E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 34 din 18 mai 1996

privind aprobarea volumului maxim de masa lemnoasa ce se va recolta in anul 1996

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 105 din 23 mai 1996


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Pentru anul 1996 se aproba recoltarea unui volum maxim de masa lemnoasa de 14,6 milioane metri cubi, astfel:
    a) 13,8 milioane metri cubi, din padurile administrate de Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva";
    b) 0,4 milioane metri cubi, din padurile proprietate privata;
    c) 0,4 milioane metri cubi, din pasunile impadurite, din aliniamentele de arbori si din padurile sau terenurile cu vegetatie forestiera, administrate de persoane juridice, altele decat Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva".
    Art. 2
    Volumul maxim de 14,6 milioane metri cubi, aprobat pentru recoltare in anul 1996, va avea urmatoarele destinatii:
    a) 9,9 milioane metri cubi pentru agentii economici, din exploatarea si prelucrarea lemnului, inclusiv pentru aprovizionarea populatiei din mediul urban;
    b) 0,7 milioane metri cubi pentru Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva", din care se vor realiza aproximativ 120 mii metri cubi cherestea pentru export, in vederea asigurarii de fonduri necesare executarii de drumuri auto forestiere pentru accesibilizarea padurilor. Exploatarea si debitarea in cherestea a acestui volum de masa lemnoasa se vor realiza prin agenti economici autorizati;
    c) 4,0 milioane metri cubi pentru aprovizionarea populatiei din mediul rural cu lemn de constructii si lemn de foc, fara drept de recomercializare in stare bruta.
    Art. 3
    Din volumul de masa lemnoasa destinat anual agentilor economici si aprobat pentru recoltare din padurile administrate de Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva" se va retine de catre aceasta o cota de maximum 10% care va fi exploatata, debitata in cherestea si valorificata la export. Fondurile obtinute se vor utiliza de catre Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva" pentru constructia de drumuri auto forestiere, in vederea imbunatatirii continue a accesibilitatii fondului forestier national. Exploatarea si debitarea in cherestea a acestui volum de masa lemnoasa se vor realiza prin agenti economici autorizati.
    Art. 4
    Volumul de masa lemnoasa provenit din doboraturi si rupturi produse de factorii naturali, precum si cel rezultat in urma fenomenului de uscare anormala, altul decat cel luat in considerare initial la data aprobarii volumului anual, va fi valorificat cu prioritate, retinandu-se un volum echivalent din masa lemnoasa pe picior prevazuta la taiere.
    Art. 5
    (1) Masa lemnoasa destinata agentilor economici din exploatarea si prelucrarea lemnului se vinde prin licitatie.
    (2) Regia Autonoma a Padurilor "Romsilva" si personalul acesteia nu vor participa, direct sau indirect, la licitatie.
    (3) Masa lemnoasa nevalorificata prin licitatii se vinde agentilor economici prin negociere directa.
    (4) Licitatiile se organizeaza si se desfasoara conform regulamentului aprobat prin hotarare a Guvernului. Bursele lemnului, legal inregistrate in Romania, sunt acceptate intre factorii abilitati sa emita dovada oficiala a oferirii catre unitatile de industrializare a sortimentelor de lemn apt pentru industrie, fara a percepe comisioane.
    (5) Masa lemnoasa destinata aprovizionarii populatiei din mediul rural se vinde la preturi stabilite in conformitate cu reglementarile legale.
    Art. 6
    Produsele lemnoase interzise la export, precum si cele contingentate se stabilesc prin hotarari ale Guvernului.
    Art. 7
    (1) Exportul fara licenta al produselor lemnoase contingentate, precum si exportul de produse lemnoase interzise la export constituie infractiuni si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda de la 20.000.000 lei la 30.000.000 lei.
    (2) Produsele lemnoase care au facut obiectul infractiunii se confisca.
    (3) Cand confiscarea nu se poate efectua in natura se va dispune confiscarea echivalentului valoric in valuta, iar cand aceasta nu se mai poate realiza, se va dispune obligarea la plata a echivalentului in lei al valutei, la cursul zilei de la data constatarii faptei.
    Art. 8
    Limitele minime si maxime ale amenzilor prevazute la capitolul VI din Legea nr. 26/1976 si la capitolul VII din Legea nr. 2/1987, modificate prin Legea nr. 12/1994, se dubleaza.
    Art. 9
    (1) Savarsirea de acte de comert intern, in mod nelegal, cu material lemnos constituite contraventie si se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei, daca fapta, datorita imprejurarilor in care a fost savarsita, nu constituie infractiune.
    (2) Materialul lemnos comercializat nelegal se confisca.
    Art. 10
    Prevederile prezentei legi se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia art. 25 - 27.
    Art. 11
    Volumul maxim de masa lemnoasa ce se va recolta anual incepand cu anul 1997, precum si repartizarea acestuia pe destinatii - agenti economici si populatia din mediul rural - se vor aproba prin hotarare a Guvernului pana la data de 30 iunie a anului anterior, in limita posibilitatii padurilor, stabiliti potrivit amenajamentelor silvice si in conditiile gospodaririi durabile a acestora.
    Art. 12
    Orice dispozitii contrare prezentei legi se abroga.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 25 aprilie 1996, cu respectarea prevederile art. 74 alin. (1) din Constitutie Romaniei.

                       p. PRESEDINTELE SENATUI
                               VALER SUIAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 29 aprilie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                   p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                MARTIAN DANSmartCity5

COMENTARII la Legea 34/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 34 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu