E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 327 din 27 mai 2002

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 422 din 18 iunie 2002


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82 din 19 iunie 2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 293 din 28 iunie 2000, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. La articolul I punctul 3, articolul 11 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    Fiecare clasa se imparte in trei grade. Structura ierarhica a gradelor este urmatoarea: gradul 3, gradul 2 si gradul 1, ca nivel maxim."
    2. La articolul I punctul 5, alineatul (1) al articolului 13 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 13
    (1) Functionarul public isi pastreaza clasa si gradul avute si atunci cand nu mai detine functia publica din motive neimputabile acestuia. In acest caz Agentia Nationala a Functionarilor Publici ii va asigura functionarului public incadrarea in alta functie publica vacanta, potrivit pregatirii lui profesionale."
    3. La articolul I punctul 6, partea introductiva a articolului 14 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 14
    In cariera functionarului public categoriile, clasele si gradele corespunzatoare functiei publice ocupate sunt urmatoarele:"
    4. La articolul I punctul 8, litera b) a alineatului (1) al articolului 25 va avea urmatorul cuprins:
    "b) documentele privind evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale ale functionarului public in exercitarea functiei publice, avansarile in functii, grade, clase sau categorii, sanctiunile disciplinare ce i-au fost aplicate, precum si modificarea sau incetarea raporturilor de serviciu, ordonate cronologic si fara discontinuitati."
    5. La articolul I punctul 11, alineatul (1) al articolului 51 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 51
    (1) Persoanele care au ocupat functii de demnitate publica alese sau numite ori functii asimilate acestora, potrivit legii, precum si cele care au detinut functii de specialitate in afara autoritatilor sau institutiilor publice pot fi numite, in urma concursului, in functii publice definitive. Aceste persoane vor fi numite in categoria corespunzatoare studiilor absolvite, in clasa si gradul corespunzatoare vechimii in functia de demnitate publica sau de specialitate, la care se adauga, daca este cazul, vechimea in functii publice detinute anterior. Prin vechime in specialitate se intelege perioada in care functionarul public a desfasurat o activitate corespunzatoare specializarii lui intr-o alta institutie publica sau privata."
    6. La articolul I punctul 12, alineatul (1) al articolului 54 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 54
    (1) La terminarea perioadei de stagiu, pe baza rezultatului evaluarii realizate potrivit art. 53 alin. (3), functionarul public debutant este numit functionar public definitiv clasa a III-a gradul 3, in categoria corespunzatoare nivelului de studii absolvite, sau este obligat sa repete, o singura data, perioada de stagiu. In raport cu rezultatul evaluarii realizate dupa repetarea perioadei de stagiu, functionarul public debutant este numit functionar public definitiv sau este eliberat din functia publica pentru incompetenta profesionala. Daca in cursul perioadei de stagiu functionarul public debutant de categoria C sau, dupa caz, B a obtinut o diploma de studii de nivel superior celei avute in specialitate, acesta va fi definitivat in functia publica de categoria B sau, dupa caz, A. In aceasta situatie perioada de stagiu reprezinta diferenta dintre durata perioadei de stagiu corespunzatoare categoriei studiilor absolvite, potrivit art. 52 alin. (2), si perioada lucrata pe categoria inferioara. La terminarea perioadei de stagiu astfel stabilita functionarul public debutant va fi evaluat potrivit art. 53 alin. (3)."
    7. La articolul I punctul 22, alineatul (2) al articolului 91 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Transferul in interesul serviciului se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat. In acest caz functionarul public isi pastreaza clasa si gradul dobandite anterior. In cazul transferului la cerere, prin exceptie, cu acordul scris al functionarului public, incadrarea se poate face intr-o clasa si intr-un grad inferioare celor dobandite anterior."
    8. La articolul I punctul 26, alineatul (1) al articolului 97 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 97
    (1) Functionarii incadrati pe perioada nedeterminata in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice vor fi numiti in functiile publice corespunzatoare posturilor pe care le ocupa, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi, pana la data de 31 decembrie 2001."
    9. La articolul IV, dupa litera d) se introduce litera e) cu urmatorul cuprins:
    "e) in cazul functiilor publice din institutele subordonate autoritatilor administratiei publice locale se aplica aceleasi reguli de echivalare prevazute la lit. d)."
    10. La nota anexei, dupa punctul 4 se introduce punctul 5 cu urmatorul cuprins:
    "5. In sensul prezentei legi, prin functie publica specifica se intelege functia publica de executie sau de conducere a carei denumire nu figureaza in anexa la lege, dar in al carei continut se regasesc elementele definitorii unei functii publice, in sensul legii, si poate fi asimilata categoriilor de functii publice prevazute in anexa la lege."

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 22 aprilie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                      p. PRESEDINTELE SENATUI,
                           DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 mai 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                             VIOREL HREBENCIUCSmartCity5

COMENTARII la Legea 327/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 327 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu