Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 300 din 24 octombrie 2005

privind instituirea sistemului de certificate de import si de export pentru produse agricole

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 955 din 27 octombrie 2005


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Obiective

    Art. 1
    (1) Prezenta lege reglementeaza instituirea sistemului de certificate de import si de export pentru produse agricole, care constituie autorizare si da nastere unei obligatii, respectiv de a importa sau de a exporta sub certificat, cu exceptia cazurilor de forta majora, cantitatea specificata de produse sau de marfuri mentionate.
    (2) Prezenta lege modifica art. 3 din Legea nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) Operatiunile de import si de export cu produse agricole se efectueaza in baza certificatului de import sau a certificatului de export.
    (4) Produsele agricole pentru care se elibereaza certificate de import si de export se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cu avizul Ministerului Economiei si Comertului si al Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 2
    In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc astfel:
    a) autoritate competenta - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura;
    b) extras - documentul emis in baza unui certificat de import sau de export existent, avand aceeasi forta juridica ca si certificatul dupa care a fost emis si fiind eliberat pentru cantitati mai mici decat cele prevazute pe certificat;
    c) operatiuni de natura necomerciala - introducerea sau scoaterea in/din teritoriul vamal al Romaniei de bunuri fie de catre persoane fizice, fie de catre persoane juridice, in afara activitatii de comert exterior, in conditiile prevazute de reglementarile vamale.

    CAP. 2
    Domeniul de aplicare a certificatelor

    Art. 3
    (1) Produsele agricole care sunt supuse prelucrarii in cadrul operatiunilor de perfectionare activa, astfel cum este definita la art. 111 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, fac obiectul emiterii de certificate de import.
    (2) La exportul produselor compensatoare, asa cum sunt definite la art. 111 din Legea nr. 141/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, rezultate in urma unei operatiuni de perfectionare activa prevazute la alin. (1), este necesar certificat de export, cu exceptia cazului in care produsul compensator rezultat nu este supus regimului de emitere a certificatelor la export.
    Art. 4
    (1) Nu se elibereaza certificat pentru operatiuni de natura necomerciala sau cand cantitatile specificate nu depasesc o cantitate maxima prestabilita.
    (2) Lista produselor si cantitatilor maxime din acestea, care pot fi importate sau exportate fara a fi necesara eliberarea unui certificat, va fi aprobata prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cu avizul Ministerului Economiei si Comertului si al Ministerului Finantelor Publice.
    (3) Nu se elibereaza certificat de export pentru produsele agricole expediate de persoanele fizice autorizate in conditiile legii, in scopul distribuirii acestora ca ajutor umanitar, cand sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    a) nu se solicita plata unei prime de export in cazul in care produsele respective beneficiaza de o asemenea facilitate; mentiunea "fara prima" se va inscrie in declaratia vamala de export;
    b) expedierile sunt ocazionale si includ produse variate care nu depasesc cantitatea de 30 tone/mijloc de transport;
    c) autoritatea competenta are dovezi suficiente asupra destinatiei si/sau folosintei produselor si asupra desfasurarii corespunzatoare a operatiunii.
    Art. 5
    Nu se elibereaza certificate pentru produsele importate care au statut de bunuri returnate.
    Art. 6
    (1) Certificatul de export nu este necesar in cazul reexportului daca, la momentul acceptarii declaratiei de reexport pentru un produs, exportatorul prezinta dovada ca pentru marfa in cauza exista o decizie favorabila privind returnarea contravalorii taxelor vamale de import, pentru produsul respectiv.
    (2) Certificatul de export este necesar in cazul reexportului, daca produsul in cauza este supus sistemului de certificate de export si daca declaratia de reexport este acceptata de autoritatile competente inainte de adoptarea unei decizii privind returnarea taxelor vamale de import; in acest caz, primele de export nu sunt permise.

    CAP. 3
    Aria de aplicare a certificatelor si extraselor

    Art. 7
    (1) Certificatul de import sau de export reprezinta documentul care autorizeaza efectuarea operatiunii de import sau de export. Certificatul da nastere obligatiei detinatorului de a importa sau de a exporta in perioada de valabilitate cantitatea specificata pe certificat din produsele respective, cu exceptia cazurilor de forta majora.
    (2) In cazul in care produsul pentru care s-a emis certificatul beneficiaza si de o prima de export, atunci certificatul de export determina si dreptul posesorului de a primi prima de export.
    Art. 8
    (1) Eliberarea certificatului de import sau de export da nastere obligatiei de a importa sau de a exporta produsul care face obiectul certificatului in tara sau in grupul de tari specificat in certificat, in cantitatile aprobate.
    (2) In cazul in care obligatia de a importa sau de a exporta nu a fost indeplinita, garantia se retine in conformitate cu prevederile legii privind instituirea sistemului de garantii pentru importul si exportul produselor agricole.
    Art. 9
    (1) In cazul in care cantitatea efectiv importata sau exportata este mai mare cu nu mai mult de 5% fata de cantitatea inscrisa in certificat, cantitatea respectiva se considera a fi importata sau exportata in cadrul certificatului.
    (2) In cazul in care cantitatea efectiv importata sau exportata este mai mica cu nu mai mult de 5% fata de cantitatea inscrisa in certificat, obligatia de a importa sau de a exporta se considera indeplinita.
    Art. 10
    In cazul in care cantitatea inscrisa in certificat este un numar cu zecimale, rezultatul calculului pragului de 5% va fi rotunjit in plus la primul numar intreg, iar in cazul animalelor, la numarul intreg de capete.
    Art. 11
    In cazul in care un certificat de import sau de export se utilizeaza in prima zi lucratoare care urmeaza ultimei zile a termenului de valabilitate, se considera ca certificatul a fost utilizat in ultima zi a termenului de valabilitate inscris pe certificat.
    Art. 12
    (1) Obligatiile care deriva dintr-un certificat nu sunt transferabile.
    (2) Drepturile care deriva dintr-un certificat pot fi transferate de catre titularul certificatului in cadrul termenului de valabilitate; transferul poate fi facut in favoarea unui singur beneficiar pentru fiecare certificat sau extras al acestuia.
    (3) Pot face obiectul transferului numai drepturile aferente cantitatilor care nu au fost importate sau exportate.
    (4) Beneficiarul unui transfer mentionat la alin. (2) nu poate transfera drepturile sale catre terte persoane, ci numai catre titularul initial, iar in aceste cazuri autoritatea competenta inscrie pe certificatul de import sau de export urmatoarea mentiune: "drepturi transferate titularului initial la data de ...".
    (5) Transferul drepturilor se face numai cu aprobarea autoritatii competente, care inscrie pe certificat sau pe extras, dupa caz, numele si adresa beneficiarului transferului sau formula mentionata la alin. (4), precum si data la care s-a facut mentiunea, certificata prin stampila.
    (6) Transferul drepturilor este valabil de la data inscrierii pe certificat a mentiunilor prevazute la alin. (4) si (5).
    Art. 13
    Certificatele eliberate de autoritatea competenta sunt valabile numai pe teritoriul Romaniei.

    CAP. 4
    Cererea pentru eliberarea certificatelor

    Art. 14
    Cererile pentru eliberarea sau retragerea certificatelor se prezinta de catre operatorul economic la autoritatea competenta si sunt acceptate de aceasta daca sunt respectate conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
    Art. 15
    (1) Cererile pentru eliberarea certificatelor, care contin alte conditii decat cele stipulate in prezenta lege se resping.
    (2) Cererile pentru eliberarea certificatelor sunt acceptate numai in cazul in care se face dovada constituirii unei garantii in favoarea autoritatii competente, in conditiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
    (3) Garantiile aferente importului si exportului de produse agricole sunt reglementate prin lege.
    Art. 16
    (1) Cererile pentru eliberarea certificatelor de import sau de export, care sunt transmise in vederea derularii unei operatiuni de ajutor umanitar, asa cum este aceasta definita la art. 10 alin. (4) din Acordul privind agricultura, incheiat in cadrul Rundei Uruguay, ale carei rezultate au fost aprobate prin Legea nr. 133/1994 pentru ratificarea Acordului de la Marrakech privind constituirea Organizatiei Mondiale de Comert, a Acordului international privind carnea de bovina si a Acordului international privind produsele lactate, incheiate la Marrakech la 15 aprilie 1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 360 din 27 decembrie 1994, contin mentiunea "Certificat GATT - ajutor alimentar".
    (2) Certificatul obtinut se utilizeaza numai pentru operatiunea umanitara pentru care a fost emis.
    Art. 17
    (1) Formularele-tip privind cererea pentru eliberarea certificatelor, precum certificatele si extrasele din acestea se stabilesc in normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
    (2) Formularele se completeaza conform instructiunilor prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
    Art. 18
    Certificatele se intocmesc in doua exemplare, din care primul, denumit exemplarul titularului si marcat nr. 1, se elibereaza solicitantului, iar al doilea, denumit exemplarul autoritatii competente si marcat nr. 2, se retine de catre autoritatea competenta.
    Art. 19
    (1) Extrasele aferente unui certificat se emit de catre autoritatea competenta, la solicitarea titularului certificatului sau a beneficiarului transferului de drepturi. In vederea eliberarii unui extras, solicitantul trebuie sa prezinte autoritatii competente exemplarul nr. 1 al certificatului.
    (2) Extrasele se elibereaza in doua exemplare: primul, denumit exemplarul titularului, inscriptionat cu nr. 1, se preda solicitantului, iar cel de-al doilea, denumit exemplarul autoritatii competente, se inscriptioneaza cu nr. 2 si se retine de catre autoritatea competenta.
    (3) Autoritatea competenta mentioneaza pe exemplarul nr. 1 al certificatului cantitatea aferenta extrasului, la care se adauga toleranta acceptata; cuvantul extras va fi mentionat langa cantitatea inscrisa pe exemplarul nr. 1 al certificatului.
    (4) Nu mai pot fi emise noi extrase din extrasul unui certificat.
    (5) Exemplarul nr. 1 al extrasului, care a fost utilizat sau care a expirat, se returneaza autoritatii competente, impreuna cu exemplarul nr. 1 al certificatului aferent, astfel incat autoritatea competenta sa poata face modificarea necesara a cantitatilor inscrise in certificat.
    Art. 20
    (1) In scopul calcularii termenului de valabilitate, certificatele se considera eliberate in ziua depunerii cererii pentru eliberarea certificatului, ziua respectiva fiind inclusa in calculul termenului de valabilitate. Certificatele nu pot fi utilizate decat dupa emiterea lor efectiva.
    (2) In conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei legi, autoritatea competenta poate decide ca termenul de valabilitate al certificatelor sa inceapa in ziua in care acestea au fost emise efectiv, caz in care ziua emiterii se ia in considerare la calculul termenului de valabilitate.

    CAP. 5
    Utilizarea certificatelor

    Art. 21
    Exemplarul nr. 1 al certificatului se remite in scopul efectuarii mentiunilor necesare biroului vamal care a acceptat, in cazul certificatului de import, declaratia vamala de import, iar in cazul certificatului de export, declaratia vamala de export.
    Art. 22
    Biroul vamal competent inscrie pe exemplarul nr. 1 al certificatului cantitatea neta a marfurilor, inscrisa in declaratia vamala, pentru care s-a acordat liberul de vama, si il inapoiaza operatorului economic.
    Art. 23
    (1) Informatiile inscrise pe certificat sau pe extras nu pot fi modificate dupa eliberarea acestora decat de catre autoritatea competenta.
    (2) In cazul in care este pusa la indoiala acuratetea informatiilor de pe certificat sau de pe extras, acesta trebuie returnat autoritatii competente de catre titular sau de catre biroul vamal.
    (3) Daca autoritatea competenta considera necesara efectuarea unei rectificari, atunci certificatul respectiv impreuna cu toate extrasele emise in baza acestuia se retrag, se anuleaza si se emit altele noi in aceeasi zi; noile certificate sau extrase poarta mentiunea "certificat corectat la data de ...", respectiv "extras corectat la data de ...", si se inscriu pe acestea toate mentiunile existente pe documentele initiale.
    (4) In cazul in care nu este necesara efectuarea de rectificari, in conformitate cu prevederile alin. (2) si (3), autoritatea competenta inscrie pe certificat sau pe extras mentiunea "verificat la data de ...", conform prevederilor art. 22, si aplica stampila.
    Art. 24
    (1) La cererea autoritatii competente, titularul este obligat sa returneze certificatul si extrasele aferente.
    (2) In cazul in care un document care face obiectul prevederilor art. 22 este retinut de autoritatea competenta, aceasta elibereaza, la cererea expresa a titularului de certificat, un document care sa dovedeasca acest fapt.

    CAP. 6
    Pierderea certificatelor

    Art. 25
    (1) La cererea titularului certificatului sau a beneficiarului transferului de drepturi, autoritatea competenta elibereaza un certificat sau extras inlocuitor al certificatului ori al extrasului care a fost pierdut, cu respectarea prevederilor alin. (2).
    (2) Autoritatea competenta poate refuza eliberarea certificatului sau a extrasului inlocuitor, daca solicitantul nu a facut dovada ca a luat toate masurile necesare astfel incat sa impiedice pierderea certificatului sau extrasului original.
    (3) Certificatul sau extrasul inlocuitor contine aceleasi informatii si mentiuni ca si documentul pe care il inlocuieste si se elibereaza pentru o cantitate de produse egala cu cantitatea neexportata prevazuta in certificat.
    (4) Solicitantii trebuie sa mentioneze aceasta cantitate in scris. In cazul in care cantitatea mentionata de solicitant este mai mare decat cea care reiese din informatiile autoritatii competente, cantitatea care se inscrie in certificatul sau in extrasul inlocuitor va fi cea confirmata de autoritatea competenta.
    (5) In cazul in care certificatul sau extrasul inlocuitor al unui certificat ori extras original este pierdut, nu se elibereaza un nou document inlocuitor al certificatului sau extrasului respectiv.
    (6) Eliberarea unui certificat sau extras inlocuitor se face cu conditia constituirii unei garantii in favoarea autoritatii competente. Modalitatile specifice de stabilire a garantiei se definesc in normele metodologice de aplicare a legii privind instituirea sistemului de garantii pentru importul si exportul produselor agricole.
    Art. 26
    (1) Cu exceptia cazurilor prevazute la alin. (2), autoritatea competenta nu elibereaza certificat sau extras inlocuitor pentru produsele pentru care eliberarea de certificate este suspendata.
    (2) In cazul in care titularul certificatului sau al extrasului demonstreaza autoritatii competente ca certificatul ori extrasul a fost utilizat partial sau ca a fost neutilizat si ca acesta nu mai poate fi utilizat, in special datorita distrugerii totale ori partiale, autoritatea competenta care a eliberat certificatul inlocuitor ori extrasul initial elibereaza un certificat inlocuitor ori extras inlocuitor pentru cantitatea de produse ramasa disponibila din certificatul sau extrasul original.
    Art. 27
    (1) In cazul in care certificatul sau un extras din acesta este pierdut, iar documentul pierdut a fost utilizat in totalitate ori partial, in mod exceptional, autoritatea competenta poate furniza partii interesate un duplicat al documentului original, care contine aceleasi informatii si mentiuni ca si documentul original; acest document va fi inscriptionat cu mentiunea "duplicat."
    (2) Duplicatele nu pot fi utilizate pentru efectuarea de operatiuni de import si de export.
    (3) Duplicatele vor fi prezentate birourilor vamale unde declaratia prevazuta la art. 21 a fost acceptata in baza certificatului sau extrasului pierdut, care inscriu in duplicat mentiunile ce au fost facute pe original.
    (4) Duplicatul astfel completat inlocuieste exemplarul nr. 1 al certificatului sau extrasului pierdut si reprezinta dovada pentru eliberarea garantiei.

    CAP. 7
    Forta majora

    Art. 28
    (1) In cazul in care, ca rezultat al unui eveniment pe care operatorul economic il considera caz de forta majora, exportul sau importul nu poate fi efectuat in termenul de valabilitate al certificatului, titularul poate solicita autoritatii competente prelungirea termenului de valabilitate al certificatului sau anularea acestuia.
    (2) Se considera forta majora evenimentul imprevizibil, inevitabil si insurmontabil, care genereaza imposibilitatea temporara sau definitiva de indeplinire, partiala ori totala, a obligatiilor asumate de operatorul economic.
    (3) Operatorii economici trebuie sa furnizeze in termen autoritatii competente dovezi privind evenimentul considerat caz de forta majora, care in cazuri justificate poate fi de maximum 6 luni de la expirarea termenului de valabilitate al certificatului.
    (4) In cazul in care operatorii economici nu pot face dovada producerii cazului de forta majora in termenul prevazut la alin. (3), desi au depus toate eforturile in acest sens, autoritatea competenta poate decide prelungirea termenului pentru furnizarea dovezilor.
    (5) Nu se primesc cereri de prelungire a termenului de valabilitate al unui certificat dupa 30 de zile de la data expirarii acestuia.
    (6) In cazul in care circumstantele reprezentand forta majora tin de tara de origine a produsului, tara din care provine importul sau de cea de destinatie a exportului, circumstantele respective pot fi acceptate numai in cazul in care autoritatea competenta primeste in scris o notificare oficiala din partea tarii in cauza.
    (7) Autoritatea competenta decide daca circumstantele invocate constituie caz de forta majora.
    Art. 29
    (1) Decizia de a anula sau de a prelungi termenul de valabilitate al certificatului se refera numai la cantitatea de produse care nu a putut fi importata sau exportata ca rezultat al aparitiei cazului de forta majora.
    (2) Prelungirea termenului de valabilitate al certificatului se mentioneaza pe certificat.
    (3) In cazul in care se prelungeste termenul de valabilitate al unui certificat de export pentru produse care beneficiaza de prima de export, drepturile aferente acestuia nu pot fi transferate.

    CAP. 8
    Dispozitii finale

    Art. 30
    La articolul 3 din Legea nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 162 din 25 februarie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, litera k) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "k) elibereaza certificate de import si de export pentru produse agricole incepand cu data intrarii in vigoare a Legii nr. 300/2005 privind instituirea sistemului de certificate de import si de export pentru produse agricole;".
    Art. 31
    Pentru acoperirea cheltuielilor de implementare a sistemului de certificate de import si de export pentru produse agricole, bugetul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura se va majora cu sumele necesare.
    Art. 32
    In termen de 30 de zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Guvernul, la propunerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Finantelor Publice si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, va adopta prin hotarare a Guvernului normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
    Art. 33
    Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

    Mentiune:
    Prezenta lege transpune simplificat Regulamentul (CE) nr. 1.291/2000 de stabilire a normelor comune de aplicare a sistemului de certificate de import si export si de certificate de fixare in avans pentru produsele agricole, publicat in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene nr. 152/2000.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                   p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                              DAN RADU RUSANU

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIU



SmartCity5

COMENTARII la Legea 300/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 300 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 300/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu