturi si rupturi produse de factorii naturali, precum si cel rezultat in urma fenomenului de uscare anormala, altul decat cel luat in considerare initial la data aprobarii volumului anual, va fi valorificat cu prioritate, retinandu-se un volum echivalent din masa lemnoasa pe picior prevazuta la taiere.
    Art. 5
    (1) Masa lemnoasa destinata agentilor economici din exploatarea si prelucrarea lemnului se vinde prin licitatie.
    (2) Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva" si personalul acesteia nu vor participa, direct sau indirect, la licitatie.
    (3) Masa lemnoasa nevalorificata prin licitatii se vinde agentilor economici prin negociere directa.
    (4) Licitatiile se organizeaza si se desfasoara conform regulamentului aprobat prin hotarare a Guvernului. Bursele lemnului, legal inregistrate in Romania, sunt acceptate intre factorii abilitati sa emita dovada oficiala a oferirii catre unitatile de industrializare a sortimentelor de lemn apt pentru industrie, fara a percepe comisioane.
    (5) Masa lemnoasa destinata aprovizionarii populatiei din mediul rural se vinde la preturi stabilite in conformitate cu reglementarile legale.
    Art. 6
    Produsele lemnoase interzise la export, precum si cele contingentate se stabilesc prin hotarari ale Guvernului.
    Art. 7
    (1) Exportul fara licenta al produselor lemnoase contingentate, precum si exportul de produse lemnoase interzise la export constituie infractiuni si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000.000 lei la 30.000.000 lei.
    (2) Produsele lemnoase care au facut obiectul infractiunii se confisca.
    (3) Cand confiscarea nu se poate efectua in natura se va dispune confiscarea echivalentului valoric in valuta, iar cand aceasta nu se mai poate realiza, se va dispune obligarea la plata a echivalentului in lei al valutei, la cursul zilei de la data constatarii faptei.
    Art. 8
    Limitele minime si maxime ale amenzilor prevazute la capitolul VI din Legea nr. 26/1976 si la capitolul VII din Legea nr. 2/1987, modificate prin Legea nr. 12/1994, se dubleaza.
    Art. 9
    (1) Savarsirea de acte de comert intern, in mod nelegal, cu material lemnos constituite contraventie si se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei, daca fapta, datorita imprejurarilor in care a fost savarsita, nu constituie infractiune.
    (2) Materialul lemnos comercializat nelegal se confisca.
    Art. 10
    Prevederile prezentei legi se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia art. 25 - 27.
    Art. 11
    Volumul maxim de masa lemnoasa ce se va recolta anual incepand cu anul 1997, precum si repartizarea acestuia pe destinatii - agenti economici si populatia din mediul rural - se vor aproba prin hotarare a Guvernului pana la data de 30 iunie a anului anterior, in limita posibilitatii padurilor, stabiliti potrivit amenajamentelor silvice si in conditiile gospodaririi durabile a acestora.
    Art. 12
    Orice dispozitii contrare prezentei legi se abroga.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 25 aprilie 1996, cu respectarea prevederile art. 74 alin. (1) din Constitutie Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI
                               VALER SUIAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 29 aprilie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                   p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                MARTIAN DANSmartCity5

COMENTARII la Legea 34/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 34 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. Contact : Mr. DARREN C CHENG Email:Darrencraig002@gmail.com Skype ID: Darrencraig002@gmail.com Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs: Complete contact information: What exactly do you need? How long do you need it for? Are you a principal borrower or a broker? Contact me for more details. Whatsapp: +19733700521
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Sunteți interesat să obțineți profituri din tranzacțiile de opțiuni binare și investiții în criptocurrency, dar nu ați făcut acest lucru din cauza comercianților falsi de aici? Nu vă faceți griji, pentru că un comerciant real și autentic, cu cunoștințe vaste despre tranzacțiile binare, este aici pentru a vă ajuta să vă realizați visurile de a-l face imens de la tranzacționare. Trimiteți imediat un e-mail la tradezonewithelizabethcarlin@gmail.com și permiteți-i să vă schimbe viața în bine.
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 1355 2001
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu